SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eski Rektörün Kocası 'Rusça' Belgesi Almış, 'Doçent' Olmuş!

Eski Rektörün Kocası 'Rusça' Belgesi Almış, 'Doçent' Olmuş!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ)'nin eski rektörü Aysun Bay Karabulut'un, Veteriner Hekim olan ve 2017 yılında Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde akademik kariyerini başlatan ve 2022 yılında da doçent olduğu belirtilen kocası Ercan Karabulut'un, doçent ünvanını alması için zorunlu olan yabancı dil bilgisi koşulunu yerine getirmek için Rusya'dan, Rusça bildiğine dair belge temin ettiği ve böylece doçent olabildiği öne sürülüyor.

MTÜ'de, Aysun Bay Karabulut'un Eylül 2018- Eylül 2022 yılları arasındaki rektörlük görevi sırasında, bu üniversitede resmi herhangi bir görevi ve yetkisi olmamasına rağmen, üniversiteyi fiilen yönettiği, karısının adının karıştığı birçok yolsuzluk, usulsüzlük, yasa dışı ve skandal uygulama iddialarının arkasındaki kişi olduğu öne sürülen Ercan Karabulut'un, karısının rektör olmadan görevli olduğu Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Tıbbi Farmokoloji bölümünde akademik kariyerine başlayan Ercan Karabulut'la ilgili önemli bir iddia ortaya atıldı.

MTÜ'de rektörken DOKAP'tan temin edilen bir fon ile, üniversitenin kendi olanakları yerine, bir aile dostlarının sorumluluğunda Yüzakı Caddesi'nde kiralanan bir imalathanede kansere iyi geldiği gerekçesiyle acı kayısı çekirdeği ekstresi ürettiren, daha sonra bu ürünlerle ilgili bir şikayet sonucu içinde olması gerekenden 132 kat fazla zehirli siyanür bulunduğu mahkeme kayıtlarına geçmesine karşın geçtiğimiz günlerde bir televizyon programına katılarak Erzincan- İliç'teki altın madeni göçüğü ve siyanür tehdidi konusunda konuşmaktan geri kalmayan, bu programda kocasının da 'Prof.Dr.' olduğunu öne süren Aysun Bay Karabulut'la ilgili YÖK tarafından çeşitli nedenlerle başlatılan idari soruşturmalar devam ediyor. Bu soruşturmalar dışında, 'haksız zenginleşme' ile ilgili de hakkında YÖK tarafından 'Lüzum-u Muhakeme' kararı verilerek, yargılanması için dosyası Danıştay'a gönderilen eski rektörün kocasının da doçent ünvanını almakta kullandığı yabancı dil belgesinin sorunlu olduğu öne sürülüyor.

Ercan Karabulut'un 2022'de doçentliğe yükselmesinde kullandığı, Rusya'nın Devlet A.Puşkin Rusça Dil Enstitüsü ve St. Petersburg Devlet Üniversitesi Dil Sınav Merkezi'nden 2020 yılında aldığı, yabancı dil olarak 3. derece Rusça Dil Bilgisi testlerini yüksek başarıyla geçtiğine ilişkin belgelere karşın, bu kişinin yabancı dilinin Rusça olduğuna ilişkin herhangi bir bilgi akademik çevrelerce bilinmiyor. Karabulut'un Rusça dilini kullandığı herhangi bir çalışmaya dair bir bilgi de, görev yaptığı üniversitesindeki bilgi notları arasında yer almıyor.

Hangi zamanlarda Rusya'ya gittiği, kurs takip ettiği, dil öğrendiği bilinmeyen Karabulut'un, Rusya'dan temin ettiği belgelerin ve Rusça dil bilgisinin, YÖK tarafından araştırılması gerektiği ifade ediliyor.

Karısı tarafından son zamanlarda, ‘Prof.Dr.’ diye lanse edilen Ercan Karabulut'la ilgili yabancı dil ve doçentlik belgelerinin yanı sıra tamamı grup çalışması olan, kendisinin de imza koyduğu makale ve araştırma çalışmalarıyla ilgili de inceleme yapılması  ile gerçek sonuca ulaşılabileceği belirtiliyor.

malatyahaber.com

FOTOĞRAFLAR: (Üstte, kapaktaki) MTÜ'nün eski rektörü Aysun Bay Karabulut ile üniversiteyi beraber yönettiği kocası Ercan Karabulut (üstteki fotoğrafta kırmızı kravatlı olan), yakın ilişki kurdukları ve halen görüştükleri anlaşılan dolandırıcılıktan suç kaydı bulunan Adem Yıldız adlı şahısla, birlikte samimi fotoğraflar çektirmişler, rektörlük görevi döneminde MTÜ'nün Ankara temsilcisi olarak Ankara'da çeşitli çevrelere tanıştırmışlardı. Bu şahıs, daha sonra karı- kocayla ilgili çıkan haberlerden dolayı malatyahaber.com'u tehdit etmişti. (Altta) MTÜ'nün eski rektörü Aysun Bay Karabulut, geçtiğimiz günlerde katıldığı TV programında (alttaki fotoğraf bu TV programından), Erzincan- İliç'teki altın madenindeki göçük ve siyanür tehlikesi ile ilgili konuşurken, kocasının da ‘Profesör’ olduğunu öne sürmüştü.. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

44 yorum yapılmış

  • Birilerivar (1 hafta önce)
    Eski rektör aysun bay karabulutla ilgili hakkında çıkan haberlerin hepsi doğrudur hepsinide ispatlarım yeterki bir soruşturma açılsın ispatlamazsam namerdim DEVLETİMİZDEN ACİLEN SORUŞTURMA AÇILMASINI bekliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • ezgi (2 ay önce)
    ah aysun ah aysun öznur hanıma cok buyuk zararlar verdın şimdi butun hısımların senınle konuşmuyor.bırde mubarek kandilde hısımlarına kandil mesajı atıyorsun .akrabaların bu kandil mesajına ne kadar kızdıklarını bılıyormusun .en yakın akraban neler neler soyledi gunahmı cıkatıyor dıyorlar. ben oznur ablanın yerinde olsam seni silerim bacılıktan yazık ettin oznur hanıma cok yazık ettin .işiniz gucununuz kocanla birlikte yaptığınız yolsuzluk ve usulsuzlukleri unutturmak malatyalılar bu yaptıklarınızı unutmaz ak partiye en buyuk zararı verdiğiniz her yerde konuşuluyor şimdide mhp li görunmeye calışıyorsun kendinizi aldadıp bununla avunmaya çalışıyorsunuz inönü universitesindeyken ne olduğunu nasıl olduğunu cok iyi biliyoruz cıkarın menfaatin içiin üç günlük umre mecaranı iyi biliyoruz çıkarınız icin her şey sizin için mubah ablahı yedin bitirdin bunun vebalini allah senden ckartır inşallah
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Öğretmen (2 ay önce)
    Uzun zamandır burda, bazı diğer basın organlarında ve sosyal medyada Sayın eski rektör ve eşi hakkında yüzlerce iddia ve haber okudum. Gazeteci dövdürmekten, yolsuzluktan, usulsüz kadro ve görevlendirmelerden, akademik çalışmalarından, görevi kötüye kullanmaktan, mobbingden daha birçok konuda haberler bunlar. Ve bu haberler altına bu şahısların haksızlıkarına ve usulsüzlüklerine şahit olmuş hatta maruz kalmış insanların yorumlarına kadar tek tek okudum. Bu kadar iddianın bu kadar farklı insanlardan ayrı ayrı geldiği bir haber dizisi gibi. Benim sorum benim kadar bu haberleri ve iddiaları takip eden insanlara ben hiç bu şahıslar hakkında adli ve idari bir soruşturmanın kamu oyunu aydınlatacak ve kamu vicdanını rahatlatacak bir sonucuna denk gelmedim. Eğer bir bilgisi olan varsa burdan bizleri aydınlatırsa sevinirim. Umarım bu iddiaların asılsız olduğu adil ve nesnel yargı ve idari soruşturmalar sonucunda ispatlanır da insanların bu akademik ünvanlara ve kurumlara olan inancı güveni sarsılmaz. Eğer bu iddialar soruşturmalar sonucunda doğrulanır ise tüm kamunun vicdanını rahatlatacak cezalar alırlar. Ama hiç olmamasını dilediğim tek şey eğer tüm bu iddialar doğruysa ve siyasi nüfuz kullanarak tüm soruşturmalardan sıyrılmaları. Kamunun bir üyesi olarak bunları istemek çok şey mi istemek? Adalete, kanunlara, kurumlara insanlarımızın güvenini yitirdiğini görmek en büyük üzüntü. Mazlumun, vatandaşın en çok istediği şey bu memlekette adalet. Lütfen insanlarımızın adalete olan inancını kaybettirmeyin. Tüm medya ve sosyal medya haberleriyle kamunun dikkatini çeken bu iddiaları kamu vicdanını rahatlatacak şekilde soruşturun ve sonucunu tüm kamuyla paylaşın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Feride (2 ay önce)
    Bu eski rektör yani , kocası ile birlikte Malatya Turgut Özal Üniversitesinde yaptığı ALENİ YOLSUZLUKLAR ile en büyük zararı AK PARTİYE ve Ablasına verdi !!!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Öğretmen (2 ay önce)Feride isimli kullanıcı yorumuna
    Neden akp oy mu kaybetti? Ablası seçim mi kaybetti? Ablası milletvekilliğini, nüfuzunu, gücünü mü kaybetti? Nasıl bir zarar verdi açıklar mısınız?
    0
    0
    Yanıtla
  • Nahuybilyat (2 ay önce)
    Rusya da parayla diploma almak gerçekten çok kolay, rusya da öğrenim görmüş biri olarak söylüyorum. Gitmenize bile gerek yok yeter ki işlerini biri görsün orada . Öznura yazık oldu
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Serkan (2 ay önce)
    Bu kadın varya çok kişiye haksızlık etti ..Allah hesabını soracak
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MURAT m (2 ay önce)
    Bu vasıfsız kadın yıkılmaz dediğimiz ablası öznur u bile sildi piyasadan. Öznur yoktur ortalıkta
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Malatya (2 ay önce)
    Yakında prof ardından rektör olursa şaşırmam.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Mlx (2 ay önce)
    Yaw arkadaş herkes niye bu kadar kızgın bunlara. Suç onlarda değilki... Suç bizde suç malatliyalıda. Sen 4 dönem tutar oy verirsen bu sonuçlara da katlanırsın.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Veysel Almasulu (2 ay önce)
    Kanser hastasıyım izmirde yaşıyorum yine benim gibi bir malatyalı olan bir hemşerim Malatya Üniversitesine bir ilaç yaptığını çok yararlı olduğunu söyledi bende ondan adres aldım 10 kutusu üc bin lira olduğunu söylediler ibanla Ercan karabuluta havele ettim ilac geldi birkaç kutusunu tükettikten sonra birkutuyu açtım şişede hiç ilac yok uźuldüm kutunun üzerindeki numaraya telefon açtım durumu karşidakı kişiye anlattım üzüldu parasını sordu üç bin lira ödediğimi söyleyince ilaç ikibinbeşyüz lira dedi kime ödedigimi sordu telefondan arayip buldüm ercan karabulut dedim bizim rektörun kocasi dedi özür diledi bana parasiz olarak iki kutu ilac yolladı ama kalan ilaçları kullanmadım Yazılanları görünce yazma gereği duydum. Şimdi iyiyim herkese selam.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hekimhanli Ülkücü Akademisyen (2 ay önce)
    Kırk yıllık ülkücü ve Mhpliyim.bedel ödemiş birisiyim.Bu sabık rektör ve eş rektör kocasının Malatya haberde ve memleketim Malatya Dabi iki şahıs hakkında yazılanları ve konuşulanları ve anlatılanları duyunca bu çakma sözde vesahte ülkücü veMhpligecinmeyecalisan sabık rektör ve her türlü yolsuzluğun baş mimarı olan kocası sözde MHP li gozukurse MHP den üyeliğimi iptal ettirdim. Bu gibi şahıslar güzide camiamıza büyük zarar veriyor.bu çakma şahıslar her gittikleri yerde Bozkurt işareti yaparak reslm çektiriyorlar Bozkurt işareti biz ülkücüler için anlamı büyüktür.bunlarin yapmacık Bozkurt işareti ni görünce moralim bozuluyor.vallahi bu sahte,çakma,sözde şahısların bu camiada olması camiyamiza büyük zarar veriyor.Bozkurt işaretinin anlamını dahi bilmiyorlardir.isleri güçleri ýalan ve algı.Foyalari meydana çıkıyor Moskavada Rusça sertifikayı almak çok kolay elli veya yüz dolar verdiğinizde en iyi derecede Rusça biliyor diye sertifikayı alırsınız Rusça bilip bilmediginize bakmazlar.Bu eş rektör E.K nin galiba en iyi bildiği Laleli ruscasidir.Herhangibir makale ve Rusça yayını yokmuş Bu haber den sonra YÖK haklarında soruşturma açmalı ve işlem yapmak zorundadır Sn Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN bu durum mutlaka iletilmelidir ve görevden uzaklaştırılmalidir
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Erdemm (2 ay önce)
    Buradan yorum yapan ve sitem eden bütün Malatyalı ve vatanseverlerine söylüyorum burada yorum yapmak hiç birşeyi değiştirmiyor hepimiz çoğu hakkında bilgi sahibiyiz gerçekten birilerinin bu gerçekleri bilmesini istiyorum diyorsan . CİMER iletişim başkanlığına yaza bilirsiniz ben şahsen vatanımı sevdiğim ve hakksızlık karşısında susmadım yazdım .
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Derviş (2 ay önce)
    Sayın Cumhurbaşkanımız RECEP TAYYİP ERDOĞAN artık bu insanların mahkemelik dosyalarının nihai sonuca varmasını bir an evvel sağlamalıdır. Tüm Malatya hakettikleri cezaları almalarını BEKLİYOR. AK PARTİYE ve sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan a en büyük ZARARI Malatya da bunlar verdi .
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Ömer (2 ay önce)
    Bunlar Türkçeyi bile doğru düzgün konuşamazken, Aysun üniversitede eski rektörken önüne konulan metni bile doğru düzgün okuyamazdı. Bu da yetmezmiş gibi her yerde herkese benim İngilizcem 100 diyordu. Lütfen youtube girin bakın eski rektör iken bir yayına katılmıştı ve İngilizce konuşuyordu bir konuşmasını izleyin, komedi :) Kocası Rus alfabesine ait tek bir harf gösterseniz tanımaz bilmezken bu belgeyi nasıl aldığı aşikar!!! Zaten MTU da iken 4 yıl üniversiteyi yediler! Tüm işledikleri günahların hesabı MİSLİYLE çıkacak.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • çavuşoğlu (2 ay önce)
    usandık,gazeteyi açınca yine bunlar
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Bu rumuzla bu haberlere hep aynı yorumu yazıyorsun , çavuşoğlu senin kime çalıştığın belli. Nemalandığın da belli. Okuma haberi geç kardeş bir de yorum yazıyorsun üşenmeden.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Bırak nemalanmayı tanımam bile bunları.Adminde gerçek bilgilerim var istersen alırsın.Senin ne kuyruk acın var bilmem ama ben bu insanları ve resimleri burada görmek istemiyorum çünkü iyi bir malatya haber okuyucusuyum,eleştiriyorum bu hakla.
    %39
    %61
    Yanıtla
  • En azından ben hep aynı rumuzu kullanıyorum.Sende benim yorumu mu okuma geç! ne zaman yorum yapsam okuma geç diye farklı rumuzlarla yorum yapıyorsun.belli derin bir kuyruk acınız var
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Yeşiltepeli arkadaşa katılıyorum. Sen memleket sevdası nedir bilmiyorsun belli yorumlarından çavuşoğlu !!!! Ya da Malatya da yaşamıyorsun sanki . Bunların insanlara nasıl kötülükler yaptığını, haklarına nasıl girdiklerini görmemişsin, o kıt kanaat paralarla çocuklarını üniversiteye gönderen ailelerin ve tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını savunmak ve en başından beri savunan Malatya haberi tebrik etmek senin için belli ki önemli değil ve bunun adı sende kuyruk acısı oluyor !!! Sen ne dersen de Malatya haber o yetimlerin , çocukların , insanların haklarını savunarak en büyük sevabı işliyor !!! Bunlar cezalarını alana kadar da durmak yok !!!!!!!
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Ezel (2 ay önce)
    Şimdi bunların yanında olan bunlara destek olanlar düşünsün... İtirafçılar ve bunlardan aileleri dahil uzaklaşanlar bir nebze olsun kendilerini kurtardılar.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • berk (2 ay önce)
    arkadaş duyduğuma göre doçentlik başvurusunu yapmayıda unutmuş sistem kapanmış daha sonra üzerinden bir hafta geçtikten sonra sırf hatır için başvuruyu tekrardan aktif ettiler ve başvuruyu yapıp doçent oldu
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Ramazan (2 ay önce)
    Allah birini cezalandıracağı zaman mantığını elinden alırmış. Bunlara olanlarda tam olarak bu. Bukadar mantıksız bir yaşam ve davranışlar görmemiştim hiç. Zaten biraz mantık olsa bukadar yaşnız kalmazlardı. Herkez bunları terk etti. Çoluk çocuğunuzla Allah sizi sınamaz umarım. Günahlarınızın bedelini siz kendiniz ödersiniz inşallah.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Avni (2 ay önce)
    Malatya haber olmasa bunların yaptığı Yolsuzluk ve Usulsüzlük leri nereden öğrenecektik yorumlarda bazı yorumda bulunanlar butur haberlerin yapılmasının bıktık larını yazıyorlar. Sn Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu sabık Rektör Aysun B. K yı tekrar atamayınca ablasını mesul tutdu Turgut Özal üniversitesi nin kurucu Rektörü olmamasına rağmen hala kendini kurucu rektör olarak gösteriyor. MHP'ye Tebelleş olması ve sn Devlet Bahçeli beyin talimatıyla aday gosterilmemesine rağmen seçimden sonra kendisini MHP adayı olarak Facebook.twitter ve instagramda altı yedi ay mhp aday adayı diye gösterdi. Eş rektör kocası Balçova MHP İlce teşkilatında yönetime sectirmesine rağmen yine Devlet Bahçeli beyefendinin talimatıyla istifa etmek zorunda kaldı. Buiki şahıs algı yaratmak için mhpli siyasilere resim paylaşıyorlar fakat nedense resim paylaştıkları bu mhpli siyasiler bunların resimlerini ve görüşmelerini ne hikmetse kendi sosyal medyalarinda paylaşmıyorlar . Yani kendileri çalıp kendileri oynuyorlar. Bu sabık Rektör şimdide maydonoz ve pirasaciliga başladı. En sonda siyanurculuge soyundu yani her telden oynamaya başladı. Flash tvde çok gergindi kendini aklamaya çalışıyor du sanki Yolsuzluk ve Usulsüzlük leri başkası yapmış. Dört senede nasıl servet edindi. Dört luksultra villa dört lüks araba . Şimdide nasıl prof olduklari her şeyleri usulsüz başka bir. Ülkede olsa bu haberle hemen soruşturma açılır ve görevden el cektirilir. Ama ülkemizde herhangi bir işlem dahi yok haklarında ama mutlaka ve mutlaka bu yaptıklarının birgün hesabı sorulacaktir kanımca. Malatya haber yine önmeli bir habere imza atti. Malatya haberi kutluyorum.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • erol (2 ay önce)
    Yabancı ülkelerde alınan diplomaların Türkiye de denkliği ile ilgili alan sınavları yapılmalı. Aynı şekilde yüksek lisans ve doktora eğitimi görenlerde alan sınavında sınavdan geçirilmeli. Geçmiş dönemde fötö nün okullarında alınan yüksek lisans ve doktoralarda sorgulanmalı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Rabia (2 ay önce)
    Allahım içleri yüzlerine de yansımış. Helal haram bilmeyince Rabbim yüzdeki nuru da alıyor demek ki.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • halk (2 ay önce)
    Arkadaşlar bunlar halkında bütün yorumlarınızda Sayın Cumhur Başkanımız Recep Tayip Erdoğanın'da ismini yazın. Cumhurbaşkanlığı sıklıkla sayın cumhurbaşkaınımızın isminin geçtiği internet yazılarını araştırıyorlar. Mutlaka burada da yazılan bir yorumu okuyacaklardır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehtap (2 ay önce)
    Lütfen Cumhurbaşkanımıza birileri bunları iletsin. Hatta buraya miting için gelindiğinde Recep Tayyip Erdoğana yazılı olarak teslim edelim bu yapılanların hepsini. Gerekirse mitingde MALATYA'YA VE AK PARTİYE ÇOK FAZLA ZARAR VEREN ESKİ REKTÖRE DUR DE. Diye bir pakart mutlaka cumhur baikanımızın dikkatini çeker.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (2 ay önce)
    Rektör olduğu dönemde kirli işlerine zorla imza attırdığı herkes artık konuşuyor. Zorlq Neler yaptırdıklarını herkese anlatıyor. İnsanları tehtit etmişler. Sahte sertifikalara zorla idari personele imza attırmışlar. Personel bunları anlatıyor ve artık akıllı yöneticiler bu konuşmaların ramamını kayıt altına alıyor. Bunlar sanıyorki tantana ve çığırtkanlıkla üste kalacak ve korkutacaklar. Ama artık.iş çığrından çıktı herkese dair bütün kozlarını oynadılar ve kimsenin korkacak birşeyi kalmadı. Şimdi herkes bunlara karşı heeşeyi konuşup ifade ediyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Adalet (2 ay önce)
    Çok güçlü güzel bir konuya değindiniz. Bu insanların birde Ales ve Üds, Yds gibi aınav sonuçları incelenmeli. O sınavda atılan imzalar kriminal incelemeden geçmeli. VEEE EN ÖNEMLİSİ BU SINAVLARA HANHİ ŞEHİRLERDE GİRMİŞLER BUNLARA BAKILMALI. NEDEN O ŞEHİRLER DİYE SORULMALI.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (2 ay önce)
    Vurgun talan yeri olmuş rektör diye göreve koydukları insana bak
    %95
    %5
    Yanıtla
  • mehmet (2 ay önce)
    Malatyanın gündemi bu değil, gazetecilik bu değil. Bıkmadınız aynı aileyi yazmaktan... deprem yazın biraz, ana sayfada Toki kurası ile ilgili bir haber yok? Ne oldu kura ile ilgili bir yorumunuz yok mu? Bize ne veteriner Rusça biliyor mu bilmiyor mu? Şüphe varsa suç duyurusunda bulunun ama depremi artık görmezden gelmeyin, yeter
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Ali (2 ay önce)
    Sn. Editör, sizi esefle kınıyorum. Dönüp dolaşıp bu zevatların fotoğraflarını paylaşarak bize niye eziyet ediyorsunuz. Görmek is te mi yo ruz.
    %17
    %83
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (2 ay önce)
    İddia doğruysa ki olabilir, neye itiraz ediyorsunuz anlamadım, senelerdir parayı bastıran Türkiye de kapısından giremeyeceği fakültelerin denkliği olan yurt dışı üniversitelerinden diploma alıyor ve burdaki hakkıyla girmiş zeki parlak öğrencilerle beraber kısıtlı kadrolar için rakip oluyor. Yani parası olan kamuda sosyal statüsü yüksek mesleklerde önden sıraya kaynak yapıyor. Arkadaşlar bizler asıl şunu sorgulayalım derim: Birşey olmak için mesleki uzmanlığımızın yanında neden yabancı bir dil bilme dayatılıyor. Rahmetli Prof.Dr. Oktay Sinanoğlu nün BayBay Türkçede yazdığı gibi "madem ingilizce veya başka bir yabancı dil bu kadar önemliydi, biz neden kurtuluş savaşı yaptık" Sevgili hemşerilerim kendi ülkesinde tüm mesleki eğitim ve yükselme için yabancı dil şartı olan kaç ülke var? Bu dil emperyalizmine boyun eğmektir. Bizim ürettiğimizden bizim yetiştirdiğimizden faydalanmak istiyorlarsa kendileri Türkçe öğrensinler vesselam.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Yabancı dil bilmezlerse yurt dışında yapılan bilmi nasıl takip edecekler adının önüne hoca unvanını koyup bilimden haberi olmayan Atıf hoca.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Atıf hoca (2 ay önce)Hakan isimli kullanıcı yorumuna
    Hakan kardeş insanların fikrini eleştirmeye kalkarken nezaket çerçevesinde yapsan daha medeni olur uslübun yanlış kardeş, meseleye gelince olaya birde şu açıdan bir bakabilirsen; sen yapılanı takip edip uyarlarsan yaptığın iş orjinal olmaz, ben kafayı değiştirmek lazım diyorum dünya senin yaptığını öğrenmek istesin sen başkaların yaptığını kopyalama bu zaman ve milli kaynak israfıdır. Ben ülkeyi yöneten en tepeden en aşağıdaki hiçbir siyasiden yabancı dil bilmesi istenmezken, insanların kamuda herhangi bir meslek için elin dilinin gramerinin bilmesi dayatmasına karşı çıkıyorum. Bir bilim adamı olmak için örneğin illa İngilizceyi sular seller gibi bilmek gerekmez mesleki ingilizce yeterlidir, yazım kurallarını bilmesi gerekmez üniversitelerin yabancıdiller fakültelerinde filoloji birimleri ne güne duruyor verir onlara onlar makaleyi ingilizceye çevirir mesela hiçbir araştırmacının istatistik bilmesi gerekmez, üniversitenin istatistik alanında uzmanlaşan akademisyenlerine çalışma rakamsal verilerinin iletir ve istatistiki sonuçları alıp makalesinde kullanır. Umarım meramımı aktarabilmişimdir sen ve senin gibi düşünen kardeşlere vesselam.
    %19
    %81
    Yanıtla
  • Derman (2 ay önce)
    Desenize safiye ile faik hiç boş durmuyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatandaş (2 ay önce)
    Vaaaay ercan rusça heee seni seniii
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehtap (2 ay önce)
    Bildiğim kadarıyla sayın eski rektörün çıktığı ve kendisine çanak sorularda yöneltilen programlara katılma tarifesi 10 bin TL. parayı veriyorsunuz tak televizyondasınız İnanmayan denesin.
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Sorunlu (2 ay önce)
    Bu haber mutlaka yök e iletilmeli. Her şeyleri problemli bu ailenin galiba. Ayrıca inönü ve mtü den ILTS sınavı ile dili geçip doçent ve prof olanlarda araştırılmalı. Bu sınavı bildiğiniz üzere birileri için yapılıyordu. Bu kifayetsiz muhterisler ve bunlar gibilerin önü kapatılmalı. Memleket Bu zevatın ebedi kurtulmalı.
    %98
    %2
    Yanıtla
  • allah aşkına bu ülkede akp li isen her türlü yolsuzluk mübahtır bir tane yargılanan akpli bürokrat makam sahibi gördünüzm yök dediğin oda akp nin kurumu hiç araştırırmı aysun bayın kocası bitti işte araştırmaya gerek yok
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Hamdi (2 ay önce)
    Ercan Karabulut, 3 kile Rusça beliyor mu? 3 cümle Rusça konuşabilir mi? Madem Rusça konuşuyor, canlı yayına davet edin. YÖK, jüri önünde Ercan Karabulut'u Rusça dil sınavına tabi tutmalı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • vallaha üstad seninde bir türkçe sınavına tabi tutulman lazım
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Sesimi duyan var mı? (2 ay önce)
    Şu yazıyı hiç mi bir devlet yetkilisi okumuyor veya haberdar edilmiyor. Anlamış değilim. Neden usulsüzlüklerin hukuksuzlukların üzerine gidilmez. Bir vatandaş olarak rahatsızım ve kabullenemiyorum. Yurt dışından alınan belgenin YÖK tarafından kontrol edilmesi ve dil yeterlilik sınavına sokulması gerekmez mi bu zatın. Akademik yükselişi de araştırılmalıdır.
    %96
    %4
    Yanıtla