SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eskimalatya Meydanı İçin Start.. Eski Kaymakamlık Binası Yıkıldı

Eskimalatya Meydanı İçin Start.. Eski Kaymakamlık Binası Yıkıldı
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi tarafından tarihi ve kültürel zenginliği ile ön plana çıkan, birçok yerli ve yabancı turistin ise uğrak mekanı olan Eskimalatya’ya kazandırılacak ‘Meydan Projesi’nin yapımı için atıl durumda bulunan eski Kaymakamlık binasının yıkımına başlandı.

Mülkiyeti Battalgazi Belediyesine ait olan Eskimalatya’daki eski Kaymakamlık binasının yıkım çalışmaları, Battalgazi Belediyesi ekipleri tarafından kontrollü şekilde başladı. Tarihi ve kültürel zenginliği ile ön plana çıkan, birçok yerli ve yabancı turistin uğrak mekanı Eskimalatya’ya kazandırılacak olan ‘Meydan Projesi’nin yapımı için 1980’li yıllarda yapılan eski Kaymakamlık binasının yıkımı yapılırken, çevre esnaflara ve vatandaşlara rahatsızlık vermemek için ekipler büyük bir çalışma örneği ortaya koydu. Vizyon projelerin baş mimarı Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’de ekipler tarafından yıkımı kontrollü şekilde devam eden eski Kaymakamlık binası çevresinde incelemelerde bulundu.

“PROJEMİZİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRIYORUZ”
Eskimalatya meydan projesinin önündeki engelleri kaldırmak için başlatılan çalışmaların aralıksız devam ettiğinin altını çizen Başkan Güder, “Battalgazi Belediyesi olarak yaklaşık 2 yıl önce Eskimalatya meydanını düzenleyip, buradaki tarihi dokuyu bütünleştirmek için çalışmalarımıza başlamıştık. Ekiplerimiz çok güzel bir meydan projesi hazırlamıştı. Gerekli izinlerin alınması noktasında biraz gecikme yaşandı. Meydan projemizin yapımına engel olan ve mülkiyeti belediyemize ait olan eski kaymakamlık binasını yıkarak o alanı genişletmemiz gerekiyordu. Daha fazla zaman kaybetmeden süreci başlattık ve eski kaymakamlık binasının yıkımına başlattık. Yıkımın ardından meydan projemizin startını vermeye hazırlanıyoruz. Projemiz ile Eskimalatya meydanını büyütüp ferah bir ortam oluşturarak, hem burada yaşayan vatandaşlarımızı hem de dışarıdan gelen misafirlerimizi rahatça misafir etmek ve buranın güzelliklerinden faydalandırmak istiyoruz. Çalışmalarımızı bu doğrultuda gerçekleştiriyoruz. İnşallah kısa sürede binamızın yıkımı tamamlanacak. Buradaki tarihi dokuya uygun bir şekilde yapacağımız çalışmalarımızı en kısa süre içinde başlatacağız. Yıkımını gerçekleştirdiğimiz binanın arka kısmı ise şuan yargı aşamasında ve sonuçlanmasını bekliyoruz. Kısa süre içinde startını vereceğimiz Eskimalatya meydan projemizin birinci etabını, inşallah 2022 yılı içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. Allah nasip ederse 2023 yılının sonunda da Eskimalatya’mız özlenen meydanına kavuşmuş olacak ve bu tarih kokan bölgemizi hak ettiği değere kavuşturacağız” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Yavuz44 (1 yıl önce)
    Güzel oldu çürük binaydı umarım güzel estetik bir görüntü olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Hoca 44 (1 yıl önce)
    Helal olsun Osman başkan her otobüs geçtiğinde 4.6 şiddetinde debrem oluyor sanardık Selahattin Gürkan bile yıkamadi arkadaki belediyenin sosyal tesisini işleyenleri çıkaramadığı için tabi biraz geç kalındı hele o tenekeden dükkanlar tam ne diyeyim bir orduzulu olarak utanıyordum yanlış i olan arkadaki otoparka hükümet binasının yapılması esnafı ve kaymakamlığı oraya tasidiktan sonra yikmakti.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Battalgazi torunu (1 yıl önce)
    Meydan kursaniz ne olur Battalgaziye ne faydası olur esasında Battalgazi merkeze yapılması gereken Anadolu liselerinin eski tarım meslek lisesi sahasına yapıldığı, meslek Lisesi'nin kapatıldığı gün ve Malatya büyükşehir olurken kaybetmişti olması gereken Orduzu ,Hanım'ın çiftliği,alisar,hatunsuyu bölgesinin bağlı olduğu Battalgazi belediyesi belediye ve hükümet konağınin şu andaki meydana yapılması,yakınca ve bostanbasinin bağlı olduğu Yeşilyurt belediyesi ve merkezde kurulacak yeni iki ilçe böylece eski malatyamiz ve eski Yeşilyurt ilçe merkezlerimiz canlılığını kaybetmiyecekti diyorum.
    %38
    %62
    Yanıtla
  • bek (1 yıl önce)
    Hiç mi bir yapım yok.hep yikimmi olacak.kaldirima dükkan yaparak icraat yapmismi olunuyor
    %29
    %71
    Yanıtla
  • hasan (1 yıl önce)
    bu bina tarihi eser değil mi yıkılmasına kimse ses çıkarmamış
    %6
    %94
    Yanıtla
  • coğrafyacı (1 yıl önce)hasan isimli kullanıcı yorumuna
    değerli kardeşim hangi tarihi eserin yapımında 19 luk yığma tuğla kullanılmış merak ediyorum
    %100
    %0
    Yanıtla