SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Esma İçin Cumhurbaşkanı Devreye Girdi Ve..

0
Güncellendi - 2019-01-09 07:06:37
Esma İçin Cumhurbaşkanı Devreye Girdi Ve..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da yaşayan 4 yaşındaki Esma, sonradan yüzünün sol tarafını tümüyle kaplayan bir sorunla dünyaya geldi. Bir yaşında yüzünün yarısı tamamen  tüyle kaplanan küçük Esma Akça, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla yüzündeki lekeden kurtuldu.

Esma, 2014'te yüzünün sol tarafında kıllı benle doğdu, bir yaşına geldiğinde ise ben kıllanmaya başladı. Küçük kızın yüzünün yarısı kısa süre içerisinde tüyle kaplandı. Ailesi, ameliyat olması gereken kızları için harekete geçti. Esma’nın durumu önce AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık’a anlatıldı. Milletvekili Çalık ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Esma’nın fotoğraflarını göndererek, ailenin yardım talebini iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘kendi evladımız için ne yapıyorsak, Esma içinde onu yapacağız’ talimatını verdi ve küçük kız, tedavi için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne gönderildi. Tam yüz nakli ve çift kol nakilleri yapan Prof. Dr. Ömer Özkan’ın ameliyatlarını gerçekleştirdiği Esma, yüzündeki tüyden kurtuldu. Antalya’da geçirdiği 7 aylık tedavi sürecinin ardından Malatya’ya dönen Esma’nın yüzü artık gülüyor.

Esma’yı Antalya dönüşü ziyaret eden AKP MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Esma’nın ilk halini gördüğümde, kendi evladımız gibi yapmamız gereken ne varsa başla göz üstüne dedik. Sağlık Bakanlığımızla temasa geçtik. Cumhurbaşkanımıza Esma’nın fotoğrafını gösterdim. Bana ilk talimatı, ‘kendi evladın için ne yapacaksan Esma içinde onu yapacaksın’ oldu. Cumhurbaşkanımız, Sağlık Bakanlığını talimatlandırdı. Daha sonraki ziyaretimizde Prof. Dr. Ömer Özkan’ın bu ameliyatı yapacağı kanaatine vardık. Cumhurbaşkanımız direkt Ömer hocayı aradı, ‘Bu evlat bizim Allah’tan aşağı size emanetimiz, ne gerekiyorsa siz yapıyorsunuz, bizde üzerimize düşeni yapacağız’ dedi. Ömer hocamız cumhurbaşkanımızın talimatıyla birlikte kendi insanlığını da göstererek çok yakından ilgilendi” dedi.

Çalık, Esma’nın hikayesinin uzun olduğunu ancak bir yıl önce küçük kızla tanıştıklarını belirterek, “Bir yıldır Esma’yı çok yakından takip ediyorum. Malatya’mıza evine tekrar dönüş yaptı. O yüzden Esma’yı evinde ziyaret edeyim istedim. Binlerce kere şükürler olsun ilk yüzündeki haliyle bugün geldiği noktada yüzde 90’a varan bir değişim var. Ama hala yüzde 10 yapılması gereken işlemler var, onun için tekrar Antalya’ya gidecek. Ama bu gelmiş olduğumuz nokta Esma’nın bundan sonraki hayatını da çok daha rahat hale getirecek.

Kızının yeniden sağlığına kavuşması için uzun süredir mücadele veren anne Duygu Sarıgül, “Esma, yüzünde kıllı nevüs denilen bir benle doğdu. Bir yaşına geldiğinde bu nevüs kıllanmaya başladı. Doktorlara götürdük en kısa sürede ameliyat edilmesi gerektiğini söylediler. Antalya’da, Prof. Dr. Ömer Özkan’ın bu ameliyatı yapabileceğini öğrendik. Çok maliyetli bir ameliyat olduğu söylendi. Bende Malatya milletvekilimiz Öznur Çalık’a ulaştım. Öznur hanımda bu durumu cumhurbaşkanımıza iletti. Cumhurbaşkanımız, ‘siz kendi evladınıza nasıl bakıyorsanız, bu evladımızla da aynı o şekilde ilgilenin’ dedi. Bir hafta içerisinde Antalya’ya gittik ve 7 ay hastanede kaldık. Esma, ikisi büyük 11 ameliyat geçirdi. Tabi bu süreç daha da devam edecek. Sayın cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Milletvekillerimiz Öznur Çalık ve Hakan Kahtalı’ya çok teşekkür ediyorum, Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin” diye konuştu.

Zor bir dönemden bugünlere geldiklerini dile getiren Sarıgül, “Allah kimsenin evladına vermesin. Benim için çok zor bir süreçti. 7 ay hastanede kaldım. Kızım çok zor operasyonlardan geçti. Buna da şükür. Esma’yı hiç sokağa çıkaramıyordum. Hastaneye gittiğimde, ‘Buna ne oldu, ziyarete mi gittin?’ diye soruyorlardı. Ben, ‘Allah vergisi’ diyordum. Bazı çocuklar, ‘korkunç’ diyorlardı. Emeği geçen Prof. Dr. Ömer Özkan’a çok teşekkür ediyorum. Esma, ‘yüzüm iyileşirse okula gideceğim. Kıllarım gitti’ diyor” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden Esma, yeniden gülmeye ve koşmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a öpücük göndermeyi de ihmal etmeyen Esma, sağlığına kavuşup okula gitmek istiyor.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Akis (5 yıl önce)
    Açarsan sülük merkezi olur böyle fakir fukAraya yazıktır
    %0
    %100
    Yanıtla
  • kızılay (5 yıl önce)
    Doğunun Paris i Malatya’da yapılamamış demekki. övünülecek değil utanılacak durum Allah sonumuzu hayretsin amin.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Ramazan (5 yıl önce)
    Ramazan hoca rektör yapılabilseydi bu yavrucuğun ameliyatı Malatya’da yapılırdı malasef!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kesinlikle çok haklısın kardeşim bu yönetim ünüyü mahfetti İnşaAllah ramazan hocayı rektör olarak görmek isteriz bırda
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut (5 yıl önce)
    Avrupa’da birinci dünyada ikinci hastane Malatya’da halbusume! niye uzaklara gitmişki? Herşeyi bitirdiler rahmetlinin kemikleri sızlıyordur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Boztepeli Yusuf (5 yıl önce)
    Rabbim şafi ismi hürmetine acil şifalar versin. inşallah tez zamanda sağlığına kavuşur. Emeği geçenlerden de Allah razı olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Emin (5 yıl önce)
    Allah razı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Emin (5 yıl önce)
    Helal olsun yardımcı olanlara
    0
    0
    Yanıtla