SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Esnafımız İçin de Geçici İşyerleri Hazırlıyoruz"

A- A+ PAYLAŞ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilin normale dönmesi amacıyla bölge esnafı için geçici iş yeri hazırladıklarını bildirdi.

Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "11 ilimizin normale dönmesi, şehrin canlanması için ticari hayatın devamlılığı önemli. Nasıl geçici barınma alanları kuruyorsak esnafımız için de geçici iş yerleri hazırlıyoruz." ifadesine yer verdi.

Paylaşımda, Malatya'da Büyükşehir Belediyesi yanında yapımı süren geçici iş yerlerinden görüntüler de yer aldı.

- "Bütün altyapıyı hazırlayacağız"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının konuya ilişkin açıklamasında ise Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da, iş yerleri hasar gören esnafın ekonomik hayata yeniden dahil olması için 26 bin metrekarelik alanda her biri 25 metrekare olan 338 geçici iş yerinin yapımına başlandığı bildirildi.

Açıklamada, geçici iş yerlerinin proje müdürü Barbaros Kosuf'un görüşleri de aktarıldı. Kosuf, "Proje kapsamında öncelikle temellerimizi döküyoruz. Çelik yapıları yaptıktan sonra alt ve üstte çelik saclarla çatıların ve cephelerin montajını yapıyoruz. Pis su, yağmur suyu, elektrik, telekom gibi bütün altyapıyı hazırlayacağız ve hak sahiplerine teslim edeceğiz." dedi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Ahmet (1 yıl önce)
    Bu esnaflar korona dan ders almadı şimdide depremden ders almıyor
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Ramo (1 yıl önce)
    Bu kadar betona bu kadar ağır çeliğe ne gerek var yazlık günah adı üstünde geçici
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Malatya esnafı doymaz ders almaz Türkiye de en pahalı şehir Malatya tavsiyem internet alışverişi
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Aklıma kemal sunalın filmi geldi bunu da yazıyorum gasteye diyen kül yutmaz gibi yarın oldumu dersin evladım banada bi ekmek alıver sende trentyoldan istersin getirir Bu ne kin nefret yine malatya esnafının ekmeğini yersin paran olmaz borca alırsın deprem de kaçtane küçük esnaf malını bedava dağıttı sizin dev yaptığınız marketlerden ,internet sitelerinden hangisini bi hayır yaparken gördün git bin 3 tl lik alışveriş yap 3 tl olmasın kabul etmez mahlenin bakkalının yanına git param yok ay sonu veririm de dükkan emrinde der nankör olmayın
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Hadi oradan. Esas nankör siz esnaflarsınız. Siz gerçekten dürüst olsaydınız bu millet bugün Trendyolu adres gostermezdi. Bakın da ibret alın biraz ey esnaf milleti. İsyerleriniz ve evleriniz nasıl da başınıza yıkıldı. Esnafa yapılan bu isyerleri için harcanan parada zerre kadar hakkım varsa o işyerlerinde kazanç sağlayacak olan esnafa hakkımı helal etmiyorum. Çünkü siz bu millete çok kazık attınız.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Dertli (1 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Deprem sonrası farklı bir sehirdeyim.esnaf çok yardımsever elibol ancak temizlik titizlik düzen yok mumla aradım sabah erken açılan,gece geç saatlere kadar hizmet veren esnafımızı.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Sen malatya esnafına destek olacağına Köstek oluyorsun ali.kendi aklın sana kalsın o aklını başka yerlede kullan,sana daha faydalı olur bence..
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    Manisa’da.n yazıyorum 1 aydır burdayım ,bir işadamı 21 tane dairesi var hepsini depremzedelere verdi bizde kalıyoruz hemde 1 sene süreyle elektrik d gaz su faturasını na kadar ödüyor ,eve gelen yardımları daha kabul etmiyoruz lafın kısası burda insanlığımızı tahlil etme fırsatı buldum malatya insanı derdim hep dışarıyı görmeden!
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Bülent (1 yıl önce)
    İşyerleri açılsın ama kimsede vicdan merhamet kalmamış depremden bile ders alamamışız herşey faiş fiyat olmuş herşey 2 katında satılıyor insanlar hala paradan değersiz belediye fiyatları kontrol etmesi lazım herkes düşmüş birbirimize vurup duruyoruz daha kötüsü başımıza gelmeye İNŞALLAH
    %98
    %2
    Yanıtla
  • zaten alışveriş yapan az dükkanın yıkılmış belki evi de yıkılmış..biraz uygun fiyata satın ...yok arkadaş ..adam olmayız
    %100
    %0
    Yanıtla