SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Etkin Bir Sicil Affı Şart"

0
Güncellendi - 2019-02-21 05:11:04
A- A+ PAYLAŞ

Malatya ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren, esnaf ve sanatkarların kooperatif kredilerinden faydalanması için bankalardan bir an önce sicil affı getirmesini beklediklerini söyledi.

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan ESKKK Başkanı ve TESKOMB Denetim Kurulu Üyesi Ali Evren, esnaf ve sanatkarların kooperatif kredilerinden faydalanması için bankaların biran önce sicil affı getirmeleri gerektiğini dile getirdi.

Kooperatiflerin, esnaf ve sanatkarlara kullandırdığı hazine destekli kredi faiz oranlarının yüzde 47’lerden yüzde 4-5’lere indiğini ve bu faiz oranlarının aynı şekilde kalarak daha fazla esnaf ve sanatkarların faydalanmasını arzu ettiklerini söyleyen Evren, “Esnaf ve sanatkarlarımızın sermayesi az, ekonomik dalgalanmalardan da en çok etkilenen kesim. Hal böyle iken geçmişte borçlarını aksatan kara listeye alınan Tüm borçlarını temizlese bile kara listede görünmektedir” şeklinde konuştu.

2019 yılı kış mevsimin zor geçtiğini ve piyasalarda yaşanan kırgınlığının aşılması adına kooperatif kredilerinden daha fazla esnaf ve sanatkarların faydalandırılması gerektiğini vurgulayan Evren, bazı esnafların KKB notunun düşük olması ve bankaların kara listesinde olduğu için bu imkanlardan faydalanamadığını söyledi.

Daha fazla esnaf ve sanatkarın kredilerden faydalanması için etkin bir sicil affının şart olduğunu dile getiren Evren, “Esnaf ve sanatkarlarımıza yönelik kredi imkanları var fakat esnaf ve sanatkarlarımız KKB notu ve kara listede olduğu için bu imkanlardan faydalanmıyor. Esnafın bu sorunlarının aşılması için hükumetin ve bankalar birliğinin bu konuya acilen eğilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Ayrıca çıkarılacak sicil affının birçok sorunu da çözeceğini dile getirdi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • ARİF (5 yıl önce)
    Ben 4 ay önce kredi müracatı yaptım çağırdılar gerekli evrakları tamamladım kefilleri getirdim kredimi sorunsuz aldım Siciliniz bozuk ise hangi bankaya giderseniz gidin alamıyorsunuz hatta bundan önce bir bankaya müracat ettim hiç bir bankada kredi kartı kulanmadığımdan olumsuz cıktı .Baskanıma tsk ederim
    0
    0
    Yanıtla
  • HAKAN (5 yıl önce)
    sicili düzgün olana veriliyor mu sanki yok kefil memur olacak yok ipotek bilmem ne falan herkes adamına çalışıyor esnaf kefil kabul etmiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • VAİZİN OĞLU (5 yıl önce)
    BU ADAM DAHA EMEKLİ OLMAMIŞMI? YAHU BABAM YAŞINDA AMA BEN KENDİMİ BİLDİM BİLELİ BU ADAM O KOLTUKTA OTURUYOR! BİZLER BİLE EMEKLİYİZ AMA BU ZAT-I MUHTEREM HALA O MAKAMI İŞGAL EDİYOR! BU NASIL BİR ÇALIŞMA ŞEVK VE ARZUSUYMUŞ? BU NASIL BİR KOLTUK SEVDASIYMIŞ ANLAŞILIR GİBİ DEĞİL? BUNUN YAPTIĞI İŞİ YAPACAK KOCA MALATYADA BAŞKA BİR ADAM YOKMU? GENÇLERE NE ZAMAN SIRA GELECEK ACABA?
    0
    0
    Yanıtla
  • AYNEN KATILIYORUM SİZE BUNUN GİBİLER ÖLÜNCE YANINA KOLTUKLA DEFİN EDİLECEK.
    0
    0
    Yanıtla
  • erhan (5 yıl önce)
    sayın başkan esnaf sizden çektiği krediyi ödeyemiyor kaç kere geldik yeniden taksitlendirin yardımcı olun diye ama yardımcı olunmadı nasıl olacak esnafın durumu
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (5 yıl önce)
    Bir önceki seçimde Bu yasa çıkarılmıştı bankalar bu yasayı hiçe sayıp uygulamadı ve ne yazık ki böylede devam etti hükümet bir yaptırım uygulamadı. Kısacası yine insanlar kandırıldı
    0
    0
    Yanıtla