SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ev Hanımlarının Meslek Öğrenmesini Sağlıyoruz"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, sosyal ve kültürel belediyecilik anlayışı içerisinde semt konaklarında eğitim ve atölye çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Semt konaklarındaki kurslara katılarak hem bir meslek sahibi olan ev hanımları hem de ev ekonomilerine katkıda bulunuyorlar.

Semt konaklarındaki çalışmalar hakkında bilgiler aktaran Usta Öğretici Sunay Artut, “ Büyükşehir Belediyemize bağlı Çarmuzu Kiltepe Semt Konağında, Büyükşehir Belediyesi ve İŞ Kur ortaklığında kursiyerlerimize eğitimler veriyoruz. Giyim üzerine kursumuzu veriyoruz. Kursumuzla ev hanımlarına hem destek oluyoruz, hem de meslek öğrenmelerini sağlıyoruz. Ayrıca trikotaj, takı ve kâğıt rölyef kurslarımız bulunuyor. Şu anda 16 kursiyerimiz bulunuyor. Sabah 9 ile 13.30 arasında kursiyerlerimizle birlikte çalışmalarımızı yapıyoruz. Kursumuzda eski değerlendirmesi yapıyoruz. Yapılan ürünleri bayanlarımız sergilerde değerlendiriyorlar ve bireysel olarak da çalışan bayanlarımız var. Kursiyerlerimiz, kendi elbiselerini kendileri dikerek ev ekonomisine katkıda da bulunuyorlar” dedi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Çarmuzu Kiltepe Semt Konağında açılan kurslara devam etmekte olan kursiyerlerden Naciye Takak ise, “ Semt konağında Büyükşehir Belediyesinin açmış olduğu kursa 6 Aralık’ta başladım. Evde oturmaktansa kursa gelerek evime katkıda bulunuyorum. Kendime ve çocuklarıma kıyafetler dikiyorum. Evde oturmaktansa kursa gelerek el becerimi geliştiriyorum. Bundan önceki kurslara da katılım sağlamıştım. Arkadaşlarla ve hocamızla uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Malatya Büyükşehir Belediyesinin sağlamış olduğu imkânlardan memnunuz ve teşekkür ediyoruz. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a da bizlere bu imkânı sağladığı için katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız