SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ey MHK! Suat'a Var, Atilla'ya Yok mu?'

0
Güncellendi - 2020-02-06 02:14:29
'Ey MHK! Suat'a Var, Atilla'ya Yok mu?'
A- A+ PAYLAŞ

Hürriyet Gazetesi Yazarı Tahir Kum, gazetedeki son yazısında, Süper Ligin 5. haftasındaki Beşiktaş- M.Başakşehir maçında, elini iten futbolcuya kart göstermediği için profesyonel sözleşmesi feshedilen, Eskişehir Bölgesi'nin Malatyalı hakemi Suat Arsanboğa'ya yapılan bu işlemin, benzer durumları bir kaç kez yaşayan hakem Atilla Karaoğlan'a yapılmamasını eleştirdi.

Tahir Kum'un yazısı şöyle:

"EY MHK, SUAT’A VAR, ATiLLA’YA YOK MU?

TFF’nin ligin ilk yarısında hakem Suat Arslanboğa ile ilgili verdiği karar herkesin malumu...

“Profesyonel sözleşmesinin feshi!”

Gerekçe; hakemlik onurunu inciten Ljajic’in el itmesine karşılık kırmızı yerine sarı kart çıkartılması. MHK, “Böyle bir hatayı affedemem” dedi ve Arslanboğa’yı bitirdi. Ama aynı MHK, aynı TFF yönetimi, aynı hareketi hem de bir kaç kez tekrarlayan diğer hakemlerimiz için aynı kararı uygulamıyor. Örneğin Atilla Karaoğlan...

Başakşehir-Kasımpaşa maçının 34. dakikasında konuk ekipten Veigneau, gördüğü sarı kart sonrası hakem Karaoğlan’ın kolunu itiyor. Bırakın kırmızıyı, hakemimiz sarı bile gösteremiyor. Peki, MHK ne yapıyor?

Atilla Karaoğlan’a bir hafta sonra maç! Karaoğlan bu kez Antalya-Göztepe maçına çıkıyor, bu defa Antalyasporlu Diego, Karaoğlan’ın sağ kolunu sert bir şekilde itiyor. Bizim Karaoğlan’dan yine kart çıkmıyor. Sözleşmesi feshedilen Suat Arslanboğa hiç değilse sarı kart göstermişti Bu iki vakada sarı bile yok.

Ama Karaoğlan yoluna devam ediyor! Ceza yok, yaptırım yok. Peki oldu mu şimdi Zekeriya Abi?"

Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu, Beşiktaş- M.Başakşehir maçındaki olayla ilgili Merkez Hakem Kurulu’nun önerisiyle Üst Klasman Hakemi Suat Arslanboğa’nın Türkiye Futbol Federasyonu ile imzalamış olduğu 01.08.2019 başlangıç ve 31.05.2020 bitiş tarihli Profesyonel Hakem Sözleşmesi feshetmişti. Bir süre görev verilmeyen Arslanboğa, klasman hakemi olarak Türkiye Kupası ve 1.Lig maçlarında görevlendirilmeye başlanmıştı. Arslanboğa, Çarşamba akşamı Alanya'da oynanan Alanyaspor- Galatasaray maçında da VAR hakemi olarak görevlendirilmişti.

hurriyet.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • eyyupk (4 yıl önce)
    Nihat özdemir'in Başkanımızı ve Malatya'yı hedef alan sözleri ve davranışlarından dolayı istifaya davet ediyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil (4 yıl önce)
    Malatyanın vekillerine bir bakın.Hangisi bu işle uğraşabilir?uğraşmazlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • turan yorulmaz (4 yıl önce)
    Eskişehir'den hiçbir tepki yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammet (4 yıl önce)
    Sayın Malatya’nın vekilleri uyumayın bu işin peşini bırakmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammet (4 yıl önce)
    Evet cevabınızı bekliyoruz Zekeriya bey?
    0
    0
    Yanıtla