SON DAKİKA
SON DEPREMLER

EYMS Daha Büyük Bütçeli Kulüpleri Geride Bıraktı

0
Güncellendi - 2018-05-10 01:12:22
EYMS Daha Büyük Bütçeli Kulüpleri Geride Bıraktı
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Lig'de ilk sezonunu geçiren Evkur Yeni Malatyaspor, 32.hafta itibariyle matematiksel olarak ligde kalmayı garantilerken, büyük bütçeli kulüpleri geride bıraktı.

Adil Gevrek başkanlığında üç yıl içerisinde TFF 2.Lig'den Süper Lig'e yükselen Evkur Yeni Malatyaspor, kısıtlı bütçesine rağmen oluşturduğu kadroyla büyük bütçeli takımların üzerinde yer aldı.

Ligde 32 hafta sonunda 40 puan toplayan ve 10.sırada yer alan sarı kırmızılılar, kendisinden bütçe olarak üstte olan Bursaspor, Antalyaspor, Aytemiz Alanyaspor, Teleset Mobilya Akhisarspor, Atiker Konyaspor, Osmanlıspor ve Gençlerbirliği gibi takımları geride bıraktı.

Bütçeleriyle Süper Ligin zirvesinde yer alan Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor'dan puan alan Evkur Yeni Malatyaspor, bu anlamda zirve yaptı.

Transfermarkt'ın verilerine göre, Süper Lig'de yer alan takımların kadro değerleri şu şekilde:

Beşiktaş 97,53 milyon Euro

Galatasaray 83,15 milyon Euro

Fenerbahçe 74,55 milyon Euro

Medipol Başakşehir 60,30 milyon Euro

Trabzonspor 53,70 milyon Euro

Bursaspor 37,70 milyon Euro

Atiker Konyaspor 29,25 milyon Euro

Aytemiz Alanyaspor 28,20 milyon Euro

Kayserispor 27,43 milyon Euro

Göztepe 25 milyon Euro

Osmanlıspor 24,95 milyon Euro

Gençlerbirliği 23,25 milyon Euro

Demir Grup Sivasspor 22,05 milyon Euro

Antalyaspor 21,30 milyon Euro

Teleset Mobilya Akhisarspor 18,88 milyon Euro

Kasımpaşa 17,50 milyon Euro

Evkur Yeni Malatyaspor 17,45 milyon Euro

Kardemir Karabükspor 7 milyon Euro.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Kernekliali (5 yıl önce)
    Yalçın Ayhan gitmeseydi Artur Mina yı keşfedemeyecektik.Sadık ile beraber takımın vazgeçilmezi oldular.Aynı şekilde Chaebek giderse Sincer seth de takıma büyük katkı verecektir.Genç ve oldukça yetenekli bir oyuncu.İkinci Azubuike olacağına inanıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kodalmm (5 yıl önce)
    Ön yargılı olduğunuz her halinden belli, her transfer tutacak diye bir şey yok,her takımda olan şeyler, önemli olan bu bütçe ile hedefleri gerçekleştirmek,o da başarılmış, gerisi teferruat....
    0
    0
    Yanıtla
  • BABA (5 yıl önce)
    Transfermark futbolcu değerlerini belirliyor, bu harcanan paralarla ilgisi yok. Harcanan paralar hesaplandığında, Akhisar,Kasımpaşa, Osmanlı, Gençlerbirliği ve Sivas daha az para harcadılar. Sivas ve Kasımpaşa en az harcama yapan iki kulüp ve 5.cilik mücadelesi yapıyorlar. Bu yönetim başarısı. Kasımpaşa kendisinden on misli maliyetli Trabzon'a rakip sahada 5 gol atıyor. Buda kötü yönetim, Kasımpaşa nın toplam maliyeti neredeyse Trabzon'un SOSA maliyetine eşit.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmetbb (5 yıl önce)
    Peki bütçe bu kadar küçükse futbolcuların ödemeleri yapılmadığı için futbolcular neden kazan kaldırdı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Başefendi (5 yıl önce)
    Yönetimiyle, teknik heyetiyle, futbolcusuyla ve de taraftarıyla birlikte herkesin katkısı var bu başarıda şu şöyle yapmış, bu bu hatayı yapmış demenin kimseye yararı dokunmaz. Şimdi oturup önümüzdeki yılın projesini hazırlamak lazım. Tabiki işe hocadan başlamak kaydıyla.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferid (5 yıl önce)
    Buradan malatyalı yetkili kişiler seslenerek futboldaki bu başariyı malatyalı genleri basketbolda da malatyayı layık olduğu yere cıkarılmasını gençleri spora yönlendirerek sağlikli bir nesil oluşturmak için gerekenlerin yapılmasını istiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (5 yıl önce)
    Barazite dia doria seth diallo gibi transferler de yönetimin yapmış olduğu başarısız transferler kısacası çöpe atılan paralar bu başarı teknik heyetin yönetimin değil
    0
    0
    Yanıtla
  • Kendi insanımızı ne kolay eleştiriyoruz ya da sahip çıkmıyor desteklemiyoruz.metin bey bu yönetim 3 yılda 2 şampiyonluk yaşattı bu şehre.bu yıl ise stres yaşamadan Ligde kaldık.bütçe olarak sadece karabükspordan daha iyi durumdayız.lütfen başarıyı alkışlayalım.erol u Türk futboluna kazandıran o na bu şansı veren yönetimimizdir.umarım bu tür yorumlar yönetimimizi küstürmez.basiretsiz iş bilmeyen yöneticilerlerin elinde Malatyaspor’un ne hallere düştüğü örneği gözümüzün önünde iken sizleri adil başkan a destek olmaya davet ediyorum!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Saim Karaca (5 yıl önce)Erhan isimli kullanıcı yorumuna
    Karabükspor un sezo başı kadrosu oldukça maliyetli bir kadro idi bilinmesinde fayda var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Saim Karaca (5 yıl önce)Metin isimli kullanıcı yorumuna
    Şeyh hariç diğerleri kariyerli oyuncular.Futbolda düşünülen herşey yüzde yüz olacak diye birşey yol.Söz konusu futbolcular uyum sağlayamamış olabilirler.Sonuç itibari ile takımda sahaya 11 kişi çıkıyor bu futbolcularında önündeki futbolcuları zorlama anlamında katkıları var.Sizler yönetimin bir açığını bulmak için herşeyi fırsat kolluyorsunuz .Biraz vicdani hareket ediniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • bence yönetim bu tip yorumlar karşısında soğukkanlılığını koruyarak oldukça başarılı işlere imza atıyor. İnşallah uzun uzun yıllar daha Adil bey bu kulübü yönetir.
    0
    0
    Yanıtla