SON DAKİKA
SON DEPREMLER

EYMS Cumartesi Akşam G.Saray İle Oynuyor

0
Güncellendi - 2018-05-12 21:33:38
EYMS Cumartesi Akşam G.Saray İle Oynuyor
A- A+ PAYLAŞ

Süper Ligin 33.haftasında  Cumartesi akşamı İstanbul'da saat 19.00'da Galatasaray ile karşı karşıya gelecek olan Evkur Yeni Malatyaspor, zorlu deplasmandan puan çıkarmayı hedefliyor.

  Spor Toto Süper Lig'de ligin bitimine iki hafta kaldı. Ligde 32 haftalık süreçte 40 puan toplayan Evkur Yeni Malatyaspor, ligin 33.haftasında ilk yarıda 2-1 mağlup ettiği Galatasaray'a konuk olacak.

  Ligde 32 hafta sonunda 10 galibiyet, 10 beraberlik, 12’de mağlubiyet alan Evkur Yeni Malatyaspor, şampiyonluğun en güçlü adayı karşısında mutlak puanı hedefliyor.

  Ligde kalan 2 karşılaşma için 'alınacak 6 puan var' ifadesini kullanan Evkur Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü Erol Bulut, "Önümüzde iki maç daha var. Galatasaray ve Kayserispor maçları. Alacağımız 6 puan var. Alabileceğimiz tüm puanları almaya çalışacağız. Her zaman maksimum puanı almaya çalışıyoruz" dedi.

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Galatasaray, 32 hafta sonunda topladığı 69 puanla zirvede yer alıyor. Sarı kırmızılılar, ligde 32 karşılaşmada 22 galibiyet, 3 beraberlik, 7’de mağlubiyet aldı.

  İstanbul temsilcisi, ligdeki 69 puanın 46’sını iç sahada aldı. Sahasında mağlubiyet yüzü görmeyen sarı kırmızılılar, 16 karşılaşmada 15 galibiyet, 1’de beraberlik aldı. Sahasında rakip ağları 44 kez havalandıran Galatasaray, kalesinde ise 9 gol gördü.

  Evkur Yen Malatyaspor, Süper Lig’de 32 hafta sonunda 40 puan topladı ve haftayı 10.sırada tamamladı. Sarı kırmızılılar, 32 karşılaşmada 10 galibiyet, 10 beraberlik, 12’de mağlubiyet aldı.

  Evkur Yeni Malatyaspor, 32 haftada topladığı 40 puanın 16’sını deplasmanda aldı. Dış sahada 16 maçta 16 puan alan ve 1 puan ortalamasıyla oynayan sarı kırmızılılar, deplasmanda oynadığı 16 karşılaşmada 4 galibiyet, 4 beraberlik, 8’de mağlubiyet aldı. Sarı kırmızılılar, deplasmanda 13 gol atarken, 22 gol gördü.

  Galatasaray, sahasında kazanıp şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerlemek, Evkur Yeni Malatyaspor ise 40 puan hedefinin ardından 44 puan hedefini yakalamak istiyor.

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

  Galatasaray ile Yeni Malatyaspor, tarihlerinde ilk kez bu sezonun ilk yarısındaki maçta karşılaşmış, sahadan galibiyetle ayrılan taraf Evkur Yeni Malatyaspor olmuştu (2-1).

  Galatasaray, ligdeki son 10 maçının sekizini kazandı (1B 1M) ve son dört maçında sahadan gelip ayrıldı. Ligde Fenerbahçe'nin (6) ardından en uzun ikinci galibiyet serisinin sahibi Galatasaray oldu.

  Galatasaray, Süper Lig'de evinde 18 maçtır yenilmiyor (17G 1B) ve son 11 maçtır sahadan galibiyetle ayrılıyor. Sarı kırmızılılar iç sahadaki son yedi maçın beşinde gol yemedi.

  Ligde şu ana kadar 72 gol atan Galatasaray, son 12 sezonda ilk 32 haftalar itibarıyla en yüksek gol sayısına ulaştı. Sarı kırmızılılar, en son 2005/06 sezonunun 32. haftasında 77 gol atmış, o sezonu da şampiyon olarak tamamlamıştı.

  Evkur Yeni Malatyaspor ligde beş maçtır kazanamıyor (3B 2M). Malatya ekibinin ligde oynadığı son iki maçta da gol sesi çıkmadı.

  Bu sezon Süper Lig'de 18 maç 0-0 bitti, bu maçların altısında taraflardan biri Evkur Yeni Malatyaspor oldu. (yüzde 33,3).

  Evkur Yeni Malatyaspor ligde deplasmandaki son sekiz maçın sadece birini kazanabildi (3B 4M).

  Süper Lig'de bu sezon deplasmanda en fazla maçta kalesini gole kapatan takım Evkur Yeni Malatyaspor (7), iç sahada en fazla maçta kalesini gole kapatan ekip ise Galatasaray (9). Bu iki takım toplamda ise ligde en fazla maçta kalesini gole kapatan üç takımdan ikisi: Galatasaray-12 ve Yeni Malatyaspor-11.

Galatasaray bu sezon ligde kalesinde Fenerbahçe'nin (103) ardından en az isabetli şut gören takım (105). Yeni Malatyaspor ise bu alanda dördüncü sırada (118).

Galatasaray bu sezon ligde en fazla gol atan takım (72). Evkur Yeni Malatyaspor ise Karabükspor'un (20) ardından ligin en az gol atan üç takımından biri (35, Gençlerbirliği ve Konyaspor ile birlikte).

  Evkur Yeni Malatyaspor ligin ikinci yarısında Karabükspor'un ardından (3) deplasmanda en az gol atan ikinci takım (8 maç, 4 gol). Galatasaray ise ligin ikinci yarısında iç sahada en az gol yiyen takım (7 maç 2 gol).

  Evkur Yeni Malatyaspor'un deplasmanda attığı son altı gole Khalid Boutaib doğrudan katkı sağladı (dört gol ve iki asist) ancak Faslı oyuncu, ligde altı maçtır fileleri havalandıramıyor.

  Evkur Yeni Malatyaspor bu sezon deplasmanda öne geçtiği tüm maçları kazanırken (4), geriye düştüğü tüm maçları kaybetti (8).

Gary Rodrigues, ligin ikinci yarısında forma giydiği 15 maçta 12 gole katkıda bulundu (7 gol ve 5 asist).

  Bu sezon Süper Lig'de sadece Edin Visca (14), Sofiane Feghouli'den (9) daha fazla asist yapabildi.

  Younes Belhanda, bu sezon Süper Lig'de Ricardo Quaresma'nın (81) ardından en fazla şut pası atan oyuncu (76).

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Ahmet (6 yıl önce)
    İnşallah bugün Galatasaray'ın ipini çekecekler.
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz hoca (6 yıl önce)
    Bu nasıl bir mantıktır anlayana helal olsun'' 3 puan alıp düşman kazanmaya gerek yok ve keyifli bir maç olsun yeter '' diyen şahsın ne dediğini anlayan varsa lütfen yazsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kernekliali (6 yıl önce)
    Başefendi o nasıl bir zihniyettir ki galatasarayı yenince düşman kazanmış oluyoruz.Anlaşılan sen malatyasporlu değil Galatasaraylısın.hiç olmazsa burda saçmalama lütfen.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali veli (6 yıl önce)
    Fenerler hayal görüyorlar malatya adına yorum yapıyorlar gs rahat kazanır gerisi teferruat..
    0
    0
    Yanıtla
  • Göktuğ Bey (6 yıl önce)
    Galatasaray lig lideri; Fırat Aydınus, Mete Kalkavan, Ali Palabıyık gibi işinin hakkını veren hakemleri neden atamadılar bu karşılaşmaya acaba? Galatasaray'ın alacağı kuvvetle muhtemel, yanlı yönetim sergileyen Bülent Yıldırım'ın atanması da bunu gösteriyor. Her şeye rağmen, desteklediğim tek takım olan, memleketimin temsilcisi Evkur Yeni Malatyaspor'a canıyürekten başarılar dilerim. Rabbim yâr ve yardımcısı olsun "Doğunun Kaplanları"nın.
    0
    0
    Yanıtla
  • HAS (6 yıl önce)
    Bir zaman bjk yenip gs şampiyon yaptık bugün de gs yenip bjk yi şampiyon yapalım kızmace darılmace yok. olan varsa kafasına su döksün
    0
    0
    Yanıtla
  • kerem tataroglu (6 yıl önce)
    malatyalının ne zaman nerde ne yapacagı belli olmaz sonuçta galatasray istanbul takımı malatya yapıştırır inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (6 yıl önce)
    Galatasaray hafife alırsa malatyaspor u supriz bir skor çıkabilir..tarafsız bir hakem olursa galatasaray ın işi hiçte kolay gözükmüyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (6 yıl önce)
    Öncellikle bizim için önemli Maç değil bunu gibi maçlarda Oynamayan Futbolcuya şans verilir.Bu değil dir 3 Puanı Galatasaraya hediye etmek her futbolcu işini yapacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Ariva ariva (6 yıl önce)
    5-0 biter
    0
    0
    Yanıtla
  • Erkan (6 yıl önce)
    ASLANI TERBIYE ETMENIN ZAMANI GELDI ASLANA VUR DARBEYI SEZONUN TAKIMI OL?
    0
    0
    Yanıtla
  • Başefendi (6 yıl önce)
    3 puan alıp düşman kazanmaya gerek yok. Kimin şampiyon olacağı bizi ilgilendirmiyor keyifli bir maç olsun yeter
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Saim Karaca (6 yıl önce)Başefendi isimli kullanıcı yorumuna
    Nasıl Malatyalısın ne düşmanı takım çıkar aslanlar gibi mücadele eder puan ve puanlar almaya çalışır takımın görevi de vazifesi de budur başka hiçbirşey bizi ilgilendirmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • bay hemşir (6 yıl önce)Başefendi isimli kullanıcı yorumuna
    ilk önce ismini düzelt gardiyan. başmemur yaz burda bile kendinizi belli ediyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • BIZ MALATYALIYIZ SPORU IYI BILIRIZ SPORDA DÜŞMAN ÇIKARANLAR SPORDA ANLAMAYAN KIŞILER YENERSEK IYI OYNADIK YENILIRSEK DE NERDE HATA YAPTIK DERIZ AMA HAKEM .BOSYERE KART GOLÜ VERMEZSE TEPKIMIZI AÇIK AÇIK SÖYLERIZ SPORDA DÜŞMANLIK OLMAZ
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya44 (6 yıl önce)
    Yıl boyunca öldük öldük dirildik. Rahat bir maça çıkmanın huzuru ile Galatasaray'a darbeyi indir Malatyam..3 puan bizim olsun...
    0
    0
    Yanıtla