SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

EYMS İstanbul'da Artık Kazanmak İstiyor

0
Güncellendi - 2018-11-25 04:30:19
EYMS İstanbul'da Artık Kazanmak İstiyor
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Ligin 13'üncü haftasında Evkur Yeni Malatyaspor, Pazar günü 19.00'da deplasmanda Kasımpaşa ile karşı karşıya gelecek. Zirveyi yakından takip eden iki takımın maçında, 3 puanın değeri oldukça büyük.

Süper Lig'de 3'te 3 yaparak 21 puan toplayan ve milli ara öncesi dördüncü sırada yer alan Evkur Yeni Malatyaspor, araya Trabzonspor karşısında aldığı 5-0'lık galibiyetle girmişti. Sarı kırmızılılar, Ziraat Türkiye Kupası 4.Tur'unda Kırklarelispor karşısında aldığı galibiyetle birlikte son 4 karşılaşmasını kazanarak, iyi bir çıkış yakaladı.

4 MAÇ 4 GALİBİYET

Evkur Yeni Malatyaspor, 3'ü Süper Lig, 1'i ise Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere oynadığı son 4 karşılaşmada 4 galibiyet aldı.

Ligin 10'uncu haftasında sahasında Galatasaray'ı 2-0, 11'inci haftada deplasmanda Aytemiz Alanyaspor'u 1-0, 12'inci haftada sahasında Trabzonspor'u 5-0 mağlup eden sarı kırmızılılar, Ziraat Türkiye Kupası 4.Tur maçında ise sahasında Kırklarelispor'u 1-0'lık skorla geçmeyi başardı.

Oynadığı son 4 karşılaşmada rakip ağlara 9 gol bırakan Evkur Yeni Malatyaspor, kalesinde ise gol görmedi.

Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig'de oynadığı son 5 karşılaşmada ise 3 galibiyet, 1 beraberlik, 1'de mağlubiyet aldı.

KASIMPAŞA LİGDE ÜÇÜNCÜ SIRADA

Kasımpaşa, Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 12 haftada 22 puan topladı ve milli arayı üçüncü sırada tamamladı.

İstanbul temsilcisi, ligde 12 haftalık bölümde 7 kez galip gelirken, 1 beraberlik, 4'te mağlubiyet aldı. Kasımpaşa, 12 haftada 26 gol atarak, şuanda ligin en golcü takımı unvanını elde etti.

Kasımpaşa, Spor Toto Süper Lig'de son 5 karşılaşmada ise 3 galibiyet, 1 beraberlik, 1'de mağlubiyet aldı.

İstanbul ekibi, Sahasında Göztepe'yi 3-1, Akhisarspor'u 5-0, deplasmanda ise Bursaspor'u 2-1 mağlup ederken, Erzurum Büyükşehir Belediyespor ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı ve Antalyaspor'a sahasında 2-1 yenildi.

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Kasımpaşa ile Evkur Yeni Malatyaspor, Süper Lig tarihinde sadece geçen sezon karşılaştı. Ligin ilk yarısında İstanbul'da oynanan karşılaşmayı Kasımpaşa 3-2 kazanırken, ligin ikinci yarısında Malatya'da oynanan karşılaşma 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı.

İstanbul temsilcisi Kasımpaşa, iç sahada 15, toplamda ise 16 maçtır gol bularak, Süper Lig tarihindeki en uzun serilerini yaşıyor.

Evkur Yeni Malatyaspor, Süper Lig tarihinde ilk kez üç maçlık galibiyet ve kalesini gole kapama serisi yakaladı. Sarı kırmızılılar, Galatasaray'ı 2-0, Aytemiz Alanyaspor'u 1-0, Trabzonspor'u ise 5-0'lık skorlarla mağlup etti.

Evkur Yeni Malatyaspor, bu sezon Süper Lig'de yer alan diğer İstanbul takımlarıyla oynadığı dört maçtan yedi puan çıkarttı. Sahasında Fenerbahçe'yi 1-0, Galatasaray'ı 2-0 mağlup eden sarı kırmızılılar, deplasmanda Medipol Başakşehir ile 1-1 berabere kalırken, deplasmanda Beşiktaş'a 2-1 mağlup oldu.

Süper Lig'in ilk 12 haftasında ceza sahası dışından en çok gol atan takım Kasımpaşa, ceza sahası dışından 8 gol bulurken, Evkur Yeni Malatyaspor ise kalesinde gördüğü 10 golün sadece birini ceza sahası dışından yedi.

Geçen sezon Kasımpaşa forması giydiği Süper Lig maçlarında 12 gol atıp takımına sekiz puan kazandıran Mbaye Diagne, bu sezon kaydettiği 12 golle İstanbul ekibinin hanesine 10 puan yazdırdı.

Geçen hafta oynanan Trabzonspor maçında iki gol atan ve iki asist yapan Evkur  Yeni Malatyaspor'un Brezilyalı oyuncusu Guilherme, bu sezon bir Süper Lig karşılaşmasında dört gole katkı sağlayan ilk isim oldu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Veysel (5 yıl önce)
    Tek yol galibiyet başka yol yok o kadar
    0
    0
    Yanıtla
  • furkan arpacı (5 yıl önce)
    istanbuldaki kardeşlerimiz nöbet sizde takımımızı orada yalnız bırakmayalım inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (5 yıl önce)
    Bu hafta ikincilik koltuğu bize yakışır.1 puan çok iyi olur ve galibiyet serisi bu maçta biter diyen kesinlikle malatya taraftarı değillerdir.İnanç olmadan başarı olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (5 yıl önce)
    Eger kasimpasa da puan alinirsa, bu takim mutlaka ilk 7 ye girer. Kasimpasa gercekten gücüm ama eger Futbolcular Erol hocanin taktigini uygularsalar mutlaka basari gelecektir. Tüm istanbul daki hemseriler maca gitmeli. Destek olmaliyiz. Yolunuz acik olsun yigitler. ....
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüsamettin Aytaş (5 yıl önce)
    Bu hafta pazar günü ligin 2 nci sırasına oturmak için mutlaka Kasımpaşa'yı yenmeliyiz. Hedef galibiyet olmalı. İstanbul'daki tüm Malatyalı hemşerilerimizi takımımızı desteklemek üzere maça davet ediyorum. Bende Sakarya'dan maça geleceğim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Onr (5 yıl önce)
    Yendiğimiz takdirde 2. Olacağız
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal AKGÜL (5 yıl önce)
    İstanbuldaki malatyalı seyircilerle bu maçı 1-2 alacağız inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (5 yıl önce)
    Galibiyet serisi bu maç ile biter..kasimpasa çok iyi takım..1 puan çok iyi sonuç olur
    0
    0
    Yanıtla