SON DAKİKA
SON DEPREMLER

EYMS'nin Ankaragücü İle 2. Randevusu

0
Güncellendi - 2018-10-21 04:15:56
EYMS'nin Ankaragücü İle 2. Randevusu
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Ligin 9.haftasında 21 Ekim Pazar günü Evkur Yeni Malatyaspor, deplasmanda MKE Ankaragücü ile karşı karşıya gelecek. Her iki takımda zorlu mücadeleye galibiyet parolasıyla çıkacak.

Süper Lig'e, milli maçlar nedeniyle verilen bir haftalık aranın tamamlanmasının ardından gözler 9.haftada oynanacak olan karşılaşmalara çevrildi. Ligin sekizinci haftasında Demir Grup Sivasspor ile karşılaşan ve 4-4 sona eren mücadeleyle lig tarihine geçen Evkur Yeni Malatyaspor, dokuzuncu haftada MKE Ankaragücü'ne konuk olacak. 21 Ekim Pazar günü Osmanlı Stadı'nda oynanacak olan karşılaşma 16.00'da başlayacak.

8 HAFTADA 12 PUAN

Evkur Yeni Malatyaspor, Süper Lig'de 8 haftalık bölümde 12 puan topladı. 8 karşılaşmada 3 kez galip gelen sarı kırmızılılar, 3 maçta berabere kalırken, 2 karşılaşmayı ise kaybetti. Evkur Yeni Malatyaspor, bu 8 karşılaşmada rakiplerine 11 gol attı, kalesinde ise 9 gol gördü.

Evkur Yeni Malatyaspor, Süper Lig'de oynadığı son 5 karşılaşmada sadece 1 kez galip gelebildi. Sarı kırmızılılar, ligdeki son 5 maçında 1 galibiyet, 2 beraberlik, 2'de mağlubiyet alarak, 5 puan toplayabildi.

Sarı kırmızılılar, şuana kadar 4 deplasman maçına çıktı. 4 karşılaşmada 1 kez galip gelen Evkur Yeni Malatyaspor, 2 karşılaşmada berabere kalırken, 1 karşılaşmayı ise kaybetti.

Deplasmanda şuana kadar oynadığı 4 karşılaşmada 5 puan toplayan sarı kırmızılılar, deplasmanda en çok puan toplayan 8 takım arasında yer alıyor.

ANKARAGÜCÜ 10 PUAN TOPLADI

Süper Lig'e geçtiğimiz sezon dönüş yapan MKE Ankaragücü ise ligde geride kalan 8 haftada 10 puan toplayabildi. Sarı lacivertliler, 8 haftada 3 galibiyet, 1 beraberlik, 4'te mağlubiyet aldı. MKE Ankaragücü, geride kalan 8 haftada 8 gol kaydederken, kalesinde 9 gol gördü. 

MKE Ankaragücü, Süper Lig'de oynadığı son 5 maçta 2 kez galip geldi. Sarı lacivertliler, son 5 lig karşılaşmasında 2 galibiyet, 3'te mağlubiyet aldı.

MKE Ankaragücü, şu ana kadar oynadığı 4 iç saha karşılaşmasında ise 1 kez galip gelebildi. Ankara ekibi, 4 iç saha maçında 1 galibiyet, 1 beraberlik, 2'de mağlubiyet alarak 4 puan topladı ve evinde en az puan toplayan ikinci takım oldu.

İKİNCİ RANDEVULARI

Evur Yeni Malatyaspor ile MKE Ankaragücü, Süper Lig tarihinde ilk kez karşı karşıya gelecek ancak iki ekip daha önce kupada karşılaşmıştı.

İki takım daha önce 2010-2011 sezonunda Türkiye Kupası'nda karşılaşmıştı. 3.Kademe C Grubu'ndaki müsabaka Malatya İnönü Stadı'nda oynandı ve 0-0 eşitlikle sonuçlandı.

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

MKE Ankaragücü ile Evkur Yeni Malatyaspor Süper Lig'de ilk kez karşı karşıya gelecek. 

MKE Ankaragücü ve Evkur Yeni Malatyaspor tarihlerinde sadece bir kez karşılaştı. Ocak 2011'de oynanan Türkiye Kupası maçında iki taraf da gol atamadı. 

MKE Ankaragücü ligdeki son iki maçını 1-0'lık skorlar ile kaybetti; önceki iki maçını ise yine 1-0'lık skorlar ile kazanmıştı.

Süper Lig'de üç maçtır yenilmeyen Evkur Yeni Malatyaspor, son iki maçında sahadan beraberlikle ayrıldı. EvkurYeni Malatyaspor'un Süper Lig'de art arda üç beraberlik elde ettiği bir serisi yok.

MKE Ankaragücü, Süper Lig'de evinde oynadığı son 15 maçta bir galibiyet alabildi, bu maçların sadece dördünde gol atabildiler. 

Evkur Yeni Malatyaspor Süper Lig'de deplasmanda oynadığı son dokuz maçta sadece bir galibiyet alabildi ve sadece kazandıkları maçta birden fazla gol atabildi. 

Bu sezon Süper Lig'de gol beklentisi en düşük olan takım Ankaragücü; sekiz golleri bulunuyor.

Bu sezon ligde sadece Medipol Başakşehir (4) ve Bursaspor (7), MKE Ankaragücü ve Evkur Yeni Malatyaspor'dan daha az gol yedi (9, Galatasaray ile birlikte). 

Bu sezon Süper Lig'de MKE Ankaragücü'nden (25) daha az isabetli şut çeken tek takım Aytemiz Alanyaspor (24). MKE Ankaragücü aynı zamanda ligde bu sezon kalesinde en fazla isabetli şut gören takım (43). 

Guilherme, Evkur Yeni Malatyaspor'un Süper Lig'de attığı son sekiz golün beşine katkıda bulundu (bir gol ve dört asist). 

Bu sezon Ankaragücü'nün Süper Lig'de attığı gollerin yarısında Youness Mokhtar'ın katkısı var.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • berke ASİL (5 yıl önce)
    çok doğru söylüyorsun kardeşim efsane olsaydı en az 15 bine oynardık bu bir gerçek
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam için (5 yıl önce)
    İSTATİSTİK 1 kere oynamış vay be. YAZIKLAR olsun ki koskoca memlekette futbola ilgisi olupta EFSANEYİ sahiplenmeyen bürokratlarımıza. BİRLEŞME yada EFSANE nin tarihini ismini değiştirmek çok mu zor ya. EFSANE MALATYASPORUMUZ olsaydı her maç stad nasıl olurdu anlatılamaz. Ankaragücü neydi şimdi nerde.Sahiplenme bu işte.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ruzgarin oglu (5 yıl önce)Malatyam için isimli kullanıcı yorumuna
    Bi isimle stad dolacaksa gelmesinler kardesim
    0
    0
    Yanıtla