SON DAKİKA
SON DEPREMLER

EYMS'nin Ankaragücü İle 3'üncü Randevusu

0
Güncellendi - 2019-03-17 03:00:42
EYMS'nin Ankaragücü İle 3'üncü Randevusu
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Ligin 26.haftasında 17 Mart Pazar günü 13.30'da Evkur Yeni Malatyaspor, sahasında MKE Ankaragücü'nü konuk edecek. Sarı kırmızılılar, kritik mücadeleyi sahasında taraftarının desteğiyle kazanarak, ligdeki kötü gidişatını sonlandırmak istiyor.

Süper Lig'de 26.haftada Evkur Yeni Malatyaspor, Pazar günü 13.30'da sahasında MKE Ankaragücü ile karşılaşacak. Ligde geride kalan 4 maçta galip gelemeyen, oynadığı 7 karşılaşmada ise galibiyet yüzü göremeyen sarı kırmızılılar, MKE Akaragücü karşılaşmasını hem kötü gidişatı durdurma hem de çıkışa geçme maçı olarak görüyor.

Evkur Yeni Malatyaspor ile Evkur Yeni Malatyaspor tarihlerinde üçüncü kez karşı karşıya gelecek. Daha önce oynanan iki karşılaşmanın 1'i MKE Ankaragücü'nün galibiyetiyle sonuçlanırken, 1 karşılaşma ise berabere tamamlandı.

İki ekip daha önce 2010-2011 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası'nda karşılaştı. Malatya'da oynanan grup mücadelesi 0-0 eşitlikle sonuçlandı.

İki takım yıllar sonra bu kez Süper Lig'de karşı karşıya geldi. Bu sezonun ilk yarısında Ankara'da oynanan karşılaşmayı MKE Ankaragücü 1-0 kazandı.

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Ankaragücü ile Yeni Malatyaspor bir kez bu sezonun ilk yarısında, bir kez de Ocak 2011'de Türkiye Kupası'nda karşı karşıya geldi; Ankaragücü iki maçta da yenilmezken, bu iki maçta toplam bir gol oldu.

Süper Lig'de yedi haftadır galip gelemeyen Yeni Malatyaspor (2B 5M), bu süreçte en az puan toplayan iki takımdan biri (2; Kasımpaşa ile eşit).

Ligde beş maçtır kaybetmeyen Ankaragücü (3G 2B), en son Süper Lig'den düştüğü 2009/10 sezonunda daha uzun bir yenilmezlik serisi yaşamıştı (yedi maç).

Süper Lig'de üç maçtır gol atamayan Yeni Malatyaspor, en son Kasım-Aralık 2017'de dört maçlık seri yaşamıştı.

Bu sezon Süper Lig'de maçları en az süre berabere giden takım Ankaragücü (913 dakika).

Süper Lig'in ilk 25 haftasında Ankaragücü'den (375) daha fazla faul yapan tek takım Alanyaspor (412). Yeni Malatyaspor (355) ise Akhisarspor'un (372) ardından ligde en fazla faule maruz kalan ekip.

Bu sezon Süper Lig'de kalesine en fazla isabetli şut gelen takım Ankaragücü (maç başına 5,2). Yeni Malatyaspor ise ilk 25 haftada rakip kaleye çektiği her 2,7 isabetli şutta bir gol buldu.

Yeni Malatyaspor bu sezon en golcü oyuncusu olan Danijel Aleksic'in (dokuz) gol attığı sekiz Süper Lig maçını kaybetmedi (5G 3B).

Süper Lig'in ikinci yarısında Ankaragücü'nün deplasmanda attığı dört golün üçü Dever Orgill'den geldi.

Süper Lig'in ikinci yarısında en fazla kurtarış yapan isim Ankaragücü kalecisi Altay Bayındır (33).

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

ARŞİV FOTO: Ligin ilk yarısında Ankara'da oynanan maçtan

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Feryat (5 yıl önce)
    Çok zor çok. İnşallah bunun bilinciyle oynarlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • yorgun (5 yıl önce)
    stat siyasi bayraklar ve flamalarla süslenmiş birazda bağırsınlar siyasi slogan atsınlar diye bir grup bedava içeri alınacak hadiiii kolay gelsin Malatya işte sen böyle toplum oldukça sürünmeye mahkumsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Canercan44 (5 yıl önce)
    takiminiz yuregini koyaraknoybarsa bu maci aliriz yoksa ankaea gucunu yennemiz zor
    0
    0
    Yanıtla