SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

YMS Taraftarının Beklentisi 'İyi Mücadele' ve Puan

0
Güncellendi - 2020-12-12 05:08:20
YMS Taraftarının Beklentisi 'İyi Mücadele' ve Puan
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor, Süper Ligin 12.haftasında 12 Aralık Cumartesi günü deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak. Ülker Stadyumu FB Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde oynanacak ve Erkan Özdamar’ın yöneteceği karşılaşma saat 19.00’da başlayacak. Bu arada, Çarşamba günü maçın 1. yardımcı hakemi olarak açıklanan Eskişehir Bölgesi Üst Klasman Hakemi İsmail Şencan'ın, Cuma günü MHK tarafından Ankara Bölgesi Üst Klasman Hakemi Alpaslan Dedeş'le değiştirildiği gözlenirken,  TFF'nin Cuma günü yaptığı 'Bir üst klasman hakemi ile iki üst klasman yardımcı hakeminin koronavirüs testlerinin pozitif çıktığı' yolundaki açıklaması nedeniyle, bu hakemlerden birinin İsmail Şencan olduğu değerlendirmelerine yolaçtı.

TARAFTAR 'İYİ MÜCADELE' VE PUAN BEKLİYOR..

Lig’de şuana kadar oynadığı 10 karşılaşmada 3 galibiyet, 4 beraberlik, 3’te mağlubiyet yaşayan ve topladığı 13puanla 12.sırada yer alan Yeni Malatyaspor, ligin 12.haftasında 11 maçta 7 galibiyet, 2 beraberlik, 2’de mağlubiyet yaşayarak, topladığı 23 puan ve gol averajıyla üçüncü sırada yer alan Fenerbahçe ile İstanbul’da karşı karşıya gelecek.

Süper Lig’de son 3 haftada 1 galibiyet, 2’de beraberlik alarak hanesine 5 puan yazdıran sarı siyahlılar, zorlu İstanbul deplasmanından istediği sonucu elde ederek, yükselişe geçmenin hesaplarını yapıyor.

Şuana kadar deplasmanda galibiyetle tanışamayan, daha önce 4 büyüklerden Trabzonspor ve Beşiktaş deplasman maçlarının özellikle ilk yarılarında teknik yönetimin oynattığı 'kişiliksiz ve kalitesiz' futbol nedeniyle, yorumcuların ağır eleştirisine uğrayan, Fenerbahçe karşısındaki performansı da büyük merak konusu olan Yeni Malatyaspor'un taraftarlarının beklentisi, bu futbol anlayışının Cumartesi akşamki maçta son bulması ve Yeni Malatyaspor'a yakışan bir futbol sergilenerek, puan alınması.

Bu maçla ilgili son antrenmanını Cuma günü yapan Yeni Malatyaspor kafilesi, Cuma akşam saat 20.30 uçağıyla İstanbul'a gitti.

10 MAÇTA 13 PUAN 

Yeni Malatyaspor, Süper Lig’de 11 hafta geride kalırken, 10 karşılaşma oynadı. Bu karşılaşmalarda 3 kez galip gelebilen sarı siyahlı takım, 4 karşılaşmada berabere kalırken, 3 karşılaşmayı ise kaybetti.

Ligde şuana kadar oynadığı 10 karşılaşmada hanesine 13 puan yazdıran Doğu Anadolu temsilcisi, averajla 12.sırada bulunuyor.

Yeni Malatyaspor, Süper Lig’de oynadığı son 5 karşılaşmada 2 galibiyet, 2 beraberlik, 1’de mağlubiyet yaşadı.

Malatya ekibi, ligin 6.haftasında sahasında konuk ettiği Gençlerbirliği’ni 2-1 mağlup etti. Ligin 7.haftasında deplasmanda Beşiktaş’a 1-0’lık skorla kaybeden sarı siyahlılar, 8.haftada sahasında Yukatel Denizlispor’u 2-0’la geçti. Ligin 9.haftasını bay geçtikten sonra 10.haftada deplasmanda Gaziantep Futbol Kulübü ile 2-2 berabere kalan Doğu Anadolu temsilcisi, 11.haftada ise sahasında Medipol Başakşehir ile sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı.

FENERBAHÇE KAYIP YAŞAMAK İSTEMİYOR 

Sezona iddialı başlayan ve takımın başına bir dönem Yeni Malatyaspor’u da çalıştırmış olan Erol Bulut’u getiren Fenerbahçe, sezonu şampiyon tamamlamak istiyor.

Hedeflerine ulaşmak için iyi bir kadro kuran sarı lacivertliler, ligde şuana kadar oynadıkları 11 karşılaşmada 7 galibiyet, 2 beraberlik, 2’de mağlubiyet yaşadılar. 11 haftada 23 puan toplayan İstanbul temsilcisi, gol averajıyla üçüncü sırada yer alıyor.

Sarı lacivertli takım, ligde oynadığı son 5 karşılaşmada 3 galibiyet, 2 mağlubiyet yaşadı. İstanbul ekibi, bu 2 mağlubiyeti sahasında aldı.

Ligin 7.haftasında deplasmanda Fraport-TAV Antalyaspor’u 2-1’lik skorla mağlup eden Fenerbahçe, 8.haftada evinde İttifak Holding Konyaspor’a 2-0 mağlup oldu. Lig’de 9.haftada deplasmanda Gençlerbirliği’ni 5-1’lik skorla geçen İstanbul ekibi, 10.haftada Beşiktaş ile sahasında oynadığı derbiyi 4-3 kaybetti. Fenerbahçe, ligin 11.haftasında ise deplasmanda Yukatel Denizlispor’u 2-0 mağlup etti.

İSTANBUL EKİBİ SAHASINDA İYİ BİR GRAFİĞE SAHİP DEĞİL 

Süper Lig’de şuana kadar oynadığı 11 karşılaşmada hanesine 23 puan yazdıran Fenerbahçe, bu puanların 16’sını deplasmanda alırken, evinde sadece 7 puan kazanabildi.

Maçlarını oynadığı Ülker Stadyumu FB Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde şuana kadar 5 karşılaşmaya çıkan sarı lacivertliler, bu karşılaşmalarda 2 galibiyet, 1 beraberlik, 2’de mağlubiyet yaşadı. Bu karşılaşmalarda 8 gol atıp, kalesinde 8 gol gören İstanbul temsilcisi, 2 mağlubiyeti son 5 hafta içerisinde yaşadı.

YENİ MALATYASPOR’UN DEPLASMAN KARNESİ ZAYIF 

Yeni Malatyaspor ise 2020-2021 sezonunda deplasmanda oynadığı karşılaşmalarda istediği sonuçları alamamanın sıkıntısını yaşıyor.

Lig’de oynadığı 10 karşılaşmada hanesine 13 puan yazdıran sarı siyahlılar, bu 13 puanın 11’ini sahasında oynadığı maçlarda elde ederken, deplasmanda sadece 2 puan hanesine yazdırabildi.

Dış sahada şuana kadar 5 maça çıkan Malatya ekibi, bu karşılaşmalarda galibiyet yüzü göremedi. 2 karşılaşmada sahadan beraberlikle ayrılan sarı siyahlılar, 3 maçı ise kaybetti. Yeni Malatyaspor bu karşılaşmada rakiplerine 4 gol atarken, kalesinde 10 gol gördü.

SÜPER LİG’DE 7.MAÇLARI 

Süper Lig’de dördüncü sezonunu yaşayan Yeni Malatyaspor, ligde Fenerbahçe ile yedinci kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında daha önce oynanan 6 karşılaşmada Fenerbahçe’nin 4, Yeni Malatyaspor’un ise 1 galibiyeti bulunuyor.

Süper Lig’de iki takım arasında daha önce oynanan 6 karşılaşmada Fenerbahçe’nin üstünlüğü bulunuyor. Sarı lacivertliler, 6 karşılaşmanın 4’ünden galibiyetle ayrılırken, Yeni Malatyaspor 1 karşılaşmayı kazanabildi. İki takım arasında oynanan 1 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Yeni Malatyaspor, İstanbul deplasmanında şuana kadar Fenerbahçe karşısında galibiyet elde edemedi.

Yeni Malatyaspor ile Fenerbahçe, Süper Lig’de ilk olarak 2017-2018 sezonunda karşı karşıya geldi. Sezonun 8.haftasında İstanbul’da oynanan karşılaşmayı Fenerbahçe, 3-1 kazandı. Sezonun ikinci yarısında 25.haftada Malatya’da oynanan karşılaşma ise 2-0 Fenerbahçe’nin üstünlüğüyle tamamlandı.

İki takım 2018-2019 sezonunda ise ilk maçlarını 2.haftada Malatya’da oynadılar. Şuan Fenerbahçe’nin başında bulunan ancak o dönem Yeni Malatyaspor’u çalıştıran Erol Bulut’un takımı sarı lacivertlileri Danijel Aleksic’in golüyle 1-0 mağlup etti. Sezonun ikinci yarısında 19.haftada İstanbul’da oynanan karşılaşmayı ise Fenerbahçe, 3-2 kazandı.

Yeni Malatyaspor ile Fenerbahçe’nin Süper Lig’de 2019-2020 sezonunda ilk maçı 12.haftada Malatya’da oynandı. Mücadelede gol sesi çıkmadı ve takımlar sahadan 0-0’lık eşitlikle ayrıldı. Sezonun ikinci yarısında 29.haftada İstanbul’da oynanan karşılaşmayı ise Fenerbahçe 3-2 kazandı.

YARDIMCI HAKEM DEĞİŞİKLİĞİ..

Maçları yönetecek hakemlerin açıklandığı Çarşamba günü; Yeni Malatyaspor ile Fenerbahçe arasında 12.haftada Cumartesi günü İstanbul’da oynanacak olan karşılaşmayı Ankara Bölgesi Üst Klasman Hakemi Erkan Özdamar yönetecek. Özdamar’ın yardımcılıklarını Eskişehir Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi İsmail Şencan ile Bursa Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi Ali Saygın Ögel yapacakları, mücadelede, İstanbul Bölgesi Üst Klasman Hakemi Emre Malok ise dördüncü hakem olarak görev alacağı belirtilmişti.

Ancak, TFF'den 11 Aralık Cuma günü yapılan açıklamada, "bir üst klasman hakemi ile iki üst klasman yardımcı hakeminin yeni tip koronavirüs testinin pozitif sonuçlandığı" duyurulduktan sonra, Fenerbahçe- Yeni Malatyaspor maçının hakem listesinde 1. yardımcı hakem Eskişehir Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi İsmail Şencan'ın, Ankara Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi Alpaslan Dedeş'le değiştirilmiş olduğu farkedildi. Bu durum, testi pozitif çıkan hakemlerden birinin İsmail Şencan olduğu değerlendirmelerine yolaçtı.

Bu arada, maçın hakemi Erkan Özdamar, bu sezon Fenerbahçe’nin 11 Eylül’de deplasmanda Çaykur Rizespor ile oynadığı karşılaşmada dördüncü hakem olarak görev yaptı. Özdamar, 26 Eylül’de Yeni Malatyaspor’un deplasmanda Trabzonspor’a 3-1 kaybettiği karşılaşmada ise AVAR hakemiydi. Özdamar, son olarak 5 Aralık’ta Galatasaray’ın sahasında Atakaş Hatayspor’u 3-0 mağlup ettiği karşılaşmayı yönetti.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

FOTOĞRAF: Kadroda yeralan Benjamin Tetteh

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Yılmaz (3 yıl önce)
    Yorumları alalım büyük futbol otoriteleri!!! 0:3, yenildik, öldük, gittik diyenler...
    0
    0
    Yanıtla
  • Yılmaz (3 yıl önce)
    Yorumları alalım büyük futbol otoriteleri!!! 0:3
    0
    0
    Yanıtla
  • Tamer mor (3 yıl önce)
    Galiba yorumcuların hepsi hayal kırıklığına uğrayacak galiba.mç lehimize 3- 0
    0
    0
    Yanıtla
  • Yılmaz (3 yıl önce)
    İnşallah Fenerbahçe maçından sonra hamzadan kurtuluruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (3 yıl önce)
    O Spor ahlakından yoksun ufaklık yaygaracı hileci Bücüre FB den puan ve Puanlar alınarak intikamımızı almış olucağız umutsuz değilim umudum varda ama malesef Bizdeki Umut değil
    0
    0
    Yanıtla
  • Serif (3 yıl önce)
    Taraftarın tek beklentisi Hamzaoğlunun istifasıdır... Bu istifa ne kadar uzarsa Adil başkan içinde çanlar çalmaya başlar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Yılmaz (3 yıl önce)
    Hamzanın bu kafasıyla fark yeriz adilde güzelce izler
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (3 yıl önce)
    Hamzaoğlu taraftara inat umutu 90 dakika oynatıyor.kesinlikle iyi niyetli değil.yönetim buna nasıl seyirci kalıyor anlamak çok güç.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44mlt blnt (3 yıl önce)
    Maç başlamadan! Biri şu hocaya söylesin futbolcuları küstürüp takıma zarar vermesin adam akıllı kadro çıkarsın cuevayı oynatsın bu işi bilmiyorsa bıraksın umut Kubilay’la vs olmazzzzzz
    0
    0
    Yanıtla
  • Secret_of_Petra (3 yıl önce)
    Umut bulut Hamza Hamza iyi mücadele puan ??? komik geldi bana. 10 kişilik G.Antep’i yenemeyen bu kadro Fenerden puan alacak. Ama Ahmet İldiz ve Erkan Kaş oynarsa olabilir! ???
    0
    0
    Yanıtla
  • Niçin olmasın.? İsmini saydığınız isimler bu takımın kadrosunda olan oyuncular.Tabiiki ihtiyaç duyulduğunda çıkıp mücadelelerini verecekler.Sizler bir sefer şartlanmışsınız.Evet Erkan Kaş geçen yıl Avrupa maçının ilk maçındaki çok çok kötü oynadı sizler hala orda kalmışsınız.Daha sonra çok üst düzey oynmadıysada kötüde oynamadı sonuçtada ilk 11’de oynamıyor.Amet Ildız’a gelince güçlü yetenekli Ancak kendisi bunun farkında değil,oyun mantalitesi olarak hala eksikleri var.Kendini mutlak geliştirmesi gerekir.Geçen yola göre bu yıl çok iyi.Faydalı oynuyor istatisileride bunu gösteriyor. Sizler isim vererek futbolcuları linç etmeyi çok seviyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla