SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Fatura 3 Ay Sonra Gelecek, 6 Taksitte Ödenecek'

'Fatura 3 Ay Sonra Gelecek, 6 Taksitte Ödenecek'
A- A+ PAYLAŞ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, deprem bölgesindeki elektrik ve doğalgaz altyapısındaki sorunların neredeyse tamamen bitirdiklerini belirterek, “Cumhurbaşkanımız kararnamesiyle depremden etkilenen yapılarda oturan vatandaşların deprem tarihi itibariyle birikmiş elektrik ve doğalgaz borçları silindi. Bunu biz Hazine olarak karşılayacağız” dedi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Hatay’ın İskenderun ilçesinde sular altında kalan sahil kesiminde incelemelerde bulundu. Ardından iki bakan ortak basın açıklaması yaptı.

“Elektrik ve doğalgaz altyapısında sorun bitti”
Deprem bölgesindeki elektrik ve doğalgaz altyapısındaki sorunların neredeyse tamamen bitirdiklerini söyleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Yıkımın çok yoğun olduğu yerlerde münferit bağlantı talepleri gelebiliyor. Cumhurbaşkanımız, kararnamesiyle depremden etkilenen yapılarda oturan vatandaşların deprem tarihi itibariyle birikmiş elektrik ve doğalgaz borçları silindi. Bunu biz Hazine olarak karşılayacağız” dedi.

Depremin etkisinin çok yoğun olduğu Hatay, Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Gaziantep’in iki ilçesinde faturalama işlemelerinin 3 ay ertelendiğini ifade eden Bakan Dönmez, “3 ay sonra da okunacak fatura bedelleri 6 eşit taksitte tahsil edilecek. Cumhurbaşkanımız, Türkiye genelinde hem elektrik hem de doğalgazda indirim yapmamızı istedi. Elektrikte tüm abonelere yüzde 15, doğalgazda büyük tüketici ve sanayicilere yüzde 20’lik indirim söz konusu” diye konuştu.

Sonuna yaklaştıkları büyük projelerin açılışıyla alakalı hazırlıklar yaptıklarını da belirten Dönmez, “Ramazan’ın son günü Filyos’ta Karadeniz gazını karaya çıkartacağız. 27 Nisan’da taze nükleer yakıtı Akkuyu’ya getireceğiz orası nükleer tesis olacak. Saros için getirmiş olduğumuz FSRU gemisinin deprem nedeniyle açılışını yapamadık. Avrupa’nın en büyük güneş santralini tamamladık, Konya Karapınar’da. Onun da açılışını yapacağız” dedi.

"Her geçen gün, bir önceki günden daha güçlü olduk"
Bakan Karaismailoğlu ise, deprem felaketinin ardından 55 günün geride kaldığını ifade ederek, “Her geçen gün, bir önceki günden daha güçlü olduk. Bugün, çok daha güçlüyüz. Şehirlerimizde hayatı normal akışına bırakmak için önemli adımlar atıyoruz. Konteyner kentlerin yapımı ve vatandaşların buralara yerleştirilmesi yoğun olarak devam ediyor” dedi.

İskenderun Limanı’nın deprem felaketinde önemli vazifeler gördüğünü anlatan Karaismailoğlu, “İskenderun Limanı, hem lojistiğin buraya ulaştırılması hem de tahliye sırasında çok önemli vazifeler gördü. Arkamızdaki gemide binlerce depremzede kardeşimizi misafir ediyoruz. Kruvaziyer gemilerimizde depremzedeleri misafir etme olanağına kavuştuk” diye konuştu.

“Kalıcı çözüm için çalışıyoruz”
İskenderun’da suyun yükselmesi nedeniyle sahilde incelemelerde bulunduklarını ifade eden Karaismailoğlu, “Lodos ve rüzgar etkisiyle şehir içine giren suyun engellenmesi amacıyla deniz tahkimatlarını güçlendirdik ama bu geçici çözümdü. Kalıcı çözüm için arkadaşlarımız ve hocalarımız çalışıyor” dedi.

Dünyanın en şiddetli depremlerinden birinin ülkemizde yaşandığını kaydeden Karaismailoğlu, “11 ilimizde mücadelemiz sürüyor. Devletimizin tüm bakanlıkları ve arazide 400 bine yakın arkadaşımız çalışıyor. Vatandaşlarımızı rahatlatmak için önemli adımlar atmaya devam edeceğiz. Bu şehirlerimizi eskisinden daha iyi hale getireceğiz. 81 ildeki tüm projelerimiz de aynı hızda devam ediyor. Ulaştırma altyapısında çok önemli projelerin açılışlarını yapacağız. Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesinden geçecek metro hattını açacağız. Ankara-İstanbul Hızlı Tren Hattıyla; Ankara, Kırıkkale, Yozgat’ı ve Sivas’ı birbirine bağlayacağız. Avrupa’nın en uzun tüneli olan 14.5 kilometrelik Zigana Tünelini hizmete alacağız. Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü önemli projelerimizden. Bu projeleri peşi sıra açacağız. Depremi hiç gündemimizden çıkarmadan Türkiye genelindeki projelere devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

İki bakan daha sonra, bine yakın depremzedenin konakladığı kruvaziyer gemiye giderek iftarlarını depremzedelerle birlikte yaptı.

Hatay, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • ATİLLA (1 yıl önce)
    Allah aşkına ne olur derhal fatura kesin millete çok geç kaldınız ne olur
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdullah (1 yıl önce)
    Bağ evinde kaldık dört aile. Mecburen elektrikli ısıtıcı kullandık, gece gündüz. Şimdi ev sahibi mi ödesin. Yazık değil mi? Bir fatura alınmasa canınız mı çıkar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Behlül (1 yıl önce)
    3 ay depremden dolayı kim evde kaldı ne doğalgaz yandı ne ne ekletik su kullanıldı ne faturası çıkacak aklınız sıra yaptım oldu algısı yaratıyorsunuz ama bu işler bitti kimse kanmaz Akp liyim ama artık yeter bundan daha kötü ne olabilir ki
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Seni bihtere şikayet edeceğim .
    0
    0
    Yanıtla
  • Pütürgeli (1 yıl önce)
    Bu sefer faturayı size 14 Mayıs'ta biz keseceğiz. Veresiye yok.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Taksit yok mu ! ?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • zorba (1 yıl önce)
    Kaçakları önlesenizde deprem bölgesindekilerden alınmasa ne olur. bu insanlar nereden alacaklar üç ay sonra.helede esnaf,sanatkar,işci,amele.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ağır hasarlı (1 yıl önce)
    ev ağır hasarlı girmem yasak yakında yıkacaklarda fatura mı gelecek yani yakışır
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tekin (1 yıl önce)
    Allah razı olsun Allah hac nasip etsin, çok iyisiniz ya ! Milletin evi barkı yıkılmış ve yıkılacak sizler para peşindesiniz. Cengiz’den alın sonra vergisinden düşersiniz.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • ismail (1 yıl önce)
    Hani deprem öncesi olan borçlar silinmişti,biraz önce kontrol ettim doğalgaz ve elektrik borcum görünüyor.Depremden sonra evde bir dakika kalmadımki doğalgaz ve elektrik borcum olsun.Halka büyük bir kıyak yapmış gibi açıklama yapıyorsunuz,siz büyük şirketleri ne borçlarını sildiniz halkta 14 mayısta sizleri silecek.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Yusuf (1 yıl önce)
    Her binada bir daire, yada en fazla iki daire oturuyor. 24 saat yansada daire ısınmıyor. 3 ay sonra gelecek yüksek faturayı millet nasıl ödeyecek.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    3 aya kalmadan sizden kurtulacağız inşallah millet işsiz güçsüz evine ekmek alamıyor.Bakan fatura borçlarını 6 taksite bölüyor vay anam vay
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Aldıgınız 10 yerdeki maaşlarınızı bağışlasanız olmazmı yada hıc almasanız çökermisiniz
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Cahit (1 yıl önce)
    3 ay sonra nasıl ödenecek, esnaf yok,ev yok, şehir boşalmış in cin top oynuyor, üç ay sonra sanki gökden para yağacak.Millet permeperisan bunların derdi holdingler nasıl zarar ermez derdindeler.2 ay oldu hala şebeke suyu çamur yakında herkes bronzlasacak.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Rami (1 yıl önce)
    Neyi varki neyini alasınız dalgamı geciyorsunuz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    Faturalar silinse ne olacak
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Faruk (1 yıl önce)
    ALLAH'tan korkun demekten başka hiç bişe diyemiyorum artık size...
    %88
    %12
    Yanıtla