SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Felaketin Merkezi Burası"

A- A+ PAYLAŞ

Kısa adı MİAD olan Malatyalı İş İnsanları Derneği Başkanı Yunus Akdaş, Malatya şehir merkezin de  Akpınar ve  Bakırcılar Çarşısı bölgesini gezerken büyük şok yaşadı. Akdaş, ”Felaketin merkezi burası.. Büyük bir yıkım, esnafın ayağa kalkması için elimizden geleni yapmalıyız” dedi.

Merkezi İstanbul olan MİAD tarafından, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra en ağır yıkımın yaşandığı Malatya’da Nikah Sarayı’nın arkasında  inşa edilen MİAD konteyner kenti denetleyen Yunus Akdaş, Şu an hali hazırda alanda 354 konteynerde yaşamın başladığını, MİAD alarak bu alana toplamda 405 adet konteyner tahsis edeceklerini ifade etti. Akdaş, “ AFAD yetkililerinin desteğiyle bu sayıyı 474 adede çıkarmayı hedefliyoruz. İşadamları olarak ilk günden itibaren Malatyalı hemşehrilerimizin yanındayız. Onları şu ana kadar yalnız bırakmadık yaralarımız sarılıncaya kadarda yalnız bırakmayacağız. Ben MİAD başkanı olarak   bireysel gayretleriyle de şehrin dört bir yanında konteyner kentler kuran işadamlarımızla gurur duyuyorum. Malatya büyük bir felaket yaşadı. Bu felaketin izleri ancak birlik ve beraberlik içerisinde, birbirimize sıkı sıkıya sarılarak silinecektir. Biz konteyner kenti yapıp, kaderine bırakmadık, burada kalan insanlarımızın rahat edebilmesi için sıkıntılarının giderilebilmesi için zaman zaman gelip denetim yapıyor, depremzedelerle sohbet ediyoruz. İstekleri varsa gücümüz yettiğince yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

“FELAKETİN MERKEZİ BURASI”
Malatya’da en büyük yıkımın yaşandığı Akpınar Meydanı ve Bakıcılar Çarşısı bölgesini gezen MİAD Başkanı Akdaş,  zaman zaman gözyaşlarını tutamadı. “Felaketin merkezi burası” diye yaşadığı şoku dile getiren Akdaş, “ Depremin ilk gününden itibaren Malatya’dayız. Gelip gidiyoruz. Yıkımlar bittikten sonra İnanın depremin bu bölgeye verdiği hasarın boyutları ile ilk kez yüz yüze geldik. Bizim çocukluğumuz gençliğimiz bu bölgede geçti. İnanın şu anda gezdiğim hiçbir yeri çıkaramıyorum. Esnafın hali çok acı. Bu insanlara sahip çıkmalı ve bu bölgeyi mümkün olduğunca şehrin dokusuna uygun inşa etmek gerekir. Allah bir daha böyle felaketler vermesin.. “ şeklinde konuştu.

Akdaş, meydanda gezinirken zaman zaman iş yerleri yıkılan esnaflarla sohbet ederek, yaşadıkları felaketle ilgili bilgiler aldı ve taleplerini yetkililere ileteceği yönünde de söz verdi.

MİAD BAKAN KURUM’U AĞIRLAYACAK
Bu arada, kısa adı MİAD alan Malatyalı İş İnsanları Derneği, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’u  İstanbul’da ağırlayacak.

Deprem sonrasında bakanlığın Malatya’da yaptığı çalışmalar hakkında bilgi almayı hedefleyen MİAD’ın toplantısı 8 Mayıs Pazartesi günü Sofitel Otel’de  gerçekleşecek.

malatyahaber.com

FOTO: (Üstte) Yunus Akdaş  Akpınar’da depremde yıkılan Sinan (Hacıbaba) Et Lokantası  hemen önünde vatandaşlardan bilgi alırken, arkada Yeni Cami enkazı ile Söğütlü Caminin de görüldüğü Akpınar'daki binaların adeta yok olduğu hasarı yansıtıyor. (Altta) Akpınar'daki eski Hanegahı Pervane Camisi enkazı ile yine çarşıda enkaz kaldırıldıktan sonraki görüntü..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • kadir (12 ay önce)
    yunus bey sizin iyi bir malatyalı olduğunuzu biliyoruz malatyamız için her konuda elinizden geleni yapıyorsunuz allah razı olsun keşke belediye başkanları ve milletvekilleride sizin gibi çalışsa ve keşke sizin gibi iyi bir malatyalı olsalardı.. malatyalı vefalıdır ahte vefayı bilir kimin şu memlekete hizmet ettiğini çok iyi bilir birileri hizmetten çok reklamını yapıyor.. MİAD başkanı sayın yunus aktaşa ve derneğe kayıtlı bütün iş insanlarına malatyamıza yaptıkları yardımdan dolayı allah razı olsun
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Haci (12 ay önce)
    Sayın Aktaş Malatya ;Türkiye kamuoyunda az hasarlı olan bir il olarak biliniyorsa bunun sebebi yapılan hizmetlerden kaynaklanıyor demişti.Sayın B.Ş Belediye başkanımız.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • serdar (12 ay önce)
    günaydınlar efendim hoşgeldiniz.
    %39
    %61
    Yanıtla