SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ Sanığı Firari Doktor Teslim Oldu

0
Güncellendi - 2018-01-04 16:50:38
FETÖ Sanığı Firari Doktor Teslim Oldu
A- A+ PAYLAŞ

FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Malatya’daki sivil yapılanması kapsayan ve 20 sanığa toplam 187 yıl 8 ay hapis cezası aldığı Mütevelli Heyet dosyasında firari olarak aranan doktor Kürşat B.  2 yıl sonra teslim oldu ve tutuklandı. Dosyada halen 6 firari bulunuyor.

FETÖ/PDY silahlı örgütünün Malatya’daki sivil yapılanmasına yönelik olarak, örgütün Malatya ‘Mütevelli Heyeti’ni oluşturanların da aralarında bulunduğu ve 15 Temmuz Darbe Girişimi öncesinde Ocak 2016’da gerçekleştirilen ilk operasyon kapsamında açılan ve 13 tutuklusu bulunan çoğunluğu işadamı 33 sanıklı dava 24 Kasım 2017 tarihinde sonuçlanmıştı. Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce  20 sanığa 4 yıl 4 ay ile 15 yıl arasında değişen hapis cezaları verilmiş, 3 sanık ise beraat etmişti.  Dava dosyasında firari olan 7 sanık ile 3 eski adliye çalışanın ise dosyaları ayrılmıştı.

Dava dosyasında ilk operasyonun yapıldığı Ocak 2016’dan beri firari olarak aranan doktor Kürşat B., avukatı ile birlikte Emniyete giderek teslim oldu.

Hakkında yakalama kararı bulunması nedeniyle Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesine çıkartılan Doktor Kürşat B., buradaki ilk ifadesinde FETÖ/PDY yapısı içinde bulunduğunu, örgütün kriptolu iletişim programı ByLock kullanıcısı olduğunu ve örgüt yapısı içinde ‘Bölgeci’ olarak faaliyet gösterdiğini, esnaf grubundan sorumlu olarak görev yaptığını itiraf etti.

Sanık ayrıca; FETÖ/PDY ile bağlantısını Ocak 2016’dan itibaren kestiğini, kendisinin bildiği kadarıyla Malatya’da 35-40 tane bölgecinin yapı içinde faaliyet gösterdiğini belirtti.

Mahkeme Heyeti, sanık hakkında tutuklama kararı verdi.

Bu arada, Mütevelli Heyet davası kapsamında halen Sadettin Çevik, Eyyüp Doğan, Ali Çetinkaya, Musa Tarkan Ak, Ramazan Çiftçi ve Sedat Abış firari olarak aranıyorlar ve haklarında yakalama kararı bulunuyor.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız