SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fırat Havzası Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

0
Güncellendi - 2021-11-01 20:55:44
Fırat Havzası Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Vali Aydın Baruş, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Fırat Havzası'nı turizme kazandırmak ve bölgesel turizm potansiyelini artırmak amacıyla Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan'ın başkanlığında düzenlenen Fırat Havzası Değerlendirme Toplantısına katıldı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kültürel ve tarihi mirasları tanıtmak, bölgeyi yerli ve yabancı turist için cazibe merkezi haline getirmenin amaçlandığı toplantındaki bütün konular “21’inci Yüzyıl’ın Pusulası” başlığında ele alınırken Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde geçmişte meydana gelen birçok hikâyenin güncellenerek yeni yüzyıl hikâyesi haline getirilmesi gerektiği vurgulandı.

Gaziantep Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü Toplantı Salonu'nda, her noktasında ayrı bir medeniyetin izlerini barındıran Fırat Havzası’ndaki değerleri öne çıkartmak ve turizm gücünün artırılması konularının ele alındığı toplantıya Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Gaziantep Valisi Davut Gül, Malatya Valisi Aydın Baruş, Kilis Valisi Recep Soytürk, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile çevre illerin vali yardımcıları ve bürokratları katıldı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, Fırat Havzası'nı turizme kazandırmak ve bölgesel turizm potansiyelini artırmak amacıyla toplantıya iştirak ettiklerini belirterek, kültür ve tarihi mirasların canlandırılmasının önemine değindi.

Fırat Havzasının turizme kazandırılması noktasında turizm destinasyonlarının da önemine değinen Başkan Gürkan, “Genel anlamda Fırat Havzası illeri olarak turizm potansiyelimizi artırmak için bölgeye hitap edecek günlük, haftalık ve belki de daha uzun süreli turizm rotaları belirleyebiliriz. Bu anlamda Büyükşehirler olarak işbirliği içerisinde yeni turizm rotaları belirleyerek bunu hayata geçirebiliriz” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • erol (2 yıl önce)
    Dünya İklim Zirvesinin yapıldığı şu günlerde Fırat Havzası değerlendirme toplantısının yapılması isabetli olmuş. Haberin içeriğinde olmamasına rağmen, Fırat havzasındaki şehirlerin kanalizasyon sularının (kimyasal) arıtılması ve Fırat nehrinin suyunun temiz kalması için yaptırım kararları alınmış mı, alınmamışsa ,toplantının bir anlamı olmamıştır.
    0
    0
    Yanıtla