SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FKA'dan 808 Milyonluk Destek.. 'Bu Yıl Hasat Dönemi'

FKA'dan 808 Milyonluk Destek.. 'Bu Yıl Hasat Dönemi'
A- A+ PAYLAŞ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından 2010 yılından bu yana Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl'e 808 milyon liralık yatırım desteği sağlandı.

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, AA muhabirine, istihdama katkı noktasında Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de önemli yatırımların kazandırılmasına katkı verdiklerini söyledi.

Türkiye'de faaliyetlerini sürdüren 26 ajanstan biri olarak bölgede görev yaptıklarını aktaran Yoğunlu, "Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl'de 2010'dan bu yana faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. 2010-2022 yılları arasında kamu kesimi, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarımızdan gelen ve başarılı olan 839 projeye 2022 cari fiyatlarıyla 808 milyon liralık destek sağladık." dedi.

- "Bu yılı hasat dönemi olarak tabir ediyoruz"

Bölgenin ulusal ve uluslararası hedeflere yönelik gücünü artırmak için çalıştıklarını dile getiren Yoğunlu, bölgedeki rekabet gücünü artırarak ihracat ve istihdama destek vereceklerini ifade etti.

Türkiye'de olduğu gibi bölgedeki istihdam faaliyetlerini önemsediklerini anlatan Yoğunlu, şöyle devam etti:

"Bölgemiz önemli bir sanayi üretim merkezidir. Doğu Anadolu Bölgesi'nde en fazla imalatın olduğu bölgedeyiz. Tarımsal ürünlerde rekabetçi, gerçekten dünyada ünlü olan ürünlerimiz söz konusu. Turizm alanında önemli çalışmalarımız var. Bu yılı hasat dönemi olarak tabir ediyoruz. Son 2 yılda istihdama yönelik önemli desteklerimiz oldu. Bu destekler sonucunda 203 metrekarelik fabrika alanları gerçekleştiriyoruz. 2022'de 143 tane orta ölçekli üretim merkezi kuracağız. Bunlara da toplam cari fiyatlarla 238 milyonluk desteğimiz oldu. 4 ilimiz ve ilçelerimizde gençlerimize istihdam sağlayacak 350 milyonluk bir yatırım gerçekleşmiş olacak. Bu yılın sonuna doğru fabrikaların açılmasıyla bu projelerin meyvelerini alacağız."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Bu nasıl bir makam? Sanki adam devlet başkanı. Biraz mütevazi olsanız ne olur?
    0
    0
    Yanıtla