SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Futbol ve Ailem En Büyük Şansım"

0
Güncellendi - 2018-07-27 02:59:56
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor'un sağ bek oyuncusu İssam Chebake, "Hiçbir futbolcunun olduğu yerle yetinmesi doğru değil. Tabi ki benimde kariyer planlamam var. Önce buraya faydalı olup, kulübün çıkarları doğrultusunda eğer bir yere gidecek olursam bu beni sevindirir. Malatyaspor'da en iyi şekilde oynamak için hazırlanıyorum" dedi.

Sarı kırmızılı takımda geçen sezon ortaya koyduğu performansla herkesin ilgi odağı haline gelen Chebake, Lig radyoya hedefleri ve kendisiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Spor Toto Süper Lig'de başarılı bir sezonu geride bıraktıklarını ifade eden Chebake, "Takımımız geçen sezon ilk kez Süper Lig'de mücadele etti. 43 puanla ligi 10.sırada tamamladık. Takım olarak iyi bir performans gösterdik. Bu sezonda iyi bir performans sergileyip, ligi en iyi şekilde tamamlamak istiyoruz. Bu anlamda kamp çalışmalarımız oldukça güzel ve verimli geçiyor" dedi.

Yeni Malatyaspor'a transfer olmadan önce Süper Ligi tanıdığını anlatan Chebake, "Spor Toto Süper Lig, Türkiye'ye gelen yıldız oyuncularla tanınmış bir lig. Geçen sezonda çok iyi oyuncular vardı. Onlarla oynamak gurur vericiydi. Onun için gelmeden önceyle geldikten  sonra bir fikir ayrılığına düşmedim" diye konuştu.

Takımda iyi bir uyum olduğunu ifade eden İssam Chebake, "Yabancı ve Türk oyuncularla hem saha içerisinde hem de saha dışında çok iyi bir uyumumuz var. İyi anlaşıyoruz. Fransa'nın çok eksikliğini görmüyorum. Türk oyuncularla da iyi anlaşıyoruz. Türkçe de öğrenmeye başladık. Burada çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

Chebake, kayısıyı çok sevdiğini belirterek, "Başta 1-2 tane yedim. Baktım güzel çok yemeye başladım" dedi.

Taraftarların takıma muhteşem bir destek verdiklerini kaydeden Chebake, şunları söyledi:

"Dışarıdan geldiğiniz zaman Türkiye'de ilk başta bildiğiniz 5-6 takım vardı. Ama diğer takımların tabi ki seyirci performanslarını hemen bilemezsiniz. Ben inanılmaz derecede şaşırdım. Evimizde oynadığımız karşılaşmaların çoğunu onlar sayesinde aldık. Galatasaray, Trabzonspor maçını kazandık. Dışarıda oynadığımız maçlarda bizleri yalnız bırakmadılar. Sürekli bana güzel mesajlar atıyorlar. Mümkün olduğunda bende onlara cevap yazmaya çalışıyorum. Çok güzel bir ilişkimiz var. Onlar böyle devam ettiği sürece biz çok daha büyük başarılar elde edeceğiz. Başarımızın içerisinde onlarında çok büyük katkısı var."

Chebake, kendi hedeflerine ilişkin, "Fransa ikinci ligi ile Spor Toto Süper Lig arasında büyük farklar var. Fransa ikinci ligi, fiziksel açıdan yoğun bir lig. Süper Lig çok daha kaliteli bir lig. Teknik ve taktiksel açıdan çok daha yüksek bir lig. Malatyaspor büyük bir kulüp. Ama ben burada son noktayı görmüyorum. Daha yüksek yerlere çıkmak istiyorum. Hiçbir futbolcunun olduğu yerle yetinmesi doğru değil. Tabi ki benimde kariyer planlamam var. Önce buraya faydalı olup, kulübün çıkarları doğrultusunda eğer bir yere gidecek olursam bu beni sevindirir. Malatyaspor'da en iyi şekilde oynamak için hazırlanıyorum" açıklamasında bulundu.

Hayatına ilişkinde açıklama yapan Chebake, "İssam'ın başarısı insanlığından geliyor. Her şeyi açık yaptığı ve hiçbir şeyden utanmadığı için buralarda. İssam'ın tarihi çok enteresan bir tarih. Çünkü İssam, fabrikada çalıştı, pazarlarda meyve sebze sattı. Anlatmaya 2-3 kelime yetmez. Tabi futbol benim şansım oldu ama eşim ve çocuğum benim en büyük şansım" ifadelerine yer verdi.

Chebake, kariyerinde çok fazla gol olmamasına ilişkin, "Normalde her sezonda bir gol vardı. Geçen sezon Göztepe maçında çataldan dönen bir topum vardı. İnanılmaz bir şuttu. Belki de sezonda yılın golü olabilirdi. Attım mı tam atarım. İnşallah bu sezon bir tane atarım" değerlendirmesinde bulundu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • KERNEKLİALİ (5 yıl önce)
    Ben bunu kesinlikle ilkonbir e almam.Birçok maçta sahada varlığı bile belli değildi.hep sadık ile mina nın sırtından geçindi.Keşke bu da gönderilseydi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    Iyi
    0
    0
    Yanıtla