SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Futbolun Acı Günü.. 'Tenekeci Muharrem' Vefat Etti

Futbolun Acı Günü.. 'Tenekeci Muharrem' Vefat Etti
A- A+ PAYLAŞ

Malatya futbol camiasında, ‘Tenekeci Muharrem’ lakabıyla bilinen renkli simalarından, eski futbolcu ve teknik direktör, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Malatya Şube Başkanı Muharrem Zeyno hayatını kaybetti. Zeyno'nun cenazesi, Malatya Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

26 Mayıs 2022 akşam saatlerinde kalp krizi geçiren 70 yaşındaki Zeyno kurtarılamadı.

1970’li yıllarda amatör kümede mücadele eden Malatya İdmanyurdu’nun formasını giyen Zeyno, sağ bek oynuyordu. 10 yıl kadar oynadığı bu takımın kaptanlığını da yapan Zeyno, futbol hayatının sonuna doğru Malatyaspor amatör takımında hem oynadı hem çalıştırıcılık yaptı.  

Futbolu bıraktıktan sonra uzun süre Malatyaspor altyapısında değişik kademelerde antrenörlük yaptı.

90’larda kısa bir süre, 2. Ligdeyken, Malatyaspor profesyonel takımını da çalıştıran Zeyno, yine kısa sürelerle Malatya amatör kulüplerinde ve profesyonel ligdeki Cizrespor’da takım çalıştırdı ama antrenörlük hayatının neredeyse tamamına yakını Malatyaspor altyapısında geçti.

Kernek’te doğup büyüyen Zeyno, uzun yıllar Bakırcılar Çarşısında su tesisatçılığı yapmış, buradan emekli olmuştu.

2 kız, 1 erkek çocuk sahibi olan Muharrem Zeyno 27 Mayıs Cuma günü ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Şehir Mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine, merhumun ailesi ve yakınları, Malatya futbol camiasının mensupları ile vatandaşlar katıldı.

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com

ARŞİV FOTOĞRAFLAR VE CENAZE TÖRENİ: Muharrem Zeyno’lu (oturanlar sağ başta) Malatya İdmanyurdu ve 1993’de Malatyaspor’u (solda) çalıştırırken.  Malatya futbol camiasının sevilen siması Muharrem Zeyno'nun cenaze törenine kalabalık bir topluluk katıldı. (Abdullah Ergün- Bülent Korkmaz)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

29 yorum yapılmış

  • Aydoğan (1 yıl önce)
    Senelerce beraber çalıştığım hocam, büyüğüm, saygıdeğer antrenörüm; çok güzel günlerimiz oldu, bana futbol dışında da çok öğretileriniz oldu. Yaşınıza göre işinize olan hevesiniz her zaman bende takdire değer bir his uyandırdı. Size karşı olan en son görevimde elimde olmayan sebeplerden dolayı yanınızda olmamak gerçekten yüreğimi burktu. Işıklar içinde uyuyun hocam…
    0
    0
    Yanıtla
  • Fuat Kutsal (1 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin.Futbol oynadığımız yıllarda birlikte oynamıştık.Allah günahlarını affetsin.Ailesine sabırlar dilerim
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet ÇOLAK (1 yıl önce)
    Malatya Spor camiası kıymetli bir değerini kaybetti. Malatya amatör spor camiasına hayatını adayan, sayısız sporcunun yetişmesine emeği olan, sahada ne kadar agresif ise saha dışında bir o kadar babacan kişiliği ile tanıdığım, kıymetli hocam başta ailesine daha sonra Malatya Spor camiasına başsağlığı ve sabır dilerim adının yaşatılası dileğiyle.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali Köse (1 yıl önce)
    Muharrem Hocama Allah'dan Rahmet Yakınlarına Ve Malatyaspor Camiasına Başsağlığı Diliyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hüseyin yapar (1 yıl önce)
    Malatya futbol camiasının sevilen siması Muharrem Zeyno ya Allah tan rahmet ailesi ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun geride kalanlara sabır ihsan eylesin inşallah
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Şafak Tamer Mor (1 yıl önce)
    Rabbim abimize rahmet etsin camia,mıza Aiilesine baş sağlığı diliyorum...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali DAĞDELEN (1 yıl önce)
    Allah Rahmet eylesin...Mekanın cennet olsun değerli kardeş...Tüm sevenlerinin başı sağ olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mustafa diger (1 yıl önce)
    futbol oynarken tanisikligimiz vardi miho hocam allah rahmet etsin sana
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet Yaşar Çerçi (1 yıl önce)
    Değerli Muharrem kardeşimizin vefatını teessürle öğrendim. Kendisine Allah tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun inşallah. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilerim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyasporlu Mücahit (1 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin. Şuan efsanemiz ayakta ise bu insanlar sayesinde ayakta
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nihat (1 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun güzel insan
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet Emrah İdaçlı (1 yıl önce)
    Malatya futbolu çok kıymetli bir insanı daha kaybetti malesef. Feridun yıldız hocamız, Akif çelik abimiz ve şimdi de Muharrem hocamızı kaybettik. Hepimizi çok üzdü. Yaşamı boyunca gülen yüzü ve hoş sohbetiyle hatırlayacağimiz hocamıza Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Malatya gençliğinin hemen hemen hepsinde emeği vardır. Yolu sümer ve şeker stadindan geçen herkeste bir hatırası vardır. Ne mutlu HOCAMIZA güzel anılar bırakıp gitti bu dünyadan. Hocamıza Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Hepimizin başı sağolsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Recep solmaz (1 yıl önce)
    Malatya idmanyurdunda futbol oynayan Malatyaspor futbol takımlarında hocalık yapan yıllarca babacanligi abiligi arkadaşlığı dostluğu sıradışı sohbetleriyle malatya amatörüne simge olmuş muharrem hocamızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum mezarlıktaki son yolculuğunda spor camiasının tüm dostları hocamızı yanlız bırakmadılar birkez daha bu şehir ıyi insanlara sahip çıkarak görevini yapmıştır. Şimdi son görev ismini yaşatmak olmalıdır bu vesile ile yeşiltepe 1 nolu sahanın ismi MUHARREM ZEYNO sahası olarak değiştirilmeli ve unutulmamalıdır sevgili hocam mekânın cennet olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sevgili hocam koskoca Malatya'nın Tufad başkanı sevgili hocam Muharrem Zeyno isminin haber başlığında Tenekeci Muharrem olarak atılmasını ç lakayid ve hadsizlik olarak görüyorum...Bugün Muharrem hocaya yapılan hadsizlik ve saygısızlık yarın başkasına yapılacaktır.Oncelikle vefat haberindeki isim düzeltilmelidir...
    Editörün Notu: Sayın Orduzulu, merhum Muharrem Zeyno, neredeyse herkesin bir lakabının olduğu futbol camiasında, mesleğinden de kaynaklanan bu lakapla bilinir, tanınır ve anılır. Tıpkı daha önce vefat eden merhum Aziz Ovagül'ün haberini herkesin tanıdığı lakabı 'Kel Aziz' diye yazdığımız gibi.. Sizin iddia ettiğiniz gibi bir sıkıntı, bir saygısızlık değil, lakabının yazılması.. Merhumun mesleğinden kaynaklanan lakabını yanlış anlayan, algılayan, yorumlayan sizsiniz. Sizin aklınıza getirdiğiniz kötü yorum bizim hiç aklımıza dahi gelmedi!
    %54
    %46
    Yanıtla
  • İskender Korkut (1 yıl önce)Recep solmaz isimli kullanıcı yorumuna
    Muharrem Hocama Allahtan Rahmet, Spor Camiasının Başısağolsun. Recep Hocamın Önerisini Destekliyorum.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Tesekur ederim iskenderim ..malatyadan selamlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut ÖZMÜŞ. (1 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin, Spor camiasının değerli bir spor adamıydı,Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine baş sağlığı ve sabır diliyorum,Nurlar içinde uyusun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (1 yıl önce)
    Muharrem abimize Allah' tan rahmet diliyorum, bir Malatyalı değerli futbol hocamızı kaybettik, tüm Malatya ya başsağlığı diliyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gülağacı (1 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin, kalanların başı sağ olsun. Malatya amatör futboluna emeği çoktu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa Bulaşmaz (1 yıl önce)
    Malatya futbolu renkli ve özel bir değerini daha kaybetti.Spor camiasına büyük emekler veren, alın teri döken, çok sayıda sporcunun yetişmesinde katkısı olan, yeri asla doldurulamayacak Muharrem Zeyno Hocamıza Allah'tan rahmet, ailesine ve sevdiklerine başsağlığı diliyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Süleyman Tekgül (1 yıl önce)
    Malatya İdman Yurdu çocukluğumuzdu, gençliğimizdi. Büyükler hepimizin abileriydi. Muharrem abimizin mekanı cennet olsun. Allah rahmet eylesin. Ailesi, sevenleri ve spor camiamıza sabır ve başsağlığı dilerim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gürsel salik (1 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah Malatya futbol kamuoyunun başı sağ olsun .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fahrettin ESERDİ (1 yıl önce)
    Malatya amatör sporuna ömrünü adayan ve antrenör olarak ilimizin birçok gencine futbolu öğreten,,malatyamızın özel ve güzel simalarında biri olan muharrem hocamızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum. Futbol camiamızdan bir yıdız daha kaydı. Sevgili hocam,değerli hısımım mekanın cennet olsun,seni hiç unutmayacağız. Sporcamiamıza ve hocamın sevenlerine sabırlar diliyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hasan (1 yıl önce)
    Allah rahmeet eylesin mekanı cennet olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • uğur tn (1 yıl önce)
    Allah'tan rahmet diliyorum. Malatya futbol camiasının başı sağolsun.Ailesine sabırlar diliyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Oğuz (1 yıl önce)
    Allah rahmet Eylesin mekani cennet olsun...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bünyamin (1 yıl önce)
    Merhum hocamıza Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun şahsında tüm spor camıasının ve ailesinin başı sağolsun. Çok değerli bir insanı kaybettik çok üzgünüm
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44malatya (1 yıl önce)
    Allah rahmet etsin guzel insandi
    %100
    %0
    Yanıtla