SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da 'YOK'ların Fotoğrafları.. Ne Otorite, Ne de Düzen!.

Malatya'da 'YOK'ların Fotoğrafları.. Ne Otorite, Ne de Düzen!.
A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat'daki Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6'lık depremlerin yanı sıra 27 Şubat'taki Malatya- Yeşilyurt merkezli 5,6'lık depremlerde büyük yıkıma ve can kaybına uğrayan Malatya, bu depremlerin ardından yerel otoritenin de ortadan kaybolmasıyla adeta denetimsiz, başıboş bir kasabaya döndü. Kentin merkezi yerleri, her yeri işgal eden ve birçoğunun il dışından geldiği öne sürülen satıcılar tarafından kurulan çadır ve tezgahlarla adeta kasaba görüntüsünü andırırken, geceleri de yine en merkezi yerleri dahi yeterince aydınlatılamayan, bu nedenle de başta hırsızlık olmak üzere yoğun asayiş sorunu yaşayan bir felaket merkezi durumuna dönüştü.

Bina stokunun yaklaşık yüzde 70-80'i depremlerde çeşitli derecede hasar gören, kent merkezindeki çarşısı da adeta yok olan Malatya, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi ile Yeşilyurt ve Battalgazi ilçe belediyesi yöneticilerinin, duyarsızlığı ile oluşan görüntülerle kent özelliğinden uzaklaştı.

Geceleri, il merkezi olarak nitelendirilen Valilik çevresi, depremden bu yana 3 ayı aşkın süre geçmesine rağmen, genel aydınlatma sorunu çözülemediği için karanlıklara büründü. İnönü Kapalı Çarşısı'nın önü, karşısındaki merkez otobüs durağının ışıklandırmasıyla aydınlatılırken, Valilik, eski belediye binasının bulunduğu meydan, Yeni Cami çevresinden Çevre Yolu'na kadar olan ve depremde ya da daha sonra ağır hasarlı olduğu için yıkılan işyerleri nedeniyle 'boş tarla'ya dönen çarşı alanları, ürküten bir karanlığa gömüldü.

Deprem sonrası çok sayıda vatandaşın, sadece kapılarını çekerek çıktıkları apartmanlardaki, sitelerdeki, cadde ve sokaklardaki evleri, yeterli güvenlik önlemleri alınamadığı için, bir çoğu da il dışından geldiği anlaşılan hırsızların, yağmacıların talanına uğradı. Deprem sonrası, diğer illerden takviyeye rağmen güvenlik personeli yetersizliğinin, şehrin ihtiyaç duyulacak her yerine güvenlik kameraları yerleştirilerek, hırsızlık ve yağmanın önüne geçme önlemlerine başvurulmazken, mevcut güvenlik kameralarının bir bölümünün de, elektriksizlik nedeniyle devre dışı kaldığı bildiriliyor.

Kentin yeniden canlanması için bir an önce, il merkezinin yanı sıra kent merkezinde esnaflar ve ticaret yapanlar için konteyner başta olmak üzere düzenli iş merkezlerinin yapılması gerekiyorken, bu alanların merkezden uzak yerlere yapılması ve kent merkezindeki çarşı alışkanlığından yararlanmak isteyen, birçoğu kentin esnaf ve tüccarı olmayanların kent merkezini işgal etmelerine seyirci kalınması, Malatya'yı sahipsiz, denetimsiz, başıboş bir yere dönüştürdü. Yine bu tezgahlarda ve işyerlerindeki denetimsiz ‘kazık ötesi’ fahiş fiyatlar vatandaşı isyan ettirdi.

Yeni Cami, Hükümet Meydanı civarı ile İnönü ve Atatürk Caddeleri başta olmak üzere ana caddeler ile kaldırımların kent merkezindeki bölümleri, isteyenin istediği şekilde, branda gererek, tezgah kurarak ya da sandalye masa atarak işyerleri haline getirdikleri bir manzara oluşturdu.

Kentin en merkezi yerinde Ziraat Bankası Merkez Şubesi'nin hemen yanındaki İl Sağlık Müdürlüğü binası, depremden hasar görmesine ve boşaltılmasına rağmen, önüne tezgah kurularak satış yapılması, hergün yüzlerce vatandaşın buralardan alışveriş yapmak zorunda kalmaları, hala birçok ağır ve orta hasarlı binası çökme tehlikesiyle karşı karşıya olan Malatya'da can güvenliği ile ilgili tehdidin geçmediğini yansıtıyor.

Valilik, Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyesi'ni yönetenlerin, yıkıma uğrayan Malatya'nın yeniden ayağa kaldırılabilmesinin ilk aşamasında, kamu düzenini, denetimini sağlamak zorunda oldukları, bu kurum ve kuruluşların yöneticilerinin, 'Afet Koordinasyon Merkezi'ndeki rutin toplantılarında artık bu sorunlar için de çözüm üretmesi gerektiği ifade ediliyor.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

91 yorum yapılmış

  • b vaizoğlu (11 ay önce)
    sayın m a l a t y a h a b e r c o m s i t e s i : olumlu eleştirileriniz yerinde uygulamalarda yerel y6öneticilerin sorumluluk duyguları m a l a t y a d a belediye başkanlığı yapmış olan değerler neden tecrübelerinden istifade edilmez???il özel idaresı neden kapatıldı??? bölgenın katma değerlerini bilen akademisyen yöneticilerden&ünüversitenin şehır planlamacılarının bilg,ilerinden istişare yoluyla neden projeler üretilmez:: öngörünümlü davranmak adına kriz yöenetemeyen yerel yönetimi nokta atışlarıyla görevde tutan ları neden eleştirmiyorsunuz???saygılarımızla sizde sorumlusunuz ayakkabısının topuğuna basarak il özel idaresi meclis başkanlığına gelen alt yapı donanımı olmayan helva ticaretını katmadeğere ceviren kişileri eleştirmediğiniz için yorumlarınız objektif değil subjektif.
    0
    0
    Yanıtla
  • emrahaydın (11 ay önce)
    bu ne oğlum tamam memlekette deprem olduda bu ne hal . hindistan gibi bir ikide riksa tuk tuk getirin tam olsun bu ne bası boşluk . memlektin zabıtaları ne iş yapıyor yoksa onlardamı şehir dısında yuh artuık izlerken utandım .her yer cantacı seyyar satıcı kardeşim sizin afet sonrası eylem planınız damı yok . gercekten yazık oldu artık bu sehirde yasanmaz oldu sayenizde. su hale bak
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Emir (11 ay önce)
    İşyeri yıkılan esnaf ne yapsın?
    %67
    %33
    Yanıtla
  • ÖZHAN (11 ay önce)
    sayın editör ak partiye karşı olduğunuzu biliyoruz ama oradaki esnafların dükkanları yıkılmış kullanılamayacak durumda olanlar var bu depremi kullanarak tezgah açanlarda var tabiki bu görüntü güzel bir şey değil ama hayatlarının geri kalanını sürdürebilmesi için çalışmak ekmek götürmek gerek salı günü zabıta ekipleri 1 haziran 2023 tarihine kadar izin verdi esnafların kendilerine tahsis edilen yerlere gitmeleri için eleştiri yaparken sözüm size habercisiniz ama gerçekleri de yazmayı deneyin bir tavsiye.
    %28
    %72
    Yanıtla
  • b vaizoğlu (11 ay önce)
    15 mayıs 18 mayıs m a l a t y a m d a üç gün kaldım yerel yazarlar gazetede çıkmasına müsade edilmeyen ilanların önümüzdeki dönem sosyal sorumluluk olarak yerel bilgilendirmede dikkate alaçağımızı belirtiriz su yok&ekmek yok&kışla cad&emeksiz cad&tecdeden istasyona inen hayalet şehir görünümünde ola n tarım alanlarının üzerine bina inşa edenlere !!!çözüm planlama konusunda iki c u m h u r b a ş k a n ı o l a n iki ü n i v e r s i t e s i o l a n ş e h i r k a r i z m a v i z y o n b e c e r i k s ı z y e r e l y ö n e t i m l e s ı f ı r d a!!!!! a k a d e m i y s e n l e r y i n e i ş b a ş ı n d a e ğ i t i m f u a r ı !!! b e c e r i k s ı z p l a n l a m a s ı z b e l e d ı y e y e ve sayın v e k i l l e r i m i z e d u y u r u l u r s a y g ı l a r ı m ı z l a
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan (11 ay önce)
    Cadde ve sokak aydınlatmaları elektrik dağıtımı ve işletiminden sorumlu Fırat Aksa ait şehrin kaymağını onlar yiyor kaçak maçak önemli değil adam parasını hazineden alıyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sedat (11 ay önce)
    Değerli Malatyalı kardeşlerim işin kötü bir Yanı ise merkezi olan her karış alan parcel parcel alınıp satılıp paylaşılmış durumda herkes hak sahibi olmuş yarın oralara kepçe ve jandarma zabıta zoru ile ancak yıkıma ve tahliyeye gidilir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sedat (11 ay önce)
    Özetle Malatyamızı koca bir köye devşirmeyi başarmışlar konar göçerler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (11 ay önce)
    gerçek malatya bu olmalı,bir kalıp içinde neden olsun ki,bunca yıl düzen intizam için uğraşıldı da ne oldu.bizim aslı kültürümüz buydu zaten.neden değiştirelim.akpınar,şire pazarı,kışla,cami önleri bundan daha iyimiydi.kendimizi kandırmayalım.orman kanunları her zaman geçerlidir.dünde öyleydi bundan sonrada.bize uyan vede yakışan tablo budur.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Dr. Esin Emin Üstün (11 ay önce)
    Bu haberle ilgili yorumları okuduğunuzda durum şu. Malatya depremden sonra da anlaşılan toplumsal bir karmaşa içinde. Bu karmaşaya neden olanlar köklü Malatyalı değilseler (öyle anlaşılıyor!) nereden, ne zaman geldiler? Kişilik, eğitim ve karakterlerine göre seçtikleri kendi yaşam biçimlerini bir süredir gerçek Malatya'ya ve Malatyalılara kabul ettirmeye çalışıyorlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ercan bey (11 ay önce)
    Psikolojiyi alt üst eden bir görüntü. 3 buçuk ay oldu. Hala rezil durumda Malatya.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • JAHREİN (11 ay önce)
    Sıkıntı yok! Malatya halinden memnun...
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Yüzde 30 u değil.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Ayar (11 ay önce)
    Yorumlarınız güzel de birazda YÜZDE YİRMi BEŞ partisinin sevimli yöneticileri için de yorumlar yazarsanız..
    %14
    %86
    Yanıtla
  • Davul (11 ay önce)
    Davul,zurna çalmaya devam..
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Vatandaş 44 (11 ay önce)
    Malatya sahipsiz herzamanki gibi .Millet hakedildiği şekilde yönetilir halaya devam
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatya (11 ay önce)
    Adamlar battalgazi devlet hastanesini önüne karavan çekmiş semaver de çay ciğer felan,konteyner getirmişler caminin önüne koymuşlar su camiden bedava elektrik sokak direklerinden yada kutulardan kaçak almışlar bunu eczacılarda yapmışlar kontrol yok denetim yok
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Malatya (11 ay önce)
    Malatyada iyi günlerde düzen istenildiği şekilde varmıydıki büğün bu zor günlerde olsun, seçimde MHP iki vekil, yeniden refah partisi 1 vekil çıkarır diye düşünüyordum maalesef sadece MHP 1 vekil çıkardı, insanlarımızın tercihine saygı duyuyorum, iyi parti ise vekil listesi ile zaten vekil çıkarmayı kaybetmişti, gelecek, deva, saadet ve demokrat parti CHP ile ortak seçime girmeden kendileri yani 4 parti ortak listeyle seçime girseler belki 1 vekil çıkarabilirlerdi insanlarımızın tercihleri malatyamıza hayırlı olsun.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Hac (11 ay önce)
    Neyi kime şikayet ediyorsunuz?
    %95
    %5
    Yanıtla
  • ahmet (11 ay önce)
    şikayet yok şikayet yok ...devam keee.....oy verirken düşünecektiniz ne olacak halimiz diye...
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Hiç yormayalım kendimizi (11 ay önce)
    Hişşş hiç buradan parmaklarınızı yormayın 14 mayısta gördük MALatyalılar olarak halimizden çok memnunuz baksanıza seçim sonuçlarına o ne diyoruz hişşş...
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Terbiyeli ol mal sensin
    %26
    %74
    Yanıtla
  • New malatya (11 ay önce)
    Bu kadar ilgisizliğe ve umursamazlığa rağmen, depremin üzerinden aylar geçmesine rağmen, tüm deprem mağduru şehirlerde yeni şehir projeleri bitmiş imar çalışmaları başlamışken sen bu hizmetsizliğe,düzensizliğe, umursamazlığa, dışlanmışlığa hatta yok sayılmaya gözü kapalı %70 oy verirsen kimse kusura bakmasın hizmet alamazsın çünkü zaten çantada kekliksin. Gidin biraz büyüklük olarak bize yakın olan Kayseri’ye, Eskişehir’e, Diyarbakır’a, Samsun a bakın kime hizmet ediyorlar kimi dışlıyorlar biraz anlayın körü körüne bağlanmayın ki hizmet alalım biraz
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Deniz (11 ay önce)
    Siyasi görüşüm ne olursa olsun, muhalafet olarak adlandırılan bir parti mensubu olabilirim ama, iktidar veya muhalefet belediyesi de olsa, bir Belediye başkanı seçildikten sonra o ilin sorunları vs. işler ile ilgilenmeli seçim döneminde vaat ettiği işleri yapmak için çalışmalı seçilene kadar siyasi her türlü propagandasını yapsın ama işin başına geçtimi parti ile olan işlerine bir sınır getirmeli, sakın yanlış anlaşılmasın ne iktidarı karalıyorum ne de muhalefeti savunuyorum, hangisi olur ise olsun düşüncem aynı, bir Belediye başkanı şuan ki bu durumda olan bir şehri bir an önce ayağa kaldırmak için çalışmaları partisinin milletvekilleri için onlar ile birlikte gezip seçim çalışmalarına katılmamalı ve partisi de buna müsade etmemeli şunu demeli, sen bizim orda temsilcimizsin belediye hizmetlerini aksatma tüm hepsini layıkı ile yerine getirki, bizde bu hizmetlerin karşılığını alalım ister iktidar ister muhalefet olsun yaptıkları hata bu, şuan ki durumda herkes bende dahil olmak üzere her tür platformda Gürkan hakkında yazıp çiziyor, ama bu kendi hatası deprem olsun olmasın işinin başında olsun, evet Allah'ın takdiri böyle bir felaket başımıza geldi, bu felaketten kurtulmak hizmet ile olur çalışma ile olur, Başkan olarak iktidarda olan partisinin vekillerini kurumlarını her türlü destek için kapılarını aşındaracak sonuç elde edene kadar kapısını aşındıracak, ama şuan ki durumda zor, son olarak her nekadar muhalifde olsam deprem bölgesinde olanlara bu olanlara karşı yinede iktidarın yüksek oy almasını provake edenlere hakaret edenleri kınıyorum, her ne olursa olsun herkesin demokratik hakkıdır siyasi düşüncesidir böyle olmamalıydı, ama her ne olursa olsun hizmet hizmet hizmet geç kalınmış değil hala birşeyler yapılabilir, ama böyle değil sayın Başkanlar'ın bir an önce parti çalışmalarına ara verip işlerinin başına dönmesi ve özelliklede sayın Gürkan' ın bir an önce üslubunu düzeltmesi gerekiyor bu şekilde olmaz bir muhalefet partisini tutmama rağmen 2019 yılında kendisine oy vermiştim çok geçmiş yıllarda ki İşkurda ki hizmetlerine ve kişiliğinden dolayı ama o Gürkan yok artık, söylediklerim yanlış anlaşılmasın kimseyi rencide etmek vs. değil amacım hizmet istiyorum artık, elimizi musluğa dayayıp kana kana su içmek istiyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mlx (11 ay önce)
    Ne olacaktı.ne bekliyoruz ki.Anadolu'yu Anayurt yapan destan şehri Malatya... herkes bu şekilde yönetilmeyi istiyor.mis gibi Malatya..ne olmuş 100 sene öncesine döndük sadece.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Bayram (11 ay önce)
    Benim conteyner nerde 12 senelik esnafım ben bugün kapalı çarşısının üstünde sende şah damarı kalmamış vergi levhamız var nerde conterneymiş sen karşıma çıksana Selahattin Gürkan
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Çımıhtılı (11 ay önce)
    Acilen merkezde kamu düzeni sağlanmalı. Vergi levhalı belgeli esnaflara yer temin edilmeli ve şehrin bu hindistan pazarı görüntüsü ortadan kalkmalidir. Ayrıca sağa sola uygunsuz parklar çift sıra parklar merkezde aşırı bir trafik yoğunluğuna neden olmaktadır. Deprem oldu binalar yıkıldi trafik kuralları kamu düzenide yıkılmadı ya sevgili hemşehrilerim, bizlerde buna dikkat edelim. Şehrin düzene ihtiyacı vardır
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Ah be kardeşim bu arkadaşın yazdığı şeyler olan şeyler, kötü birşey söylememiş gerçekten de öyle, ama her ne anlamış ise 100 kişiden 20 tanesi olumsuz beğenmedim diye oylamış, ah be kardeşim ondan sonra bak kınıyorlar deprem bölgesi yaşadıklarını unuttu % 70 oy verdi diyorlar, okuyun okuyun cahiliye dönemi değil, bunu yazan kişi olanı yazmış gördüğü olumsuzluğu yazmış neyini kötü buldunda olumsuz oy verdin, hoşunamı gidiyorda trafiği engelleyecek şekilde yapılan parklar sonra trafik yoğunlaşınca ilermeyince kornaya basmak 5 dakika da gideceğin yere yarım saatte gidememek, sorgulayın ya önce kendimiziden başlayalım sorgulamaya sonrada olan biteni sorgulayalım.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • negüzel (11 ay önce)
    ne güzel herşey doğal yakında pancar ve bögürlen dikerlerseler enkaz kaldırılan yerlere malatya harika doğallıga kavuşur kuşlar börtüböcekler hata şehir merkezinde anakonda bile görebiliriz artık uzak kırsal kesimde besicilik yapmaya da gerek yok çarşıda bürsürü ahır kurulacak alan açıldı bunda şaşılacak birşey yokki selam ve dua ile
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Ali (11 ay önce)
    Şehir merkezi Hindistan a dönmüş.Ne caddelerde araç ile gidebiliyorsun nede kaldırımlarda yürüyebiliyorsun.Her taraf işgal edilmiş.Önüne gelen tezgah açmış.Bu duruma acilen son verilmeli.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Turgay (11 ay önce)
    Selattin Gürkan bütün bunlardan gurur duyuyordur. Yakında televizyona çıkıp, esnafımızı mağdur etmedik, şehrin her tarafını gecekondu çadır işyerine çevirdik derse hiç şaşırmayın..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • zibetra (11 ay önce)
    Niye haber yaptınız anlamadım, belli ki Malatya bu halinden memnun.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Ahmet (11 ay önce)
    Artık belediyeler ve valilik kamu düzenini sağlamalı başıbozukluğa son vermelidir.Yeter 100 gün oldu artık devlet otoritesini kurun sayın Valim,belediye başkanları da üzerine düşen belediye hizmetlerini yapın artık bir zahmet, yazık Malatya'mıza . Afganistan Suriye gibi görüntü var kimin ne yaptığı belli değil, keşmekeş bir görüntü var.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haci (11 ay önce)
    Malatyanın yerlisiyim.Malatyada yabancı kaldık..Taşındım kurtuldum.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ramazan (11 ay önce)
    Valla hiç kusura bakmayın. Merkezde gördüğünüz esnafın tamamı Malatya esnafı. Bir esnaf abimiz iş bankasinin duvarın küçük abdestini yaptıktan sonra müşterileri bekletmemek için hızlıca tezgahının başına gecti. Biz Malatyalılarin medeniyet seviyesi bu. Takke düştü. Yakında tezek ateşinde çay keyfi yaparız.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Ahmet (11 ay önce)
    Keşke bir de şu satilan ürünlerin belgeleri sorgulansa. Acaba yağma edilen ürün var mı iclerinde
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Çelik (11 ay önce)
    Hindistan'dan tek farkı şehirde başıboş gezen ineklerin olmayışı. Belli bir süre sonra bunlar normalleşecek, düzeltmek daha zor olacak. Böyle giderse normale dönmek de çok uzun sürecek. Muhtemelen satış hedeflerine ulaşamayan büyük markalar da Malatya'yı terk edecek.... Ema benana, ben Malatya'yı terk ettim. Malatyalılar da halinden memnunmuş zaten.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Zurnacı (11 ay önce)
    İnandığı gibi yaşamayan,yaşadığı gibi inanmaya başlar.Biz halimizden memnunuz.Bizim çoluk çocuğumuzun rızkını başkaları yesin,biz bulgur ve makarna ile idare ederiz.Vur davulcu...
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Haydar (11 ay önce)
    Yazıklar olsun güzelim memleketi sahipsiz bırakanlara bunca şeye rağmen nasıl Malatya da hala sorunlar çözülemiyor oy sa oy destekse destek yeter artık görün Malatya nin halini
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Hayri Dolan (11 ay önce)
    AKP'ye en yüksek oranda oy veren hemşehrilerimiz elbet bunu da düşünmüştür. Enkaz üstünde halay çekip AKP naraları atan değerli hemşehrilerim benim.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Haci (11 ay önce)
    Seçim bitti.Kaos bitti.Malatyada sıkıntıda bitti.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • yıldırım (11 ay önce)
    kusura bakmayın hiç kimse şikayet etmesin.. herkesin halinde memnun olması lazım. hele hele malatya hizmet almıyor milletvekilleri ve belediye başkanları çalışmıyor hiç demesin.. biz herşeye müstahakız herşeye.. afganistan görünümüne bürünen malatyayı terk etmek lazım
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Malatyalı olmak (11 ay önce)
    Herkes şapkasını önüne koysun düşünsün,malatya zaten 15-20 yıl önce ölmüştü nufus ve kültür yapısı tamamen değişmiş yeni oluşan nufus ve kültür seçimler yoluyla kendi meşrebine uygun belediye başkanı,belediye meclis üyeleri ve milletvekillerini seçti bizlere de kendi memleketimizde garip kalmak düşmüştü.kafalar bengaldeş hindistan tarzı düşünmeye başlayınca şehrin eski yapısı bu gerçeği örtüyordu.deprem şimdi eskiye dair ne varsa yıktı şapka düştü kel tüm çıplaklığıyla ortaya çıktı.şimdi hiç hayret etmeyin zaten uzun yıllar hep geriye gidiyordu malatya ama bu geri gidiş malatyada yaşayanların azınlık kısmını rahatsız ederken büyük çoğunluk gerçeği anlatanlara kör sağır davranıyordu.imar rantları için din iman vatan millet söylemlerine miting alanlarını doldurup hararetle alkışlıyordu.seçmen olma bilinci eksikliğinin cezasını hiçbir suçu olmayan seçmen bilincine sahip kişilerde akrabası, komşusu arkadaşlarından oluşan çoğunluğun tercihi nedeniyle gülmeyi unutacak hale gelmiştir.şimdi keyfini sürün bangaldeşli olmanın .yine akrabamda arkadaşımda komşumda en ufak bir pişmanlık görmüyorum tek umudumuz yeni gençlik z kuşağı onlar bizim gibi beyni bloklanmış kalabalık değil.fikri hür vicdanı hür gençlerin sayısının çoğalması ümidiyle.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Murat (11 ay önce)
    Oradakilerin çoğu Malatya esnafı,ya dükkanları yıkılmış yada pazarcı esnafı.Bizler pazarcı esnafı olarak semt pazarlarnin biran evvel açılmasını istiyoruz lakin ne belediye ne valilik bize herhangi bir yer göstermiyorlar bundan dolayı boş olan yerlerde ekmeğimizi çıkarmaya çalışıyoruz.Bizim yaptığımız sadece geçim derdi başka birşey değil.
    %57
    %43
    Yanıtla
  • hocam zaten sıkıntı senin ekmeğinin peşinde olman değil. sana haksızsın demiyoruz. sen pazarcı esnafı olarak işgaliye verdin sana yer göstersin diyoruz. bu sayede biz de kıyafeti nereden alırız sebze meyveyi nereden alırız onu biliriz.ama yok sen burda sebze meyve döner satarken senin yanında bina yıkılıyor tozları sattığın ürünün üstünde. malına yazık değil mi?
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Bende diyorum hiç tanıdık pazarcı Yok bu satıcılar kim?. Ne Perşembe pazarından ne de hastane caddesi lnde kurulan pazartesi pazarından bir esnafın tezgahına denk gelmedim. İnanın görmeyince üzülüyorum. Ben kendi memleketimin adamına kazandırmak istiyorum yalan yok. Ee tabi bu satıcılarda ekmek derdinde ama herkeste bu insanlar dışarıdan gelmiş algısı oluştu. Tek temennim Malatya esnafımızin bir an önce kalkınması eskiye dönmesi.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • MalTyalı (11 ay önce)
    Malatyalı idareciler bi zahmet Kahramanmaraş a bi gelip baksınlar esnafına prefabrik iş yerleri yapıyorlarken Malatyalı esnaftadır yapıla bılır konteyner le iş yeri olmaz yazın sıcakta esnafın ürünü zarar gör ur yönetim sınıfta kalıdı malatyam yetım malatyam öksüz sahipsizsin
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Sende bir zahmet dön gelde memleketine Belediye ile AVM arasında yapılan iş yerlerine, belediyeyi felan savunmuyorum ama bazı şeyleride görmezden gelmeyin, eğer yapılmıyorsa belediyenin orda yapılanlar ne ?
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Birce (11 ay önce)
    Halaya devam Malatya..
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Sahipsiz Malatya (11 ay önce)
    Bu 'ışıltılı' hayatı biz seçtik. Şehrimizin %70'i reisimize güven oyu verdi. Kötü günlerimiz geride kaldı, şimdi çok daha kötü günler bizi bekliyor. 5 yıl boyunca yapılMAyacak olan hizmetlerle birlikte inşaAllah Pakistan/Afganistan seviyesine YÜKSELECEĞİZ. Ekmeğin 10 liraya yükselmesi, etin kilosunun 1000 liraya çıkması, sütün litresinin 50 lira olması, çocuklarımızın yatağa aç girmeleri, yolsuzluklar, hırsızlıklar, imar rantları, evsiz barksız kalmak, en önemlisi SAHİPSİZ kalmaları vs bunlar Malatyalı hemşehrilerimiz için önemsiz detaylar. Sefalet is coming...
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Tak44 (11 ay önce)
    Malatya’yı terk edip gidenlere sürekli kızıyorum ama kamu düzeni sağlanamazsa, kamu otoritesi yeniden kurulamazsa ben de giderim. Benim gibi düşünen bir sürü insan da gidecek. Kural bilmez, saygısız, ana yol dahil her yerde olan işgalcilere önlem alınmalı, trafik sorunları çözülmeli cezalar yeniden yazılmaya başlanmalı, polis sokakta olmalı, yol ortasına araç park edenlere gereken yapılmalı, konteyner kentlerde, yurtlarda yaşayanların çarşı merkezinde tezgah açanların ikametgah adresleri sorgulanmalı, ikametgahı Malatya olmayanlar gönderilmeli( yasal dayanak var), evi hafif hasarlı olanlar ortak barınma alanlarından tahliye edilmeli. Gıda denetimleri yapılmalı, maliye sokaklara inmeli. Belediye şehrin ortasında yıkılan alanın zeminini bir an önce düzeltmeli ve işyerleri için geçici konteynerlar o bölgede kurulmalı. Bunlar şimdiye kadar çoktan yapılabilecek şeylerdi. Her geçen gün düzensizliği ortadan kaldırmak daha da zorlaşıyor. Bu arada bir daha sokak pazarlarına izin verilmemeli. Semt pazarları ile bu garabet de ortadan kaldırılmalı. Malatya Hindistan olmamalı.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • depremzede (11 ay önce)
    ne sıkıntısı ne yokluğu kardeşim ampul devam
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Gökhan (11 ay önce)
    Bu ne hal allah aşkına? Malatya'ya hiç yakışmıyor. Zabıta yetkilileri bunları acilen kaldırıp bir mekan belirleyip orda sattırmalı? Fiyatlarda da bir tavan belirlenmeli
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Malatyam (11 ay önce)
    Soylenecek pek bir sey yok: Sahipsiz Malatya!
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Emre (11 ay önce)
    Yüzde 70 çok mutluymuş bu durumlardan hiç haber yapmayın bence uğraştığınıza değmez.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Mehmet (11 ay önce)
    Şehir bir kimlik değişimi ve problemi yaşıyor.Malatya artık fiziken ve kültürel olarak bitti artık.Yeni bir şehir doğuyor ve Malatya artık her yönüyle mazide kaldı.Taşra görünümünde ve aldığı niteliksiz göç artık kendi kültürü ve şehir anlayışını hayata geçiriyor.Günlük yaşayan,bencil, saygıdan uzak, mahalle baskısı ve insani otokontrolü olmayan vasat bir kent kimliğine doğru hızla akıyor.Ahlaki ve temel insani değerler erozyona uğradı.Davul zurna ekibine dönüştü şehir.Ne bir güçlü ve saygın sivil örgütümüz,mesleki teşekkül nede güçlü üniversitelerimiz,medyamız var!Şehre dair kaygı duyan,sorumluluk hissi taşıyan Malatya kültürüne sahip bir belediye başkanımız veya bir siyasi temsilcimiz var mı sizce?Her biri çıkar çevrelerince kuşatılmış ve şahsi istikbal ve gündelik kazanç derdindeler.Manevi sömürü,etnik ve beka gibi kelimelerle üçüncü sınıf bir dil ile seçmen ve şehir ayrıştırılması ile bugünü kurtaran, yarını ifade edemeyen yönetici tayfalarla doldu şehir Liyakat her yerden kovuldu.Mert ve dürüst insanlar çirkin ve ucuza düşen bu alanlarda yoklar artık.Sahte yüzler,uşaklık yaparak heryerde görünen, inanmadıkları halde birbirlerine riyakar tipler heryerdeler.Güç ve güçlüye yakın olma pozisyonunda bir sürü sahtekar tipler geziyor ortalıkta.Doğrular, gerçekler,eleştiri ve yapıcı fikirler bile kabulden uzaklar artık.Bunun sorumlusu ise şehre karşı ikiyüzlü davranan,günü kurtaran,herkesime duymak istediklerini üfüren idareciler ve maalesef bu oltaya takılan bizler.Bu kısır döngü kolay kolay düzelmeyecek belliki!Çünkü biz artık Malatya değiliz.Enkaza dönüşmüş şehirde, acı ve keder dolu Malatya'da vakur bir Sevinç,dürüst ve vatandaşının acısına bile saygı duymayan siyasi temsilcilerimiz var ve bu törenlere alkış tutan bir garip Malatya var artık.Fikir ve kültürel zenginlikten uzak,suskun ve zayıf bir Malatya gittikçe büyüyor.Artık düşünme ve bir şeyler yapma kabiliyeti de yok.Bu şehrin sayıca az gerçek sahipleri , şehir merkezindeYüz tane çadır ve naylonlu,toz içinde ürün satan fırsatçı işportacıları gördüğünde bu şehirde kanun ve yönetici kalmadığını düşünüp üzülürken,vekiller ve belediye başkanları bu satıcılara selam verip geçiyor.Bu kültürel ve siyasi,idari aymazlığı hiç düşündün mü Malatyalı hemşerim?Bu şehir bizim herseyimiz di oysa!
    %97
    %3
    Yanıtla
  • OKTAY (11 ay önce)
    3. dünya ülkesi gibiyiz.Biraz çarşı merkezine çeki düzen verin psikolojimiz düzelsin az da olsa her yer panayır.Elbetteki o insanlarda ekmek yesin ancak böyle olmaz bir yere toplayın herkesi.Herkes bir yer tutmuş kimi seyyar arabaları ile kimisi kafasına göre konteyner koymuş.Seçim derdide bitti haydi yeni vekiller artık çalışma zamanı
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Ramazan (11 ay önce)
    Tayin istemek zorunda kaldım. Ben ne o kiralarla ne de fırsatçılarla başa çıkamam. Biz medeniyet, refah içinde yaşamak isterken küçük bir Afrika köyü olduk. Malatyam için üzülüyorum yoksa ki o yüzde 69 la yüzde 45 lik kesim için asla üzülmüyorum tozun pisliğin içinde devamm
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Mehmet (11 ay önce)
    Esnafların durumu ve trafik park sorunu acilen çözülmelidir. Bu sahipsizlik nedir allah aşkına? Böyle bir başıboşluk olabilir mi? Seçim de bitti e hadi ama.. hep birlikte malatyamızı eski günlerine kavuşturalım.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Kadir (11 ay önce)
    Malasef yolun sonunda Malatyanın geldiği nokta budur. Hedef 2023 olan planda şuan Hindistan Bangladeş sokak lezzetlerinin olduğu, biraz daha ara sokaklara girdiğinde Nepal e kadar uzanan çürümüşlüğün, geriliğin, sahipsizliğin başkenti olduğu görülüyor. Kaldırımda yürüyecek yer yok, fırsatçılar iş başında, suriyeli yabancı değişik tipler fink atıyor, bunca yağmacı hala evlere giriyor. Ama tek bir belediye yetkilisi, bir milletvekili, bir zabıta memuru, trafik polisi, işin doğrusu bir tane malatyayı düşünen bu duruma üzülen yok. Şükür iki oyda da reyim yok sadece malatyama üzülüyorum.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Bülent (11 ay önce)
    sahipsiz malatya
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Başefendi (11 ay önce)
    Hindistan bizim yanımızda PARİS kalır. Buradaki görüntü kirliliğine sebep olan seyyarlar sanki bu depremi bekliyorlarmış gibi. kaldırımlara bile araba park edilmiş, kışla caddesinde sağlı sollu park etmeyi bırak artık ikinci sıra park etmeye başlamışlar. Deprem Allahtan geldi kimsenin bir şey dediği yok ama bu kadarda aymazlık olmaz. Yani çarşı merkezi eski haline gelene kadar böyle semt pazarı görüntünü devam mı edecek merak ediyorum.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (11 ay önce)
    Bu memleketin insanları buna layık hak ettiğini yaşıyor davul çalıp oynasınlar
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Hassan (11 ay önce)
    Millet hak ettiği şekilde yaşıyor ve yönetiliyor.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • okan (11 ay önce)
    merkezde bir tek canlı hayvan satışı eksik
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Onu nasil gözden kaçırmışsiniz kümes hayvanları var her yerde ... gerçekten bı merkeze çıkınca şehrimden nefret ediyorum şehri terketmek istiyorum o sokaklardaki keşmekeşlik nedir. Herkes esnaf olmuş kaldirimlar işgal olmuş değişik değişik tipler dolmuş ... Doğa caddesinin arkasında ki çadırda çok pis kokular geliyor ...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hacı (11 ay önce)
    Bu haber yerel yöneticilerin ne kadar yetersiz olduğunun resmidir. Haberde şehir merkezinde ana cadde satış yapan ve kaldırımları taşarak caddeleri işgal eden çamaşırcı ve valiz satan bir kaç firma var onlar onları da unutmayın...
    %95
    %5
    Yanıtla
  • black (11 ay önce)
    müstehak...
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ali (11 ay önce)
    Ben hayatımda bu kdr geri kalmış il görmedim. Liyakatsiz yöneticiler, belediyede yuvalanmış. Bir belediye 1 tane konteyner koyamaz mı? Koyamadı, kasa boş! İhalesiz işler... Ama %70'i verip davul çaldılar, boşuna ağlamayın! Bu şehre müstehak!
    %81
    %19
    Yanıtla
  • emre (11 ay önce)
    İki baraka çakan kendine yer edindi ve orayı sahiplendi. Şehir merkezi adeta Hindistan çarşıları gibi keşmekeş içerisinde. Üstelik bunların çoğunluğu herhangi bir ticaret odasına kaydı olmayan kişiler. Devletimizin çok acil önlem alması ve bu karmaşaya son vermesi gerekiyor.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • murat bey (11 ay önce)
    Davul zurna ile halay çekenleri göremedim.40 gün 40 gece eğlence olur sanmıştım.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Alo (11 ay önce)
    Malatyalılar memnun ve mutlu,hiçbirşeye ihtiyaçları yoktur.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Dertli (11 ay önce)
    Belediyeden izin alınmadan örneğin taşınma mümkün olmasa,her tasinmada bir kolluk görevlisi orda bulunsa hırsızlık büyük oranda çözülecek.simdi kimse yokken evimi tasiyoruz deseler kim bilecek. Ayrıca heryerde konteyner dükkan konuldu.bunlar bir an önce aktive edilse sokaklar hindistan gorunumunden de kurtulacaktır.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • ismail (11 ay önce)
    belgesellerde izlediğimiz pakistan hindistan gibi ülkeleri canlı yaşıyoruz belgesel izlemeye gerek kalmadı artık olayın içindeyiz teşekkürler
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Nur (11 ay önce)
    Çok güzel anlatmış sayın editör. Ağzına sağlık. Tam anlamıyla duygularımıza tercüman oldun ama iş ki yöneticiler devreye bir an önce girsin. Tabiki küçümsemiyoruz ama köy manzarası bu şehre yakışmıyor. Kaç ay oldu gelişme Yok. Selahattin başkan şaşırtmaya devam ediyor
    %93
    %7
    Yanıtla
  • hasan (11 ay önce)
    başkan ne demişti "acil eylem planı tıkır tıkır işliyor". bunların hepsi acil eylem planı içinde yav, endişeye mahal yok. bizimkiler beceriksizlikte çağ atladılar çağ.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Battalgazili (11 ay önce)
    Memleket, Hindistan’a dönmüş. Sadece ortalıkta dolaşan inekler yok.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Ben de Battalgaziliyim (11 ay önce)Battalgazili isimli kullanıcı yorumuna
    Kurban bayramı yaklaşıyor.O da olur zamanla
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Saim (11 ay önce)
    Sehir merkezindeki şu rezil görüntüden kimlerin sorumlu olduğunu hepimiz biliyoruz. İnsanlar yıkılmış binalardan arta kalan boşluklara alıştı ancak şehirin tam göbeğindeki düzensiz şu görüntülere alışamadı. Derhal kaldırılmalı ve insanların ruh halini daha da bozmadan bir düzen getirilmeli. Her yer Arapça tabela dolu. Burası Suriye, Afganistan, Pakistan değil beyler Türkiye Cumhuriyeti. Milliyetçi iseniz görevinizi doğru yapınız. Şayet yapamıyorsanız - ki yapamıyorsunuz- bu görevleri yapacak vatan evlatlarına bırakın koltuklarınızı.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Malatyalı (11 ay önce)
    Pakistan'a hoş geldiniz demek ki Malatya halkı bu halinden çok memnun inşallah en az on sene böyle kalır
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Deka (11 ay önce)
    Afaganista benziyor şehir çoğu fırsatçı vergi levhası bile yok fırsat bu fırsat tezgah yapmış normal esnafı konterlere yerleştiriyor kar ama bu kaldırım isgalcilerini kaldırıyorlar çok çirkin duruyor acilen kaldırılmalı lazım yakismiyor bu çirkinlik bu sehre
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Ay44 (11 ay önce)
    Herkes layik oldugu hayati yasiyor.Dolayisiyla biz hayatimizdan memunuz.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Malatyalı (11 ay önce)
    Okullar kapanır kapanmaz memleketime dönmeyi düşünüyordum. Bu haberin üstüne bir daha asla dönmeyeceğim. Memleket ne hale gelmiş ancak kimsenin umrunda bile değil. Yazık çok yazık.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Mehmet (11 ay önce)
    Keşkesi olmayan şehrimiz.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Esnaf (11 ay önce)
    Burada sorumlu olup bu işi düzenleyebilecek güçte olan kamu kurumları neden bu işe el atmıyor. Bunu yapmamalarının bir sebebi varsa neden açıklanmıyor. BİR DE MALATYAHABER EDİTORUNE BURADAN SESLENMEK İSTİYORUM. ESNAFA VERİLEN KONTEYNERLARDA ADAMİ OLAN ALIYOR. TORPİLİ OLAN İSİNİ GÖTÜRÜYOR DENİLİYOR. BUNU HABER YAPAR MISINIZ. BUNU YAPANLAR HİC Mİ ALLAH'TAN KORKMUYOR.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • zafer mahallesi (11 ay önce)
    hürriyet parkında kimin elin kimin cebinde belli değil ailelerimizle girmeye korkuyoruz
    %88
    %12
    Yanıtla
  • DENETİMSİZLİK (11 ay önce)
    Maalesef tam bir kaos ve karmaşa hakim denetim yok özellikle sebze ve meyve satan tezgahların hiç birinde fiyat etiketi yok istedikleri fiyatlara satıyorlar.15 gün önce Sivas'ta Domates 12.5 lira iken Malatya da Afrika ülkelerini andıran alışveriş ortamlarında ve Mahalle aralarında bulunan manav ve marketlerde 25 liraydı.Buyiksehir,Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyesi Zabıtaları neden denetleme yapmıyor.Maalesef bu seyyar satıcılar ve manav ve market işletmecilerinde ne vicdan ne de merhamet kalmış.Denetimsizlikten istedikleri gibi atını oynatıyorlar.Ayrıca Halen içme suyu düzelmedi bu nedenle insanlar kaynak sularından temin ediyorlar.Hazır su konusunda insanlar merhamet siz istedikleri fiyata satıyorlar.Hangi belediyenin yetkisi alanında bilmiyorum ama Venk yolunun asfaltı çok kötü durumda Venk te bulunan çeşmeden su almaya giden vatandaşlar sıkıntı yaşıyor yol patates tarlasına dönmüş durumda. Sayın yetkili ler lütfen bu yolun bakımını yapın.....
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Sebze tezgahlarından ricamız kaldırımda bir geçimlik yer bıraksınlar biz yayalara ))
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Aslında seçimde iktidara verilen %70 destek işlerin yolunda olduğunu, herkesin Malatya da mutlu mesut olduğunu gösteriyor. Seçimde eğer bir usulsüzlük yapılmadıysa. Halkın bir şikayeti yok ise neden bu isyan.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Fiyat denetimini belediye değil ticaret bakanlığı yapar....Malatyamızın merkezi bitmiş venkin yollarını yapalım çok haklısın yawww koyun can derdinde kasap et derdinde....
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Bence biraz denetim yapsınlar şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar
    %67
    %33
    Yanıtla