SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gevrek'in 'Aile Dostu' FETÖ'cü Menajerin Cezasına Onay

Gevrek'in 'Aile Dostu' FETÖ'cü Menajerin Cezasına Onay
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor'un eski başkanı Adil Gevrek'in, 'aile dostum' dediği ve Yeni Malatyaspor'a birçok futbolcunun transferine aracılık eden Ersin Güreler (fotoğraftaki) hakkında FETÖ Silahlı Terör Örgütü'ne üye olmaktan ceza verilen ceza yargıtayca onaylandı. Yargıtay, FETÖ'nün futbol yapılanmasına ilişkin davada eski futbolcular Zafer Biryol ile İsmail Şengül'e verilen hapis cezalarını da onaylarken, Bekir İrtegün, Uğur Boral ve Ömer Çatkıç hakkındaki kararları bozdu.

YARGITAY 3'ÜNÜ ONAYLADI, 3'ÜNÜ BOZDU
Yargıtay 3. Ceza Dairesi, FETÖ'nün futbol yapılanmasına ilişkin davada yargılanan sanıklar eski futbolcular Zafer Biryol ve İsmail Şengül ile menajer Ersin Güreler'e verilen 6 yıl 3'er ay hapis cezalarını onadı.

Daire, İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesinin 20 Ocak 2020'de 6 sanık yönünden verdiği mahkumiyet kararlarına ilişkin temyiz incelemesini tamamladı.

Buna göre, eski futbolcular Zafer Biryol ve İsmail Şengül ile menajer Ersin Güreler'in, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3'er ay hapse çarptırılması kararları onandı.

Kararda, bu sanıklar hakkında yargılama sürecindeki usuli işlemlerin kanuna uygun olarak yapıldığı, hükme esas alınan tüm delillerin hukuka uygun olarak elde edildiği bildirildi.

Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak üzere itirafçı olan ve cezalarında indirim yapılarak 2 yıl 1'er ay hapse mahkum edilen sanıklar Bekir İrtegün, Uğur Boral ve Ömer Çatkıç hakkındaki hükümler ise bozuldu.

Dairenin kararında, bu sanıkların FETÖ'ye dair bildiklerini anlattıkları belirtilerek, sanıklara verilen cezada daha fazla indirim yapılması gerektiği ifade edildi.

Kararda, örgüte ne şekilde katıldıkları da dahil olmak üzere, örgütsel faaliyetleri ve diğer örgüt mensupları hakkında konumlarına uygun bilgiler verdikleri anlaşılan bu sanıklar hakkında belirlenen cezada, Türk Ceza Kanunu'nun 221/4'üncü maddesi gereğince üst hadden indirim yapılması gerektiği aktarıldı.

GEVREK "AİLE DOSTUM" DEMİŞTİ.. 
Yeni Malatyaspor'un 1. ligdeki ilk yılı olan 2015- 2016 futbol sezonunun transfer döneminde, Yeni Malatyaspor'un aldığı futbolcuların Başkan Adil Gevrek'le yakın ilişkileri bulunan ve 'kulübü de yönettiği' öne sürülen Menajer Ersin Güreler aracılığıyla transfer edilmelerine yönelik eleştiriler üzerine, Gevrek Ekim 2015'te yaptığı açıklamada, iddialara tepki göstererek “Kesinlikle ve kesinlikle transferleri menajerler yapmadı. Kararları onlar değil biz alıyoruz” demişti.

O günlerde Yeni Malatyaspor’u menajerlerin yönettiğine dair çıkan haberlere çok sert tepki veren Gevrek, “Böyle saçma bir şey olabilir mi? Ne demek Yeni Malatyaspor’u menajerler yönetiyor. Ne demek transferleri onlar yapıyor. Bu düşünce yanlış bir düşünce. Bunu söyleyenleri ispatlamaya davet ediyorum. Sezon başında yaptığımız transferleri hocamız ve sportif direktörlerimizle beraber gerçekleştirdik. Menajerlerin bize önerdiği futbolcuları teknik ekibimize sunduk. Onlarda yaptığı araştırmalarda olumlu rapor verdiği takdirde transferler yapıldı. Kesinlikle ve kesinlikle transferleri menajerler yapmadı. Kararları onlar değil biz alıyoruz” şeklinde konuşmuştu.

Menajer Ersin Güreler ile çok önceden tanıştıklarını ve aile dostları olduklarını söyleyen Gevrek, “Ersin bizim aile dostumuzdur. Ben başkan olmadan önceden de görüşüyorduk. Ama bunu bile art niyetli anlayanlar ve kamuoyunu yanlış bilgilendirenler var. Bunlara kimse itibar etmesin. Onlar Yeni Malatyaspor üzerinden para kazanmıyor. Artık bu tür konuşmalara son verilmesini rica ediyorum. Bu tür dedikodular takımımıza zarar veriyor” demişti.

İDDİANAME
İddianamede, eski futbolcular Bekir İrtegün, Zafer Biryol, Ömer Çatkıç, Uğur Boral, Ersin Güreler ve antrenör İsmail Şengül'ün, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapisleri talep ediliyordu. 10 Aralık 2019'da görülen celsede duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıklamıştı. Mütalaada, sanıklardan eski futbolcular Zafer Biryol ve Ersin Güreler'in "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapisleri talep edilmişti. Sanıklar Bekir İrtegün, Uğur Boral ve Ömer Çatkıç'ın ise etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmaları talep edilerek aynı suçtan 5'er yıldan 11 yıl 2'şer aya kadar hapisleri istenmişti. Sanıklardan antrenör İsmail Şengül'ün ise beraati talep edilmişti.

Ankara, AA- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız