SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Giden Hekimlerin Yerine 140’a Yakın Hekim Atandı'

'Giden Hekimlerin Yerine 140’a Yakın Hekim Atandı'
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkım yaşanan kentlerden biri olan Malatya’da sağlık hizmetleri aksamadan devam ediyor.

Türkiye’yi sarsan Kahramanmaraş merkezli iki depremde büyük yıkım yaşanan Malatya’da, 6 Şubat’tan bu yana sağlık hizmetleri aksamadan devam ediyor. Depremlerde kısmen hasar alan bazı hastanelerin yapılan tadilatların ardından eskisinden daha güçlü ve estetik olarak da güzel bir görünüme kavuştuğunu kaydeden İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Erhan Berk sağlık hizmetlerinin depremin ilk anından bugüne kadar kesintisiz devam ettiğini söyledi.

“İlimiz çok güçlü bir sağlık altyapısına sahip"

Depremler de 12 sağlık çalışanının da hayatını kaybettiğini hatırlatan Müdür Berk, "Son 20 yılda bütün hastanelerimiz yenilendiği için hiçbir hastanemizde hizmet aksaması yaşanmadı. Depremlerin üzerinde geçen 7 aylık süreçte depremde zarar gören hastanelerimizin tadilatları yapılarak eskisinden daha güçlü ve nezih bir hala getirildi. Şuan bütün hastanelerimizde acil servis, poliklinik, ameliyat, servis ve yoğun bakım hizmetleri verilmekte. Bu arada Temmuz ayı itibariyle MHRS sistemini tekrar aktif hale getirdik, randevu alamayan vatandaşlarımızın da polikliniklerde tedavilerini yapıyoruz herhangi bir geri çevirme durumu söz konusu değil. Buna ek olarak depremlerde etkilenen vatandaşlarımız için hiperbarik tedavi hizmeti ile bizim PET/CT dediğimiz özellikle kanser şüphesi hastaları için görüntüleme sistemini de birkaç ay içerisinde aktif hale geçirmiş olacağız” dedi.

“İçme suyu konusunu takip ediyoruz”

Depremler nedeniyle kent dışına çıkış yapan hekimlerin yerine 140’a yakın hekimin atamasının da yapıldığını belirten Berk, "Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) yetkilileri ile istişareli çalışıyoruz. Suyumuzu günlük olarak takip ediyoruz. Suyun kaynağında bugün için herhangi problem olmadığını çok rahat söyleyebilirim. Geçirdiğimiz depremlere bağlı olarak yer altındaki şebekelerde problem olabilir. Bununla ilgili olarak su depolarında özellikle çamur birikimi oluşmuş olabilir. Bu noktada depoların temizlenmesini istedik. Bu temizlik yapılmadığı müddetçe kaynak ne kadar temiz olursa olsun sizin temiz su içme imkanınız yok. Günübirlik sahada numune almaya devam ediyoruz. Suyumuzda herhangi bir sorun bulunmuyor” diye konuştu.

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Kazım (7 ay önce)
    Randevu olmadan bakılmıyor. Yani yaşlı anne babalar randevulu hastalanmıyorlar. Veya her vatandaş randevu alma işini bilemeyebiliyor. Acile gidilse bakıyorlar ama genelde yarın polikliniğe gidin diyorlar. Polikliniğe gidince randevusuz olmaz diyen branşlar var. Bu idarecilere , belediye başkanlarına göre hiç problem yok zaten. Biraz tebdil-i kıyafet gezinip sıkıntıları görün.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Malatya (7 ay önce)
    Bı hastaneye gıdıp önune cıkan bı meslektasınla bı dertles
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Ziyaaa (7 ay önce)
    Bu yalanı ne zaman bırakacaksınız? Kaç dr gitmiş şehirden? Servisleriniz daha yeni açılıyor Eğitim Araştırma Hastanesi şantiye alanı gibi Polikliniğe gidene kadar 3-4 boyacıya çarparak gidiyoruz Kadın doğum binanız tiner boya kokusundan geçilmiyor İzolatörlü hastaneleri birbirine tünelle bağlayarak izolatörlerin görevini yapamaması hangi yüce aklın sonucu? Siz bulunduğunuz koltuğu hiiiççç haketmiyorsunuz Ama bu memleket sizin gibi sadece koltuk sevdalısı idarecileri sonuna kadar hakediyor…
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Vatandaş (7 ay önce)
    Battalgazi devlette ultrasyona çok gün atıylar müdür bey oraya el at baban hayrına yeni devlete gidiyik hemen çekiyler ama evimiz uzak orayada
    %77
    %23
    Yanıtla