SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Gücümüz Millet, Kararımız Evet"

0
Güncellendi - 2017-03-04 01:47:36
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Milletin iradesinin üstüne askeri, bürokratik ve yargı vesayetini koymaya çalışıyorlar." dedi.

Çalık, Memur-Sen tarafından Malatya Öğretmenevi'nde düzenlenen "Memur-Sen'e Davet Tercih Evet" buluşmasında, parlamenter sistemi bir arabaya benzetti.

Bu arabaya bir çok kez kaza yaptırıldığını belirten Çalık, aracın hurda haline getirildiğini ifade etti.

"Milletin iradesinin sandığa yansımasını istiyorum." diyenlerden sandığa gitmelerini isteyen Çalık, "Milletin iradesinin üstüne yeni irade koyuyorlar. Milletin iradesinin üstüne askeri, bürokratik ve yargı vesayetini koymaya çalışıyorlar. Ama millet iradesi bunların hepsine 'hayır' dedi ve demeye devam edecek. 15 Temmuz gecesi bu ülke yeniden bir dirilişe yükseldi, milletin iradesiyle bir destan yazıldı. 15 Temmuz bu ülkenin ikinci Kurtuluş Savaşı'dır." diye konuştu.

Muhalefetin anayasa değişikliğiyle ilgili eleştirilerine değinen Çalık, yeni sistemle yasama, yürütme ve yargının daha da güçleneceğine dikkati çekti.

Çalık, 16 Nisan'daki referandumda hep birlikte "Evet" diyeceklerine vurgulayarak, "Gücümüz millet, kararımız evet." ifadesini kullandı.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen ise bugün Türkiye'nin hedef alındığını, Bağdat ve Şam'ın harabeye çevrildiğini anlattı.

"İstanbul'u da yıkmak istiyorlar." diyen Esen, "Türkiye iç istikrara sahip olmasaydı, güçlü bir hükümet tarafından yürütülmüyor olsaydı ne olurdu bir düşünün? Irak'ta olanları düşünelim demokrasi bahanesiyle ülke işgal edildi." dedi.

Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan da sendikal çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Erdoğan, "Bugüne kadar nasıl bu ülkeyi özgürleştirecek, prangalardan kurtaracak çalışmalara destek verdiysek, bugün de referanduma sunulan anayasa değişikliğine aynı güç ve kararlılıkla destek vereceğiz, evet diyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ise referandumda milletin verdiği kararla geleceği oylayacaklarını anlattı.

Kahtalı, "Ülkenin büyümesi ve gelişmesi için, ülkenin önündeki engellerin kaldırılması için güçlü bir evete ihtiyacımız var." şeklindeki görüşünü dile getirdi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • mahmut (7 yıl önce)
    öznur çalık başkanım sizin evet evet evet....reis için evet evet evet...
    0
    0
    Yanıtla
  • ferit (7 yıl önce)
    Sirf akp milletvekilleri yuzunden hayir hayir hayir
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı X (7 yıl önce)
    Bi soru soracam HAYIR ıda milletin iradesi olarak görüyormusunuz. Yoksa sadece Evet mi milletin iradesi oluyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • caner (7 yıl önce)
    14 sene bu millet yanınızdaydı yapacaklarınıza en ne vardı?
    0
    0
    Yanıtla
  • mali (7 yıl önce)
    memur-sen'e davet tercihimiz EVVEEEEET malatya buluşmamız çok güzel ve bereketli geçti.Sendika olarak her zaman ülkenin ve ümmetin meselelerinde hep ülkemiz ve ümmet tarafında olduk karınca misali safımızı belli ettik ve etmeye devam edeceğiz.%65 ile evetimiz ülkemize hayırlı olsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz karaca (7 yıl önce)mali isimli kullanıcı yorumuna
    Demokrasiyi anlayamamiş tek doğrunun kendi doğru olduğunu düşünen yağcı insanlara ne demeli Madem evet kararı aldınız üyeleriniz sandığ'a gitmesin yorulmasın siz onların yerine siz kullanın.Kendi iradesi ile helal oyunu kullanmayıp sözde sendikacıların sözüne göre oy kullananlara yazıklar olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (7 yıl önce)
    15 yıldır iktidardasınız.Taş üstünde taş bırakmadınız.Hep meğdurları oynuyorsunuz.Şimdide kalkmış Anayasa değişikliğiyle ülkemizde parlamenter sistemi yok ederek tek adam rejimi için çaba harcıyorsunuz.15 yıl içinde her işi yaptınız.Elinizi tutan olmadı.Evetle ülkemiz nereye gidecek.Ülkemizin bölünmesi kaçınılmaz olur.Vatandaş olup bitenlerden haberdar.Lütfen dürüst olun.Bu konuda kararımız kesin kes HAYIR olacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman KARAGÖL (7 yıl önce)
    Sayın Editör; Lütfen yapılan yorumları saatlerce hatta günlerce bekletmeden hemen yayınlayın ki yorum anlam kazansın. Üzerinden zaman geçince hangi haber ne zaman verildiğini kimse bilemiyor. Malatya haberi takip ediyoruz. Farkı olsun, hızlı olsun, hep sağlıcakla hayırlı günlerde bizimle olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman KARAGÖL (7 yıl önce)
    Sendikacı değin, 3 günde çalışanını satmaz. Sen şimdi hangi yüzle çıkmış evet diyorsun. Bende evet diyecektim ama bu son rezaletlere bakıyorum kararım değişiyor. Türkiye'de sendikalaşma %54 lerden %12 lere düşmüş. Çalışanı satan şimdide oylarınızı satın diyor. Aman ha. Taşeronlar her seçim öncesi üzerinize oynanan oyunlar bu seçimde de oynanacak. Bırak taşeronu, kadrolular bile bir gecede al aşağı edilebilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 yıl önce)
    Maalesef tüm seçimleri mağduriyet edebiyatı yaparak kazandılar. Kendi hatalarından dolayı mağdur oluyorlar, başkalarını suçluyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çöpçü (7 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Hangisinden haksız çıktılar..Söyleyipte olmuyan bir şey söyle...
    0
    0
    Yanıtla
  • O mağduriyetleri kim nasıl ne şekilde oldu biliyor musuz bilmiyorsunuz tv gazete internette sabah akşam döndü dönüyor önce bilmek sonra hangi mağduriyetler diye sormak
    0
    0
    Yanıtla
  • bravo
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz karaca (7 yıl önce)
    Sayın sendika başkanı ,hangi sıfatla mensup olduğunuz sendika üyeleri adına karar veriyorsunuz .Demokasiyi içine sindirememiş kişilerin böyle makamları işgal etmeleri oldukça düşündürücüdür.Kendi adınıza hangi oyu kullanacaksanız kullanın saygı duyarız.Kime yaranmak istiyorsunuz bırakın bu işleri işinize odaklanın
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (7 yıl önce)
    Anayasa,degisikligine,hayir,hayir,diyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Torje1905 (7 yıl önce)
    sirf bu malatyali vekiller ve belediye baakani icin hayir oyu kullanacz
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa BULUT (7 yıl önce)
    Ülkemizin önünde ki engeller nelerdir? Neden bizi parçalamak istiyorlar? , Başkanlık gelince herşey sütliman olacakmış? Hangi parangalardan kurtardınız?Klişe laflarla ''Evet'' oyları artırılamaz. Ak partinin hiç sorgulamadan ''Evet'' oyu verecek seçmenini en fazla %25.dir. Sivil toplum örgüt yetkililer ile yapılan destek toplantıları alandaki gerçeği değiştirmez. Reklam olarak güzel gözükebilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • birçok akapeli arkadaşım var hepsi hayır neden çünkü türk milleti baskı ya gelemez dikta ya gelemez başkaldırır örnek 15 temmuz
    0
    0
    Yanıtla