SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gürkan, Depremi Kilise Onarımına Bağlayan MÜSİAD'ın Eskisini Coşturdu!

Gürkan, Depremi Kilise Onarımına Bağlayan MÜSİAD'ın Eskisini Coşturdu!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın,  Malatya'da da büyük yıkıma ve ölümlere sebep olan depremlerin 'insanların azması'ndan kaynaklandığına ilişkin tepki toplayan sözlerine, Gürkan'a ‘rantını engellediği için’ karşıtlığıyla bilinen, daha önce 6 Şubat depremlerinin, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin kilise onarmasından dolayı meydana geldiğini söyleyen MÜSİAD eski başkanlarından Hüseyin Kalan'ı da coşturdu. (Üstteki fotoğrafta sağdaki olan Hüseyin Kalan, depremler sırasında yaptığı site çökünce tutuklanan yine MÜSİAD'ın eski başkanlarından Muharrem Poyraz'la) AKP'li Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın depremleri, Kur'an-ı Kerim'e atıf yaparak insanların azmasından kaynaklandığını öne sürmesi, yine AKP'li olan MÜSİAD'cı Hüseyin Kalan'ın ise depremleri Büyükşehir Belediyesi'nin kilise onarımına bağlaması, birbirleriyle arası iyi olmayan bu ikilinin ‘din eksenli’ deprem tartışmalarını da bir kez daha gündem konusu yaptı.

Eski otogarın yerini satın alanlar arasında bulunan ve Gürkan'ın, burası için 12 kattan daha yükseğe imar izni vermemesi nedeniyle tepkili olduğu öne sürülen Hüseyin Kalan, depremlerle ilgili sözleri kendisi kadar tepki gören Gürkan'ın, deprem yorumuyla ilgili gündem olmasının ardından, bir süre önce ziyaret eden Ermeni Patriği ile bir fotoğrafını paylaşarak, ‘Hergün kendini birşey zanneden, dünde ben bilim adamıyım diyen Malatya şeyimiz Selatin Gürkan’ diye yazdı.

GÜRKAN'IN SÖZLERİ..
Gürkan'ın 14 Mayıs seçimleri öncesi, 4 Mayıs'ta Hanımınçiftliği Mahallesi'ndeki bir evde propaganda çalışması kapsamındaki ziyaretinde depremle ilgili söylediklerini içeren video kayıt medyaya düşmüştü. Bu kayıtta, depremle ilgili Naci Görür'ün değerlendirmelerine atıf yapan Gürkan, "Ama Cenab-ı Allah'ın Kur'an-ı Kerim'de ayetlerde insanlara nasihatları vardır. İnsanoğlu ne zaman azmışsa, buna benzer felaketlerle karşı karşıya kalmıştır." yorumunu yapmıştı.

Deprem Uzmanı Prof.Dr. Naci Görür de, buna ilişkin kaydın medyada yer alması üzerine, sosyal medya hesabından, "...Canlarımızı korumak için kılını dahi kıpırdatmayan yerel yönetici temsilcisi şimdi Malatya’nın güzel insanlarını ve ölen canlarımızı azdıkları için öldüler diye suçluyor. Bir doğa olayını kutsal inançlarımızı da lekeleyecek şekilde yorumlayan bu bilgisiz zatı tüm Malatyalılara şikayet ediyorum. Gereğini yapacağınızdan hiç kuşku duymuyorum." paylaşımında bulunmuştu.

MÜSİAD'IN ESKİ BAŞKANI DA DEPREMİ KİLİSE ONARIMINA BAĞLAMIŞTI..
 AKP Malatya Milletvekillerinden Öznur Çalık ve Ahmet Çakır'a yakınlığıyla bilinen Hüseyin Kalan, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından, ilk olarak Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı hedef almıştı.

Deprem sonrasındaki yetersizlik, ilk anda vatandaşın acil ihtiyaçlarının karşılanamaması, organizasyonsuzluk nedeniyleeleştirilerin hedefi olan Gürkan'ı, MÜSİAD eski başkanı Hüseyin Kalan depremden hemen sonra sosyal medya hesabından yaptığı ve 'bel altı vuruş' olarak da değerlendirilen bir şekilde, Büyükşehir Belediyesi'nin Çavuşoğlu Mahallesi'ndeki Taşhoran Ermeni Kilisesi'ni restore ettirip Taşhoran Kültür Merkezi olarak hizmete sokmasına atıf yaparak,  "Malatyanın başına belediyenin kiliseyi onarmasından sonra gelen felaketlere bakın.." paylaşımıyla hedef göstermişti.

Kalan, Gürkan aleyhine bir başka paylaşımı da ilk depremden haftalar sonra yapmış, "Depremde canlar enkazda iken dirimize ekmeği parayla satan ve halen istifa etmeyen Malatya Belediye Başkanı.... Sen daha büyük bir felaketsin.!!" demişti.

ESKİ OTOGARIN TARTIŞMALI SATIŞI..
Çavuşoğlu Mahallesi'nde bulunan ve tescilli eser olan tarihi Taşhoran Ermeni Kilisesi'nin onarılarak, Malatyalı Ermeni vatandaşların zaman zaman ibadetlerini yapabildikleri 'Taşhoran Kültür Merkezi' adıyla açılmasına, Malatya'daki radikal grupların tepkili oldukları biliniyordu. MÜSİAD'ın eski şube başkanı, depremi bahane ederek, 2015'te dönemin Ahmet Çakır başkanlığındaki belediye yönetiminin tartışmalı bir kararıyla satışa çıkarılan Çevre Yolu Sanayi Kavşağı'nda bulunan eski otogarı satın alanlardan biri idi.

Malatya'da muhafazakar bir grubun özellikle Büyükşehir Belediyesi yanında bulunan ve Malatya'nın tek uygun toplantı alanı olan yerde bir büyük cami yapılması taleplerine karşı, buranın uygun olmadığı, caminin  belediye mülkiyetindeki eski otogar alanına da yapılabileceği bazı çevrelerce dile getirilmiş, ancak halen AKP Milletvekili olan Ahmet Çakır başkanlığındaki belediye yönetimi bu alanı satışa çıkarmıştı.

4 kez yapılan ihalede sonuç alınamayınca, 5. kez ihale düzenlenmiş, 27 Aralık 2015'te yapılan ihaleye Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın aile şirketi olduğu belirtilen Osmanoğulları Ltd.Şti. ile Global Girişim İnş.San. ve Ticaret A.Ş. olarak iki teklif verilmişti. Çakır'ın katılmadığı ihaleye meclis üyesi Hasan Göğüs başkanlık etmiş; muhammen bedeli 27 milyon lira olarak belirlenen ihaleyi, ortaklarından biri de ihaleyi bizzat takip eden Hüseyin Kalan olan Global Girişim A.Ş. 29 milyon 600 bin TL'lik teklifle kazanmıştı.

KALAN'IN BULUNDUĞU ŞİRKETİN YAPISI VE PARAVAN ORTAK İDDİALARI..
İhaleyi kazanan Global Girişim İnş.San. ve Ticaret A.Ş.'nin, ihaleden 1,5 ay önce 13 Kasım 2015 tarihinde kurulduğu, ortak şirketlerinin Günaysan Makina Torna Ltd.Şti., Tercih Teknoloji Ürünleri A.Ş. ve Yağış Enerji Makine Ltd.Şti., şahıs ortaklarının ise Hüseyin Kalan, Mehmet Işık, Hamdi Bayer, Hacı Ahmet Yaman (Yeni Malatyaspor'un şimdiki başkanı), Vahap Özer, Elazığlı otobüs işletmecisi Yavuz Kaya oldukları belirlenmişti.

Hüseyin Kalan'ın, otogar ihalesini aldıktan sonra bu işin en önünde bulunan isim olduğu, tüm iş ve işlemleri takip ettiği belirtilirken, o dönemde bu gruptaki bazı isimlerin Malatya'da önemli siyasi mevkileri olan bazı kişilerin adına paravan ortak oldukları iddiaları da konuşulmuştu. Kalan'ın dışındaki bu isimler hiç ortaya çıkmazken, bu durum 'paravan ortaklık' iddialarını güçlendirmişti.

Yine otogarı satın almak için kurulan şirketin ortakları arasındaki Günaysan Makina Torna Ltd.Şti'nin sahibi ve FETÖ yanlısı MAKİAD adlı işadamı derneğinin yönetim kurulu üyesi Kerem Günay, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ davasında yargılanmış ve 7 yıl 6 ay hapis cezası almıştı. Günay, Malatya'da radikal muhafazakar bir grup tarafından kurulan ve şimdi el değiştirmiş olan yerel bir televizyonun da ortakları arasındaydı.

Ayrıca Malatya'da depremin sonrası depremzedeler için ilk etapta çadır kurulan, halen geçici işyerleri inşa edilen Büyükşehir yanındaki toplantı alanının, acil zamanlarda bu tür işler için kullanılabileceği, radikal çevrelerin savunduğu bu alana cami yapma fikrinden vazgeçilmesi gerektiği daha önce gündeme getirilirken, tartışmalı bir şekilde satılmış olan otogar alanının bu cami projesi için gündeme getirilme olasılığının da, burayı satın alanlarda yarattığı sıkıntının bir başka nedeni olduğu öne sürülüyordu.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

26 yorum yapılmış

  • Hamdi (11 ay önce)
    Hüseyin Kalan'a... Hüseyin Kalan sen maden şirketini kimden almıştın, maden şirketinin eski sahipleri kimdi, ruhsatını kimler almıştı, size nasıl geçti? O maden ruhsatı için soruşturma geçildi mi? Hüseyin Kalan, 15 Temmuz'dan önce hangi banka üzerinden çalışıyordun? Açıklayabilirmisin? Hani, bir 5-6 yıl önce ERTV'de Şevket Keskin size açık açık sormuştu, ama siz cevap vermediniz ve sustunuz?
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Hüseyin kalan (11 ay önce)Hamdi isimli kullanıcı yorumuna
    Hamdi bey ben hiçbir soru karşısında susmam..Ne Allah katında ne devlet kapısında ne kul karşısında Tüm hesabımı veririm..Beni mahkeme edeceksin anlaşılan.. 1-Kimseden maden ruhsatı devir almadım.. 2-Halen yürürlükte olan yasalar gereği tüm Türkiye cumhuriyeti vatandaşlarına maden ruhsatı verilir. 3-.Maden ruhsatlarında soruşturma olmaz. 4-.kişi araştırılır..!! 5-Tüm araştırmalardan Tertemiz çıktığım için ruhsatlarım halen faaliyette.. 6-Ne 15 Temmuzdan önce nede 17-25 aralıktan önce FETÖ nün bankasıyla çalışmadım.. 7-Şevket keskin dünde benim muhatabım değildi bugün de muhatabım değil.. 8- o şahıs kimdir ki beni çocuk gibi karşısına alıp sorgulayacakta bende sorulana evet efendim hayır efendim diye cevap vereceğim.. 9- Varmı başka bir derdin.. 10- cevaplarım tatmin etmediyse mahkeme Çevreyolunun altında TABELASINDA MALATYA ADLİYESİ YAZIYOR……..
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Bırak Hüseyin bu hikayeleri!...maden ocağı dosyası için bu kadar kesin ve net konuşma istersen. 6 yıl önce ERTV'de sana o sorular canlı yayında, soruldu ve sen cevap vermedin, veremedin be Hüseyin. Bende izledim, sende izledin, sen hatta telefonla yayına bile katılmıştın, unuttun mu? Hatırladın mı? Hüseyin derlerki, Adıyaman yolları taştan, Ablacağın bile inanmıyor gözleri yaştan. Hüseyin Adıyamanı anlamıştırsın.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Cenk (11 ay önce)
    Malatya’da azınlık olup da çoğunluğa hükmeden demeyeyim de çoğunluk sayesinde siyasi ve ekonomik güç devşiren bir grup var . Bunlar da malum dernek ve etrafında örgütlenen malum şahıslar. Bunların en önemli özelliği Malatyalı saf seçmen kitlesinin Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ a duyduğu şahsi sevgisinden kaynaklanan seçim sonuçlarını kendilerine tahvil etmekteki başarılarıdır. Bunlar seçim sonuçlarını öyle bir yansıtırlarki sanırsınız Malatya’da Akpartiyi bunlar birinciliğe taşıyorlar. Sonuçta gelsin her türlü rant ve partinin sahibi gibi kasım kasım kasılmalar, bizim saf seçmende zannede dursunki kendileri iktidar olmuş. Hani köpek balığı ile birlikte okyanuslarda gezen asalak balıklar var ya avdan kendilerine de kırıntı düşsün diye bekleyen onlara benzerler. Bugün beslendikleri gövde Akpartidir, yarın onlarla iş bittiğinde başka bir parti olacaktır.Anavatan Partisinin Refah Partisinin başına gelenler malumdur. Sayın Cumhurbaşkanı biliniz ki Malatya’da aldığınız bütün oy sizin şahsınıza verilen oylardır. Hiç ama hiç kimsenin veya cemaatin Malatya’da alınan oylar üzerinden kendilerini size pazarlamalarına ve bu sayede rant sağlamalarına müsaade etmeyiniz.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Murat (11 ay önce)
    Depremi illede biryere bağlayacaksak yetim hakkı yiyen kul hakkı yiyen zirtaposlar yüzünden oluyordur
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ne ne ne :) rekortmen :) (11 ay önce)
    Ticari hayata atılma kararı verdim malatya da :))) duyurulur herkese klise onarıldı diye milletin başına bu geliyor diyen bir zihniyet vergi rekortmeni oluyor bu memlekette :)))) Sizi gidi şelaleciler sizi gidi :)) 50 yıllık firmalar vergi rekortmeni olamıyorda bu nasıl olmuş biranda :)) Vergi rekortmeniymiş siz milletin malına göz dikmeseniz herkese yetecek zaten halktan alıp vergi mi dagıtıyorsun :)) Kendi söylediğiniz yalan siz inanıyor musunuz cidden merak ediyorum :)))
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Sen ömründe ne kadar vergi verdin..İnternet diye birşey var..geriye doğru bakarsan 13. Sırada biraz daha gidersen 8. Sırada Biraz daha gidersen 3.şurada vergi rekortmeni olan firmamızı görürsün.. Ama yok öyle sallamak..
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Hayrettin (11 ay önce)
    Sevgili din kültürü hocamız Hüseyin :) Peki madem bu kadar düzgün bir adamsın birisine iftira atmak böyle durumlar hikayeler paylaşmak. Kendi çıkarların gitti diye yukarıdaki gibi yalan beyanlar ve provakatif paylaşımlar yapmanın Allah ın katında cezası nedir ? Büyüklerin ortakların tektek silindi siyasi arenadan bi ablan varolmaya çalışıyor onuda sallayan yok sende dikkat et yakında seni içeri alıp mal varlığına el koyarlar bak söylemedi deme Nerden biliyorsun dersen siz öğrettiniz bu yöntemi bu millete yoksa kimin aklına gelirdi böyle uyanıklık :))
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Hüseyin kalan (11 ay önce)Hayrettin isimli kullanıcı yorumuna
    1- din kültürü Hocası değilim 2-Kime iftira attımsa çıksın aksini ispat etsin 3-Yalan dediğin şey GERÇEĞİN TA KENDİSİ Git bak isra süresi 16. Ayet ne diyor (idareci azgınlaşırsa diyor) Müslüman memlekette Yıkılan Teze Camide biz müslümanlar ibadet edemezken idareci olarak azgınlaşır kilise onarmaya başlarsan ne olur acaba.?? 4-Ben Hakkı söyledim..!! provakatif dediğin şeyin fetvasını müftülüğe sor.. 5-Siyasi veya siyasetten el çeken hiçbir ortağım yoktur.. 6-Senin nasihatını dinleyeceğim(çok korktum )!!!! ve daha gür bir seda ile hak ve hakikatleri haykıracağım.. 7- Ben ve benim gibiler şunu öğrendik HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR.. 8-Ve sen beni tanımıyorsun ama senin ağababaların beni tanıyor… duyduklarınla hüküm veriyorsun..Seni Allah’a havale ediyorum..
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Ramazan bey diyeceksin :) (11 ay önce)
    Hepsine tek tek yorum yazıyorsun sana soru soracagım ama çıldırma tamam mı ;) madem bu kadar dürüstsün yalan söylemiyorsun Allah için bunlarıda. Doğru cevapla Kamuoyunda bazı söylentiler var 1- ahmet çakır ve hacı ugur polat döneminde esenlik şirketine fatura kesip o para ile bu belediyeden aldığın yerin taksidini ödedin mi? 2- ahmet çakır gizli ortak olmayı kabul etmeyip hacı uğur polat ile burayı ortak mı aldınız? Yoksa ahmet çakırda söylentilerden uzak kalmak için ben yokum ama hacı ugur polat ile hüseyin ortak deyip gizli ortaklıkta oda var mı? 3- hacı uğur polat ile burdan başka yerlerde de ortaklığın var mı? 4-Ürünü siz görmeden direk A şirketinin sattığı bir ürünü size kagıt üstünde satıp siz esenliğe satış gösterdiniz mi?
    %67
    %33
    Yanıtla
  • 1-HAYIR.. 2-HAYIR 3-HAYIR 4-HAYIR Gördüğün gibi tüm sorunlarının çevabı hayır.. Aksi bir durumda varsa ve iddialarında ısrar ediyorsan eğer..Müftülüğü ara benim iddialarım karşısında benimle LAİNLEŞMEK İSTEYEN BİRİ VAR NE YAPMALIYIM DERSİN……..!!Bana göre konu anlaşılmış ve kapanmıştır..!!
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Faik (11 ay önce)
    Şimdi biri çıkıp deprem sizin yüzünüzden oldu derse,aksini ısbat edebilirmisiniz?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Oktay (11 ay önce)
    Daha düne kadar cep telefon satıyorsun .... iletişim olarak. Şimdi ne oldu bu kadar büyüdün. Muharrem Boyraz emlakciydi. Bu millet size hesap sormaz da mevlam sorar.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Hüseyin kalan (11 ay önce)Oktay isimli kullanıcı yorumuna
    Oktay Telefon satarkende benim şirketim Malatya’da vergi rekortmeniydi para kazandık devlete vergimizi verdik..barda pavyonda yemedik madenciliğe yatırım yaptık yine vergi rekortmeni olduk..Bu arada sen ne yapıyordun..Kaç kişi istihdam ettin
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Sana hüso desem olur mu ;) (11 ay önce)Hüseyin kalan isimli kullanıcı yorumuna
    Daha selahattin yazamıyorsun selatin yazmışsın kalkmış vergi rekortmeni oldum diyorsun:))) Yoksa doğrusunu biliyorsunda hakaret maksatlı mı yazdın ;) Eğer öyleyse insanların isimleri ile dalga geçmek hangi dinde var :)) söyle bizde bilelim :)) Sana hüso desem dinen günahım nedir :)) Bıktık vallahi sizin gibilerden aşağıda dini kullananlara bela okumussun dikkat et kendine başına birşey olmasın Dinde kim beddua ederse başına gelir derler :))
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Turgut (11 ay önce)
    Hak edenin ,Hakkının yendiği bir dönemdeyiz!,Kim'ki haksızlık yapıyor, Allah belalarını versin,Cennet vatanımızı cehenneme çevirdiniz
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Hüseyin kalan (11 ay önce)Turgut isimli kullanıcı yorumuna
    Turgut bey kimki bir haksızlık yaptıysa ,, zerre i miskal kadar. Allah Ahirette onun hesabını soracaktır.. Bende hala ahirete gitmedim bu dünyada yaşıyorum..Kimede haksızlık yaptımsa mahkemelere gidin ve beni şikayet edin..Yoksa boş boş konuşmayın.. Bir sürü iftira atan malatya haberi nasıl mahkemeye vereceksem sizde beni mahkemeye verin..malatya’ya ne zararım olduysa ispatlansın..sadece bu şehirde yatırım yapmak gibi bir suç işlediysem onunda hesabını veririm..
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Çevreyolu (11 ay önce)
    cami yapımına çok müsait, bir ora kalmıştı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • maski (11 ay önce)
    Belediye ile ilgili söylenecek çok şey var. HENÜZ Maski Laboratuvarı çalışmaya başlamamış bile... yan gel yat dönemi devam ediyor. şebekeye verdikleri suyu nasıl analiz ediyorlar ??? (ETMİYORLARMIŞ) Laboratuvarda alt kat-üst kat, yan yana iki oda ayrı telden çalıyorlar. Kimin ne ettiği belli değil. HENÜZ laboratuvarı onarma tahlil alma dönemleri BAŞLAMAMIŞ
    %82
    %18
    Yanıtla
  • zorto (11 ay önce)
    Belediye başkanın bir düzgün icraatı yok tamam fakat bu başkanı harcayıp kendine yer açmak isteyen siyasi kim onu merak ediyorum.Oyun büyük aldanmayın
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Hüseyin Kalan (11 ay önce)
    Bu kadar yalanı nasıl bir araya getirdinizde haber yaptınız malatyahaber merak ediyorum.. Siz gelmiyorsunuz ama çağırsaydınız ben gelir bütün gerçekleri size anlatırdım.. Bu kadar yalan ve dolana da gerek kalmazdı.. Lütfen biraz daha dürüst olun…Ben depremden beri malatyadayım
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Herkes herkesi bilir Malatya da. Kibir de tavan yapmış.herkese yukarıdan bakmalar. Aynen Malatya haberin yazdığı gibi şirketler. Ama hesap zamanı da var.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Hüseyin kalan (11 ay önce)Oktay isimli kullanıcı yorumuna
    Oktay bu kadar beni tanıyorsun demekki.. Kibir şeytanda olur..Ben neyimle kibirleneceğim..Allah hepimizi bir damla pis meniden yarattı..Deprem hepimize mal ile mülk ile caka satılmayacağını göstermedimi..??
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Dünya sevgisi ahiret sevgisinin önüne geçerse kanaat önderi olunmaz ,şeriat ile yönetilsek bile bize ebubekir osman ömer ali gibi dünya sevgisi olmayan adil yöneticiler lazım yoksa şeriat hükümleri bile bize adalet saadet getirmez stk yöneticileri toplum önderleri dikkat edin yeni yetişen nesile zarar veriyorsunuz nasılmı dünyaya çok değer vererek,ebubekir ömer arasındaki yarış kazanan insanlar örnek olmalı ihtiyaç sahiplerine vererek yarışmalı çok kazanıp lüks yaşamak için değil.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Dinbaz (11 ay önce)
    Din üzerinden cebini doldurmak, çalmak ve beceriksizlikleri örtmek çok kolay bu ülkede. İslam hiç bu kadar kirli işlere alet edilmemişti. Uyanıklar biliyor, halkın inandığını. Bu nedenle dini istismara devam ediyorlar. Kâfir dedikleri insanlar İslâm'a bu kadar zarar vermedi. Acaba kaç çeşit İslam var? Diyanet açıklasa da öğrensek. Anlayamadığım bir başka konu ise İslam'ı kullanan samimiyetsizler, imi yüzlüler halkın yüzüne nasıl bakıyor, Allah'ın huzuruna (namaz) nasıl çıkıyorlar. Hiç şüphem yok. Pagan bir hükümet olsa bu dinbazlar anında pagan olur. Renkleri "yeşil" her zaman. Başka dertleri yok ve gözleri de doymuyor.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Hüseyin kalan (11 ay önce)Dinbaz isimli kullanıcı yorumuna
    Din satanın Allah belasını verecek elbet..Ama dinini yaşıyor diye işte Buda din satıyormuş diye düşünenin ve ona iftira atanında Allah belasını versin..!!
    %50
    %50
    Yanıtla