SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Kazanan Malatya'nın Dünü, Bugünü, Yarınıdır"

0
Güncellendi - 2019-04-07 03:51:48
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Selahattin Gürkan mazbatasını aldı. Mazbatasını aldıktan sonra kendisini bekleyen kalabalığa hitap Gürkan, "Bayramınız kutlu olsun” dedi.

31 Mart'ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimleri'nde yüzde 68.47 oy alarak, AKP’den Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Selahattin Gürkan, AKP’den Battalgazi Belediye Başkanı seçilen Osman Güder ve yine AKP’den Yeşilyurt Belediye Başkanı seçilen Mehmet Çınar ile birlikte Malatya adliyesinde bulunan İl Seçim Kurulu'nda mazbatasını aldı.

Adliye çıkışında gazetecilere açıklamada bulunan AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca, “Malatya’mız mutlu günlerinden birini daha yaşıyor. Bugün Malatya’da rekorun tescilini yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır ise “Malatya’da yüzümüzü ak ettiniz. Sizlerin gayret ve çalışmalarıyla, Malatyalı hemşerilerimizin vermiş olduğu destekle Malatya, Türkiye’de derece yaptı. İnşallah bu sürecin Malatya’mıza daha güzel hizmetler getireceğine, birliğimize ve Malatya’mızın huzuruna büyük katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum” diye konuştu.

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık da konuşmasında şunları söyledi: “Malatya, rekorlar şehri olsun dedik ve sizler rekoru kırdınız. Selahattin Gürkan, Mehmet Çınar ve Osman Güder başkanıma, il teşkilatımıza, bütün milletvekili arkadaşlarıma, en önemlisi Malatyalı hemşerilerime canı gönülden teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun, Rabbim utandırmasın, birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin. 2019 seçimlerinde Malatya’nın fotoğrafı Türkiye için önemli bir gösterge olacak. Malatya şahlanacak, mihmandarlığı Selahattin Gürkan yapacak ve bütün ilçe belediye başkanlarımızla birlikte beraberce çalışacak.”

AKP'den Yeşilyurt Belediye Başkanı seçilen Mehmet Çınar ise “Çok çalıştık, emek verdik ama güzel sonuçla karşılaştık. Herkesin emeğine, ayağına, yüreğine sağlık. Tevazuuyla, samimiyetle, gayretle başlattığımız çalışmalarımızı Malatya’mızda rekor oy alarak, inşallah yerelde de ülkemizi temsil ederek, yarıda kalan çalışmalarımızı tamamlayarak bölgemize daha fazla hizmet üreteceğiz. Bölgemizde daha fazla katkı sunarak rekoru inşallah hizmete dönüştüreceğiz” şeklinde konuştu.

AKP'den Battalgazi Belediye Başkanı seçilen Osman Güder de konuşmasında şunları ifade etti: “Allah hepinizden razı olsun. Türkiye’de bizlere hem büyükşehir hem merkez ilçe metropol ilçelerde dereceye yükseltme adına elinizden gelen çabayı gösterdiniz. 80 gün bize desteğinizi vererek, bizi dereceye soktunuz ve Türkiye’de takdir almamıza teveccüh gösterilmesine vesile oldunuz. Verdiğiniz bu desteğe bizlerde layık olma adına gece gündüz demeden Malatya’mızın ve Battalgazi’mizin emrinde olarak sizlere hizmet adına çabalarımızı sarf edeceğiz.”

Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Selahattin Gürkan, ‘bayramınız kutlu olsun’ diyerek konuşmasına başladı.

Aldıkları sonuçtan dolayı Malatya'yı kutladıklarını aktaran Gürkan, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bize bu görevi tevdi ettiğinde sahaya inerek vatandaşın yüzde yüzünü kucaklamamızı istedi. Hakikaten gönül belediyeciliğini oluştu, bunun destanını sizler yazdınız ve Türkiye okuyacak diyorum. Seçimin kaybedeni yok, kazananı var. Seçimin kazananı, Malatya, demokrasi, Malatya'nın dünü, bugünü ve yarınıdır” dedi.

Seçimlerin kente ve ülkeye barış ve huzur getirmesini temenni eden Gürkan, şöyle devam etti: “Biz şimdiye kadar bu memlekete hizmet etmiş herkese teşekkür ederiz. Kentimizi mazisine layık istikbale hazırlamak için durmadan çalışacağız.  Allah Birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin, memleketimize ülkemize nifak sokmak isteyenlere Allah fırsat vermesin."

31 Mart'ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimleri'nde Malatya'da kayıtlı 562 bin 216 seçmenden 464 bin 819'u oy kullandı. 2 bin 89 sandıkta seçime katılım oranı yüzde 82.68 oldu. Yerel seçimde resmi olmayan sonuçlara göre, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı, AK Parti'den seçime giren Selahattin Gürkan oldu. Gürkan, yüzde 68.47 oy alarak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilirken, CHP'nin adayı Soner Gökçe yüzde 23.23, Saadet Partisi'nin adayı Osman Cemali Marasalı ise yüzde 5.31 oranında oy aldı.

Ferdi Durdu - Yeni Malatya Gazetesi / Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • behlül (5 yıl önce)
    sayın başkanım hayırlı olsun AMA SAKIN sayın değerli vekillerimize yakın olmayın herkes biliyor aman ha işini bilenler yanında aman ha sayın başkanım
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasin (5 yıl önce)
    Başkana hayırlı olsun,ama şu adliye önündeki resimde o kadar çok yanlış adam var ki hayrola inşaAllah,yola çıkdığın adamlara dikkat et başkan sana vatandaş tavsiyesi...
    0
    0
    Yanıtla
  • Aslan (5 yıl önce)
    Yorumları okumak haberleri okumaktan zevkli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Arzu (5 yıl önce)
    Sanlikaya yolu yapılsın ve otobüs saatleri arttirilsin Selahattin Başkanım
    0
    0
    Yanıtla
  • Burası kaysi diyarı (5 yıl önce)
    Başkanım kurumların istifalarini sizden bekliyoruz Esenlik Motaş ( trambus) Maski Daire başkanları ve Kayseri'den gelenler
    0
    0
    Yanıtla
  • Nal (5 yıl önce)
    Yatın kalkın Selahattin başkana dua edin yoksa malatyada nal toplardınız hanım efendiler beyefendiler.
    0
    0
    Yanıtla
  • BİRİSİ (5 yıl önce)
    hayırlı olsun başkanım malatya sizden çok şey bekliyor Allah yardımcınız olsun ŞU DİLEK Mahallesinin yollarını ve otobüs sorunlarınada bir el atsanız iş tam olacak
    0
    0
    Yanıtla