SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gürkan'ın İddiası!. "Trafik Sorununu Büyük Oranda Çözdük"

Gürkan'ın İddiası!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, çalışmaların tamamlandığı Yakınca Mahallesi Oğuz Kağan ve Kenan Işık Caddesinde incelemelerde bulunarak açıklamalarda bulundu. 

Yapılan çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı selahattin Gürkan’a teşekkür eden Yakınca Mahalle Muhtarı Mevlüt Tunç, “ Yakınca mahallemiz Malatya’nın batısında ve yaklaşık 27 bin haneye sahip. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan, Oğuz Kağan ve Kenan Işık Caddelerimizde 7-8 bin vatandaşımızın faydalanabileceği bir yol yaptı. Mahallem adına Sayın Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya genelinde çalışmalar yürüttüklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, “ Sayın Başkanımızın talimatları doğrultusunda şehir merkezindeki ana caddelerin yenilenmesi kapsamında Yakınca Mahallesi Oğuz Kağan Caddesinde altyapısı, üst yapı ve asfalt çalışmalarını tamamladık. Yine Oğuz Kağan Caddemizin paralelinde bulunan Kenan Işık Caddemizdeki çalışmalarımızı da tamamladık.  Bu bölgede yoğun bir nüfusumuz var ve aynı zamanda toplu ulaşım güzergâhı. Çalışmalarımızın vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

"Malatya’daki trafik sorununu büyük oranda çözdük"

Malatya’daki trafik sorununu büyük oranda çözdüklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise yaptığı konuşmada, “ Göreve geldiğimizde yaptığımız kamuoyu araştırmasında Malatya’nın en başta gelen sorunu trafik ve ulaşımdı. %90 iki bileşende toplanıyordu. Yeni açılan yollarla Malatya’daki trafik sorununu büyük oranda çözmüş bulunmaktayız. Biz göreve geldiğimizde Malatya’daki trafik sorunu çözülmez diyorlardı. Metrolarla, raylı sistemlerle bizde dedik ki 1 milyonun altında olan şehirlerde bu çok rantabl olmaz ve doğru da değildir. Mevcut arterleri aktif hale getirip yeni arterler açarsanız bu şehrin trafiği çözülür dedik. Bölgede yaşayan nüfus yoğunluğu sanayi ile birlikte tek arterli bir Malatya’ya hapsolmuştu. Buradakilerin hepsi oraya gidiyordu. Trafik keşmekeş tıkanıyordu. Şu anda doğuyu batıya bağlayan aks dediğimiz arterde ışıkların haricinde hiçbir araç yoğunluğu olmuyor. Bu önemli bir hadisedir. Bu bölgenin trafiğini Danişmend Gazi, Alper Tunga ile Güney Kuşak yolu ile birlikte Elazığ yoluna arteri bağlıyoruz. Ana Yurt Bulvarı ve Kuzey Kuşak yoluyla Hanımınçiftliğinden yine Elazığ yoluna bağlıyor. İnşallah bu yıl Kuzey Kuşak yolu bitirilecek. İnşallah önümüzdeki yıl Kuzey Çevre yolu bitirilecek. Önümüzdeki yıl Güney Kuşak Yolu bitirilecek. Malatya, Türkiye’de sessiz şehir dedikleri trafiği en rahat olan şehir olacak. Trafiği en yoğun olan şehirdi, en rahat olan şehir olacak. Biz geldiğimizde araç sayısı 120 bin civarına tekâmül ediyordu. Şu anda 200 bin rakamını aşmış bir araçta trafiğin rahatladığı bir Malatya’ya geldi. Bir yıl sonra Türkiye’nin en rahat trafik ve ulaşım arteri olan ve güvenli ulaşımın sağlanacağından kimsenin şüphesi olmasın. Oğuz Kağan Caddesi ve Kenan Işık Caddesinin hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

37 yorum yapılmış

  • Malatyalee (1 yıl önce)
    Malatya da yol ve ulaşım konusunda ciddi eksiklikler var , adam akıllı köprülü kavşak yok , alt geçitlerin dünya da eşi benzeri yok , sözde büyük şehirde raylı sistem ya da hava ray yok , şehir merkezinde çok katlı veya yer altı otopark yok .eski imar planı geçerli olan yerlerde eski evleri yıkıp otoparksız binaların inşasına izin veriliyor , Malatya da tek düzgün yer yüzakı bulvarı orda da 4 şerit yol var okul önlerine radar koyup 30 km hıza düşürüyor polislerimiz .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Battal Gazi 44 (1 yıl önce)
    Trafik sorununu görmek istiyorsanız sabah erken saatlerde eski SSK ve İstasyon Kavşaklarına ve akşam saatlerinde de Kışla Caddesi saat kulesi civarına bir göz gezdirin yeter.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kayısı adam (1 yıl önce)
    Resme bakınca akp gençlik kollarından bayrak asıp iş sahibi olanları görüyorum aklı sıra torpille girip helal kazandıklarını sananlar resimde , haa bir de akşama kadar din Allah der bu tipleme (LÜTFEN AMA LÜTFEN BU YORUMU YAYINLAYIN) VALLAHİ BİLLAHİ TORPİLLE İŞE GİRENLER HAK HARAM KAZANIYOR !
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Şafak (1 yıl önce)
    Birisi Başkana Malatya'da trafiğin yoğun olduğu yerlerin asıl il merkezinde yaşandığını hatırlatsa iyi olur. Büyükşehir olmuşuz ama halen park sorunu çözülmüş değil. Şehrin en işlek caddelerinde Pazar kuruluyor. İpek caddesi, zabcioglu caddesi, Temelli yeni yol bunlardan sadece bir kaçı. İpek caddesine Kernek külliyesi altını Pazar yeri yaptınız, ama pazarcıları içeri sokmaya güç yetiremediniz. Kışla caddesi sağlı sollu park alanına dönmüş yetmezmiş gibi ikinci sıra parklar veya durmalar kışla caddesini günün her saatinde tıkalı duruma getirmiş kimsenin umurunda değil. Yapın ana arterlere ucuz otoparklar, kaldırın bu araçları, yapın her semte kapalı sabit semt pazarları bakın trafik nasıl akacak. Hadi trafiği boş verin, Allah aşkına bu Pazar yerlerindeki evlerden birinde yangın çıksa itfaiye nasıl müdahale edecek, ambulans nasıl girecek muamma. Boş verin siyasetide işinize bakın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MELİH (1 yıl önce)
    ağam bizimle eğleniyir...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mustafa44 (1 yıl önce)
    Kafasında çözmüş... Fiiliyatta bir şey yok. Şeker fabrikasının altına uyduruktan bir yol açınca olayı çözdüğünü sanıyor. Çözmüş hmm çözmüş...
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Yol Çakır döneminde açıldı bu zevat herşeyin adını değişip ben yaptım diyor
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Allah razı olsun ne büyük hizmetler yapıyorlar..tarih bu çalışkan akp belediye başkanlarını unutmaz..bence yıllar sonra inönü heykeli yanına bu saygıdeğer belediye başkanlarının heykellerini dikin))
    %100
    %0
    Yanıtla
  • abuzer (1 yıl önce)
    kıyafat değiştirip kendi aracıyla şöyle inönü cad kışla cad fuzli caddesi ya da akpınardan sabah ve akşam saatlerinde yada öğle vakitleri farketmez trafik içerisine girinde görelim bakalım sabrınız nereye kadar
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Yoo, o kadar uzağa gitmeye gerek yok. Hasan bey ve zapçıoğlu caddelerine bakmakda yeterli.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • paşa44 (1 yıl önce)
    Bütün önemli kamu kuruluşları İstasyon tarafında toplandı, yetmezmiş gibi şimdi de Yeşilyurt Belediyesi ve Milli Eğitim binası da oraya taşınıyor. Eski SSK Kavşağına ve İstasyon kavşağına alt, üst geçit veya köprülü kavşak yapılmadığı sürece trafik sorunumuz trajik olmaya devam edecektir. ( Gerçi Avrupa'nın yüz yıl önce kullanıp attığı ucube trambüs ve direkleri buna en büyük engel ya o da ayrı bir trajedi)
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Huzur (1 yıl önce)
    Valla bu kadar olur
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Trafik sorunu 4 yıl öncesinden daha kötü durumda. Araç sayısı aşağı yukarı aynı. İşin kötüsü yollar da eskimiş yıpranmış bozuk hep çukur. Klasik selahattin gürkan açıklamalari.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • gülsüm (1 yıl önce)
    sabah trafiğe çıksın yolculuk etsinde görelim, çok komik başkanımız var sen bizi güldürdün allahta seni güldürsün hahaha
    %93
    %7
    Yanıtla
  • vedat (1 yıl önce)
    Katıla katıla güldüm ağlanacak halimize
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Hoca44 (1 yıl önce)
    40 kere çözdük dersen kendin bile inanıyorsun beğeniyorum başkanı
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Siz önce motaş ta ki kart veya bilet sorununu çözün..il dışından geldim otobüs e binecem binemiyorum..kapalı çarşı karşısındaki danışmaya gittim otobüs e nasıl bineceğim kartım yok dedim bana danışmadaki memur bey otobüs te birine rica et 6 lira ver sizin yerinize kartı okutsun dedi..malatya belediyesinin hali bu işte..tek binislik kart basmaktan aciz bir belediye..belediye tek binislik kart basamıyor ben gidip otobüs te birilerine ağız eğip kartlarını istiyecem..1 ay önce ankara ya gittim metro dan otobüsten inin tek binislik kart her yerde satılıyor..kayseri yine öyle..istanbul da yaşıyorum ulaşımda sıkıntı yok..ama malatya ya gelin belediye bilet basmaktan aciz bir belediye..sonra peşine 20 kişi tak bak bu yolu biz yaptık))
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Tek binişlik kart yok bulamıyorsun, yakın civarda ki illerde böyle bir sorun yok, çok uzağa gitmeye gerek yok yakınımız da Sivas'da Maraş'da otobüslerde banka kartı ya da kredi kartı ile ödeme yapıyorsun bu imkan var, bir iş için geçenlerde Sivas'a gittim otobüse bindim kartım yok nasıl öderim dedim, otobüsde ki cihazda temassız ödeme ile otobüse bindim, sözde geçen yıl buraya da geleceği söylendi, otobüslerde cihazlar mevcut ama hala aktif değil, bir türlü fırsatları olmadı sanırsam yaptırmaya yakınımızdaki şehirler belediyecilikte ilerlerken biz hala yerimizde sayıyor, sadece kaldırım taşı diziyoruz, bizim burda bulunan trambüsün elektrikli otobüsü Elazığ'da kullanılıyor, biz daha tek veya 2 binişlik kart bulamıyoruz.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Selahattin (1 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Bedava mı götürsün seni ?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • arda (1 yıl önce)
    :) ya böyle bir şey yok başkan akşam 16.30 ila 19.30 arası bir çıksın herhalde başkan gece 12 sahaba 5 çıkıyor ozaman iyi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mustafa44 (1 yıl önce)arda isimli kullanıcı yorumuna
    Adam gecelerin adamı...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • EROL (1 yıl önce)
    Sıtmapınarı ile merkeze kadar çift sıra park yapılıyor.Buralardaki parklar olmasa trafik rahatlayacak.Trafik ve Kent trafikte hiç bir önlem yok.Kent Trafiği de kimse bir şeye takmıyor.Bazen yolları işgal ediyorlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdurrahman (1 yıl önce)
    Taa çevre yolundan başlıyor trafik çilesi. 20 yıldır bitiremediğiniz kuzey çevre yolu nedeniyle Muş,Bitlis,Van vs otobüsleri mi dersiniz; yoksa Belediyenin kendi kamyonları mı dersiniz...Bir de geçen gün Sağlık Cad. de BB e ait bir kamyonet 4'lüleri yakmış yolun ortasında bekliyor. Zaten yol dar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 yıl önce)
    Peki bundan Malatya'nın haberi neden yok başkan?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yasin Bikriye (1 yıl önce)
    Medar-ı iftiharımız, Büyük Başkanımız, Yüce İnsan Trafik Sorununu Büyük Oranda Çözdük diyorsa ÇÖZMÜŞTÜR. KONU TARTIŞMAYA KAPALIDIR. Hatta Şehir Trafik sorunu olmadığını ispatlamak için Makamının bulunduğu Büyükşehir Belediye Binasından Merkeze aracıyla ha MAKAM aracıyla, ha YÜRÜYEREK 20 DAKİKADA çarşı merkezine gelerek yaya ve araçlılar arasındaki ADALETSİZLİK SORUNUNU DA ÇÖZMÜŞTÜR. Ayrıca Şehir içinde YOLCU YOĞUNLUĞU EN FAZLA güzergahlarda Belediyenin uzun şasili ve körüklü Otobüslerini çalıştırmayıp ÖZEL HALK OTOBÜSLERİNİN YARIM MİDİBÜSLERİNİ çalıştırtarak yolcuların arasındaki mesafeleri de kaldırarak TOPLUMSAL KAYNAŞMAYI da sağlamıştır. Sayın Başkanımız hakkında yapılan olumsuz her türlü fikir yanlıştır, bühtandır.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • hakan33 (1 yıl önce)
    malatya belediyesine teşekür ediyorum çalişmalarindan dolayı çevre temizlik olsun yollar olsun çok güzel mahalleye sahibiz inşallah yakın zamanda camimizde olur manas evlerinin orada ...
    %14
    %86
    Yanıtla
  • okul varmı okul
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet yüksel (1 yıl önce)
    Yapılan hizmetlere tabiki saygılıyız ama başkan malatyanın en büyük sorunu trafik ve park sorunu sana kim ne söylediyse yanlış bilgi vermiş mesela niyazi mısriye hiç girdinmi bütün caddeleri paralı yaptınız doğa cadde arkasındaki otopark ücretsiz olsa en az 1000 tane araç sağa sola gitmekten kurtulacak akşama kadar bomboş orası ama ücretli diye kimse girmiyor bu söylediğim sadece 1 tanesi hele ara sokaklar içler acısı
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Kazım (1 yıl önce)
    Bu açılan bulvar ve ara yollar ancak Karakavak, tecde ve Bostanbaşı bölgesinin trafik akışına yarıyor. Zaten imar planında planlanması ve açılması gereken yollar. Şehrin kronik trafik problemi ile ilgisi yok bu yolların. Şehir merkezinin tüm trafik problemi ortada duruyor. Kışla, fuzuli, Akpınar, çevre yolu, emeksiz vs halen aynı. Şehir merkezinden kamu kurumlarını çıkarmak lazım. Tabi birde avm, konut ve otel gibi ticari alanları Sıtmapınarı na yığarsanız o trafik rahatlamaz. Kendimizi kandırmayalım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • yıldırım (1 yıl önce)
    heee başkann heeee malatyada trafik sorunu hiç yok maşallahın var senin.. araçlarımızla giderken çok rahatız hiç sorma trafik rahat olduğu için araçlarımızın balatalarına da zarar vermiyo. malatyada herşey hal olmuş maşallahhhhh hiç sorun yok.. başkan geçen hafta horataya gittim ne güzel yapmışsın orayıı seni kutlarımmm başkann horata öyle olmuşki hiç betonlaşma yok her taraf yem yeşil sular şırıl şırıl akıyor akan derede eskiden olduğu gibi suyun içine sandalyeleri atıp oturuyosun. tasla akan derede su içiyosun hiç betonlaşma yok her taraf toprak ve yeşil alan.. senin allahına gurban başkan
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kadir (1 yıl önce)
    "Trafik Sorununu Büyük Oranda Çözdük" derken nereyi çözdün başkan. üniversiteden gelirken çöşnüğe dönen yolun trafiği keşmekeş... çöşnüktten karşıya orduzuya giden trafik keşmekeş... altın kayısı nın orası yani viraj dediğimiz yerin trafiği keşmekeş... sanayiden sıtmapınarına ve merkeze giden trafik keşmekeş... kernek meydanın orası keşmekeş.. emeksiz alt geçitten çarmuzu ve istasyona dönen trafik keşmekeş.. valla başkan aklıma gelen bunlar. sen yollara asvalt dökmeyi trafik sorunu çözülmüş sanıyosun galiba ne alakaysa.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Pes (1 yıl önce)
    Aklımızla, gözümüzle, alay ediliyor. Trafik bu Selahattin bey ile iyice zıvanadan çıktı. Sabah ve akşam pik saatlerde şu küçük şehirdeki kaosu görmüyor herhal. Daha 4 gün önce Malatyahaber trafik rezaletini haber yaptı. Ne dicem bilemiyorum. Düzgün çalışmayan Işıklar, yanlış yapılan kavşaklar, yasak parketmeler, taksiler, minibüsler tarafından alan kapamalar vb bakınca aklımızla mı zekamızla mı gözümüzle mi alay ediliyor. Bilmiyorum ki Malatyalıyı ne zannediyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MALATYA 44 (1 yıl önce)
    Araçlar için üst yollar yani viyadükler olmadığı sürece malatyanın trafik çilesi bitmez.Gerçi şimdi yapalım deseniz Trambüs hatlarından dolayı olmaz Hangi akıl elli sene önce büyük illerde kullanılan Trambüs hatlarını malatyaya ihanet abidesi yaptıysa artık
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Fatih (1 yıl önce)
    Yaw he he
    %89
    %11
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Çevre yolu da bitirilebilirse.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Sayın başkan hanımın çiftliğinde başlayan topsogut yoluna bağlanan şehir mezarlığı yanında giden yolu siz iki yıl oldu kazdiniz aydınlatma için hala yapmadiniz ne asfalt ne aydınlatma acaba unuttunuz mu yoksa belediye anlayışınız böyle mi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mustafa44 (1 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Var olanı bozdu çözdüm diyor...
    %100
    %0
    Yanıtla