SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gürkan'ın Saat 22.28'deki Müjdesi 2028 Yılı İçin

Gürkan'ın Saat 22.28'deki Müjdesi 2028 Yılı İçin
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, sosyal medya hesabından 27 Eylül Salı günü akşam saatlerinde paylaştığı mesajda gece saat 22.228'de müjde paylaşacağını duyurdu ve müjdeyi, 2028 yılı EXPO* Fuarı'nın Malatya'da yapılacağı olarak açıkladı.

EXPO'nun Hollanda'nın Amsterdam Kentinde yapılan 74. genel kuruluna katılan Gürkan, sosyal medya hesabında Salı akşam saatlerinde "Tüm Malatyalılar için gurur verici bir müjdeyi sizinle paylaşmamıza çok az kaldı. Saat 22.28'de buradan açıklayacağız" mesajını paylaştı.

Gürkan, belirtilen saatte, EXPO 2028'in Malatya'da yapılmasının genel kurulda kararlaştırıldığını belirterek, müjdeyi açıkladı.

Amsterdam meydanında çektiği video ile müjdesini paylaşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Biz, ‘Malatya Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak’, dedik. Ve bez yine ‘Malatya Avrupa’nın parlayan yıldızı olacak’ dedik. Ve biz yine ‘Malatya dünyanın parlayan yıldızı olacak’ dedik.  Bugün 27 Eylül Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da yapılan 74. EXPO Genel Kurulunda Malatya 2028 yılında EXPO’ya, yani dünya bahçelerine ev sahipliği yapacak. 74. EXPO 20228 Malatya’mıza, Ülkemize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Toplantı sonrasında Amsterdam Meydanında video çekerek müjdeyi paylaşan AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, “EXPO 2028 MALATYA’DA!. Uluslararası bir organizasyonu Malatya’mıza kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkemize ve şehrimize hayırlı olsun” ifadelerini kaydetti. 

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, “2028 yılında düzenlenecek olan EXPO'ya Malatya'mız ev sahipliği yapacak. Şehrimiz için hayırlı olsun.” dedi.  

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, “EXPO 2028 Malatya’mıza hayırlı olsun…” ifadesini kaydetti.  

AKP İl Başkanı İhsan Koca, “EXPO 2028 MALATYA’DA!. Malatya'mıza ve hemşehrilerimize  hayırlı olsun.” şeklinde paylaşım yaptı.  

*EXPO: Expo, "exposition" kelimesinin kısaltılmışı; başlıca Dünya Fuarı olarak da bilinen ve 19. yüzyılın ortalarından beri düzenlenen organizasyondur. Türkçe karşılığı "sergi"dir.

EXPO insanlığın karşılaştığı temel zorluklara çözüm bulmak için tüm dünyayı bir araya getirir. Katılımcılar bir sergi alanı veya pavyon kurarlar ve bu alanda tema ve alt temalarla ilgili kendi deneyimlerini ve fikirlerini sunarlar. Ayrıca konferanslar, çalıştaylar gibi profesyonel toplantılar organize edilir. 

Expo resmi olarak Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) tarafından gerçekleştirilir. BIE 3 çeşit fuar düzenler. Genelde 3-6 ay arası sürer. Ayrıca, ülkeler kendi 'fuar'larını ya da 'sergi'lerini BIE onayı olmadan da düzenleyebilirler.

Günümüzde, Expo FIFA Dünya Kupası ve Olimpiyat Oyunlarından sonra dünyada ekonomik ve kültürel etki yaratan üçüncü en büyük organizasyondur. Expolar 150 yıldan fazla süreden beri düzenlenmektedir. (Modern Olimpiyat Oyunları ve Dünya Kupası'ndan daha uzun süredir.) İlk Expo 1851 yılında Londra'da, Hyde Park'ta, Kristal Palas'ta “Great Exhibition of the Works of Industry of All Nations” teması altında düzenlenmiştir. (wikipedia.org- tarimorman.gov.tr)

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • Tekerlekli Şehir (1 yıl önce)
    He başgan. Demiştin, gaç gezek. Malatya'nın yeri yevropa deyu. Malatya'ya tekerlek takıp nereye götürdün? yevropanın neresine goydun? Şimdi Malatyalılar elini golunu sallaya sallaya yevropa ülkelerinde dolaşıyor da niye haber vermedin? yevropayı gördün, birkaç şeherde tur attın. Keşke Battalgazi ve Yeşilyurt başganlarını da götürseydin. Belediyecilik nazıl oluyor hep birlikte görürdünüz. Oraları görünce Dünyada ilk ve tek diye yaptığın açıklamaların aklına geldi mi? Geldiyse .... Ha bu arada, yevropa acından ölüyor diyiler. Sen 1 hafta galdın. Nedir durum? Dönünce erzak koli yardımı vs gampanyası başlayacak mı? Ağanın eli mi tutulur. Yaparsın bi güzellik.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Başkanın sözü ile; "Malatya Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak’, dedik. Ve biz yine ‘Malatya Avrupa’nın parlayan yıldızı olacak’ dedik. Ve biz yine ‘Malatya dünyanın parlayan yıldızı olacak" hayırlı olsun ne diyelim. İstanbul da ki rezaletten sonra, bu gibi organizasyonlarda umarım siyasi şova kurban edilmez.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • yıldırım (1 yıl önce)
    malatyanın bütün sorunları bitti birde fıstığı yeşil kaldı. trafik sorunumuz tam bi fiyasko.. üniversite açıldı toplu taşıma çeşmekeş olmuş öğrenciler mağdur. hızlı tren hayırlı olsun dediler. sivasa geliyor ordan erzincana dönüyor ordan da kars ve erzurum malatyaya yok.. malatyalı vatandaşlar nedense hep elazığ havalimanını kullanıyor soruna çare bulunmuyor.. masrafsız suya sahibiz ama suya zam üstüne zam. yazınsıcaklarda ağaçlı kölge yer arıyoz malesef yok yeşillik ve ağaçlandırma tam bir fiyaskotemizlik fiyasko çöplüğe dönmüşüz. süperlig bir memleketin reklam aracıdır adil gevrek yedi içttimalatyanın kaderi ile oynadı allahım bir il yöneticisi bu adamın hesaplarını inceletmedi bu adamdan hesap sormadı herşeyimiz hal oldu EXPO bahçe ürünleri fuarımız kaldı
    %60
    %40
    Yanıtla
  • VEDAT (1 yıl önce)
    Görende büyük EXPO geliyor zanneder. Bahçe süsleri fuarı yapılacak. Bütün mevzu bu. Oda yapılırsa. Hızlı trende 50 kere geldi ama gelmedi. Kuşak yolları hala bitmedi. Çevreyolu hak getire. Trafik kaos. Yalan bol. Mübalağa bol. Allah vere Çınar'ın ödülleri gibi olmaya.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • ali (1 yıl önce)
    Malatyamız için çok önemli bir gelişme.Başkanımı tebrik ediyor Malatyamıza hayırlı olmasını diliyorum.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Alperen (1 yıl önce)
    EXPO28 Malatya dünya bahçelerine ev sahipliği yapacak. Peki bu Expo28 nedir? Hatay ilimizde 2021 yılında bu etkinlik yapıldı. Merak edenler için aşağıdaki linkden ulaşabilir. Sonra hayal kırıklığı yaşamasın https://expo2021hatay.com/
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (1 yıl önce)
    Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza böyle büyük bir etkinliğin şehrimizde düzenlenenek olmasında vermiş olduğu emekleri için teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyor, Malatyamızın tanıtımı için bir fırsat olarak da görüyorum.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • kadir (1 yıl önce)
    öncelikle malatyamıza hayırlı olsun ve emeği geçenlere teşekürler.. sayın selahattin başkan Hollanda'nın Amsterdam Kentinde gezerken şehircilikle ilgili bir şeyler kaptınmı yeşillik.. trafiğe kapalı alanların çokluğu.. caddelerin temizliği. kaldırımların düzeli ve temizliği. trafik sorunu. vs.vs.vs.vs yani şehircilikle ilgili birşeyler not ettinmi veya şunu dedinmi ben malatyaya gidersem aynı burdaki gibi şunu şunu kesin yapacam dedinmi...
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Sayın başkan Expo da olsa başka isimde olsa biz Malatyalılar olarak bir hizmet göremedik. Bu tür organizasyonlar güzel ve şehri tanıtıcı olsada sizin liyakatsizliginiz yüzünden Malatya 5 sene kaybetti. Parmak hareketi resimlerle olmuyor başkanım. Konuşmaktan başka birşey göremedik. 1 ssnedirli yamalı ve bozuk yollarda gidiyoruz. Haberiniz yok çünkü duymak istemiyorsunuz ve hedefi başka yerlere çekmeye çalışıyorsunuz. Keşke hizmet verseniz de biz bununla gurur duyup Expo ile taclandirsak. Exponun sonu şöyle olacak. Başkan çıkıp Destansı Şehir deyip süslü kelimeler edecek, ya kılıç yada yuvarlak gunkurusu kayısı hediye edecek. Hepsi buuu....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    2023 EXPO Kahramanmaraş 12 Şubat İlçesinde diyeyim siz gerisini anlayın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Taylor (1 yıl önce)
    Mavi tren iptal, Tekel Tütün;Mensucat,İpaş Kapanmış,Bölge müdürlükleri gitmiş,Wagon fabrikası çürütülmüş,Hava alanı yok,Hızlı tren yok, çevre yolun yok ,Şoför Alayı taşınmış, bunlara mı üzülsek yoksa expoya mı sevinelim ...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kündübekli (1 yıl önce)
    Abartmayın. Gelecek yıl Kahramanmaraş ta yapılacak. Bildiğiniz bir fuar. Paralar harcanacak, oteller kazanacak. Biraz da yabancı ağırlanacak.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kayısı adam (1 yıl önce)
    başkan gerçekten vizyonsuz bir insansınız . Şehir expo ile gelişmez. Gidin bakın heryer çukur , çarpık kentleşme almış başını gidiyor, suriyeliler ele geçirmiş şehri , bir acayip memleket olduk trafik sorunu arttı yani saymakla bitmez. Birşeyler yapıyorsunuz bunları başa kalkıyorsunuz. , bu iş zaten sizin işiniz yaptığınız şeyleri neden reklam ediyorsunuz ki . Mesela bir mermerci bir tezgah yaptı diye duvarlara pankart mı asıyor ? Asmıyor nedeni ise bu onun işi , bu da sizin işiniz işinizi yapın gereksiz reklamlardan kaçının , pireyi deve etmeyin , zaten son döneminiz tadını çıkarın .
    %91
    %9
    Yanıtla
  • hacı halil (1 yıl önce)
    vatandaşın parasıyla avrupaya gezmeye gitmiş ekspo diyor sen ilk önce çevreyolunu asvalt yap , parlayan yıldızmış :))
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Burak (1 yıl önce)
    İleri görüşlülük bu olsa gerek. 6 yıl kaldı expo ya biraz daha dişimizi sıkacagız.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gercekci (1 yıl önce)
    MALatyali kardeşlerimize Expo nedir diye sorsak yüzde 99 u cevap veremez. Heba olmuş koca Expo ne diyeyim.
    %26
    %74
    Yanıtla
  • Battal Gazi 44 (1 yıl önce)Gercekci isimli kullanıcı yorumuna
    Büyük harflerle yazdığın ilk üç harf imzan galiba. Herkesi kendin gibi mi sanıyorsun? Malatyalılara hakaret edemezsin, sayın editör söz konusu şahsın İP adresini yayınlar mısınız lütfen savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Kimse bu şehre ve şehrin insanlarına hakaret edemez.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • muratAKDAĞ (1 yıl önce)Gercekci isimli kullanıcı yorumuna
    senin gibiler şehrimize göç etmeden önce kültürel seviyemiz ülkenin üzerindeydi...senin gibileri topluma alıştırmak için harcadığımız zaman ,mesai ve israf bizi geriye götürdü...
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Kıskananlar çatlasın, çekemeyenler anten taksın. Malatya ve Malatyalılar derken destur ve besmele çekin.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • TAKSİCİ (1 yıl önce)
    Sayın başkanım öncelikle saolun varolun ama çok Samimi çok açık konuşmak istiyorum ve size şu soruyu sormak istiyorum eskimalatya yolu da 2028 e kadar öyle mi kalacak?? Ben böyle bu kadar yamalı yol görmedim gerçekten sizlerde o yolda giderken hiç rahatsızlık duydunuz mu ya da gerçekten memnunmusunuz?? Son olarak herhangi bir çalışma planınız var mı??
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Çok güzel bir yorum. Tebrik ederim. Eski Malatya yolunun yapılması inanın Expo fuarının Malatya'ya gelmesinden çok daha zor. Ben 13 yıldır gidip geliyorum. Kazmaktan başka bir çalışma henüz görmedim. Ve bu dönemin tümünde de Sayın Gürkan belediye başkanı idi. (Gerek ilçe gerekse Büyükşehir Belediyesi)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hak ile Batılı Ayıran (1 yıl önce)TAKSİCİ isimli kullanıcı yorumuna
    Çevre yoluda dahil bu berbat yollarla mı karşılayacaklar acaba misafirlerini, sormak gerekir?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hacı (1 yıl önce)
    Selahattin Gürkan 10 gün önce er tv de hülya kayanın programında bu müjdeyi vermişti zaten
    %57
    %43
    Yanıtla