SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Gürkan'ın Sürpriz Cami Projesi.. "Kevork Bey Güzel Çalışma Yapmış"

Gürkan'ın Sürpriz Cami Projesi..
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, daha önce hiç bahsedilmeyen bir cami projesini, düzenlediği toplantıyla duyurdu. Kevork Özkaragöz'ün mimarı olduğu cami projesiyle ilgili olarak, yapılacağı yer hakkında belediyenin basın bülteninde herhangi bir açıklama yapılmazken, caminin Büyükşehir Belediye Binası yanındaki Sümer Camisi'nin yerine inşa edilmesinin planlandığı öğrenildi. 

Geçmişte AVM'yi yaptıran Malatya Girişim Grubu'nun cami yapma teşebbüsünde bulunduğu, ancak şehrin en önemli ihtiyaçlarından biri olan ‘miting- toplantı alanı’ yerine yapılacak olması nedeniyle eleştirilere yol açan alanın ne kadarının cami projesi için kullanılacağı hakkında bilgi verilmezken, Gürkan'ın cami projesiyle, miting alanı sorununun yeniden ortaya çıkacağı belirtiliyor.

Gürkan'ın cami projesiyle ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi'nin basın bülteni şöyle:

"Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda, Malatya’ya simge bir eser olarak kazandırılması planlanan ve yeni yapılacak olan cami ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi. 

Yüksek Mimar Kevork Özkaragöz tarafından yeni yapılacak olan Cami Sunum Programına, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdulkadir Artan, Şehir Gönüllüleri Meclisi üyeleri, STK ve Kanaat Önderleri katıldı.  

Konuyla ilgili kısa bir değerlendirme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, proje için büyük bir emek ve çaba harcandığını belirterek, “Projeyle ilgili olarak gerekli değerlendirmeleri yapacağız. Bu konu ile alakalı olarak Diyanet İşleri Başkanımızla da konu ile ilgili istişarelerde bulunacağız. İnşallah yaptığımız istişareler sonrasında bir yol haritası belirleriz. Kevork Bey güzel bir çalışma yapmış kendilerine teşekkür ediyorum. Cami inşaat alanı, özellikleri, müştemilatları ve ek düzenlemeler noktasında değişiklikler olabilir.  Yapılacak olan işlerde istişare edilmesi ben duygusu ve nefsi olarak değerlendirilmemesi o işin önünü ve ufkunu açıyor. Bu anlamda bütün arkadaşlarımızın ve paydaşlarımızın fikir ve düşüncelerini almak yön haritamızı ve pusulamızı belirlemede önemli katkı sağlamaktadır. İlgili arkadaşlarımız hazırlanan proje ile ilgili gerekli inceleme ve çalışmaları yapacaklar. 

Önemli olan bir hizmetin doğru ve düzgün bir şekilde yapılabilmesidir. Bu camimizi Malatya’ya kazandırırken çok aceleci bir şekilde davranma gibi bir durumumuz yok. Bütün fikir ve düşünceleri alıp bunları harmanlayarak, yol haritamızı belirleyerek, çalışmalarımızı yürüteceğiz” dedi. 

Sunum öncesi kısa bir konuşma gerçekleştiren Yüksek Mimar Kevork Özkaragöz, “Böyle bir projenin içerisinde olmaktan büyük bir onur duyuyorum. Kısmet olursa bizde ata toprağımıza eser kazandırmak istiyoruz. Gelecek nesiller Malatya’yı bu şekilde ansın istiyorum” dedi. 

Konuşmasının ardından Yüksek Mimar Kevork Özkaragöz, yeni yapılacak cami projesi ile ilgili olarak sinevizyon eşliğinde bir sunum gerçekleştirdi. Yeni yapılacak olan caminin özellikleri, içerisinde barındırdığı müştemilatları ve hali hazırda hazırlanan projenin kapalı ve açık alanları ile ilgili bilgiler, Mimar Özkaragüz tarafından katılımcılara aktarıldı. 

Katılımcılardan Başkan Gürkan’a teşekkür

Malatya’ya yapılacak olan yeni caminin sunumuna katılan katılımcılar ise Malatya’ya kazandırılacak olan yeni bir caminin sunumu için kendilerini davet ederek, bu projenin bir paydaşı olmalarını sağladığı için Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür ettiler. 

Katılımcılardan İnönü Mahallesi Muhtarı Gazi Atabey, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın katılımcı bir belediyecilik anlayışı içerisinde Malatya’ya büyük eserler kazandırdığını söyledi.

Muhtar Gazi Atabey, “Bu hayırlı iş için de Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Yapmış olduğunuz ve yapacağınız çalışmaları toplantılarda dile getiriyorsunuz. O toplantılarda yapamayacağınız işler veya zamanında bitiremeyeceğiniz işlerde Malatya halkına söz vermiyorsunuz.  Yapmış olduğunuz hizmetleri gazete ve televizyonlardan görüyoruz. Malatya için yapmış olduğunuz hizmetler gurur vericidir. Rabbim sizlere sağlık, sıhhat ve uzun ömür versin. Bu hayırlı işte Malatya halkına ve Malatya’mıza hayırlı olsun ” şeklinde konuştu."

Bülten- malatyahaber.com 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Abdullah turan (2 yıl önce)
    Hayırlı olsun malatyamiza, sayın başkan eskimalatyanin meydanı içinde çalışmalarınızı hizlandirirsaniz seviniriz
    %0
    %100
    Yanıtla
  • berk (2 yıl önce)
    başkanım yollar delik deşik bi zahmet ilgilenin
    %93
    %7
    Yanıtla
  • okan (2 yıl önce)
    yavv Allah aşkı için mantıklı konuşun . parklar sosyal tesisler keyif alanları yapılırken kimse çıt çıkarmaz . söz konusu İslama hizmet olunca kıyamet kopuyor . ülkemizde tüm şehirlerde çok büyük simge camiler vardır. malesef malatya merkez de böyle büyük bir cami yok. vakit namazlarında camiler dolmayabilir ama cuma namazlarında millet camilerimizi hıncahınç dolduruyor çok şükür. gereksiz gereksiz konuşmayın . bi bakın müslüman olmayan ülkeler dinlerine öyle değer veriyorlar ki göz kamaştırıcı mabed ler yapıyorlar. İslam a ve islami değerle ise ençok müslümanlar zarar veriyor. yapılacak olan bir camii biraz Allah tan korkun.
    %27
    %73
    Yanıtla
  • Cami zaten çok, hepsi boş.Sen Allahdan kork.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • mehmet (2 yıl önce)
    öncelik ile yarım olan camilerin tamamlanması yapılması daha iyi olmaz mı?
    %77
    %23
    Yanıtla
  • İlgili (2 yıl önce)
    Başkan bey, önce malatya nın trafik sorununu park yerleri uygun bir şekilde çözün ; şu ana kadar kimse çözemedi bari siz bir çözüm bulun mühendislerinizle .... camii lere cemaat lazım boş cami neye lazım
    %67
    %33
    Yanıtla
  • halk sesi (2 yıl önce)
    Selahattin başkanım belediyenin hemen yanındaki camide 5 vakit namaz kılıyorum camiler bomboş zaten yenisine gerek yok varın başka bir iş yapın, gençlere sısyal hayata hitap eden ihtiyaç olan bir proje yapın
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Mehmet Tohma (2 yıl önce)
    Cami yapılacak yerin altında muhakkak define vardır.
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Necatin (2 yıl önce)
    Bölgemize ülkenin en büyük camisini inşa edecez ve bunu avukat burhan gibiler engelleyemeyecek...o malum film aklıma geldi ne replikti ama...
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Mustafa evc (2 yıl önce)
    Malatya doğumlu ve karşılıksız dini mabetler yapan yüksek mimarın Malatya ya böyle bir eser kazandırması çok iyi...Sümer Camii yerine inşaa edilmesi düşünülmüş böylelikle yine miting alanı korunmuş olacaktır..Ayrıca yakın gelecekte bu bölge Malatya nın yeni meydanı mutlaka olacaktır..Meydanın da sosyal ve ibadet ihtiyacına yönelik bir kazanım olacaktır..Bu bölgenin kesinlikle büyük kullanışlı bir camiiye ihtiyacı var...
    %51
    %49
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)
    japonlardan 250 milyon kredi alacaklar ya ,ilk akıllarına gelen bu olmuş.dağ taş cami oldu yeter artık bu milletin manevi değerleriyle oynamayın.50 yıl cami yapılmazsa bu ülkeye yine yeter.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • vedat (2 yıl önce)
    Şok üstüne şoktayım. Belediyecilik hizmetlerinde sınıfta kal sıfırın altında kal, oy devşirmek için hem nalına hem mıhına vur. Saf malatyam yutsun. Bu toplantıda bu kararı alan ve destekleyen herkes vebal altında. Meşale , adıyaman madıyaman , darende vs ile milletin kandırıldığını gördük hedef saptırma imiş ve herşey dümenmiş. Eski yönetimler hem belediyecilik yapıyordu hem bu kadar alakasız iş yapmıyordu. Sakın k,mse camiye dine karşıyım zannetmesin. Ama insaf yahu. Pes.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Kilise açtı ya kudretli başkanımız. Şimdi cami yaptırarak düzeltecek. Selahattin Gürkan ının her hareketi siyasi.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Hacı (2 yıl önce)
    Aman dikkat cami adı altında milyon dolarlar kime ihale edilecek. Toplantıya katılan ve yapılacak cami için öncelikle böyle bir camiye ihtiyaç var mı? yerin ve projenin uygun olmadığı konusunda fikir beyan eden ve bu projeye karşı çıkanlar neden bültende yer almıyor... Caminin finasını kim sağlayacak belediye dün 250 milyon için japonya dan krediy alımını onayladı yoksa o kredi bunun için mi?
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Bu projeye kimse karşı çıkamaz, bunu yapacak olanda arkasında olanlar da işini çok iyi biliyor, insanların dini duygularını siyasete alet ettikleri için, finansal olarak kime fayda sağlayacak kime kaynak olacak, itiraz edenleri karşı çıkacakları da din düşmanı ilan edecekleri için karşı çıkıp itiraz edecek cesaret edecek kimse olmayacaktır, yıl 2022 hala daha siyasi güç ve rant sağlamak için dini kullanıyorlar.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Harun (2 yıl önce)
    Kilise yapıldığında gelen tepkiler üzerine böyle bir karar alınmıştı. Adı da Selatin Cami olacak hem başkanın adını hem de İstanbul'daki camileri andıracak.
    %84
    %16
    Yanıtla