SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Depremde Hasar Gören 29 Okul Yıkılacak

0
Güncellendi - 2020-02-06 03:18:32
Depremde Hasar Gören 29 Okul Yıkılacak
A- A+ PAYLAŞ

Elazığ depreminin ardından konut ve kamu binalarında hasar tespit çalışmaları devam ederken, depremden zarar gören okullar boşaltılmaya başlandı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından can ve mal güvenliği açısından tehlikeli görülerek riskli bina raporu verilen Abdulgaffar Mahallesindeki Feyzullah Taşkınsoy Ortaokulu binası için yıkım kararı verildi. Ortaokulun öğrencileri ikinci yarıyılda eğitimlerine Niyazi Mısri İlkokulunda devam edecek.

Veliler tepkili

“Sakarya Ortaokulu boş duruyor, neden oraya taşınmıyor?”

Feyzullah Taşkınsoy Ortaokulu’nda sınıflar boşaltılmaya başlandı. Okulun taşınmasına hem Niyazi Mısri İlkokulu hem de Feyzullah Taşkınsoy Ortaokulu’nda öğrenim gören öğrencilerin velileri tepkili. Feyzullah Taşkınsoy Ortaokulu’nun, Özalper Mahallesi’yeni inşa edilen ve hali hazırda boş duran Sakarya Ortaokuluna taşınması isteniyor. Niyazi Mısri İlkokulunda öğrenim gören öğrenci velileri, “Yeni yapılan Sakarya Ortaokulu boş dururken, şimdi bir de ortaokul öğrencilerini buraya taşıyorlar. Sınıflar zaten küçük. Ortaokulun taşınmasıyla iyice sıkışacak. Paralarımızla çocuklarımıza dolap yaptırdık. Şimdi bütün öğrenciler aynı eşyaları nasıl kullanacak.  Milli Eğitimi bulduğu bu çözüm çok anlamsız. Sakarya Ortaokulu boş duruyor. Oraya taşınması gerekiyor. Hem ortaokula giden çocuklar da rahat eder hem bizim çocuklarımız kendi okullarında rahat eğitimlerini alırlar. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu kararını gözden geçirmesini talep ediyoruz” diye konuştular.

Valilik taşınacak okulları açıkladı

Öte yandan Valilik, depremden zarar gören ve bu nedenle taşınacak olan okulların listesini açıkladı.

Valiliğin listesinde yer alan okullar şöyle:

Akçadağ ilçesi: Kozluca Ahmet Yesevi Çok Programlı Anadolu Lisesi, Kozluca ilk ve ortaokulu, Kepez Çok Programlı Anadolu Lisesi, Ziya Gökalp İlkokulu

Battalgazi İlçesi: Çolakoğlu İlkokulu, Kubilay Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kuluşağı İlkokulu, Melekbaba İlkokulu-Ortaokulu, Malatya Lisesi ek bina, Hafize Özal Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Kazım Karabekir İlkokulu.

Darende İlçesi: Somuncubaba Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi.

 Doğanşehir İlçesi:Kurucaova Kalecik İlkokulu, Sürgü İlkokulu, Çığlık Abuzer Güngör İlkokulu-Ortaokulu, Doğanşehir ortaokulu.

Kale ilçesi: İzollu Çok Programlı Anadolu Lisesi.

Pütürge ilçesi: Aslankent İlkokulu, Çayköy İlkokulu, Esencik İlkokulu, Pazarcık Civan İlkokulu.

Yeşilyurt İlçesi: Ziya Gökalp ortaokulu, Topsöğüt ortaokulu, Şehit Feyzullah Taşkınsoy Ortaokulu, Sümer İlkokulu, Necatibey Ortaokulu, Şehit Yüzbaşı Hakkı Akyüz Ortaokulu.”

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten

 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Binalar devletindir yani hepimizindir ben inanıyorum ki o geçici olarak eğitime başka okulda devam edecek öğrencilerimizi taşındıkları okul idareci öğretmen veli ve öğrencileri en güzel şekilde misafir edecekler hatta yapılan okullarına tasinmalari onları uzecektir çünkü bizim kültürümüz inancımız tarih bilincimiz bunu gerektirir biz tasada sevinçte bir ve bütünüz özellikle milli eğitim camiasının canla başla çalışmaları için teşekkür ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuzca (4 yıl önce)
    yarı yarıya boş olan imam hatipler birleştirilip tek imam hatip olarak öğrenime devam ederse böylece boşalan imam hatiplere de diğer okullar geçer. bina sorunu çözülür.
    0
    0
    Yanıtla
  • öneri (4 yıl önce)
    uzman değilim. Ama uzmanlarda çanak tutuyor. Bırakınız yaksınlar bırakınız yıksınlar gibi... millet parkı büyüyor. eskimalatya meydanı büyüyor. sümerpark büyüyor. Fırsattan istifade kimin idealleri gerçekleşiyor...
    0
    0
    Yanıtla
  • serkan (4 yıl önce)
    Dolap yaptırmışlar sınıflara bu saçma açıklamayı ve gerekceyi buraya yazmasaydiniz bence bunu diyen bir velinin açıklamasına itibar edilmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalisi (4 yıl önce)
    Zarar gören okullar yeni binaları yapılıncaya kadar yakın bir okulda sabahçı öğlenci boş yerleri varsa tekli öğretimde eğitim ve öğretime devam ederler ne demek biz şu okulu okulumuzda istemiyoruz şu anda bile yapımı devam eden Fırat ilkokulu Türkiyem ortaokulunda şehit Orhan unsalan ilkokuluda hanımın çiftliğinde bir ortaokulda eğitim ve öğretime devam ediyor.29 okulumuz eminim en geç 21 Eylül ayında hazır olur diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • gülçin (4 yıl önce)
    Kemal özalper okulunu nasıl almazsınız kardeşim.öğrenciler teneffüse çıkarken bile sallanan binayı listeye almamışlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • meral (4 yıl önce)
    toplanan yardımlar ile bir şehir inşa edilir herhalde ama ne kadarı gelecek göreceğiz berki toplanan paralar belediyenin borcunu öderler mi yoksa yine bir önceki gibi arka cebemi olacak
    %100
    %0
    Yanıtla
  • pütürgeli (4 yıl önce)meral isimli kullanıcı yorumuna
    sen nerede yaşıyon yada parayımı bilmiyon bir okul 5-6 milyona yapılıyor toplanan parayla ne yapabilirsin binlerce konut dönüşecek 100 milyonla mı yapacaksın Allah devlete zeval vermesin yoksa sizin gibi bilmezler algıyla yönetilir
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (4 yıl önce)meral isimli kullanıcı yorumuna
    sizin inşaattan haberiniz yok galiba ya da sırf muhalefet için yazmışsınız tipik zihniyet
    0
    0
    Yanıtla
  • Eğitimci (4 yıl önce)meral isimli kullanıcı yorumuna
    Lütfen herkes cep telefonlarından bağışta bulunsun toplanan para çok az. 100 trilyon ile 20 okul zor yaparsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert MALATYALI (4 yıl önce)meral isimli kullanıcı yorumuna
    ağzı olan konuşuyor sözünün vuku bulmuş halisin Meral.
    0
    0
    Yanıtla
  • Elçin (4 yıl önce)
    Vay be Kemal Özalper ne kadar sağlammış tabi müdürler binayı kontrol ettirdiyse kesin yıkılır gözüyle bakıyorduk zaten çok eski bir okul kesin hasar almıştır diyordum Bu arada kontrol edilen okulların listesini bulma şansım var mı acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • pütürgeli (4 yıl önce)Elçin isimli kullanıcı yorumuna
    bilgi edinme kanunu sana bu hakkını kullan.
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇİFTÇİ44 (4 yıl önce)
    Eski Malatya Kız Lisesinin Arazisi Çok Değerli. Emlak Eksperleri Dahi Değer Biçemiyor. Görelim Bakalım Yıkıldıkdan Sonra Neler Olucak Hep Beraber İzleyip Görelim...??
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih Yavuz (4 yıl önce)
    130 milyon lira topladilar milletten sanirim paranin nereye gidecegi anlasildi. butun devlet yapilarini yikip yenisini yapacaklar ki kendilerini garantiye alsinlar. kac tane vatandasin binasini yikip yapacaklar. cevap 0. Turk milleti o parayi size vatandasa yardim edesiniz diye veriyor. kendi koltugunuzu saglama alasiniz diye deil. simdi o yikilacak devlet okullarini yapacak insaat sirketleri kim olacak dersiniz. bu yazimi istediginiz kadar yayimlamayin ey malatyahaber. zulum arsa cikmissa yuce Allah ne yeni bina dinler ne de baska birsey. topunuzu bi ruzgarda yok eder. akilli olsunlar insanlara yardimci olsunlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ALLAH devlete zarar vermesin nerdeyse depremi devlet yaptı diyeceksiniz Kim Senin parasının yendiği yok devletimiz evde yapacak okulda tövbe edip Allahtan af diyeceğinize hala neyin kafasindasiniz nankör şükürsüz bencil insanlık yüzünden toprak bile istemiyor ve ALLAH böylesi depremlerle uyarıyor ama anlayan nerdeee
    0
    0
    Yanıtla