SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hatice Teyze'ye Malatyalılardan Teşekkür Ziyareti

0
Güncellendi - 2020-02-07 02:19:18
Hatice Teyze'ye Malatyalılardan Teşekkür Ziyareti
A- A+ PAYLAŞ

İÇİNDE MAAŞI OLAN MONTUNU DEPREMZEDELERE GÖNDERMİŞ VE.. 6,8'lik depremin ardından depremzedelere, emekli maaşını cebinde unuttuğu montunu bağışlayan Kırklareli'li Hatice Özgür, Doğanyol'da yardım paketlerini açan görevlilerin durumu farketmesinin ardından kendisine ulaşılarak paranın iade edilmesinin ardından, Kırklareli'nde bulunan bir grup Malatyalı tarafından ziyaret edildi. Malatyalı grup, yardımsever Hatice Özgür'e teşekkürlerini depremzedelere desteği nedeniyle kendisine Malatyalılar adına teşekkürlerini sunup, kayısı hediye ettiler.

"MALATYALI OLDUĞUMUZU SÖYLEYİNCE.."

Ziyaret organizasyonunu gerçekleştiren Kırklareli Üniversitesi'nde görevli Dr. öğretim üyesi hemşehrimiz Burhan Coşkun, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesi Ahmetbey Beldesi'nde yaşayan 67 yaşındaki Hatice Özgür'ü ziyaretlerine ilişkin şunları söyledi:

"Hatice Özgür 67 yaşında, Kırklareli'mizin Ahmetbey beldesinde yaşayan Bulgaristan göçmeni bir teyzemiz. 1989 yılında depremi yaşamış. 24 Ocak Cuma günü saat 20:55'de meydana gelen 6,8 şiddetindeki Malatya-Elazığ depremi için evinde ne varsa paket yapıp el arabasıyla belediyeye kadar taşıyıp yetkililere teslim etmiş. Son anda üzerindeki montu da çıkarıp kolinin içine koymuş. Evine döndükten bir süre sonra bankadan çekmiş olduğu emekli maaşının montun cebinde kaldığını farketmiş. "Sağlık olsun, ben 1 ay idare ederim,inşallah ihtiyaç sahibi birisinin eline geçmiştir" demiş. İki gün sonra Malatya Doğanyol'da durumu fark eden görevliler, montta buldukları dekont numarasından ulaştıkları Hatice Özgür’e parasını göndereceklerini söylemiş.Hatice teyze kendisine gelen telefonla buruk bir sevinç yaşamış.

Kırklareli'nde yaşayan Malatyalılar olarak tüm Malatyalılar adına Hatice teyzemize teşekkür etmek için hemşehrilerimiz Yusuf Ceyhan,Vahap Özdağ ve Rahmi Tokdemir ile birlikte Kırklareli merkeze 55 km mesafedeki Ahmetbey beldesine gittik. Ahmetbey belediye başkanı sayın Mustafa Altıntaş'dan teyzemizin adresini aldık ve sağolsun bize eşlik eden Zabıta Gürkan kardeşimiz ile beraber belirtilen adrese vardık. Malatyalı olduğumuzu ve kendisine teşekkür etmek için geldiğimizi söyleyince Hatice teyzemizin gözleri doldu, ağlamaklı oldu. O an dokunsalar belki de bizler de ağlayacak haldeydik. Çok duygusal anlar yaşadık. Kendisine kayısı ikram edip tüm Malatyalılar adına teşekkür ettik. Ben deprem esnasında ailemle beraber Malatya şehir merkezinde ikamet eden akrabalarımızla yemek davetindeydim. O çaresizliği ve korkuyu elbet yaşadım ama Hatice teyzemizin bu duyarlı davranışı karşısında da çok duygulandım. İnsanlarımızın ne kadar güzel olduğunu,iyilik yapmanın büyük mutluluk getirdiğini gördük. O soğukta kadın başına el arabasıyla evinden belediye kadar eşyaları taşımak ve yine o soğukta üzerindeki montu dahi düşünmeden çıkarıp ihtiyacı olana göndermek bizim millete has bir özellik olsa gerek. Hem Hatice teyzemiz ile hem de emekli maaşı iade eden Malatyalı hemşehrilerimizle bir kez daha gurur duydum. Biz bir olunca hem daha güzel hem de daha güçlü oluyoruz."

OLAYIN HİKAYESİ..

Ahmetbey Belediyesi’nin Elazığ depremi sonrasında başlattığı yardım kampanyasına sessiz kalamayan Hatice Özer, evindeki battaniye, mont ve diğer eşyaları bir alışveriş arabasına koyup belediyenin yolunu tuttu.

Ahmetbey beldesinde toplanan yardımlar, Malatya’nın Doğanyol ilçesine gönderildi. Yardım malzemeleri ayıklanırken bir görevli montun cebinde para buldu. Bulunan 1800 liranın yardım için gönderilmediğini, yanlışlıkla unutulduğunu düşünen görevli o sırada yanında bulunan CHP ilçe Başkanı Şahin Öztekin’e durumu anlattı. Montun cebinden paranın yanı sıra sadece bir PTT’ye ait dekont çıktı. Bunun üzerine Öztekin dekontu alarak PTT’ye gitti ve kime ait olduğunu ve telefonunu öğrendi. Telefonla Hatice Özgür’ü arayan Öztekin, adresini vermesi halinde parayı gönderebileceğini söyledi.

Telefon dolandırıcılarının kendisine tuzak kurmasından şüphelenen Özgür, belediyeye giderek durumu Başkan Mustafa Altıntaş’a anlattı. Altıntaş, CHP Doğanyol ilçe Başkanı Öztekin’i aradı.1200 kilometre uzaklıktaki belde ve ilçe arasındaki bu görüşmelerin ardından emekli maaşı Hatice Özgür’e geri gönderildi.

Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altuntaş, yardım öyküsünü anlatırken, “Hatice ablam yüreği çok güzel bir Bulgaristan göçmeni. ‘Biz bu zorlukları çok çektik, yokluğu biliriz’ diye getirdi, yardım etti. Ama emekli maaşını cebinde unutmuş. Sağolsun arkadaşlar bize ulaştırdılar. Kendisine teslim ettik” dedi.

Deprem nedeniyle Malatya’da bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, olayı twitter hesabından, “Bir tarafta kendi giydiği montu çıkarıp depremzedelere gönderen emeklimiz, diğer tarafta o montun içinde bulduğu parayı sahibine geri gönderen koca yürekli insanlar. Dünyayı güzellik kurtaracak” mesajıyla Ahmetbey Belediye Başkanı Altuntaş’ın tweeti ekinde duyurdu.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • muhammet ali (4 yıl önce)
    Eyvallah Burhan Başkan. Eline yüreğine gönlüne sağlık...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    iyiki iyi insanlarda var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fırat (4 yıl önce)
    Burhan başkan tebrik ediyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Hevi (4 yıl önce)
    Allah razı olsun. İyi ki varsınız Burhan başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdurrahman (4 yıl önce)
    Burhan başkan seni ve yanındakileri tebrik ediyorum.Bir malatyalı olarak size yakışanı yapmışsınız.Malatya dan hepinize kucak dolusu selamlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Yardımı gönderen teyzemize de parayı bulup geri teyzeye iade eden parsonel arkadasımıza da söyleyecek tek bir sözüm var! Sizin allahınıza gurban ☺️
    0
    0
    Yanıtla
  • DİLBEROĞLU (4 yıl önce)
    Bu güzel hasletler insanımızda vardı, halen devam ediyor. İnşallah bu ruh sonsuza kadar devam eder.
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammed Çelik (4 yıl önce)
    Bunlar çok güzel hareketler ... Tebrik ederiz... Ülkemizin bu zor günlerinde , birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız olduğu şu günlerde ,böyle güzel hareketleri görünce çok mutlu oluyoruz ...
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan AKDAĞ (4 yıl önce)
    Hatice teyzeye ve Hatice teyzeyi ziyarette bulunma nezaketini gösteren Malatyalı hemşehrilerime güzel davranışlarından dolayı Bir Malatyalı olarak kendi adıma çok teşekkür ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aspuzulu (4 yıl önce)
    Yardım yapandan da parayı iade edenden de Allah razı olsun.Bu sıralar böyle haberlere çok ihtiyacımız var.İnsanlığın ciddi buhran içerisinde olduğu içerisinde bulduğumuz şu yıllarda insanlığın halen bitmediğini bize gösterdiniz.Teyzeye teşekkür ziyaretinde bulunan hemşehrilerimiz de Malatyalı olmanın haklı gururunu bize bir kez daha yaşattılar.
    0
    0
    Yanıtla