SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Havalimanı Yeni Terminal Binası En Erken 2 Yıl Sonra Tamamlanacak

Havalimanı Yeni Terminal Binası En Erken 2 Yıl Sonra Tamamlanacak
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, deprem sonrasında müteahhit firmanın işi bırakmasıyla inşaatı duran Malatya Havalimanı yeni terminal binasının tamamlanmasıyla ilgili yeni ihalenin ardından işi alan firmaya 24 Kasım tarihinde yer teslimi yapılacağını bildirdi.

“İHALENİN SÖZLEŞMESİ İMZALANDI”

1 milyar 044 milyon 044 bin 044 TL bedelli ihaleyi kazanan Silahtaroğlu Mühendislik& Karas Altyapı ortaklığıyla sözleşmenin 10 Kasım'da imzalandığı belirtilirken, milletvekili Babacan konuya ilişkin şunları söyledi:

"8 Ekim'de müjdesini duyurmuştuk...

Yolcu sayısını yılda 1 milyon 200 binden 2 milyon 500 bine çıkaracak Malatya Havalimanı yeni terminal binası, ek binalar, otopark, alt geçit, havalimanı bağlantı yolları, apron bağlantı yolu, taksi yolları ve garaj binalarından oluşan toplamda 15 ayrı işin yapımını içeren ihalenin sözleşmesi de imzalandı...

24.11.2023 tarihinde yer teslimi yapılıp inşaat çalışmaları hızla başlayacak.

Tahmini inşaat süresi iki yıl olmakla beraber süreci yakın takip edip yeni terminal binası ve bahsi edilen tüm işleri mümkün olan en kısa sürede şehrimize kavuşturacağız.

Malatya'ya ve Malatyalılar'a hayırlı olsun…"

Milletvekili Babacan,  ayrıca Malatya Havalimanı'nda mevcut durumu, ek terminal binası ve ihale ile ilgili de şu bilgileri paylaştı:

ESKİ VEKİL ÇALIK, 2023'TE TAMAMLANACAĞINI AÇIKLAMIŞTI..

AKP'nin Malatya eski milletvekili Öznur Çalık, 12 Ocak 2023'te yaptığı açıklamada, yeni terminal inşaatının 2023 yılında tamamlanarak hizmete açılacağını söylemişti.

Çalık'ın bu açıklamasıyla ilgili malatyahaber.com'da 12 Ocak günü yayınlanan haber şöyleydi:

"AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca 6 Şubat 2021'de temeli atılan, 2,5 milyon yolcu kapasiteli Malatya Havalimanı Yeni Terminal Binası'nın 2023 yılı içerisinde inşaatının tamamlanarak hizmete açılacağını açıkladı.

Milletvekili Çalık, Malatya Havalimanı yeni terminal binası inşaatında incelemede bulundu. İnşaatta inceleme yapan ve yetkililerden çalışmalarla ilgili brifing alan Çalık, şantiye çalışanlarıyla fotoğraf çektirdi.

Milletvekili Çalık burada yaptığı açıklamada, Malatya'ya 9 bin 625 metrekare olan mevcut terminal binasının yanına 26 bin 765 metrekare büyüklüğünde 2,5 milyon yolcu kapasiteli yeni terminal binasının yapımının hızlı bir şekilde devam ettiğini kaydetti. Yaklaşık 750 milyon lira maliyetli yeni terminal binasının kaba inşaatının büyük oranda tamamlandığını ifade eden Çalık, “Terminal binasının yanı sıra 2 bin 495 metrekare büyüklüğünde ısı ve güç merkezi binası, 112 metrekare apron bariyer binası, havalimanı giriş nizamiye binası, havalimanı iç bağlantı yolları, 301 araçlık otopark, arıtma tesisi ve 48 bin 900 metrekarelik apron ve yer hizmetleri araç sahası da inşa edilmektedir. 2023 yılı içerisinde hizmete açacağımız yeni terminal binası ve diğer tamamlayıcı tesisleri ile Malatya’mız havayolu taşımacılığı ve trafiğinde çok daha önemli bir konum üstlenecek. Vatandaşlarımız çok daha rahat bir ortamda seyahatlerini gerçekleştirecekler” dedi.

“ULUSLARARASI UÇUŞLARA AÇIK HALE GELECEK”
LCN değerlerinin yükseltilmesine rağmen apronların yeniden yapıldığını kaydeden Çalık, “LCN değerlerini yükseltmemize rağmen Milli Savunma Bakanlığımızın onayına ihtiyacımız vardı. Bu konuyu Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar’a ilettik. Apronların LCN değerlerinin yüksekliğini yayınladılar. Bu vesileyle Malatya havalimanımıza büyük uçaklar uçabilecek. Uluslararası uçuşlara açık hale gelecek. Malatya Havalimanı yeni terminal binamızda şehirlerarası ve uluslararası uçuşlarımızla Malatya, büyükşehre yakışacak hizmet alanı olacak” dedi."

Bülten- malatyahaber.com

KAPAK GÖRSELİ: Yeni terminal binasının maket görüntüsü

ARŞİV FOTO: (Altta) Eski milletvekili Çalık, Ocak 2023'te yeni terminal binası inşaatında inceleme yaparken

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • ayilmaz (5 ay önce)
    önce doğru düzgün uçak seferi düzenlesinler......
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mlx (5 ay önce)
    Ben beni bildim bileli havaalanı terminal binası tadil ediliyor,kapasite artırılıyor yenisi yapılıyor. Ne havaalanıymış arkadaş. Eee sayın vekiller sürekli uçağı kullandıkları ve Malatya'nın başka yerini görmedikleri için sürekli havaalanını yeniliyor,oranın eksikliklerini gideriyorlar. Tren garını bir gün görmeyen,gitmeyen vekiller vardır. Adım gibi eminim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bu beceriksiz, liyakatsiz vekiller yüzünden; Malatya da zamanında biten hiç bir proje gördünüz nü? Malatyanın hakkı olan şehir hastanesi Elazığa verildi. Malatyanın hakkı olan hipodrom Elazığa yapıldı. Duble yollarda en geride Malatya kaldı. Çevre yolunda en geride Malatya kaldı. Olsun nasıl olsa Malatyalının %69 oyu herşekilde hazır. Böylece Malatyalı her zaman kaybeder.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • malatyalı (5 ay önce)
    hazırdaki liman malatya için büyük sayılır.gereksiz bir yatırım ,malatya büyük bir şehir değil ,göç veren küçük bir il.
    %32
    %68
    Yanıtla
  • Bi bitmediniz (5 ay önce)malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Al sana bir elazığlı daha. Yav arkadaş bu laftan bıkmadınızmı malatya büyükşehir değil küçük şehir çocukmusunuz siz saçma sapan yorumlar yapıyorsunuz şehirde büyük bir deprem oldu toparlanmaya çalışıyoruz göç edenler var geri dönenler var eskiye döneceğiz Allahın izniyle beğenmeyen gitsin kendi memleketine bi bitmediniz
    %80
    %20
    Yanıtla
  • mecburen kalınan şehirlerden biridir malatya.deprem göç etmek için vesiledir.yerel yönetimlerden ,vekillere kadar bir çıkmazın içerisinde bir şehir.devasa bir köy olmuşuz farkında değiliz.belediye başkanlarını , vekilleri kıyaslayın .birçok muhtarın eline su dökemezler.depremle olan bir durumda değil geçmiş on yılların sonucudur.hep kendimizi kandırdık durduk.neysek o olalım.büyükşehir demeyle olmaz.eleştiren illaki malatya dışından mı olacak.şu sayfada benim kadar malatyalı olan hiç sanmıyorum.işte malatyalı olduğum için kabul edemiyorum.malatyalı boyun eğmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • İlteriş Kağan (5 ay önce)malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Kesin elazığlı :)))
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Kamil Turan (5 ay önce)
    İhale bedeli 1 Milyar 44 milyon mu? Şaka mı bu, 100 milyon 200 milyon değil tam 1 milyar ha öyle mi, vay baboo.. Allah sonumuzu hayretsin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 21 Yıldır doyuramadık şu müteahhitleri. Birde bu ihaleleri verenleri. Bir tesisin yapılması için kaç müteahhit, kaç ,hale yapıldı?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (5 ay önce)
    O kadar çapsız vekiller geldi geçti de askeri hava alanı yerine akıl edip bir sivil havaalanı yapamadılar. Birkaç yılda bir bina ya yenileniyor ya da az büyütülüyor. Demek bu işte çok para var ama Allah rızası için sivil havaalanı şart.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hectorxxx (5 ay önce)
    Güzel görünüyor, inşallah en kısa zamanda faaliyete girer.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Turgut ÖZMÜŞ (5 ay önce)
    Çok isabetli olmuş hayırlı uğurlu olsun,
    %50
    %50
    Yanıtla
  • omalatyali (5 ay önce)
    Malatyamıza yakışır bi hava limanı şehir hastenesi yapamadılar gitti. Hafif raylı sistem diye diye seneler geçti.Sivasa kadar hızlı tren geldi buraya yok .
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Ahmet (5 ay önce)
    Karadeniz bölgesi illerine devasa havalimanları yapıldı. Biz hala ucube terminal binasını büyütemedik. Allahtan reva mı bu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ufuk (5 ay önce)
    Kayseri ve Malatya terminal binaları aynı anda yapılmaya başlandı. Ve kayseri Malatya nın 2 katı büyüklüğünde. Emin olun Kayseri bu yıl hizmete alınır. Benim gariban Malatyalım tavuk pininden bozma terminal binasında sürünmeye devam eder.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • oktay (5 ay önce)
    bu sene açılacaktı vay malatya vay alkış kıyamet koparırlar arkası kiraz bahçesi.yalan yuva yapmış biz malatyalılarda hemen inanırız
    %84
    %16
    Yanıtla
  • MUSTAFA (5 ay önce)
    O iki yıl dört yıla uzar merka etmeyin. Bu vekiller ile Malatya da doğru düzgün zamanında hiç bir iş yapılmaz. Malatya nın hakkı olan şehir hastanesini elleri ile Elazığa verdikleri gibi. Malatyalı %69 desteğe devam etsin.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Göktürk (5 ay önce)
    Bi Sivas havalimanı binasına bakın bide sözde büyükşehir malatyanın yapacağı binaya bakın. Yazık yazık bu Malatya milletvekililerinin neden her işleri böyle biçimsiz
    %100
    %0
    Yanıtla