SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Havuz Müteahhidinin Sözleşmesi Feshedilmiş

0
Güncellendi - 2017-06-24 01:37:06
Havuz Müteahhidinin Sözleşmesi Feshedilmiş
A- A+ PAYLAŞ

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, Malatya’da yeni yapılan spor tesislerine ilişkin, “Malatya stadının başına gelen futbol dışındaki branşlara yönelik yürüttüğümüz tesislerinde başına geldi. Mevcut havuz ve oradaki çevre düzenlemelerini yapan müteahhitle sözleşmemizi feshettik. Çok kısa sürede bunun ikmaline çıkacağız. Tek problem olmayan konu para, bütçesi hazır ama kullanamıyorduk. Bazen olabiliyor, insanın başına üst üste gelebiliyor” dedi.

Malatya’da yeni yapılan statta incelemelerde bulunan Dursun Türk (fotoğraftaki), kentte yeni yapılan spor tesislerine ilişkinde değerlendirmelerde bulundu.

“SON 10 YILDA 1875 TESİS YAPILDI”

Türk, Türkiye genelinde spor tesisi hamlesi başlatıldığını kaydederek, “Son 10 yılda Türkiye’de yapılan spor tesis sayısı bin 875 civarında. Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan tesis sayısı bin 600’lerdeymiş. Sayın bakanlarımız ve hükümetimiz bir hamle başlattı. Hastane ve yolda olduğu gibi spor tesislerinde de bir hamle başlatıldı. Bu konuyla ilgili çok büyük bütçeler verildi. 81 ilin tamamında 800’den fazla ilçede bizim spor yatırımımız var” diye konuştu.

“MÜTEAHHİTLE SÖZLEŞMEMİZİ FESHETTİK”

Yeni yapılan spor salonu ve olimpik havuza ilişkin yapılan çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, “Malatya’daki tesislerimizi bitirip hizmete açamadığımız için, 3 bin 500 seyircili spor salonumuz var. Tam olimpik içinde 3 tane havuzu barındıran bir havuz inşaatımız var. Sporcu fabrikası dediğimiz bizim bireysel sporlara yönelik antrenman salonları var. İlçelerin tamamında spor salonları var. Malatya stadının başına gelen futbol dışındaki branşlara yönelik yürüttüğümüz tesislerinde başına geldi. Mevcut havuz ve oradaki çevre düzenlemelerini yapan müteahhitle sözleşmemizi feshettik. Çok kısa sürede bunun ikmaline çıkacağız. Tek problem olmayan konu para, bütçesi hazır ama kullanamıyorduk. Bazen olabiliyor, insanın başına üst üste gelebiliyor. Orada da her işi müteahhit firmalara bağlamak istemiyorum ama gerçekten buradaki  müteahhidimiz iflas etti. Ekonomik acze düştü, dolayısıyla yeni bir müteahhitle bu işi yürüteceğiz. Parası da kasasında duruyor. Bittiği zaman Türkiye’de büyük şehirlerde olan olimpik yüzme havuzu, 3 bin 500-4 bin seyirci kapasiteli, içerisinde bir sürü antrenman salonları olan büyük bir salon, içerisinde 8-9 tane bireysel antrenman salonları olan büyük bir sporcu fabrikası dediğimiz çok amaçlı salon, gençlik merkezi ve çok güzel bir kompleks şehir merkezinde olacak. Sayın Bakanımızın son 2 yıldır başlattığı bir konu var. O da bin 900’leri buldu. Mahalle tipi halı sahalar ve voleybol, basketbol sahaları. Malatya’nın da ondan çok fazla aldığını düşünüyorum. Bitiremediğimiz işleri bitirdiğimiz zaman sizlerin de algısı değişecek diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Malatyalı (6 yıl önce)
    Sayın yetkili olabilir böyle şeyler diyorsunuz ama sizce malatya dsnda ki büyük şehirlerde başlanılan tesisler 5-6 yılda bitmese normal karşılanır mı stadyum 5 yılda bitmedi hala eksikleri var, yeni yapılan spor salonunda dünya turnuvaları malatya da yapılacaktı iş bilmez mütahitlere verdiniz ve yetiştiremediler turnuvalar malatyadan alındı aynı gecikmeler ankara İstanbul izmir antalya gibi şehirlerde yaşanıp, yapılacak organizasyonlar iptal edilse olur böyle şeyler dermiydiniz acaba bir vatandaş olarak merak ediyorum!!!
    0
    0
    Yanıtla