SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hedefimiz Bu Topraklardaki Köklü Geçmişi Herkese İfade Etmek"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın fethinin 921’inci yıl dönümü kutlamalarıyla birlikte 17-20 Eylül tarihleri arasında 2’ncisi düzenlenen Uluslararası Melita’dan Malatya’ya Kültür, Sanat, Tarih, Arkeoloji, Turizm, Gastronomi ve Moda Günleri etkinlikleri kapsamında Malatya Büyükşehir Belediyesi MABESEM önündeki alanda Workshoplar açılışının ardından 15 Temmuz Millet Meydanında da (Hükümet Meydanı) Arslantepe UNESCO Süreci ve Tanıtım Sergisi, İlçe Kültür Varlıkları ve El Emeği Göz Nuru Sergilerinin açılışı gerçekleştirildi.

Programa, Malatya Valisi Hulusi Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın, STK Temsilcileri, Kurum ve Kuruluş Müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Malatya’nın çok kaliteli bir gün yaşadığını belirten Malatya Valisi Hulusi Şahin yaptığı konuşmada, “Bugün Malatya’nın Fetih Yıldönümünü kutluyoruz. Ne kadar gurur duysak azdır. Bu topraklar yaklaşık bin yıldır Türk ve Müslüman. Ayrıca Büyükşehir Belediyemiz Arslantepe’den itibaren bu tarihi başlayarak bize Malatya’nın kültürüne, derinliğine vurgu yapıyor. Hedefimiz Malatya’yı tanıtmak Hedefimiz Malatya’nın özelinde Türk ve İslam Kültürünün bu topraklardaki köklü geçmişini herkese ifade etmek. Nihayetinde turizmde şehrimizi kalkındırmaktır. İlçelerimizin, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın, Halk Eğitimlerin ve Kadın Kooperatiflerinin eserleri sergilenmektedir. Bizim kültürümüzün unsurlarını barındırıyor. Stantların açılışında emeği geçen bütün kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Malatya Fethi’nin 921 yıl dönümünün kutlandığını belirten Başkan Gürkan, “Malatya Fethinin 921 yıl dönümü hasebiyle Valiliğimiz, İlçe Belediyelerimiz ve diğer paydaşlarımızla birlikte Fetih yıldönümünü kutluyoruz. Uluslararası Melita’dan Malatya’ya Arslantepe Buluşması kapsamında Konferanslar, Workshop açılışları, Sergi ve etkinlikler ile gezi programları düzenlenmektedir.  Açılışını yapmış olduğumuz sergide ilçelerimiz, Sivil Toplum Kuruluşlarımız kendi el emekleri göz nurlarını burada sergileyecekler. Malatya’mızın 921. Yıl Fetih Yıldönümünü kutluyorum. Ebediyen Fetih Yıldönümünün kutlanılmasını temenni ediyorum” dedi.

Geçekleştirilen konuşmaların ardından açılış kurdelesi protokol tarafından kesilerek açılan stantlar gezildi.

"2. Uluslararası Melita'dan Malatya'ya Kültür ve Sanat Günleri Arslantepe Buluşması" 20 Eylül' kadar tarihlerinde yapılacak çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Gökhan (1 yıl önce)
    Bu bir grup tarikatın eline düşmüş devlet kavramının olmadığı bağnaz zihniyetteki şehir ile ilgili hiç bir haber dikkatimi çekmiyor
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Feridun vural (1 yıl önce)
    Helal olsun Malatya Büyükşehir Belediyesi istediği zaman böyle güzel şeyler ortaya çıkarabiliyormuş
    %34
    %66
    Yanıtla