SON DAKİKA
SON DEPREMLER

“Hekim Arkadaşlarımızla, Hocalarımızla Gurur Duyuyoruz”

“Hekim Arkadaşlarımızla, Hocalarımızla Gurur Duyuyoruz”
A- A+ PAYLAŞ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, deprem bölgesindeki üniversitelerin eğitim ve öğretime hazır olduğunu bildirdi.

İnönü Üniversitesi ve Malatya Turgut Özal Üniversitesini ziyaret eden Özvar, yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Özvar, ziyaret sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Malatya'da yüksek öğretime dair yapılacak çalışmaları rektörlerle değerlendirdiklerini belirtti.

Malatya'nın, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerin başında geldiğini ifade eden Özvar, "Deprem bölgesindeki üniversitelerimiz şu an itibarıyla eğitim öğretime hazır hale getirilmiştir. İnönü Üniversitemizde ve Turgut Özal Üniversitemizde öğretim elemanlarımızla ve senato üyeleriyle bir araya gelerek eğitim öğretim döneminde yapacağımız çalışmaları son kez değerlendirmiş olduk." dedi.

YÖK Başkanı Özvar, öğretim üyeleri ve depremzedeler için kampüs içerisinde yapılan ekolojik köy hakkında da bilgi vererek vagonların bir araya getirilerek 500 haneli bir yaşam alanına çevrildiğini anlattı.

Kredi Yurtlar Kurumunun öğrenci yurtlarına ilişkin çalışmalarını tamamlamak üzere olduğunu bildiren Özvar, "Öğrencilerimiz bu üniversitelerin yurtlarında kalabilecek. Üniversitelerimiz almış olduğu kararlar neticesinde tıp başta olmak üzere, sağlık, mühendislik programları büyük ölçüde yüz yüze eğitime geçiyor." diye konuştu.

Özvar, deprem bölgesindeki öğrencilerin hayata küsmediğini, üniversite okumak için büyük çaba gösterdiğini kaydetti.

Öğrencilerin, deprem bölgesindeki üniversitelere ilgisinin kendilerini motive ettiğini dile getiren Özvar, "Depreme rağmen Türk gençliği üniversitelerde okuma konusunda azim ve irade sergiliyor. Bize de vazife olarak gençlerimizi en iyi şekilde bu üniversitelerde yetiştirmek düşüyor. Deprem bölgesindeki üniversitelerimiz eğitim ve öğretim vermeye hazır vaziyettedir." ifadelerini kullandı.

- "Dünyada ilk defa Türkiye'de denenen usulle karaciğer nakli yapıldı"

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsünü de ziyaret eden Özvar, karaciğer nakli yapılan çocuklarla bir araya geldi.

Enstitünün, karaciğer naklinde sadece Türkiye'ye değil, dünyaya da hizmet ettiğini belirten Özvar, "Ziyaret ettiğimiz yavrulardan biri ya da ikisine dünyada ilk defa Türkiye'de denenen usulle karaciğer nakli yapıldı. Burada çalışan hocalarımız ve hekimlerimizle gurur duyuyoruz." dedi.

Kırgızistan'dan bir grup doktorun eğitim için geldiğini aktaran Özvar, şunları kaydetti:

"Hekim arkadaşlara burada birtakım eğitimler verildiğine şahit olduk. Bu noktada anlaşılan enstitümüzün bilgi ve becerisi fevkalade yüksek düzeyde olmalı ki yurt dışından gelen hekimlere burada eğitimler verilmekte. Benim gönlümden geçen bu enstitünün, uluslararası arenada daha fazla etkili olabilmesi, uluslararası işbirliklerine kapı aralaması. Bunun ölçeğini büyüterek Orta Doğu ve daha geniş coğrafyada en büyük karaciğer nakli enstitüsü olmasını, dünyada birinci olmasını diliyoruz."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Üniversite personeli (7 ay önce)
    6 şubatta deprem oldu, 6-7 ay geçti, idareciler ilk günden barınma sorunlarını çözdüler, kamu binalarına yerleşerek sağlam evlerini kiraya vermeyi seçtiler, evleri yıkılan personeller sordular, listeler yapıldı, 1.500 civarında personel barınacak yerim yok diye cevap verdi, liste ellerinde. ama hala bir çözüm yok, idareciler ile görüştük, barınma sorununu çözmek bizim görevimiz değil, dedi, Rektör bey ve Genel sekreter ile ekibi, diğer yandanda tüm barınma imkanlarını ücretli hale getirdiler, düşünün evim yıkılmış ailemle ortada kalmışım, misafirhane günlük 350tl, lojman aylık 500-tl, yurt ve vagon koç grubu karşıladı, bunlarıda yine günlük 350 olacak şekilde planlıyorlar, peki hak mı bu reva mı, evin sağlam sayın genel sekreterim 15-20 bin kiraya ver, evi olmayan personelim benden aylık bu kadar ücret al, sen lojmana aylık 500 ver ben gün lük konaklamaya 350 vereyim, Selahattin başkanın dediği gibi "azmış bunlar, başımıza gelenlerde bu yüzden" evet biz sizi hak ettik, sizi bu yerlere getirerek, şimdi devran dönecek sizlerde bizlerin arasına hangi yüzle döneceksiniz, sokağa çıkın bakalım vatandaş size ne diyor, kendinize yarattığınız konfor alanından çıkın, varsa yüzünüz, kaldıysa gücünüz şu 1.500 kişilik elinizdeki listeden birinden hellallik alın bakalım ala bilecek misiniz?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 ay önce)
    https://www.haberturk.com/ozel-icerikler/prof-dr-temel-yilmaz/3624884-karaciger-naklinde-buyuk-devrim
    0
    0
    Yanıtla
  • Yedi yıl (7 ay önce)
    Rektör hoca yök başkanını almış sezai hocaya koşmuş. Konu online eğitim. Yüzyüze eğitim. Üniversitenin geldiği durum belli. Hastanenin pekcok bölümünde özel bile muayene olamıyorsun. Asistan yok. Hoca yok. Bir çocuk bölümüne bakın. Yakında idari personel poliklinik te hasta bakacak. Hastanenin ve üniversitenin 7 yılda geldiği duruma bakın. Yök başkanı da Sezai hoca da duruma şaşkın. Online eğitimi nakil hastanesindemi konuşacağız diye. Senato yok galiba üniversitede. Yazık.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • HÜLLENİN HESABINI SORACAĞIZ !!! (7 ay önce)
    Sayın YÖK Başkanı hüllenin başkenti olan İnönü Üniversitesine hesap sormayacakmısınız. Lojmanlara doktorlar, akademisyenler varken işçiyi yerleştiren zihniyet görev başında. Son 4 yılda sayıştay kararları ortada ne kadar hülle ile bir yere gelen var hepsinin hesabını sorun. Kadrodan kadroya atlayan Başkanlar var. YETER ARTIK. Sabrımız kalmadı. Devletimize güveniyoruz.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Kendisi lojmanda kalmayıp, lojmanını yakınlarına verenler de var...
    %86
    %14
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 ay önce)
    Bir Sezai hoca var. Gerisi boş. Sezai hoca giderse gelen protokolü nereye götürecekler bilmiyorum. Doktorlara 7 aydır prefabrik te olsa bir alan oluşturmamış rektör bey, vagonlara doldurmu doktorları. İnönü üniversitesi böyle giderse çok daha gerilere gider.
    %46
    %54
    Yanıtla
  • Terminal (7 ay önce)
    Göreceksiniz, gelen öğrenci terminalde hemen geri dönüş biletini alıp çekip gidecek...
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Recai K (7 ay önce)
    Eyyy bürokratlar dümen üstüne dümen adama nereleri gezdirdiniz nasil bu sehir herseyiyle egitim öğretime hazir oluyor...esnaf carsisinimi gezdirdiniz ne olur öğrencilerin parasına ihtiyacimiz varmi dediniz... malatya muhteşem degilmi? Aralık, ocak ayında ağlayacaksıniz
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Yeşil Malatya (7 ay önce)
    Demek ki üniversite hazırmış. En yetkili ağızlar her şeyin uygun olduğunu söyledi mi söyledi... Artık tartışmaya gerek yok...
    %86
    %14
    Yanıtla
  • mete (7 ay önce)
    sezai hoca olmasa haliniz ne olurdu acaba
    %61
    %39
    Yanıtla
  • Ahmet (7 ay önce)
    Ne alaka şimdi. Eğitim toplantısı için gelinmiş. Ahmet bey yine kc nakline götürmüş. Sezai hoca bile bıktı usandı. Biride çıkıp demiyor ahmet bey senin kc nakli hastanesine ve bu işin dünya çapında olmasına bir katkın yok. Hepsi cemil hoca döneminde oldu. Sen kendi yaptığın başardığın bir işle övün. Katkının hiç olmadığı bir işle ne diye ovunursun. Alakasız yerlerde konuyu kc nakline getirirsin. Üniversitenin bir sürü sorunu var. Bari bir şey iste yok başkanından. Başkan bile senin haline şaşıyordur.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Kandırmaca (7 ay önce)
    Kesinlikle size gerçekleri anlatmamışlar, masal anlatmışlar. Daha hocalarına ofis tahsis edememiş, laboratuvarlarını boşaltamamış bir kurum hangi eğitim öğretime hazırmış. Keşke toplantıya hocaları çağırsalar da masallar yerine gerçekleri duysaymışsınız!
    %96
    %4
    Yanıtla