SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Hekimhan ve Çevresinde Korkutan Depremler

0
Güncellendi - 2019-02-06 17:12:11
Hekimhan ve Çevresinde Korkutan Depremler
A- A+ PAYLAŞ

Hekimhan İlçesi'nde sabah saatlerinde meydana gelen 4,2 büyüklüğündeki deprem korkulu anlar yaşanmasına sebep oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Yağca Mahallesi'nde (köyü) saat 08.18'de yer yüzeyinin 5 km. altındaki tabakada 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Çevre il ve ilçelerde de hissedilen bu depremin ardından bölgede yeni sarsıntılar kaydedildi.

Salı gün boyu bölgede meydana gelen diğer depremlere ilişkin bilgiler şöyle:

Saat 08.44'te Hekimhan- Yukarısaz'da 2,1 büyüklüğünde,

Saat 12.02'de Yazıhan- Bereketli'de 1,6 büyüklüğünde,

Saat 12.20'de Yazıhan- Boztepe'de 1,8 büyüklüğünde,

Saat 14.20'de Yazıhan- Boztepe'de 1,5 büyüklüğünde,

Saat 16.55'de Hekimhan- Mollaibrahim'de 3,5 büyüklüğünde,

Saat 17,04'de Yazıhan- Koşar'da 1,7 büyüklüğünde,

Saat 18.27'de Yazıhan- Boztepe'de 1,8 büyüklüğünde,

Saat 19.38'de Hekimhan- Aksütlü'de 2,3 büyüklüğünde,

Saat 21.30'da Yazıhan'da 1,9 büyüklüğünde.

Yeni Malatya Gazetesi / malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Malatyam için (5 yıl önce)
    Allah insanlara ibret alması için bu gibi küçük sasıntıları veriyor. Yer tabakasının kilometrelerce altında meydana gelen bu afeti yanlızca yerlerin ve gögün yaratıcısından başka kimse yapamaz.Binlerce değil KİLOMETRELERCE diyorum yani dinamit,su baraj ile bunlar olacak şeyler değil. Rabbim ol derse olur. Allah ülkemizi her türlü afetlerden korusun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hekimhan sevdalası (5 yıl önce)
    Hekimhan civarindaki depremler Boztepe barajında su tutulmasi ile başladı barajdaki su seviyesi nin azalıp çoğalması ve genelde bahar ağzında depremler oluyor. Allah korusun fay hattını bir şekilde tetikliyor. Yeni yolun yapım aşamasında ki dinamit patlamaları, maden sahalarındaki patlamalar bunu etkiledi ve şimdi Hekimhan ilçesinin her yerine göletler yapılıyor inşallah tüm bölge zemin etüt çalışmaları ve fay hattı koordinatları dikkate alınarak yapılmıştır. Yoksa hepimiz Allah a emanetiz..
    0
    0
    Yanıtla
  • Omar (5 yıl önce)
    Vala biz çok korktum abi
    0
    0
    Yanıtla