SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Hem Derin ve Hem Korkuluk Yok!. Böyle mi Kalacak?

0
Güncellendi - 2017-06-22 18:16:05
Hem Derin ve Hem Korkuluk Yok!. Böyle mi Kalacak?
A- A+ PAYLAŞ

Kanalboyu 2. kısım düzenleme çalışmaları devam ederken,  genişletilen, derinleştirilen ve etrafında hiçbir fiziki engelin, güvenlik önleminin alınmadığı kanal, tehlikeye davetiye çıkarıyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Kanalboyu’nun Atatürk Anıtı ile Kapalı Spor Salonu arasında kalan yaklaşık 600 metrelik 2. kısmında kaldırım, ağaçlandırma ve aydınlatma çalışmalarının büyük oranda tamamlanırken, etrafında araç ve yaya düşmesini engellemek için korkuluk, vs. herhangi bir güvenlik tedbirinin alınmadığı, kaldırımın bulunmadığı Kanalboyu 2. kısım,  vatandaşların can güvenliği için tehdit oluşturuyor.

Kanalboyu'nun İnönü Stadı yakasında, kanalın kenarındaki köklü ve yaşlı ağaçların sökülmesiyle birlikte dikilen 'ince' ağaçların, özellikle dikkatsiz araç kullanıcılarının olası kazalarını engelleyemeyeceği belirtiliyor.

Yine, Kanalboyu'nun 1. kısmında olduğu gibi, 2. kısmın da, önüne suyun havuzlaşması için set yapılması halinde, çevresinde hiçbir önlem bulunmayan yaklaşık 2 metre derinlikteki kanalın, kazaen buraya düşebilecek, devrilebilecek araçlarda bulunanlar için de, oluşan su derinliği yüzünden büyük tehlike oluşturacağı ifade ediliyor.

Ramazan ayı nedeniyle sahura kadar oldukça hareketli ve yoğun olan Kanalboyu'nda,  dün öğle saatlerinde bir çocuk kanala düşmekten son anda kurtarıldı.

Semt sakinleri ve esnaflar ise, “Gece saat 1’e kadar hem araç hem de yaya trafiği açısından çok yoğun oluyor.  Çoluk çocuğumuzla yürümeye korkuyoruz.  Kanal zaten eskiye nazaran genişletildi. Gece elektrikler kesilse veya bir sürücünün bir anlık dalgınlığına gelse hem vatandaş hem araçlar bu kanala düşer.  Daha bugün (dün) öğleden sonra bir çocuğu kanala düşmekten son anda kurtardık.  Kanal genişletildiği için araçlar da düşebilir. Kalıcı korkuluklar yapılana kadar hiç değilse geçici de olsa buraya bir güvenlik tedbiri alınabilirdi” diyerek Büyükşehir Belediyesi’ne tepki gösterdiler.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • Erhan (6 yıl önce)
    Önceki hali daha güzeldi, ne gerek vardı şimdi dünya para harcayıp var olan kanalı değiştirmeye?
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (6 yıl önce)
    1. Kanalboyu ve 2. Kanalboyu arasında proje kopukluğu var. 1. Kanalboyunda kanal dar, kanalın içi farklı renk, yolu kilit taşlı. 2 kanalboyunun kanalı geniş, kanalın içi farklı renk, yolu asfalt. Yanılmıyorsam elektirik direkleri de farkı. Oysa proje bütünlüğü esasında hepsi aynı olmalıydı. K ayrıca o kanalın genişliğiyle su dolmaz, diplerde gezer. Kernek desen beton yığını olmuş. Anıtkabir gibi merdivenleri var. Ne engelli ne yaşlı rampası var. Yazık malatya bunu hakketmiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Çakır Zeki ile birlikte malatyayı betona gömdüler. Yazık ettiler kanalboyunu mahvettiler
    0
    0
    Yanıtla
  • nazim ilhan (6 yıl önce)
    nalatya için yapılan bir şey yok yapılması ıstenilen şey yandaşlarını arkadaşları zengin etmek komisyon dağıtmak kendi zenginlikleri için çalışma yapılıyor maşatya için değil anlıyalım artık bunları ...................
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    İstanbuldada deniz kenarı korkuluk yok herkes denizemi düşüyor,
    0
    0
    Yanıtla
  • burak inan (6 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    istanbulda denize doğrumu yürüyor insanlar? harbi bu durumu dahi savunabiliyorsunuz hayret.
    0
    0
    Yanıtla
  • burak inan (6 yıl önce)
    işte avrupa ile aramızda ki far. yol ile köprü ile olmaz o işler. politika yapmıyorum umrumda da değil. adamlar başarılı bir gazetecilik örneği gösterip bir eksiğe dem vurmuşlar. abdestinden şüphesi olmayanın neden namazından şüphesi olur? körü körüne bağlanmayın hiçbirşeye. allah aşkına 2 metre derinlik söz konusu, herhangi bir koruma olmadan orası hangi medeni ülkede açılır? insan hayatı bu kadar ucuz mu? haber değeri taşıması için birinini ölmesimi lazım? malatya ve malatya insanı ne hallere gelmiş hayretle karşılıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • ARIZA (6 yıl önce)
    yahu arkadaşlar niye boş beleş konuşuyorsunuz yani daha bitmemiş tamamlanmamış bir yer için niye uydurma yapıyorsunuz denenma amaçlı kanala su verlir hepsini geçtik yıllardır orduzu pıınar başındaki gölde bazı bölgelerde kenarlıklar yok yıllardır kimseler düşmüyor da daha yapım aşamasında olan kanalamı düşüyor o kanal boşta olsa biri düşbilir onuda söyleyin bari yazık yazık yapılan emeğe az saygı gösterin boş beleş haberlere kanmayın dolduruşa gelmeyin çok şükür bgünlere şükürler olsun malatyamız cennet şehir oldu tüm sorunlarımız bitti azda gerçekleri konuşun boş şeyleri konuşmak boş beleş insaların işi
    0
    0
    Yanıtla
  • Lütfü (6 yıl önce)
    İki sene önce bu millet burdan basbasbağırdı.Suyun geçtiği yer mavi yada mavinin tonları olur diye .Neyse bu sefer bildiklerini yapmayıp maviye boyamışlar.Çok güzel görünüyor.Bu seferde korunak yapmamışlar!.
    0
    0
    Yanıtla
  • CENGİZ (6 yıl önce)
    ALLAHTAN ZEMİNİ MAVİ YAPMAYI AKIL ETMİŞLER..BENCE İLK KISIMDA MAVİ OLMALIYDI.. ORAYA BİRİ DÜŞMEDEN ACİL KORKULUK TAKILMASI GEREKİR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali veli (6 yıl önce)
    Münür Erkal bile bundan güzelini yapmıştı içinide mavi boyamış sevsinler...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne demek Münir Erkal bile falan, adam mimardı. zaten güzelini yapacaktı.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet cem (6 yıl önce)
    Bu işin şakası özrü bahanesi olmaz,bugünden itibaren korkuluklar hemen yerleştirilmeli;son derece işlek olan bir yer olduğu için korkuluk olmaması gerçekten de tehlikeli !Maksat belediyeyi tenkit etmek değil doğruyu yapmasına yardımcı olmak!
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatan Sever (6 yıl önce)
    O yoruma yorum yapılmaz. Gözler kapandı mı bir kere Rabbim sonunu hayır ede. Doğruyu görmek, yanlışı görmek çalışma ister. Kolay mı. Elbet bir gün yanlış yapanlar hesap verecek. Yazık Malatya'ma
    0
    0
    Yanıtla
  • burak inan (6 yıl önce)
    Helal olsun sagduyunuz için. Klasik Türk mantığı birisi ölecek sonra önlem alacağız. Haberi eleştiren arkadas orada ki çocuk senin ya da akraban falan olsaydı gene böyle mi düşünecektin? Keşke herkes böyle detayları görse de önlemler alınsa.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nafi (6 yıl önce)
    Mucelli cad.yıkılan evin enkazı kaldırılmadı. Kanalboyuna korkuluk yapılmadı. Eski ağaç kesildi ince ağaç dikildi.yazık be gazeteciligide haberciligide ayağa düşürdünüz.şimdi malatyanın sorunu bumu. Komiksiniz. ....ayakta alkışladık sizi helal olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nafile, lüzumsuz ve ıslah olamayacağı belli bir tipten gereksiz bir yorum.Ne lüzumsuz, sorumsuz, duyarsız,idraksız adamlar var toplumumuzda.Haberin içinde bir çocuğun son anda kurtarıldığı bilgisi bile bu gereksiz zata engel olamamış.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Sefa (6 yıl önce)Sadi isimli kullanıcı yorumuna
    Düşünmeden yaşıyorsun, keşke farkında olsan İNSAN olduğunun!
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (6 yıl önce)Nafi isimli kullanıcı yorumuna
    Nafi bey Malatya da olan biten herşeyi güncel haberleri burdan takip ediyoruz tabiki tüm haberlerin yayınlanması gerek bence siz boşuna yorum yapmışsınız iş olsun torba dolsun......
    0
    0
    Yanıtla
  • serdar aslan (6 yıl önce)Nafi isimli kullanıcı yorumuna
    Nafi arkadaşın habercilik anlayışı 3.sayfa haberleri sanırım.Burada Allah korusun birilerinin hayatını kaybetmesimi lazım haber değeri taşıması için.İnanın ben bile buradan geçerken korkuyorum ne korkuluk var ne de bir önlem ayrıca gereğinden fazla derin
    0
    0
    Yanıtla
  • Nafi bey çok doğru söylemişsiniz Malatyanın öncelikli sonu bunlar değil en önemli sorunu sizin gibi yazılanı okumakta algı da yetersiz olan bir toplum haline getirilmesi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Peki kardeşim oraya düşen senin çocuğun veya annen , baban olur ise yine diyecek misin bu haber gazetecilik işte orası Malatyanın en işlek caddelerinden bir tanesi günde kaç tane çocuk geçiyor ya düşerse ya düşen senin çocuğun olursa ?
    0
    0
    Yanıtla
  • gereksizlik işte
    0
    0
    Yanıtla