SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşsiz Sayısı 32 Bin 682'ye Ulaştı

0
Güncellendi - 2017-02-03 03:20:28
İşsiz Sayısı 32 Bin 682'ye Ulaştı
A- A+ PAYLAŞ

  • Malatya'da 2016 yılı sonu itibariyle 32.682 kişinin iş aradığını açıklandı.

Malatya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından 2016 yılı içerisinde yapılan İşgücü Piyasası Araştırması sonuçları ve işsizlik istatistikleri açıklandı.

İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMA SONUÇLARI..

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantı Vali Yardımcısı Miktat Alan, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri ve işverenler katıldı. Toplantıda Malatya ilinin işgücü piyasası ile ilgili verilerin paylaşılmasına müteakip, işgücü piyasası araştırma sonuçları katılımcılarla paylaşıldı.

Konuyla ilgili Malatya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;

"Buna göre Malatya ilinde en fazla çalışanı olan meslekler Temizlik Görevlisi, Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi, Beden İşçisi (Genel), Kayısı İşleme ve Paketleme İşçisi ve de İplik Eğirme Operatörü olduğu ifade edilmiştir. Malatya ilinde işyerlerinde ki her 100 kişilik kadronun 91’inin dolu, 9’unun ise boş olduğu, işverenler tarafından açık işlerde %42,9 oranında genel lise mezunu talep edildiği, en fazla açık iş olan mesleklerin ise Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi, Kalite Kontrolcü-Tekstil, Turizm ve Otel İşletmeciliği Meslek Elemanı, Satış Danışmanı ve İmal İşçisi olduğu bilgisi aktarılmıştır. Toplantıda ayrıca temininde güçlük çekilen meslekler ve nedenleri ile önümüzdeki dönemde istihdam artışı ve azalışı beklenen meslekler hakkında da bilgi verilmiştir.

İşgücü Piyasası Araştırma sonuçlarının aktarılmasının ardından, İŞKUR mevzuatında yapılan değişiklikler ve İşbaşı Eğitim Programı hakkında da bilgiler sunulmuştur. Ayrıca Malatya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Vahap Toman tarafından katılımcılara yeni istihdam teşvikleri hakkında bilgiler verilmiştir."

İŞSİZ SAYISI 32 BİN 682

Bu arada Malatya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 2016 yılı sonu itibariyle Malatya da 32 bin 682 kişinin iş aradığını açıkladı.

Malatya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Malatya Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Toplantı Salonu’nda 2016 yılı değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi. Değerlendirme toplantısına Malatya Vali Yardımcısı Miktat Alan, İşkur İl Müdürü Vahap Toman, Bilim ve Sanayi Müdürü Akif Gülaçtı, Gıda Tarım İl Müdürü V. Tahir Macit, FKA Genel Sekreteri Mesut Öztop, Ticaret ve Sanayi İl Müdürü Ahmet Demirbağ, Genel Sekreter Abdullah Duran, bazı sendika temsilcileri katıldı. Değerlendirme toplantısında hazırlanan sunumu Çalışma İş Kur İl Müdürlüğünde Görevli Burhan Arkan yaptı. Arkan İl İstihdam Kurulu toplantısında kayıtlı işsizlerin öğrenim durumu ile ilgili bilgi paylaştı.

Arkan, "2016 yılsonu itibarı ile iş arayanların sayısı 32.682 kişidir. Kayıtlı iş arayanların yüzde 50,4’ünün İlköğretim mezunudur. İlköğretim mezunlarını sırasıyla yüzde 26,6 ile lise, yüzde 10,9 ile lisans ve yüzde 9,9 ile ön lisans mezunları takip etmektedir. Kayıtlı 32.682 işsizin sosyal durumlarına göre dağılımı aşağıdaki gibi olup; kayıtlı iş arayanların yüzde 97,1 normal statüde iş arayanlardan oluşmaktadır. Engelli statüsünde iş arayanların oranı yüzde 2,4 iken, eski hükümlülerin oram %0,5 olarak istatistiklere yansımaktadır. Kurumumuza kayıtlı işsizlerin çok büyük bir kısmı genç işsizlerden oluşmaktadır. 15-29 yaş aralığında değerlendirdiğimiz bu gruptaki işsizlerin 14.770 kişi toplam işsizler içindeki oranı yüzde 45,2’dir. Erkeklerde işsizliğin en fazla görüldüğü yaş grubu yüzde 12,9 ile 20-24 yaş grubu olurken ikinci sırada yüzde 11,4 ile 25-29 yaş grubu gelmektedir. Kadınlarda en yüksek oranın görüldüğü yaş grubu yüzde 8,8 ile 20-24 yaş grubu olup ikinci sırada yüzde 8,2 ile 25-29 yaş grubu yer almaktadır.2016 yılsonu itibariyle İl Müdürlüğümüzce özel sektörde 9210 kişi, kamu sektöründe 68 kişi olmak üzere toplam 9278 kişi işe yerleştirilmiştir. İstihdam edilenlerin meslek gruplarına göre dağılımına bakıldığında, en yüksek istihdamın gerçekleştiği meslek grubunun erkeklerde ve kadınlarda nitelik gerektirmeyen meslek grubu olduğu görülmüştür" dedi.

Bülten- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Ali Basri Tezel (7 yıl önce)
    cumartesi dahil günde 14 saat asgari ücretin altında ve sigortasız işleri insanlar beğenmiyor Onu işten sayan bazı arkadaşlar olmuş Onları da bu işlerde çalışırken görmek isteriz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Olcay (7 yıl önce)
    Bende adanadan geldim orda kira pahalı diye geldim ancak 6 aydır is bulamadım insanlara tavsiyem adı büyükşehir kendisi ve imkanları çok küçük olan bu şehire göç etmemeleri
    0
    0
    Yanıtla
  • Sofi (7 yıl önce)
    Tabi issizlik cogalir suriyeliler var sigortaya ihtiyaç yok 30liraya gunluk calisiyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • ilyas (7 yıl önce)
    Şimdi burada kime iş düşüyor ? Buna kafa yormak lazım. Bir taraftan büyükşehir yapacaksın bir taraftan iş alanı yaratmayacaksın !!! Yazık...şunu biliyoruz. Malatyanın sivil toplumu-işkuru-sanayi odası vb.....hiçbirinde sahiplenme yok.......Yazık......
    0
    0
    Yanıtla
  • nail (7 yıl önce)
    iş verene surıyeli çalıştırmak daha cazip geliyor tabiki işsizlik artacak ne olması nı bekliyordunuzki ??
    0
    0
    Yanıtla
  • huseyin (7 yıl önce)
    ve bunun icinde kayitli olmayan 3 kurusa calisan birsuru insan var cok aci.. ayrica is var calismiyor diyen tiplerde var burda tabi bir cok firmanin insanlarin kanini emecek seviyede calistirdiginida bircok insan test etmis ve hayata kusmustur
    0
    0
    Yanıtla
  • Burakk (7 yıl önce)
    İşsiz yok iş beğenmeyen rahata alışmış bir topluluk var
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammed (7 yıl önce)Burakk isimli kullanıcı yorumuna
    Eminmisin ben organizeler çay ocağı berber lokanta vs gezdim 8 ay iş bulamadım ne is begenmemesinde bahsediyorsun isin var boş konuşuyorsun ondan dolayı malatyada goc ettim izmirde işimi buldum allaha şükür kardeş malatyada iş yok..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (7 yıl önce)
    Cok daha fazla
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 yıl önce)
    Bu sayı bir şehir için çok üzücü işsiz sayısı resmi rakamlara göre 32 BİN 682 kişi, bu sayı geçen yıl 24 bin 867 olarak açıklanmıştı. atış 7.815 kişi yani yüzde 31 bir atış. Daha ne diyelim Padişahım Çok Yaşa
    0
    0
    Yanıtla