SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Her İlçede 1 Okula GES Kurulacak

Her İlçede 1 Okula GES Kurulacak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Güneş Enerjisi Sistemi (GES) kurulacak 13 ilçedeki okullar belirlendi.  

Milli Eğitim Bakanlığınca okullarda enerji üretimi, tasarruf ve çevre bilincinin oluşturulması amacıyla uygulamaya konulan 'Çevre Dostu Okul Projesi' kapsamında Malatya’da da harekete geçildi.  

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü “1. Grup Çevre Dostu 1000 Okul GES Yapım İşi” kapsamında 13 ilçede birer okula GES sistemi kurulması için ihale sürecini başlattı.  

 Malatya’da GES kurulacak olan okullar şu şekilde açıklandı: 

Akçadağ Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Battalgazi Kazım Karabekir İlkokulu, Hekimhan Sakarya İlkokulu, Pütürge Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Arapkir Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Arguvan Atatürk İlkokulu, Darende Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Doğanşehir Ertuğrulgazi İlkokulu, -Doğanyol Şehit Türkan Türkmen Tekin Ortaokulu, Kale İzollu İlkokulu, Kuluncak Celal Yenitur Ortaokulu, Yazıhan Abdurrahman Serttaş Ortaokulu ve Yeşilyurt Bostanbaşı İlkokulu. 

İhale 9 Eylül 2022 tarihinde Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılacak ve yükleniciye 3 ay süre tanınacak. 

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Nazım (1 yıl önce)
    Haber diye okuyoruz 1995 yılında bu yana istanbul menkul kıymetleri 81 ile okul yapıyor 20 yılda ne okul yapıldı yikmakdan başka Bu özel okullar ne zaman duracak veya denetlemek artık ruhsatları durdurun olan özel okullara yardım edin adam gibi bir iş yapsanız şaşırdık Bence siyasilerin derdi krallık veya benzer saltanat peşinde bu siyasi politikadan baz geçin
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Nihayet yaa.. söyleye söyleye ağzımızda tüy bitti. Bu ülkenin enerji açığı var ve milyar dolarlar dışarıya ödeniyor enerji için... Tüm kamu kurumlari, okullar, stadyumlar, Bankalar vs öncelik olarak başlanarak tüm konutların catilari güneş enerji ile kaplanmali.. iste ozaman düzelir bu ülke...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakkı (1 yıl önce)
    Büyük bir ilçenin Belediye Başkanıyım, geldi büyük bir müteahhit imar müdürlüğüne inşaat ruhsatı için, ilkine dedim sen sağlık ocağı yapacaksın, ikincisine dedim sen ilkokul yapacaksın, üçüncüsüne ortaokul, dördüncüsüne de lise, bir de anaokulu, bir kaçına da park, spor sahası... Yok yok en iyisi farklı talepler de bulunayım :) Bostanbaşı kan ağlıyor, on binlere ulaştı nüfus, ilk ve ortaokul yok neredeyse!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyam (1 yıl önce)Hakkı isimli kullanıcı yorumuna
    Bostanbasi bolgesinde ilkokul ve ortaokul gercekten de cok yetersiz. Sinif mevcutlari asiri kalabalik,insanlar magdur. Egitim cok kotu durumda maalesef.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Osman (1 yıl önce)
    Önce okul yapsınlar. Bostanbaşı 50 bin nçfus olacak 2 seneye. 2 tane ilkokul var. Şimdiden 45 kişi sınıflar. Okul inşaatı yok. Yetmezmiş gibi 2 okul da yıkılacak, öğrenciler tek okula taşınacak. Paranız var, özele gidin demeye getiriyorlar. Bu kadar vergiyi kim yiyor yav? Alooo mebbb! Toki 650 konut yaptı, bir 650 daha yapıyor ama okul yine yok. Camii bile yapmıyorlar rant alanları boşa gider diye :) Az kaldı az.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Malatyali (1 yıl önce)Osman isimli kullanıcı yorumuna
    Katiliyorum. Bostanbasinda egitim yerlerde. Siniflar 40-45 kisi. Her yer site, nufus bir hayli kalabalik ama ilkokul,ortaokul coook az ve coook yetersiz. yetkililer bir an once, ivedilikle calisma yapmali bu konuda.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Doğrusu (1 yıl önce)
    Güzel bir uygulama ancak okul belirlenirken enerji sarfiyatları fazla olan okullar olsaydı mesela yibo gibi daha kazançlı olurdu diye düşiniyrm
    %100
    %0
    Yanıtla
  • bek (1 yıl önce)
    Bu hangi hesaptan yapılacak
    %34
    %66
    Yanıtla