SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Her Şeyin Farklı Olacağını İlan Ediyoruz"

0
Güncellendi - 2017-12-11 03:59:51
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşlarının organizasyonu ile miting düzenlendi.

Cuma namazı sonrasında Malatya’da Soykan Parkı’nda binlerce Malatyalı bir araya gelerek, ABD’yi ve İsrail’i kınadı.

Türk ve Filistin bayraklarının taşındığı kalabalıkta sık sık tekbir sesleri yükseldi. “Amerika kahrolsun, Trumkp kahrolsun” şeklinde sloganlar atıldı. Mitingde "Yıkılasın İsrail enkazını göreyim", "Kudüs bir sınav kağıdı her Mümin kulun önünde" gibi dövizler taşındı.

Mitingde konuşan AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı; “Bugün Malatya’mızda her ne zaman olursa olsun İslam'a karşı uzanan bir el olduğunda Malatya’nın tüm kesimleri, bütün STK’ları ile beraber Malatyalı hemşirelerimizle birlikte siyasileri ile birlikte buna tepkisini koymuştur. Öncelikle katil İsrail'in yapmış olduğu ve buna taşeronluk eden Amerika'yı kınıyor ve lanetliyorum. Kudüs bizim davamızdır. Amerika Başkanlığı'nın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul etmezsine bizi ne de 1,5 milyar Müslümanı hiç bağlamaz. Onların oyunlarını yine Müslümanlar olarak bizler bozacağız inşallah. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi Kudüs bütün Müslümanların olduğu gibi bizim de kırmızı çizgimizdir. Bu bölgede bu topraklarda bunu yapmak isteyenler ancak husumeti artırır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu kararı en kısa sürede düzelteceklerini umuyoruz. İslam'ın sesini susturmak kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır.  Bunlar yakın zamanda Irak'ta yapmış oldukları Sözde insan hakları dedikleri İşte 1,5 milyon Müslümanın canlarına kıydılar. Suriye'de 800 bin kardeşimiz hayatını kaybetti. Halkının  yarısı muhacir durumuna geldi. 3 milyonunu yine bu ülke, bu ülkenin evlatları, bu ülkenin vatandaşları olarak Bizler barındırdık. Biz birliğimizi beraberliğimizi devam ettireceğiz inşallah. Onlar ne yapmaya çalışırlarsa çalışsınlar, bizler bunlara fırsat vermeyeceğiz. İslam'ın haremi izzeti olan Kudüs'ü tacize teşebbüs edenler Türkü’yle, Arab’ıyla, Kürdüyle tüm Müslümanların Selahattin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini görecektir.  Diğer taraftan Amerika'nın bu kararı dünyada yaşanan adaletsizliğin yeni bir tezahürüdür. Bu daha önce Sayın Cumhurbaşkanımızın küresel sistemin çarpanlarına ve adaletsizliklerine karşı uzun zamandır dile getirdiği ‘Dünya beşten büyüktür’ü  ne kadar doğru olduğunu teyit etmiş bulunuyor. Müslümanın kalbine saplamaya çalışılan bu hançeri ancak tüm Müslümanların iki elin parmaklarının bütünleşmesi gibi, bütünleşmesi ile engel olalım. Bizler Kudüs davasını ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız. Bugün, Kudüs, Gazze, El Halil, Ramallah nasıl ki meydanlarda ise Malatya'da bugün meydanlarda, Türkiye'de bugün meydanlardadır.  Asla Siyonist emperyalistlerin amaçlarına ulaşamayacaklarını bilmeleri lazım. Bizler Müslümanların göz bebeği İslam ümmetinin ilk kıblesi, birçok peygamberin izinin olduğunu kadim ve manevi şehir Kudüs bizimdir ve bizim olacaktır.  Hazreti Ömer'in emaneti olan Selahattin Eyyubi’nin rüyası olan Kanuni Sultan Süleyman'ın mirası olan Abdulhamid Han'ın davası olan Kudüs bizimdir, bizim kalacak inşallah” ifadelerini kaydetti.

Mitingi organize eden STK’lar adına yapılan konuşmada ise şu ifadeler kaydedildi:

“Bizler Malatya’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve Müslümanlar olarak, bugünden itibaren bizim için her şeyin farklı olacağını açıkça ilan ediyoruz. Biz şuandan itibaren, bütün çalışmalarımızı, emperyalistlerin bağrımıza sapladıkları hançeri çıkarıp atmak için yapacağız.  Emperyalistler iyi bilsin ki işlenen zulüm, kesinlikle yeni  Selahaddinler çıkartacaktır. Hepimizin duası, Allah’ın bize Selahaddin kılması, aramızdan Selahaddinler çıkarmasıdır. Bizim sineceğimizi, bizim boyun eğeceğimizi, bizim kabuğumuza çekileceğimizi zannedenler çok yakın bir zamanda ne kadar yanlış düşündüklerini göreceklerdir.”

10 Aralık  Pazar günü ise saat 17.30’da Emekliler Parkı önünde toplanılarak yürüyüş yapılacağı bildirildi.

DARENDE'DE..

Darende ilçesinde kaymakamlık, belediye, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ortak bir bildiri yayınlayarak, ABD'nin Kudüs’ün başkenti yapılması yönündeki kararına tepki gösterdi.

Yüzlerce Darendeli Hacı Hasan Akyol Çarşısı Meydanında toplanarak ABD ve İsrail aleyhine sloganlar attılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan tepki mitingi İlçe müftüsü Nurullah Bilgiç’in duaları ve vatandaşların İsrail bayrağı ve Trump posteri yakmasıyla devam etti.

“Biz bu demokrasi havarilerinden tiksiniyoruz”

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser yaptığı konuşmada ABD’nin Kudüs çıkışını kınayarak, “Bildiğiniz gibi bu günlerde kara bulutlar dolaşıyor. Ortadoğu kaynıyor. Caniler ve İslam düşmanları kana doymuyorlar. Barış havariliği yapan ülkelerin, ülkemizi ve Ortadoğu’yu ne hale getirmek istediklerini ve getirdiklerini görüyoruz. Biz bu demokrasi havarilerinden tiksiniyoruz. İnsan haklarından bahsedip insanlıktan nasibini almamışlardan tiksiniyoruz. Huzur bizde var, huzur İslam’da var. Günümüzün tek lideri Recep Tayyip Erdoğan diyor ki huzur İslam’da, güzellik İslam’da. Ortadoğu’ya huzur gelecekse İslam’la gelecek, bizimle gelecek. Onun için diyorum ki biz Darende olarak hiçbir zaman terör örgütlerinin yanında olmadık, bugün de Darende olarak hep bir aradaydık. Doğrunun yanındaydık, haklının yanındaydık, mazlumun yanındaydık. Her zaman devletimizin, milletimizin yanında yer aldık. Darende olarak Türkiye’ye sesleniyoruz, davamıza sahip çıkalım, birliğimizi bozmayalım" dedi.

“Ortadoğu'da bir dizi istikrarsızlık yaşanacaktır”

Darende kaymakamlığı, belediye başkanlığı, sivil toplum kuruluşları, ve siyasi parti temsilcileri yayınladıkları ortak bildiride şu açıklamayı yaptılar:

“İsrail'in bu türden politikalarını özetleyen, ‘Kudüs'ü başkent yapma’ girişimlerine bugüne kadar mesafeli duran ABD'nin bu defa destek verme olarak anlaşılabilecek bir yola girmesi asla kabul edilemez. ‘Filistin Sorunu’nu çözme, bölgeye barış ve istikrar getirme temelinde uzun yıllardan bu yana ‘arabulucu’ olarak davranan, dünya kamuoyuna kendi misyonunu bu şekilde anlatan Amerika’nın bugünkü tavrı, bölgede bir dizi tehlikeli gelişmeyi tetikleyecek, çatışma doğuracak, yeni insani dramlara sebep olacak bir yaklaşımdır. Halen ‘Filistin Sorunu’nu çözmek için gösterilen barışçıl çabalar, bu girişim karşısında muhakkak büyük darbe alacak, Ortadoğu'da bir dizi istikrarsızlık yaşanacaktır. İsrail ve Filistin arasında adil, kalıcı, dengeli, tarihi ve manevi haklara riayet eden bir barış gerçekleşmeden insanlığın huzur ve selamete ulaşmasının mümkün olmayacağı unutulmamalıdır.

Bu kabul edilemez gelişmeler karşısında Türkiye Cumhuriyeti'ni oluşturan 80 milyonun her bir ferdinin, BM kararları hilafına, Kudüs'ün tarihi statüsünü değiştirme yönündeki maceracı girişimleri kesin ve tartışmasız bir şekilde reddetme iradesini Darende halkı olarak dünya kamuoyuna ifade ve ilan ederiz."

Hacı Hasan Akyol çarşı meydanında yapılan Kudüs mitingine Kaymakam Enver Hakan Zengince, Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Cumhuriyet Savcısı Cesur Sunar, Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Kazancıoğlu, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve yüzlerce Darendeli katıldı.

TEPKİLER..

MHP Malatya İl Başkanı Bülent Avşar, Amerika’nın almış olduğu Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak tanınması kararına tepki göstererek, kararın Müslüman alemine yapılan en büyük haksızlık olduğunu söyledi.

Avşar, yaptığı açıklamada, “ABD yönetimi Tel Aviv’deki Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma niyeti bu kadim şehri İsrail’in başkenti olarak tanıması bize göre Müslüman alemine yapılan en büyük haksızlıktır. Kudüs İslam dünyasının göz bebeği, haklı davası, meşru sancağıdır. Gasbı ve rehini imkansız manevi tacıdır. Kudüs bizim haklı davamızdır. Bir buçuk milyar Müslüman Alemi sekiz milyonluk bir Yahudi’ye boyun eğemez. Bütün İslam Alemlerinin hepsi tek yekun olarak İsrail’e en korkunç şekilde karşı çıkması ve bunu teyin etmesi lazımdır. Biz Türkiye olarak İslam Aleminin tek bekçisi ve kapıcısı olarak biz buna karşı geldiğimizi ve biz bunu da lanetlediğimizi bildiriyoruz” diye konuştu.

MHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Mehmet Ali Kaya’da kararı eleştirerek, ülkücü camia olarak, Kudüs için atılacak her adımda devletin ve Filistinlilerin yanında olacaklarını söyledi.

İlçe Başkanı Kaya konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Kudüs 400 yılı aşan bir süre zarfında ecdadımızın hakimiyeti altında bulunmuştur. Bu süre zarfında en huzurlu, en müreffeh ve barış içinde ki dönemini yaşayan Kudüs'ün, Siyonizmin, Haçlı heveslerinin, batıl emellerin tuzağına ve kapanına kıvrana kıvrana düşmesi kabul edilemez” dedi.

ABD'nin Kudüs üzerinden Ortadoğu'yu ateşe verme girişiminin asla kabul edilemeyeceğini ifade eden Kaya, “Bu kapsamda İslam ülkeleri Türkiye'nin öncü, önemli, örnek girişimini, güçlü iradesini dürüstçe sahiplenmeli, samimiyetle desteklemeli, nitekim Kudüs'ü mahzun ve mahcup edecek her davranıştan kaçınmalıdır. Kudüs, ABD'nin iç siyasi hesaplarına, çıkar lobilerine şirin ve sempatik görünmeye çalışan güdümlü siyasetçilerin hedeflerine kurban edilemeyecek, etmeye de kimsenin gücü yetmeyecektir. Haçlı ve siyonist yağmacıların torunları unutmamalıdır ki Selahattin Eyyubi’nin torunları da aynı cesaret ve kararlılıktadır ve günü geldiğinde aynı fırtınayı koparacak milyonlarca Müslüman Türk Milliyetçisi kendini seve seve feda etmeye dünden razıdır. Gün Kudüs'e sahip çıkma günüdür. Kudüs için verilen her yanlış karar Ortadoğu’da daha çok kana ve gözyaşına sebep olacaktır. İslam dünyasının kutsal varlığı Kudüs Noel Baba kılıklı ABD Başkanı İslam düşmanı Trump'un bu kararını tanımadığımızı bir kez daha ifade ediyor Milliyetçi Ve Ülkücü camia olarak, Kudüs için atılacak her adımda devletimizin ve Filistinli kardeşlerimizin her zaman yanında olduğumuzu belirtiyorum” ifadelerine yer verdi.

HABER: Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

FOTO: Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- iha- AA

Malatya il merkezindeki protesto mitingi

Darende'de protesto

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Ali (6 yıl önce)
    Tramp seçilince zil takıp oynayanlar yine meydanı kimseye bırakmıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (6 yıl önce)
    Kahrolsun Amerika, Kahrolsun İsrail. Kudüs'e islam özgürlüğü.
    0
    0
    Yanıtla