SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Karaman Çevre Gezileriyle Moral Depoluyor

0
Güncellendi - 2020-06-09 19:16:21
Karaman Çevre Gezileriyle Moral Depoluyor
A- A+ PAYLAŞ

BtcTurk Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü Hikmet Karaman, bir yandan takımını ligde kalan 8 maça hem fizik hem de psikolojik olarak hazırlarken diğer yandan da Malatya’daki gezilerini sürdürüyor, moral depoluyor.

Renkli kişiliği ile dikkat çeken Yeni Malatyaspor’un teknik patronu Hikmet Karaman, takımını kalan 8 maça en iyi şekilde hazırlamak için yoğun bir mesai harcıyor. Teknik heyeti ile birlikte futbolcuları gruplar halinde TFF Sağlık Kurulu’nun futbola dönüş öneri paketine göre hazırlayan tecrübeli teknik adam, antrenmanlardan arta kalan zamanlarda ise Malatya’yı tanımak adına geziler yapıyor.

Kulüp başkanı Adil Gevrek ile birlikte Kale’ye giden, yaylaya çıkarak, yer sofrasında yemek yiyen Karaman, çilek toplamıştı. Bu gezide Malatya’nın doğal ve tarihi güzelliklerine hayran kalan Karaman, gezilerini sürdürüyor.

Nemrut’ta Gündoğumu

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, hafta sonu Nemrut Dağı ile Adıyaman ve Malatya’da bulunan tarihi ve doğal güzellikleri gezdi. Karaman, Twitter hesabından birçok video ve fotoğraf paylaşarak gezip gördüğü yerlere hayran olduğunu ifade etti. 

Pazar sabahı erken saatlerde, İl Kültür ve Turizm Müdürü Çetin Şişman ile Şube Müdürü Ali Cengiz eşliğinde Malatya’dan hareket eden Karaman’ın gezisine, yardımcılarından İlker Avcıbay ile Ömer Faruk Karaman da katıldı. 

Nemrut’ta güneşin doğuşunu izleyen Karaman’a, turizm araştırmacısı, ülkesel profesyonel turist rehberi ve aynı zamanda Malatyahaber.com yazarlarından Bülent Korkmaz Nemrut Dağının dünya ve Anadolu tarihindeki yeri hakkında bilgi verdi; sorularını cevapladı. Doğu ve batı terasını gezip video ve fotoğraf çeken Karaman, Nemrut Dağına duyduğu hayranlığı dile getirdi. 

Daha sonra Büyüköz köyünü Eski Kâhta’ya bağlayan yoldan Adıyaman’a yönelen Karaman ve ekibi, Eski Kale’ye varmadan Kâhta Çayı üzerinde civarında doğayı ve hayvanları görüntüledi. Yeni Kale, Arsemia, Cendere Köprüsü ve Karakuş Tümülüsü gibi tarihi mekânları görüp Korkmaz tarafından bilgilendirilen Karaman, Cendere Köprüsü yakınlarında leylekleri görüntülerken “çocukluğumdan bu yana ilk defa leylek görüyorum” dedi. 

Karaman, gezisi süresince bu eserleri görmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getirirken, telefonla aradığı arkadaşlarını Malatya’ya davet edip; Nemrut Dağını ve diğer yerleri mutlaka görmeleri tavsiyesinde bulundu. 

Kahvaltı için Adıyaman’da mola veren Karaman’ı Twitter’den takip eden Eyüp Göncü isimli bir hayranı ziyaret etti ve forma imzalattı. 

Adıyaman şehir merkezinde ağzında maskesiyle dolaşırken selam verdiği, polis memurları tarafından tanınıp ilgi gösterilen Karaman, bir süre onlarla oturup sohbet edip ve ayrılırken görevlerinde kolaylık diledi. 

Adıyaman çarşısını gezen deneyimli çalıştırıcı, Çelikhan yolu üzerinden Malatya’ya dönerken, Gündüzbey Pınarbaşı’nda bulunan, ‘kaptaj’ adıyla bilinen, Malatya’nın içme suyu kaynağını (Derme Suyu) ziyaret etti. 

Malatya’nın içme suyu kaynağı olan Kaptaj’ı ziyaret eden Karaman, burada bol bol video ve fotoğraf çekti. Sosyal medyada buraya olan hayranlığını dile getiren tecrübeli teknik adam, “Kaptaj, Malatya kayalıklarından yerin altından kaynayan saniyede (3200 litre )şehrin tüm içme suyunu karşılayan göze” paylaşımını yaptı.

Gündüzbey’i de gezen Karaman, burada bir kiraz bahçesine gidip dalından topladığı dalbastıları yedi. 

Karaman, antrenman ve maçlardan fırsat bulduğu anda Malatya’nın diğer tarihi ve turistik yerlerini gezmeyi planladığını belirtti. 

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • 44 (3 yıl önce)
    Hikmet Karaman'da hazır takım küme düşmeden şehri gezmeden gitmeyelim diyor heralde ...Şaka şaka düşmeyecek bu takım inşallah...
    0
    0
    Yanıtla
  • bulent (3 yıl önce)
    iste yorum bu malatyalı yorumun icin tesekurler
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    bir vesileyle Malatyada bulunan Malatyayı da Malatyalıları da unutamaz, Malatyanın tanıtımına katkıda bulundugu icin Hiknet hocaya teşekkürler, inşallah birlikte unutulmaz başarılar kazanır hocayı da unutulmazlar arasına yazarız
    0
    0
    Yanıtla