SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hileli Peyniri Üreten Biz Değiliz, Başka Firma..'

'Hileli Peyniri Üreten Biz Değiliz, Başka Firma..'
A- A+ PAYLAŞ

Tarım Ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan hileli ürünler listesindeki isim benzerliği Malatya’da mağduriyete yol açtı.

Bakanlığın önceki gün İnternet sitesinde Türkiye'de hileli ve tahşiş ürünleri açıklaması ile tüketiciler uyarıldı. Malatya’da da 3 firmanın girdiği listede yaşanan bir isim benzerliği ise mağduriyete yol açtı. Bir çok merkette ve şarküteri de uzun yıllardır tüketiciye sunulan Yamadağı süt ve süt ürünleri markası, bakanlığın açıkladığı listede Malatya’da ki firma ile isim benzerliği olunca satışlara da etki yaptı.

Uzun Pınar Limidet Şirketi Sahibi Orhan Demir,  32 yıldır süt ve süt ürünlerinde hizmet verdiklerini belirterek, "Geçtiğimiz günlerde Tahşiş veya hileli bulunan firmanın bizim isim benzerliği ile ilgili bir karışıklık meydana gelmiş. Bakanlığının hileli olarak yayınladığı firma isimlerinde Malatya'da Yamadağlı isminde bir marka da yer almıştır.  Bu firmanın peynir ve bitkisel ürünlerinde hile tespit edilmiş.

 Ancak bizim firmamıza bağlı markamızın adı da Yamadağ. Bu benzerlikten dolayı mağdur olduk. Anlaşmalı marketler bu isim benzerliğinden dolayı ürünlerimiz geri iade ediyorlar. Müşterilerimizin bu konuda müsterih olması lazım bu yüzden bu benzerliği basın aracılığı ile duyurmak istedik. Mağduriyetlerimiz çok oldu. Müşterilerimiz bizi arıyorlar bizim firmamız diye. Biz bunları müşterilerimize anlatıyoruz ama karışıklıktan dolayı mağduriyetimiz sürüyor. Biz bugüne kadar herhangi bir hileli benzer ürünümüz bulunmamıştır. Bundan sonrada hiç bulunmayacak inşallah. Bizim önceliğimiz kalitemiz" ifadelerine yer verdi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız