SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hoca Cebinden Futbolculara Harçlık Vermiş"

A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 1.Lig ekibi Yeni Malatyaspor Kulübü’nün ikinci başkanı Erdal Gündüz, göreve geldikleri günden buyana 16 milyon 745 bin TL harcama yaptıklarını söyledi. 

Gündüz, Orduzu Pınarbaşı Nurettin Soykan Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında gazetecilere görev geldikleri günden buyana yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi. 

Göreve geldikleri ilk günden buyana ilk hedeflerinin birinci ligde mücadele edebilecek bir kadro kurmak olduğunu ifade eden Gündüz, kadro kurarken transfer tahtasının kapalı olmasından dolayı sözleşmesi son olarak Yeni Malatyaspor ile olan oyuncularla anlaşabileceklerini belirtti. 

“13 OYUNCUYLA SÖZLEŞME YAPTIK”

Gündüz, transfer tahtasını açmak için 140 milyon TL’ye ihtiyacın olduğunu kaydederek, “Şu anda avukatlık masrafları ve kurun yükselmesiyle birlikte bu rakam 164 milyon TL’yi buluyor. Malatya’da kısa süre içerisinde bu parayı bulup tahtayı açmak kolay değil. Bizde tahtayı açmak yerine sözleşmesi son olarak bizde bulunan oyuncularla anlaşalım dedik. FİFA’nın aldığı yeni bir karar var; tek taraflı fesih yaptığın oyuncuyla yeniden sözleşme imzalayamıyorsun. Eskiden tek taraflı fesih olsa bile sözleşme yapabiliyordun. Dicko, Adem, Karim ve birçok oyuncuyla tekrar sözleşme yapamıyoruz. Ondan dolayı bizimle bu sene sözleşmesi biten ama tek taraflı fesih yapmayan oyuncularla anlaşma yoluna gittik. Bunlardan birisi Rahman Buğra Çağıran, aslında 13 oyuncuyla sözleşme yaptık. Rahman Buğra geçmiş dönem bütün alacaklarının ödenmesini istedi. Bunu yerine getirdik ve sözleşme imzaladık” dedi. 

“ALY MALLE İLE SÖZLEŞME İMZALADIK”

Transfer tahtasının kapalı olduğunu bilen oyuncuların karşılarına güçlü oturduğuna dikkat çeken Gündüz, şunları söyledi:

“Aly Malle’nin sözleşmesini yeniden yaptık. 65 bin Euro alacağı var. Tüm futbolcuların 2 yıllık alacakları bulunuyor. Geçen sene değil bir önceki yıldan bile alacakları var. Biz göreve gelirken bunu bilmiyorduk. Aly Malle, “Benim 65 bin Euro alacağımı masaya koyun, ondan sonra sizinle sözleşme yapalım” diyor. Aynı şey diğer yabancı oyuncular içinde geçerli.”

“TETTEH İÇİN MENAJERLERİYLE GÖRÜŞTÜK AMA KABUL ETMEDİLER”

Gündüz, Yeni Malatyaspor’un Tetteh’in transferinden kaynaklı olarak eski kulübü Sparta Prag’a 2 milyon 100 bin dolar bonservis borçlarının olduğunu kaydederek, “İlk seçimden evvel biz Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız ile bir görüşme yaptık. Yönetimi oluşturduğumuzu ve kongrede aday olacağımızı söyledik. Tetteh’in de parasını hemen cebimizden ödeyecektik ki serbest kalmasın. Aylarca “Biz şu kadar bütçeyle geliyoruz” diyen adaylar, büyükşehir belediye başkanını arayıp, “Kongreyi yarın yapmayın, gelelim bir konsorsiyum oluşturalım. Tüm adaylarla ortak bir yönetim oluşturalım” dediler, bizde kabul etmedik. O süre zarfında da Tetteh boşa çıkmıştı. Biz, Tetteh’i geri döndürebilmek için menajerleriyle kaç kez görüştük ama kabul etmediler” diye konuştu. 

“ADİL GEVREK, BERK YILDIZ İLE PROTOKOL YAPTIKLARINI SÖYLEDİ”

Gündüz, Berk Yıldız’ın takımdan ayrılmasına ilişkin ise şu açıklamalarda bulundu:

“Ben Adil Gevrek ile görüştüm, “Berk Yıldız bizim oyuncumuz, neden kampa katılmıyor?” diye sordum. Oyuncuya sorduk cevap yok. Adil Gevrek, “Protokol yaptık” dedi. Alacağını masada hemen vereceğimizi de söyledik. Adil Gevrek görüşeceğini söyledi. Ayın 14’ünde Berk Yıldız tek taraflı fesih yapmış, bizde ayın 17’sinde göreve geldik.”

“HOCAMIZ KENDİ CEBİNDEN FUTBOLCULARA HARÇLIK VERİP, ANTREMAN YAPTIRMIŞ”

Gündüz’ün teknik direktör Cihat Arslan’ın durumuyla ilgili yapacağı açıklama öncesi konuşan kulüp başkanı Ahmet Yaman, “Göreve geldiğimizde hocamızın burada elektriksiz, susuz kaldığını, makarna ve yoğurt yiyerek göreve devam ettiğini öğrendik. Futbolculara kendi cebinden harçlık vererek antrenmana çıkardığını da gördük. Hocamıza minnettarız, çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun, bundan sonra hocamıza gereken değeri vereceğiz. Hocamızla yeni sözleşmemizi yaptık. Hocamızla devam ediyoruz” açıklamasını yaptı. 

GÜNDÜZ: “HOCAMIZLA YENİDEN ANLAŞTIK VE GEÇMİŞ BORÇLARININ TAMAMINI ÖDEDİK”

Teknik direktör Cihat Arslan’a özverisi ve fedakârlığından dolayı teşekkür eden Erdal Gündüz, “Sosyal medyada “Cihat Arslan fesih etmiş” deniliyor, öyle bir durum yok. Cihat Hoca, “Ben kongre günü fesih yaptım ki göreve gelen yönetim benle çalışmak istemez, onları zorumda bırakmayayım.” Bu onurlu bir davranıştır. Biz hocamızla tekrar anlaştık ve geçmiş borçlarının hepsini ödedik. Yeni sözleşmemizi de yaptık” dedi. 

Taha Gür, Mert Miraç Altıntaş, Rahman Buğra, Doğukan Emeksiz ve Nuri Fatih Aydın’ın fesihnamelerinin ellerinde olduğunu dile getiren Gündüz, “Taha Gür ve Mert Miraç fesih etmişti. Biz bunları durdurduk, geçmişler ilgili borçlarını kapattık ve yeni sözleşme yaptık. Abdulsamed Damlu, Taha Gür, Mert Miraç Altıntaş, Yakup Alkan, Rahman Buğra Çağıran, Cengizhan Akgün, Doğukan Emeksiz, Burak Kavlak, Nuri Fatih Aydın, Buğra Şahin ile yeni sözleşme imzaladık. Bu oyuncuların peşinatlarını ödeyip, geçmiş alacaklarını da kapattık” bilgisini verdi. 

Gündüz, göreve geldikleri günden buyana 16 milyon 745 bin TL harcama yaptıklarını da sözlerine ekledi. 

malatyahaber.com

FOTO: YMS 2. Başkanı Erdal Gündüz (soldaki) ve Başkan Ahmet Yaman.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • Baran (1 yıl önce)
    Sayın Erdal Gündüz bey. Bahsettiğiniz sıkıntıların olduğu 2 senelik süreçte Adil Gevrek yönetiminde sizde vardınız ve hatta basın sözcüsüydünüz. Aklımızla alaymı ediyorsunuz??
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet GÜLTEKİN (1 yıl önce)
    Merkezi Ankara'da bulunan Ankara Darende'liler Derneği Yönetim kurulu olarak Yeni Malatyaspor ile ilgili gelişmeleri an be an takip etmekteyiz, Yapılan yorumları okuyorum, yapılan yorumların Yeni Malatyasporumuza ve Başkan Hacı Ahmet YAMAN beye hiç bir faydasının olmayacağının bilinmesini isterim. Önceki dönem yönetim ile ilgili yapılan eleştirilere katılıyorum, ancak bundan sonrası için ne yapılabilir bunun çabası içerisinde olunması gerektiği kanaatindeyim. Transfer tahtasının açılmadı durumda genel kurulda yapmış olduğum konuşmanın arkasında olduğumun bilinmesini isterim Yeni Malatyasporumuza 1.lig de başarılar diliyorum. (Yeni Malatyasporumunuz Ankara'da dernek genel merkezimizde bir toplantı salonunun olduğunu ihtiyaçları olduğu zaman kullanabileceklerinin bilinmesini isterim.) Mehmet GÜLTEKİN Ankara Darende'liler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Ruhi (1 yıl önce)
    Bu takımın bu hale gelmesine seyirci kalanlar da en az Adil Gevrek kadar suçludur. Kimse kusura bakmasın ama henüz yeni yönetime bir Allah kulu çıkıp şu kadar destek vereceğim diyemedi. Bu takımın sonu da ne yazık ki efsane malatyaspor gibi olacaktır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kenan (1 yıl önce)
    Bu harcanan para Mustafa Eskihellaç 'ın parası değil mi? Yönetim olarak siz ne kadar verdiniz bilelim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • battalgazi (1 yıl önce)
    kim malatyanın hakkını yediyse korkmayın yanına kalmaz benden söylemesi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mehmet (1 yıl önce)
    borçsuz bir kulübü devir aldı ve belediyenin farklı kaynakları, reklam gelirleri, yayın gelirleri ve bedavaya alınıp milyon eurolara satılan futbolcularla 400 milyon tl borçtan bahsediliyor. stadı da adil bey yapmış sözüm yazan arkadaşa hangi parayla neyle yaptı eski stadı toki alıp yeni stadı verdi.antreman sahasınınerol bulut sergen yalçın ve diğerleri etrafını kapattıramadı branda ile. yazıklar olsun ki bu adama hesabı sorulmadan elini kolunu sallayarak gitti ya. bundan sonra aday olunacak ise bende varım kısadan zengin oluyorsun.birileri lütfen bunlardan hesap sorsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vahap Güler (1 yıl önce)
    Elinize, emeğinize, yüreğinize sağlık. Bu takım şehrin gururudur. Ona sahip çıkmak da size nasip olmuş. Layıkıyla hakkından geleceğinize inanıyorum. Başarılar diliyorum. Ben değil, biz bilinciyle devam ediniz, kolaylıklar diliyorum.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • ufuk (1 yıl önce)
    Adil Gevrekten hesap sormayacak siyasiler bu şehirde Malatyalıyım diye gezmesin. Bu takım Malatya Belediyespor dur unutmayın. Adam Malatyayı soyup soğana çevirip 400 Milyonluk borç bırakıp ceketini alıp gitti. Yok mu yürekli bir siyasetçi bu adamdan hesap soracak.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Serhat (1 yıl önce)
    Herkes adil gevrek e giydiriyorda o adam 3lig den takımı süper lige çıkardı stad yaptı geçmişi unutmamak lazım
    %10
    %90
    Yanıtla
  • sonu ne oldu
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Stadı toki zaten hemen hemen bütün sehirlere yapıyor..3. Ligden süper lige çıkarmış mış..beyefendi kulüp şuanda amatör kümeye düşecek pozisyona gelmiş..takımı 3 yılda 2 defa küme düşürmüş aklında hinlikten başka bir düşüncesi olmayan birine giydirirler kusura bakma
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Battal Gazi 44 (1 yıl önce)Serhat isimli kullanıcı yorumuna
    Stadı adil gevrek yapmadı, bakanlık yaptı bu bir. Süper lige adil gevrek çıkarmadı, Eskişehir ve Pendik'in beceriksizliği sayesinde ballı börek çıktık bu da iki.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Ne stad yapması.Sen hangi şehirde yaşıyorsun.Ayrıca geçen sezon ortasında takımı bıraksaydı bu takım küme düşmezdi.Takımın borcu üzerine kalmasın diye istifa etmedi.Mali kongrede kendisini aklatıp öyle takımı bıraktı.Adil Gevrek artık bundan sonra Malatya caddelerinde hangi yüzle ve cesaretle gezecek acaba.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Şevket (1 yıl önce)
    Ya Donsah bu adamla ilgili bir soru ya da haber yok
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Adil gevrek adamsan çık TETTEH ve Berk YILDIZ ve 2 yıldır ödenmeyen maaşlara ilgili açıklama yap sen etrafın yalan rüzgarları,adamsan Malatya'ya gelme
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Murat demir 44 (1 yıl önce)
    Eğitimli. en az lisans mezunu, kendini ifade edebilen, vizyon sahibi vb. bir başkana ihtiyaç var.. Adil beyin de temsil kabiliyeti yoktu. İstekli, çalışkan olabilirsiniz ama yetkin değilseniz kifayetsiz muhteris konumuna düşersiniz....
    %45
    %55
    Yanıtla
  • dava (1 yıl önce)
    adil denen adama niye dava açmıyorsunuz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Başkanın basın açıklamasını izledim. Kağıttan yazdığını okuyamıyor, konuşamıyor. Malatya'nın hakkını nasıl savunacak hayret!!!!
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Nelere takıyorsunuz.Adam elini bedenini herşeyimi taşın altına koymuş mucadele ediyor.Destek olmak gerekir.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Sen başkan olsaydın. Bırakın bu basit ve seviyesiz yorumları. Adam gelmiş ölüyü diriltmeye çalışıyor. Destek olun destek.
    %84
    %16
    Yanıtla