SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Adil Gevrek'i İbra Etmek Malatya'ya İhanettir'

'Adil Gevrek'i İbra Etmek Malatya'ya İhanettir'
A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili ve MYK Üyesi Mehmet Fendoğlu, Yeni Malatyaspor’un mali kongresi öncesinde kulübün delegelerine  çağrıda bulunarak;  “Kongreye gidip ibra edecek delege varsa Malatya’ya, Malatyaspor’a ve Malatyalılara ihanet etmiş sayarım ben. İbra etmesinler” dedi. 

Yeni Malatyaspor’un  mevcut yönetimine el altından siyasi hesap yapanların yanlışta olduğuna da işaret eden Fendoğlu, “Malatyaspor üzerinden siyasi hesabı kim yapıyorsa mutlaka ayağına dolanır. Benim Malatyaspor üzerinden hiçbir hesabım olmadı, anlım açık, başım dik. Ben siyasi gelecek için plan yapmam, bu yanlıştır. Malatya’nın üzerinden tepinmesinler.” diye konuştu.

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, ERTV’de Hülya Kaya’nın hazırlayıp sunduğu  “Hülya Kaya İle Güne Bakış” programına katılarak Malatya’nın gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.  

-“Kendilerine şeffaf değil, bize mi şeffaf olacak?” 
Fendoğlu, Yeni Malatyaspor ile ilgili gelişmeler hakkında, “İyi günde konuştuk, UEFA’ya gittiğinde konuştuk, sistem yanlış, bu gidişle böyle olacak, böyle böyle olacak. Hepsi kayıtlarda var. Biz Malatyaspor’un düşmanı değiliz. Ben sevdalısıyım. İçinden geldim, genel kaptanlık yaptım, yöneticilik yaptım, futbol oynadım. Ya, bir zahmet, bir insan utanmaz mı? ‘Sayın milletvekilim bunu böylemi görüyorsun’ zahmetinde bulunmayacak kadar zaten kendilerine şeffaf değil, bize mi şeffaf olacak. Ben beklemiyorum zaten öyle bir şeyi. Geldi, geçti, takımı düşürdü. Malatyalılık refleksiyle göle mayada çaldım. Olur mu diye Sayın Cumhurbaşkanımızın elini rahatlatmak adına ‘Süper Ligden düşmeler kaldırılsın’ diye, özellikle de Trabzonlulardan büyük tepki almama rağmen.  Çünkü kaldırılırsa şampiyonlukta gidiyor, öyle bir niyetim yok Trabznospor’u tebrik ediyorum, iyi futbol oynayarak şampiyon oldular. Ben Malatyaspor acısından baktım, 13 tane hakemin geriye çekilmesi, uzaklaştırılması, Federasyon Başkanının istifa etmesi, MHK’nın istifa etmesi, hakemleri yetiştiren hocanı gitmesi, o süreç içerisinde, bizim maçlarda kızdığımız, yanlı taraflı maç yöneten hakemlerin biran da gittiğini, 1 ay sonra geri geldiğini gördük. Şimdi insan kamu vicdanında ve gönlünde, bunların yönettiği tüm maçların sıkıntılı olduğu, benim gönlümdeki bu. Ben bunu seslendirdim. Dedim ki, ‘Böyle bir olay yaşanmış ligde, tüm liglerde ligde düşme kaldırılsın’ diye bir talebimiz oldu.” dedi.

-“Kongreye gidip ibra edecek delege varsa Malatya’ya, Malatyaspor’a ve Malatyalılara ihanet etmiş sayarım” 
Yönetimin ibra edilmemesi çağrısında bulunan Fendoğlu şöyle konuştu:

“Yeni Malatyaspor yönetimin ibra edilmemesi lazım. 24 Nisan’da kongre kararı aldı, ‘aday değilim, bıraktım’ dedi. Bir istifa yazısı görmedim. Kongre iptal edildi ve mali kongre kararı aldılar. ‘Kendilerini ibra etme’ kararı aldılar. Orda da bir madde koymuş, ‘Başkanın tensip buyuracağı bir şahıs kulüp adına veya başkan adına konuşur.’ diye. Muhtemelen mali kongreye gelmeyecek, kendini temize çıkartacak. Ben eğer o gün Malatya’da olursam, elimi kaldırırım, ‘ibra etmiyorum’ derim. Ben buradan da söylüyorum, ‘ibra etmiyorum’, helal da etmiyorum, hakkım da haram olsun, Malatyalının hakkını yiyen de sürüm sürüm sürünsün. Net. Delegeler tarih yazar. Buradan sesleniyorum; kongreye gidip bunları ibra edecek delege varsa Malatya’ya, Malatyaspor’a ve Malatyalılara ihanet etmiş sayarım ben. İbra etmesinler. Tüm Malatyalılar, o kongre günü o salonda olsun, izlemeye gitsinler. Yönetimin ibra olmaması lazım. Eskiden vergisini vermeyenler kara liste olarak asılıyordu. Yönetimi ibra eden olursa onları kara listeye alırız. İbra olur, tekrar yönetime seçilirse yapacak bir şey yok. Bu konuda tek başıma olduğuma inanıyorum.  Malatyaspor üzerinden siyasi hesabı kim yapıyorsa mutlaka ayağına dolanır. Benim Malatyaspor üzerinden hiçbir hesabım olmadı, anlım açık, başım dik. Ben siyasi gelecek için plan yapmam, bu yanlıştır. Malatya’nın üzerinden tepinmesinler.” 

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

33 yorum yapılmış

  • sezer (1 yıl önce)
    tüm malvarlıklarına el koysunlar 6 tane millet vekili nerdeydi şimdi çıkmış konuşuyorlar ben adil gevrekin yerinde olsam milletvekiliğine veya malatya belediye bşkanlığına aday olurum bu millet seni yine seçer
    0
    0
    Yanıtla
  • turan (1 yıl önce)
    Sn. vekil bu zamana kadar niye müdahale etmediniz. 6 Milletvekilinin bir Adi Gevrek'e gücünüz yetmedi. İş işten geçti artık boşuna ahkam kesmeyin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MEHMET (1 yıl önce)
    Sn.FENDOĞLU minareyi çalan kılıfını hazırlar,tahminime göre kendi kayıt yapığı ve aidatın ödediği kongre üyeleri ki[ şayet öyle kişiliğini kiraya veren MALATYALI varsa lanet olsun] ellerini kaldırıp son kez bu rezil görevi yerine getirecekler, şayet tersini yaparlarsa peşinen ÖZÜR diliyorum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Adil gevregin yargılaması ve bu yolsuzluğun hesabını vermesi lazım adalet varsa haksizin cezasını vermeli hemen
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (1 yıl önce)
    Bu saatten sonra bu takımdan ve bu şehirden bir şey olmaz, yıllardır bu yönetim kukla, hesap sorulmaz, hesap verilmez dedik, herkesin yaptığı yanına kar kalıyor, biz bu filmi daha önce de seyrettik sonucu belli. Sayın milletvekilim siz iyi niyetle söylüyorsunuz da değişen bir şey olmayacak. Bugün tüm taraftarlarımıza çağrım en az 10 yıl daha göremeyeceğimiz son süperlig maçını stadda izleyelim, tadını çıkaralım, bir daha ömrümüz yetmeyebilir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alp (1 yıl önce)
    Mehmet Fendoglu sonuna kadar haklı, Malatya'nın gözü kongrede olacak. Malatyaspor fakirlesirken zenginlesenler, buna göz yumanlar, destek olanlar yanlarına kalacak zannetmesin. Büyük bir skandal var bu skandal tam anlamıyla patladığında burada adil gevrek'in ayakciligini yapanlar bile kendini inkar edecek. İşin sonunu izleyin.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • 44malatya (1 yıl önce)
    Sporun icine siyaset girirse basari olmaz bu takim siyasilerin vekilerin belediye baskanlarin degil yeni malatya spor yurt disinda yurt icinde yasayan 2 million malatyalilarin yurekli malatya sevdalisi olan insanlar birlik bareberligi saglayin aranizda baskani ve yonetimi olusturun bakin komsu takimlara sivas gaziantep hatay adandemir spor birlik beraberligi saglamislar superligte mucadele ediyorlar birlik olalim diri olalim malatyama selamlar saygilar
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Volkan (1 yıl önce)
    Sayın vekilimiz doğru söylüyor.Hatta geçen sezon sonunda adilin bırakması gerekli dedi ama adil dinlemedi vekilimiz malatyasporu sahip çıktı ama sahip çıkması gerekenler denetleme yapması gerekli olan denetleme kurulu görevini layığıyla yapsaydı klüp bu hallere zaten düşmezdi.Hatirlqyin bundan 4 sene önce genel kurul yaptı bu yönetim ama genel kurul tarihini bayram tatiline denk getirdi kimse gelip girmesin aday olmasın denetlemesin ibra olsun BİZ UNUTMADİK hatırlıyoruz.Temennim inşaallah İBRA ETMEZLER de o zaman görürüz nasıl oluyormuş bakalım.İki lafta yönetimin algı oluşturan algici sosyal medya farelerimi desem sosyal medyada mezarlık iddaacilari mi desem onlara var hadi bakalım bu seferde söyleyin benden hızlısı mezarda deyin ibra olacak deyin de görelim.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • 44 Gurbet (1 yıl önce)
    Dam üstünde un elemmek gibi Bir avuç taraftar üzüldü gerisi yalan Miletin vekili ne demek hangi vekil görevini yaptı seçim yaklaşıyor Malatya sporda iyi malzeme oldu Adil başkana benmi hesap soram O hakemlere benmi soram Ben veya benim gibileri sorarsa iyi olmaz Kısacası vekillerin görevi ve işi ney Belediye başkani neyle meşgul Bizim de görevimmiz seçimde bir günlüğüüne vatandaş sayılmamız
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Vekiller mi takımı kurdu, şampiyon olunduğunda vekil sayesinde mi şampiyon olduk diyorsunuz, helal olsun büyük başkan diyorsunuz. Zora düştünüz mü vekiller aklınıza geliyor.
    %42
    %58
    Yanıtla
  • kaplan44 (1 yıl önce)
    TFF malatyasporun menejerlere hiç para ödemediğini söyledi.bizim başkan ise 3.5 milyon tl ödedim dedi..Yani 3.5 milyon ortada yok.ve gevrek çıkıp tff ye nasıl 3.5 milyon ödedim ben diyemedi.Alın size ispat en basidinden.Adil bu işi tek başına yapmadı
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Hüsnü (1 yıl önce)
    Büyük bir ihtimalle ibra edilecek.Zaten öbür türlüsü de mümkün görünmüyor.Aksi bir durum olursa zincirleme reaksiyon başlar!
    %59
    %41
    Yanıtla
  • muhittin (1 yıl önce)
    :) komik adamlar. Düne kadar ayni tirübünde mac izliyordunuz? Günaydin :)
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Cumhur (1 yıl önce)
    Kongre delegeleri mali kongrede verilen hesapları dinleyecekler ibra konusunda vicdani olarak kararını verip oyunu kullanacaklar.Sayin vekil bildiğiniz belgeliyecegiz bir usulsüzlük varsa ortaya koyun ve bu sebeplede delegelere söz söyleyin. Sizin vekillik sıfatınız var ulu orta iddialarla konuşmanız doğru değildir. Yine siyasi sıfatınızla bu ülkenin ilgili denetim birimlerine inceleme talebinde bulunun varsa usulsüzlük savcıları devreye sokun.Bu şehirde kongre süreçlerini şaibelere kaoslara açarsak bugün olduğu gibi aday bulamazsınız.
    %10
    %90
    Yanıtla
  • Demokrasi (1 yıl önce)Cumhur isimli kullanıcı yorumuna
    Sayın Cumhur bey kendini güzel ifade ediyorsun bu senin tabi hakkın. Kongre delegeleri mali kongrede verilen hesapları dinleyecekler doğru buda onların hakkı kararını verip oyunu kullanacaklar. Sen nasıl burada ifade özgürlüğünü kullanıyorsanız Sayın vekilde bunu kullanması en tabii hakkı buna tepki vermeniz anlamsız.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sn yorumcu benim idiaam sn vekilin talebinin altını doldurması. Bu ulkede hukuka uygun hareket etmenin en doğru yol olduğunu düşünüyorum.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Demokrasi (1 yıl önce)Cumhur isimli kullanıcı yorumuna
    Cumhur bey sayın vekilin bu ülke dediğiniz kutsal vatan topraklarında hukuka uygun hareket edeceğinden şüpheniz olmasın...
    %88
    %12
    Yanıtla
  • uğur tn (1 yıl önce)Cumhur isimli kullanıcı yorumuna
    Sayın cumhur öncelikle epeydir böyle fanatik adil gevrek taraftarı ya da hayranı biri buralarda yazmıyordu. Malum koca takımı bitiren,batıran gelinen süreçte yoksullaştıran bir yönetim var ve bu yönetimin başında da adil gevrek var. Yani savunulucak hiç bir şeysi kalmadı adil gevreğin haklı hiç bir tarafı da yok ayrıca. Siz şayet kongrede takımı bu durumlara düşüren yönetimi ibra edecek olan adil gevreğin yakını değilseniz, ya da adil gevreğin kendisi değilseniz ya da onun tüm yolsuzluklarına göz yuman bir yönetici falan değilseniz gerçekten tamaman kopmuş vicdan muhasebesi yapamayan ve yahutta malatyalı olmayan konuları bilmeyen birisinizdir. Aksi takdirde yolsuzluklara destek veren,yeni malatyasporun üstünden zenginleşenlerin şak şakçısı olarak bu yorumlarla tarihe geçersiniz. VİCDAN VİCDAN VİCDAN ve de MERHAMET..
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Sanırım okuduğunuzu anlamakta güçlük çekiyorsunuz. Iddia etmek başka, elinde bilgi ve belgelerle söylediğinin altını doldurmak başka. Altını çizerek ifade ediyorum.Bilinen bir yolsuzluk veya usulsüzlük varsa adelet önünde hesap versin diyorum.Siz ve sizin gibiler farklı algılıyor veya oyle algılamaya kendilerini şartlamışlar.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Yorumları dikkatle okurum, hele Malatyasporla ilgili olanları ve sizi net olarak tanıyorum. Daha önce de başka isimlerle bu Adil Gevrek yönetimini savunmaya çalışıyordunuz. Herşey ortada adam kulübü batırdı, şehrin imajının canına okudu, hala şöyle böyle diye savunmaya çalışıyorsun. Daha önce kullandığın takma isimlerde de üstüne gelen olunca eski Malatyaspor yöneticisi olduğunu yazıp duruyordun oradan çıkardım son plakanın Cumhur olduğunu. Ayıptır. Resmen bu hesap veremeyen kulübü göz göre göre batıran adamın savunuculuğunu yapıyor, millete laf yetiştiriyorsun. Utanıp susacağına. Şimdi erinmesem, senin için uğraşmaya değse, daha önce başka isimlerle yaptığın yancılığın örneklerini çıkaracam da, değmez. Ama milleti kendin gibi sanma. Tamam mı? Git işine ve konuşma, zaten milletin canı burnunda.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Cumhur (1 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Sizlerin algı yapmakta üstünüze yok.Yok efendim şunun adamı şu sun busun iftiraları. Burda düşüncelerimi söyleyince birilerini acıtiyorsa demekki bu kişilerin belli sancıları var.Ya bu kulube kurşun sıkanlardır veya onların aveneleridir.Bu kulubun bu hale gelmesinde baskanla birlikte bas musebbibleridir.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • uğur tn (1 yıl önce)Cumhur isimli kullanıcı yorumuna
    de hele sen kimin adamısın ? kalıbımı basarım sen ya adil gevreksin ya da onun has adamısın bu çok belli. Yoksa bu durumda bu kadar savunmak akıllıca olmaz vicdanda yeri olmadığı gibi akıldada yeri yoktur bu savunuculuğun.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Metin eken (1 yıl önce)
    Siz ne deseniz boş kongre üyeleri Adil gevrek ve Ahmet Çakır adamları onlarda bu işte ortaksalar ibra edilmemeleri gibi bir durum söz konusu değil.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Kamil can (1 yıl önce)
    Sayın Vekilim neden adlı makamlarda bu işin üstüne gitmiyorsunuz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • zurna44 (1 yıl önce)
    Sayın vekilim, siz 3 yıldır uyarıyorsunuz, biz sizin iyi niyetinizden eminiz. Malatyalıların ve Malatyasporluların yüzde 99'u sizin gibi düşünüyor, aksini düşünenler yönetimin adamlarıdır. Bu yönetimi ibra edenler dünya ahiret vebaldedir, Malatyalıların ahı, bedduası üzerlerindendir.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • erol (1 yıl önce)
    Sayın Fendoğlu düştükten sonra mı aklınıza geldi takım ?
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Alp (1 yıl önce)
    MHP Milletvekilinin Malatyspor eski başkanlarından Haşim Karadağ'ın TBMM kendisini ziyaret etmesinden sonra böyle bir açıklama yapması ve bunu da Haşim Karadağ'ı etiketleyerek twitter da paylaşması çok manidar değil mi? MEHMET FENDOĞLU @MehmetFendogluu .18 May Malatyaspor'umuzun eski başkanlarından Haşim Karadağ TBMM'de ziyaretimize geldiler. Nazik ziyaretleri için değerli başkanımıza teşekkür ediyorum. @HasimKaradag44
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Hasan Ali (1 yıl önce)Alp isimli kullanıcı yorumuna
    Bir zamanlar Mehmet Fendoğlu Haşim Karadağ listesinden yönetime seçilmişti.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Futbol bilginizi tazeleyin ezber yszıp algı yapmayın Sn vekil haşim karadağın hiçmbir yönetiminde bulunmadı O rahmetli nurettin Soykan ile efsane Malatyaspor ile şampiyonluk yaşadı
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Hiç kimse karnından konuşmasın vekil bey Yeni Malatyaspor üzerinden kim siyasi bir hesap yapıyorsa açık açık söyle insanları töhmet altında bırakma... Malatyaspor'un üzerinde tepinen siyasiler KİM BBB S.Gürkan mı ya da AKP MYK Üyesi Çalık mı? yoksa AKP İl başkanı İ.Koca mı? Bunu söylemediğiniz takdirde söylediklerinizin hiç bir anlamı yoktur. Hatırlarsanız bunda 2 yıl önce yine bir ERTV programında Yeni Malatyaspor'un ipini eğer takım küme düşerse bunun hesabını senden sorarım Lan Adil demiştiniz. O günden sonra Takım 2 kez küme düştü hesap sordunuz mu ki şimdi ibra etmeyin diyorsunuz. İstanbul da yapılan toplantıda neler oldu onları da açıklasanıza. Malatyalı taraftarlar ligin.2 yarısı başlamadan önce İstanbul da yapılan ve sizinde katıldığınız toplantıda Yeni Malatyaspor'un ipinin kimler tarafından nasıl çekildiğini bilmek istiyor.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • uğur tn (1 yıl önce)
    Maalesef ibra edilecektir o şahıs. Hep demişimdir malatya ne bir eksik ne bir fazla layığınla yönetilen bir şehirdir diye. Size lafım yok lakin ortağınız olan partinin malatya ayağı bu takımı bile isteyerek bitirilmesi için ne gerekiyorsa yaptı ve bitirdi de. Yazıklar olsun..
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Bülent (1 yıl önce)
    Tamamen katılıyorum kayseri maçını stadda izledim inanın içim sızladı yazıktır günahtır kesinlikle ibra edilmemeli gerçi edilmessede yaptırımı pek yok bunu Dursun Özbek ve Fikret Ormanda gördük. ADİL sana benimde eğer zerre hakkım varsa HARAM OLSUN
    %89
    %11
    Yanıtla
  • 44malatya (1 yıl önce)
    Yanlis dusunuyorsunuz sezon basladi kendi dusuncelerinizin sonuncunda yeni malatya spor kumeye dustu yapmayin sizler gibi dusunenler yuzunde malatya spor amatorlige dusdu sira yeni malatya sporami geldi yapmayin acilen yurekli malatya sevdalisi baskana ihtiyac var
    %19
    %81
    Yanıtla