SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İbra Etmeyin!. Gevrek ve Yönetimi Hesap Vermeli"

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'da Adil Gevrek başkanlığındaki yönetimin hesaplarının görüşüleceği Mali Genel Kurul 31 Mayıs Salı günü, çoğunluk sağlanamaması halinde 4 Haziran Cumartesi günü yapılacak. Kötü idare ve mali açıdan batırılma noktasına getirilen Yeni Malatyaspor'un, Malatyalı'ları rencide edecek ortama sokularak Süper Lig'den düşürmesinin ardından Gevrek'in, hesabını veremeyeceği harcamaları onaylatma çabası içerisinde olacağı Mali Genel Kurul önceki, adı bir ara kulüp başkanlığı için de geçen Cengiz Günaydın, Mali Genel Kurulu kulübün geleceği için çok kritik bir süreç olarak değerlendirdi ve delegelere çağrıda bulunarak, ‘Gevrek ve yönetimini ibra etmemelerini’ istedi.

MALİ GENEL KURUL SÜRECİ..
Yeni Malatyaspor'un geçtiğimiz sezon içerisine düşürüldüğü durum, kötü yönetim ve mali belirsizlikler, ardından kulübün yaklaşık 400 milyon TL'ye ulaştığı belirlenen borçlarının ardından büyük tepki gören Adil Gevrek, olağanüstü genel kurulu (kongreyi) 24 Nisan'da yapacaklarını açıklayarak tepkileri dindirme çabasına girişmişti. Kendisinin istifa ettiğini söyleyen, kongrede de yeniden aday olmayacağını belirten Gevrek, 24 Nisan'dan hemen önce, mali kongre yapacakları duyurusuyla, olağanüstü seçimli kongreden vazgeçildiğini duyurmuştu.

Gevrek'in bu manevraları hayretle ilgilenirken, daha sonra mali genel kurulun 31 Mayıs Salı saat 10.00'da Orduzu Pınarbaşı'ndaki Nurettin Soykan Tesisleri'nde yapılacağı, çoğunluk sağlanamadığı takdirde 4 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da Battalgazi Belediyesi Salonunda toplanılacağı duyurulmuştu.

Gevrek yönetiminin kulübü içerisine düşürdüğü çıkmazdan nasıl kurtulabileceği konuşulurken, Gevrek'in tüm yönetimlerinde Denetim Kurulu Başkanı olan Kamil Göksu ortaya çıkarak, başkanlığa aday olduğunu açıklamış, önceki hafta Malatya'da bazı ziyaretlerde bulunmuştu. Gevrek'i denetlemeyen- denetleyemeyen, en az onun kadar sorumlu Denetim Kurulu Başkanının, kulüp başkan adayı olarak ortaya çıkması ‘Şaka gibi’ değerlendirmelerine yol açmış, bunun bir Gevrek manevrası olduğu konuşulmaya başlanmıştı.

Gündemine, başkanın yerine görevlendirdiği başka birinin de konuşabileceği maddesi eklenen mali genel kurulun, alışılmışın dışında ilk toplantıda çoğunluk sağlandığı gerekçesiyle 'oldu- bittiye getirilerek' yapılabileceği, çoğu Gevrek yanlısı üyelere, 400 milyon civarındaki borcun onaylatılabileceği tehlikesine de dikkat çekilerek, Vali Hulusi Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan başta olmak üzere ilgililerin bu konuda hassasiyet göstermeleri istendi.

CENGİZ GÜNAYDIN'DAN UYARILAR…

Bu arada, Yeni Malatyaspor’da Mali Genel Kongre öncesi adı Y.Malatyaspor Başkanlığı için geçen iş insanı Cengiz Günaydın delegelere çağrıda bulunarak, ‘Adil Gevrek ve yönetimini ibra etmemelerini’ istedi. 

Cengiz Günaydın, malatyaHaber.com’un sorularını yanıtladı.

SORU: Yeni Malatyaspor’u nasıl bir gelecek bekliyor?

CENGİZ GÜNAYDIN: Resmi olarak açıklanan borç 260 küsür milyon ama bence bu hesap doğru değil. Doğrusu bu sene kulüpte profesyonel sözleşmesi olan futbolcuların yüzde 95’i tek taraflı ve haklı olarak fesih yaptılar. Borç yükü benim tahminime göre 400 milyon lira olarak çıkar. Yeni Malatyaspor’u bu saatten sonra ne mi bekliyor? Büyük bir kaos bekliyor diyebilirim. Bu kulüp bu şekilde devam ederse kapanma noktasına gelecek. Geçmişte de bunu söyledik. Şu anda transfere engel 100-120 milyon TL civarında da bir borç var. Gördüğüm kadarıyla bununla da ilgili herhangi bir çalışma yok! Nerede olduğu belli olmayan, kendi maçına gelmeyip başka takımların maçlarına giden bir kulüp başkanı var. Resmi olarak hala kulübün başkanı ama kulüp adına hiçbir şey yapamayan getirdiği teknik direktörün ‘futbolcunun oynayacak ayakkabısı dahi yok’ diyerek koca bir şehri kamuoyu önünde küçük düşürmesine sessiz kalan bir kulüp başkanı var karşımızda. Ve görünen o ki bu kulüp, efsane Malatyaspor’un düştüğü durumdan daha kötüsünü yaşayacak ve amatöre kadar düşecek.

SORU: Cengiz Günaydın 31 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olağan Mali Genel Kurul toplantısından ne bekliyor?

C.G.: Mali kongreden benim bir tane beklentim var. Nüfusunda Malatya yazan ve resmi olarak hali hazırda kulüpte delege olan bütün onurlu haysiyetli memleket sevdalısı bütün Malatyalılar’dan bir beklentim var. O Mali Genel Kurula gidip Adil Gevrek ve yönetiminden hesap sormaları. Ve Adil Gevrek ve yönetimini ibra etmemeleri. Malatyalıya yakışan budur ben bunu bekliyorum. Geçmişte bu olmadı, her mali genel kurulda Adil Gevrek tüm hatalarına rağmen oy birliği ile ibra edildi hatasız görüldü pürü pak görüldü. İnşallah bu sefer bu olmaz. Hatta yalnız bu yılı değil 8 senenin hesabını sorsunlar. Bu kulübü sıfır borçla aldı Adil Gevrek bugün 400 milyon borcu var ve benim tahminime göre  500 milyon lira civarında da kayıp bir para var. Bunun hesabını ellerini vicdanlarına koyup sorsunlar. Ve rica ediyorum onlardan; sosyal medyadan değil, kahve köşelerinden değil, kongrede sorsunlar Malatya halkı için sorsunlar, bu renklere gönül vermiş yüzbinlerce taraftar adına sorsunlar. Şayet bu yönetim ibra edilirse vebal altında kalacaklarını da bilsinler. Malatya iki tane Cumhurbaşkanı çıkartmış, bir protokol şehri. Önüne gelenin burada istediği gibi at oynatabileceği, itibarını ayaklar altına alabileceği bir şehir değil. Malatya halkı sıradan insanlar değiller, Malatya halkı feraset sahibi sağduyulu bir halktır. Onların iyi niyet ve saf duyguları ile oynamak bu kadar da kolay olmamalı. Bu Mali Kongrede saygı değer delegeler bence Adil Gevrek’in suçlarına ortak olmamalı. Ellerini vicdanlarına koysunlar ve evlerine gittiklerinde eşlerinin, çocuklarının yüzüne gururla bakabilecekleri bir karar versinler.

SORU: Mali Genel Kurulda Adil Gevrek ve yönetimi ibra edilir ve Gevrek yeniden başkanlık koltuğunda kalmaya devam ederse, Yeni Malatyaspor’un bu borç yükü altında 1.lig’deki durumu ne olur sizce?

C.G.: Bakın kulübün kasası tam takır. Gelirleri temlik altında kulübe hemen hemen her gün haciz dosyaları geliyor. Bütün oyuncalar sözleşmelerini feshettiler. Kiralık oyuncular da bugün, yarın Federasyona alacak davası açarlar ve onlar da 1 ay içinde boşa çıkarlar. Evet lige çıkartacak futbolcu bulacaklardır alt yapısından mevcut kalanlarla çıkacakları maçlardan alacakları skandal sonuçları düşünmek dahi istemiyorum. Bakın bu kulüp ne yazık ki sahipsiz bırakıldı. Şöyle ki, Malatya'mızın ileri gelenleri kulübü önce Adil Gevrek’in keyfine bıraktılar, şimdi de kaderine terk ediyorlar. Ama unutmasınlar bu kulüp Malatyalıyım diyen herkes için çok farklı anlamlar taşıyor. Şunu da belirtmeden geçmemek lazım son 3 yıldır bu şehrin duyarlı yöneticileri, mülkü amirleri Adil Gevrek’ten kulübü bırakmasını istediler. Ancak her nedense hesap vermez sayın başkan ve yönetimi bu sesi duymamazlıktan geldi.

SORU: Bu saatten sonra ne yapılmalı?

C.G.: Bence Malatya'mızın saygı değer vekilleri, belediye başkanımız sayın Valimiz bir araya gelip karar vermeliler. Çünkü bu takım Adil Gevrek’in keyfine bırakılırsa borç katlanarak artacak, federasyon nezdinde problem daha da büyüyecek ve işin içinden çıkılamaz bir hale gelecek. Buradaki kritik süreç 31 Mayıs’ta gerçekleşecek Mali Genel Kurul’da Malatya’nın Adil Gevrek ve yönetiminden hesap sormasında… O yüzden gerek delegelerin gerekse Malatya’yı yönetenlerin önünde tarihi bir süreç var. Bu süreci iyi yönetmeleri ve Malatya halkının sesine kulak vererek gerekeni yapmalarında temenni etmekteyim…

SORU: Adil Gevrek sizce hesap veremez durumda mı?

C.G.: Şöyle ki birçok demecinde pandemiyi bahane etti, kur farkını öne sürdü. Oysa tüm şartlar Süper Lig’de 20 takım içinde geçerliydi. Onlar kulüplerinin kapısına kilit vurma noktasına gelmedi. Başarısız olanlar kur farkından ve pandemide suçu aramadılar! Adil Gevrek’e sormak lazım. Kendi şirketini pandemi ve kur farkından nasıl korudu acaba? Kendisi büyümeye devam ederken neden acaba aynı başarıyı Yeni Malatyaspor’da gösterememiştir… Bence bunu kamuoyuna açıklarsa biz de öğrenmiş oluruz. Ve lütfen bakın Adil Gevrek’in yaptığı yüksek meblağlardaki sözleşmelere… Bence delegeler bu sözleşmeleri sayın Gevrek’e sorsunlar. O da anlatsın neden yapmış yüksek maliyetli sözleşmeleri. Kulübü nasıl 400 milyon lira borca yükü altına soktuğunu…

SORU:Son olarak ne söylemek istersiniz?

C.G.: Başta da söylediğim gibi delegeler ellerini vicdanlarına koysunlar ve 31 Mayıs’taki Mali Genel Kurul’a öyle gitsinler. Adil Gevrek’ten onlara kulübün bu duruma neden ve nasıl geldiğini ve 400 milyon lira borcun hesabını vermesini istesinler. Onlardan bir kardeşleri olarak istediğim budur…  

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Hoca 44 (1 yıl önce)
    Edebiyat yok kim Malatyaspor u seviyorsa elini taşın altına koyacak düştüğü yerden kaldıracak bütün Malatya görecek edebiyat yok matematik var.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • paşa44 (1 yıl önce)
    Bu şaibeli yönetimi ibra edenler dünya ve ahirette vebaldedir. Tüm Malatyalıların ahı, bedduası üzerlerinedir, ibra ederseniz 3 milyon Malatyalı beddua edecektir, yazıktır, günahtır, bu beddualar sizden ve sevdiklerinizden çıkmasın. Allah ve kul katında aklanmak istiyorsanız Malatya'yı ve Malatyalıları rezil edenleri ibra etmeyin. Unutmayın ah ve beddular er geç muhatabını veya sevdiklerini bulur.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Yayıncı kuruluştan,reklamlardan,sponsorlardan,belediyeden,ucuza alınıp pahalıya gönderilen oyuncuların bonservis bedellerinden gelen paralar nerede nereye nasıl harcandı birde bunun üzerine en az 400 trilyon borç ,transfer yasağı,gelirlere konulan temlik ve oyuncu kadrosu dağılmış bir kulüp üstüne böyle bir başkanı azda olsa destekleyen menfaat odağı yancilar eserinizle gurur duyabilirsiniz ah maziden ders alabilsek tarih hiç tekerrür edermiydi nerede malatyamiz, Bursa,Mersin,ordu, Eskişehir, Sakarya, Kocaeli,samsun, Çanakkale, Diyarbakır, Elazığ,eski Gaziantep, Buca, Aydın, Denizli Karabük,son olarak2018 yılında kupa ve süper kupa şampiyonu Akhisar .
    %89
    %11
    Yanıtla
  • kaplan44 (1 yıl önce)
    adam konuşmasıonı bilmiyor porcheye biniyor söylecekelrim bu kadar
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Hüsnü (1 yıl önce)
    Birbirlerini ağırlıyacaklar.Mecburiyetten ibra edilecek!
    %92
    %8
    Yanıtla
  • alp (1 yıl önce)
    Buraları okuyan sorumluların dikkatine ! bu adamı ibra edenlerde yaptıklarına ortak olur. Yargılanır. Hayatınızı karartmayın.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Bülent (1 yıl önce)
    3 yıl önce yazmaya başlamıştım başkanın kulübü yonetemedigini kaosa surukledigini önümüzde efsane malatyaspor gerçeği var o takım şuan amatörde ve bir gurup efsanenin yok olmaması için amatördede olsa ismini yasatmaya çalışıyor yeni malatyaspor bunuda yapamayıp kapanacak HERŞEY BİTTİ
    %100
    %0
    Yanıtla
  • sezer (1 yıl önce)
    resmine bi bakın bakışında bile hayınlık var
    %93
    %7
    Yanıtla
  • yıldırım (1 yıl önce)
    adil gevreği ibra edenler hem bu dünyada hem öbür dünyada hesap verecekleri kesindir. destek verende aynı suçu işlemiş sayılır. bütün delegelere burdan sesleniyorum en sevdiklerinizi düşünüyorsanız ve adil gevreğin de çalıp çırptığını biliyosanız kongre zamanı. önce allahı sonrada ailenizi düşünerek hareket etmeniz lazım.. ama diyosanızki allah paradan sonra gelir diyosanız adil gevreği desteklemeye devam.. yenimalatyasporun sayeseinde porçelere binmek.. yatlarda keyif çatmak. servetinin üstüne servet katma nın cezası olması lazım. filim fırıldağa getirerek bir yere varılmaz yeri göğü yaratan allahın kanunlarında kaçış yok. hem yapan hemide desketçileri aynı cezayı görecekler
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Kadir (1 yıl önce)
    Kim bu adamı ibra ederse suç ortağıdır ve bu memleketin düşmanıdır
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Kamil can (1 yıl önce)Kadir isimli kullanıcı yorumuna
    Kesinlikle ancak kongre üyeleri yakınları dostları arkadaşları ve millet vekili Ahmet Çakır in adamları ibra edilecek çünkü hepsi bu işe ortak taraftar derneklerinin nasıl susturdu soyulan kulüp oldu Rezil olan Malatya nın imajı oldu
    %90
    %10
    Yanıtla