SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

İki Asırlık Değirmen Harabeye Döndü

İki Asırlık Değirmen Harabeye Döndü
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde bulunan 200 yıllık su değirmeni bakımsızlıktan harabeye döndü.

Akçadağ ilçesine bağlı Resuluşağı Mahallesi (köyü) Enlig mezrasında bulunan üst bölümü ev olarak kullanılan ve 200 yıllık olduğu belirtilen su değirmeni bakımsızlıktan ve ilgisizlikten dolayı yıkılıyor. Su değirmeninin iki asır önce kerpiçten inşa edilerek Resuluşağı ile birlikte altı köye hizmet verdiğini ve uzun bir süredir kullanılmadığını aktaran Resuluşağı eski Mahalle Muhtarı Battal Özer, "Bu değirmen un öğüten değirmendi, bulgur değildi ve en az 200-250 yıllık bir değirmendi. Derinboğaz, Aliçeri, Kozalak, Bağköyü, Doğanlar mahalle sakinleri hayvanlarla gelir unlarını burada öğütürdü. Üst katı ev olan değirmen gücü yetmeyince yıkıldı" dedi.

Güvenlik nedeniyle değirmenin ziyarete kapatıldığını ve bölgede su kaynağı sorunu olmadığını belirterek yetkililerden yapının restore edilmesi talebinde bulunan Özer, "Kayalardan çıkan kaynak suyla bu değirmen vatandaşlara un öğütüyordu. Eskiden motor değirmeni yoktu. Bu değirmenimizi yetkililer restore ederek tekrar faaliyete geçirirse vatandaşlar yine gelir ununu öğütür" diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • doğanyollu (1 yıl önce)
    yazık gercekten yazık
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Doğanşehirli (1 yıl önce)
    Eşeğe buğdayı yükleyip öğütmek için yakın köyde bulunan 2 Su değirmenine öğütmek için götürdüğüm günleri unutamıyorum,bu değirmenlerin unundan elde edilen ekmekler esmer olurdu yıl 1983 köye elektirik geldi ve değirmen kuruldu artık su değirmenine gitmiyorduk bu değirmenden elde edilen kepeksiz undan elde edilen beyaz ekmekten ne kadar mutlu olmuştuk sonraları anladık ki o beyaz kepeksiz ekmek bizim sağlığımıza zararlı imiş.simdi ise gerçek kepekli ekmek arıyoruz ama maalesef bulamıyoruz.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    O değirmenler de öğütülmüş unun lezzeti ve tadı doyumsuzdu Eylül'de başlayan kışlık un öğütülme işi aralik ayına kadar 7/24 aralıksız devam ederdi.
    %92
    %8
    Yanıtla