SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İki Yüzlü Batıyı İbretle Seyrettik"

0
Güncellendi - 2018-07-30 15:55:49
A- A+ PAYLAŞ

Irkçı söylemler nedeniyle Almanya Milli Takımı’ndan ayrılan Türk futbolcu Mesut Özil'in adının verildiği Spor Kompleksi Malatya'da düzenlenen tören ile açıldı.

Almanya Milli Takımı’nı bırakan Türk asıllı oyuncu Mesut Özil'e destekler sürerken Malatya'da Yeşilyurt Belediyesi tarafından Dilek Mahallesi’nde yaptırılan spor kompleksine Mesut Özil ismi verildi. Tesisin açılışına Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı ile çok sayıda davetli katıldı.

Halk oyunları gösterisi ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Mesut Özil'e gösterdiği onurlu duruşu nedeniyle tesise adını verdiklerini belirterek, “Cumhurbaşkanımızla çektirdiği bir resim nedeniyle linç girişimine maruz kalan Mesut Özil' in adını bu tesisimize vererek gençlerimize örnek teşkil etsin istedik" şeklinde konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise tesisin yapımında emeği geçenleri kutlayarak Malatya'yı 2023 hedeflerine hep birlikte hazırlayacaklarını söyledi. Başarılı futbolcu Mesut Özil'in çektirdiği fotoğraf nedeniyle linç edilmek istenildiğini hatırlatan Polat, 'Siz gelişmişlikten, ilerlemekten bahsediyorsunuz ama Mesut Özil gibi dünya çapında bir sporcuyu Cumhurbaşkanımızla görüştüğü için linçe tabi tutuyorsunuz. Evet, Nazi geleneğiniz yine nüksetti ama bu toprakların insanları hep iyiliğin adaletin temsilcisi olmuştur. Bundan sonrada olmaya devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

Daha sonra söz alan AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır'da, Mesut Özil adının spor tesisine verilmesinin önemine değinerek, “Burada Avrupa'nın iki yüzlülüğünü bir daha görüyoruz. Her zaman bize insanlık ve demokrasi dersi veren bir Avrupa'dan bahsediyoruz. Mesut Özil olayı gerçekten hepimizin yüreğini burktu” dedi.

AKP Milletvekili Bülent Tüfenkci'de aslında bugün Almanya ve Avrupa'nın ikiyüzlülüğünü protesto amacıyla bir arada olduklarını ifade ederek, “Irkçılık görünümü ile demokrasi söylemi altında etnik ve dini kimlikleri ön planda tutarak kendinden başka herkesi dışlayan ikiyüzlü bir Batı'nın varlığı karşısında Mesut Özil gibi dünyaya mal olmuş bir futbolcunun Cumhurbaşkanımızla fotoğraf çektirmesi birilerini öyle rahatsız etmiş ki gelişen olayları ibretle seyrettik” diye konuştu.

Öznur Çalık da, Yeşilyurt Belediyesi tarafından Dilek Mahallesi'nde yaptırılan Mesut Özil Spor Kompleksi'nin açılışında yaptığı konuşmada, bu esere ırkçı ve ayrımcı saldırılar nedeniyle Almanya Milli Takımı'nı bırakan Türk asıllı futbolcu Mesut Özil'in isminin verilmesinin çok önemli olduğunu belirtti.

Almanya'nın Nazi ruhunu her daim yaşattığına dikkat çeken Çalık, ırkçılıktan hiç çekinmeden bu davranışı yıllarca devam ettirdiklerini ifade etti.

Çalık, Almanya'nın ırkçılık tutumunu Türklere, Müslümanlara karşı bir kez daha gösterdiğini kaydederek, "Mesut Özil, yerli ve milli olduğunu, kendisine yapılan ırkçı saldırılara karşı gösterdiği tavırla bir kez daha göstermiştir. Siyasi tarihinde ırkçılık ve faşizmde çığır açmış, kendi soyundan olmayanları insan yerine koymayan bir toplumun Mesut kardeşimize yapmış olduğu tavrı asla ve asla kabul etmiyoruz. Yapılan tavırdan şaşırdık mı? Şaşırmadık. Bu Almanya'ya yakıştı mı? Bence yakıştı. Almanya'nın dünü faşizmdi, ırkçılıktı, Nazicilikti. Bugün de o Nazi ruhunu tekrar Mesut Özil üzerinden bir kez daha gösteriyorlar." diye konuştu.

Kendilerinin her zaman Malatya'nın ve ülkenin hizmetinde olduklarını söyleyen Çalık, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Biz bunları yaparken diğer siyasi partilerin nelerle uğraştığını biliyorsunuz. Onlar kendilerine genel başkan seçmek üzere delegelerini seçmeye, imzalarını toplamaya ya da toplamamaya devam etsin. Ama biz 24 Haziran'ın hemen ertesinde sizlere hizmet etmeye devam ettik. Bugün de devam ediyoruz, Allah nasip ederse yarın da devam edeceğiz."

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile birlikte Yeşilyurt Belediyesi Mesut Özil Halı Saha Spor Kompleksinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışta minik sporcular bir gösteri maçı yaptı.

iha- AA- Bülten

 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Mehmetbb (5 yıl önce)
    Türkiye milli takımının efsane oyuncusu Mesut Özil'in adının konması çok yerinde olmuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya'li (5 yıl önce)
    Ve almanya bubolayi görünce çöktü. Ekonomisi alr üst oldu. Spor tesisleri hele almanya çok utandı. Sov zamanı her olay bunlar için. Ha bide demişti ustat : "sen Türklüğünü unutsanda dusmanin Turk oldugunu unutmaz"
    0
    0
    Yanıtla
  • By hemşir (5 yıl önce)
    Yazıklar olsun bizden olan yanımızda olur eğey mesut bizden se buyursun gelsin kapımız her daim açık
    0
    0
    Yanıtla
  • Arapgirli (5 yıl önce)
    Spor kompleksine bir isim koymanız gerekiyorsa; Geçmişte Malatya spor için ter dökmüş ve yenilgi görmeden şampiyonluklar yaşatmış, takımda görev yapmış kaleci çetin, forvet oktay vss futbolcuların ismini koysaydınız daha iyi ve şık olurdu...Veye Malatya ya emeği geçmiş bir sürü bürokrat ve büyüklerimizin ismi koyulsa daha şık olurdu....
    0
    0
    Yanıtla
  • Kayserideki Malatyalı (5 yıl önce)
    Zonguldaktaki Malatyalı ağzına sağlık duygularımıza tercüman oldun Malatya malatya bulunmaz eşin
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI ROJDA (5 yıl önce)
    Daha dün kendimi Alman hissediyorum deyip Türk milli takımına gol attıktan sonra profesyonellik bunu gerektirir diyen Mesut hayırdır bir yerlerden nemalanma var galiba.Hayatında Malatyaya gelmemiş adamı Malatyali diye bağrımıza bastık hayırlisi diyelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Adam adamsınn
    0
    0
    Yanıtla
  • Alperen (5 yıl önce)
    Reise yalakalıktan başka birşey değil
    0
    0
    Yanıtla
  • Ruşen ucar (5 yıl önce)
    Gelecekte koltukları garanti altına alma çabasından başka bir şey deği.yani eyyamcılık yalakalıkvssss..Şimdi kendini Türk hisseden mesut efendi ayrıca hiç samimi değilsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • hemşir (5 yıl önce)
    bizim siyasiler maalesef reklamdan öteye geçemiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • AYDIN (5 yıl önce)
    Mesut a hakaret edenlere bakıyoruz hepsi Mesut u desteklemeye gelmiş.O eğer Türk kanı taşısaydı Türk Milli takımını seçerdi.Benim için önemi yok.Nerede oynadığı o kadar önemli değil..
    0
    0
    Yanıtla
  • muzaffer (5 yıl önce)
    reisin bahsettiği halktan kopuk belediyecilik hemen rüzgara dönüyorlar bu zihniyetle resmen ak partiyi bitirdi bu zihniyet. kardeşim malatyaya verdiğiniz zarara binaen insanlar seçimlerde bir vekiliniz gitti mart 2019 aday gösterilmek için popülist projeler yapanlara değil göreve geldiği günden itibaren durmayan insanlara artık oy var. kendi ve çevresini kalkındıranlara değil. az kaldı bakalım mesut özil adımı sizi aday yapacak göreceğiz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Huseyin (5 yıl önce)
    Hemen gaza geliriz
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı... (5 yıl önce)
    Zonguldaktaki Malatyalı yorumunda haklısın, birde şu açıdan bakalım bu Malatyalı oyunculara, Hamit ve Halil Altuntop, Mehmet Topal ve Bülent Korkmaz bunlarda bir Malatyalılığını gösterseydide gelip Malatyaspor için ninimimda olsa terr dökselerdi... HELE O BÜLENT KORKMAZIN MALATYADAKİ BİR MAÇTA MALATYASPORA ATIĞI GOLDAN SONRAKİ SEVİNCİNİ UNUTAMAM... Birde Malatyalı olacak güya.. Hatırlarsınız Malatyalı olmayan Serdar Samatyalı Malatyada Rizespor maçında forma giyerken attığı gol sonrası adam sevinmemişti Helal olsun sana be Serdar MALATYALI...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüsnü (5 yıl önce)
    Yazıklar olsun size, kendimi Alman hissediyorum deyip Türk milli takımı için zerre ter dökmeyen adamı şimdi kahraman yaptınız, doğuda vatan için bayrak için kanini veren, daha doğmamış çocuğunu göremeden şehit olan o askerler polisler için ne yaptınız hangisinin ismini hatırlıyorsunuz asıl kahramanlar onlaaarrrr.. Yazıklar olsun size
    0
    0
    Yanıtla
  • Zonguldaktaki Malatyalı (5 yıl önce)
    Mesut Özil Alman milli takımını tercih ettiği dönemde yapılan eleştirilere kendimi daha çok Alman gibi hissediyorum diyerek cevap vermişti. Şimdi ne oldu da bu Mesut bu kadar kıymete bindi. Gerçek milliyetçi vatan sever arıyorsanız doğuda vatan için şehit olanları düşünün illa bir yere birinin ismi verilecek ise bu şehitlerimizin adını verin yada Almanya'da doğup büyümüş olsa bile kendisini bir Türk gibi hisseden Halil yada Hamit ALTINTOP'un adını verseydiniz. Haritada Malatya'nın yerini bile göstermeyecek olan adamın adını bide spor kompleksine verdik.
    0
    0
    Yanıtla