SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İkizce Konutları İçme Suyu İsale Hattı Nisan 2024'te Tamamlanacak

İkizce Konutları İçme Suyu İsale Hattı Nisan 2024'te Tamamlanacak
A- A+ PAYLAŞ

İkizce bölgesinde yaptırılmakta olan deprem konutlarının içme suyu isale hattı için DSİ tarafından düzenlenen ihalenin bitiş tarihi olarak 11 Nisan 2024 tarihi gösterildi.  Öte yandan, Sürgü ve Çat Barajı’ndaki deprem hasarlarının rehabilitasyonu içinde çalışmalar başlatıldı.

AKP Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Kasım ve Aralık aylarında Malatya’daki yatırımlara ilişkin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ölmeztoprak, “Malatya Sürgü ve Çat Barajlarının Deprem Hasarlarının Rehabilitasyonu Yapım İşi için Kasım-Aralık ayları içerisinde DSİ uhdesinde sözleşme 30.11.2023 tarihinde imzalanmış ve 07.12.2023 tarihinde yer teslimi gerçekleştirilmiştir.  Depremlerin ardından meydana gelen Sürgü ve Çat Barajlarındaki hasarları giderme kapsamında Çat ve Sürgü Barajlarının kret düzenlemesi, Sürgü Barajı pompa istasyonu onarımı, prefabrik işletme binası yapımı ile Çat ve Sürgü Barajlarının elektrik ve mekanik teçhizatlarının bakım ve onarımları yapılacaktır.”  dedi.

İkizce’deki TOKİ Deprem Konutlarının içme suyu projesi ile ilgili olarak da Ölmeztoprak, “Malatya Yeşilyurt İkizce TOKİ Deprem Konutları İçme Suyu İsale Hattı işi için 08.11.2023'te imzalanan sözleşme doğrultusunda, 13.11.2023'te yer teslimi yapılmıştır. İşin tamamlanma tarihi 11.04.2024 olarak belirlenmiştir.” bilgisini aktardı.

Derme Deresi Taşkın Koruma inşaatı ile ilgili olarak ise Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak şunları paylaştı:

 “Malatya-Battalgazi İlçesi 4. Kısım Derme Deresi Taşkın Koruma İnşaatı için Kasım-Aralık ayları içerisinde DSİ uhdesinde sözleşmemiz imzalanmıştır. Yer teslimi 04.12.2023 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Sözleşme kapsamında 1.500 metre çift taraflı kargir duvar, 550 metre çift taraflı betonarme duvar, 3 adet menfez imalatları ve ferforje korkuluk imalatları bulunmaktadır.”

Ölmeztoprak, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve ekibine teşekkür etti.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Demirkol (4 ay önce)
    Şuanda Malatya için çalışan tek vekil Allah vekilimizden razı olsun yapılanları görmeyenler kesinlikle kör olmuştur sürekli milletin sorununu çözmek için çalışıyor sayın vekilimiz.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Hakan (4 ay önce)
    İnşallah Nisan 2024'e kadar suyunuzu her gün elinizde dışarıdan getirirsiniz demeyesiniz milleti çamurda çiğ köfte doğalgaz yoksa su yoksa elektrik yoksa çevre düzenlemesi yoksa o rezilliğin içine sokmayın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hacı Baştürk (4 ay önce)
    Hani siz konutları yıl sonu teslim ediyordunuz susuz mu vereceksiniz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mart 2024 te su vereceklerine göre, o da zamanında yetişirse, ancak.
    %100
    %0
    Yanıtla