SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"İktidar Olarak Malatya'ya Ne Yapabiliriz?"

0
Güncellendi - 2017-10-30 20:18:18
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İstanbul’da Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) 13. Olağan Genel Kurulu’na katıldı

İstanbul'da düzenlenen Genel Kurul'da Bakan Tüfenkci, son günlerde yükselen dolar kuruna ilişkin konuştu.

Bakan Tüfenkci, "Son günlerde özellikle dolar üzerinden yürütülen bir takım spekülatif hareketler, bunun bir kısmı yurt dışı bağlantılarıyla, yurt dışındaki gelişmelerle alakalı olsa da, esasında ekonomik anlamda doların bu kadar yükselmesini gerektirecek bir engel veya bir olağanüstü olay yok. Herkesin şu anda bir sakinleşmesi lazım. Göreceksiniz önümüzdeki haftalar içerisinde yine dolar ateşi düşerek normal seyri içerisinde devam edecektir" dedi.

Ekonomik verilere değinen Bakan Tüfenkci, sıçrama yılı olarak nitelendirilen 2017 yılının başından itibaren işgücü piyasasına 2 milyon 34 bin kişilik yeni istihdam kazandırıldığını söyledi. Bu sayının yeterli olmadığını belirten Bakan Tüfenkci, "Gençlerimizin istihdamı için yeni açılımlar gerçekleştirmemiz lazım" dedi.

İKTİDAR OLARAK MALATYA'YA NELER YAPABİLİRİZ ?

Malatyalı işadamlarına seslenen Bakan Tüfenkci, Malatya'yı daha rekabetçi hale getirmenin gayreti içerisinde olduklarının altını çizdi ve şöyle devam etti:

"Yaptığımız yatırımlarla Malatya üreten, ürettiğini pazarlayan bir dünya markası olma yolunda ilerliyor. Malatya 81 il içerisinde en çok ihracat yapan 20 il içerisinde yer alıyor. Hedefimiz Malatya'yı en çok ihracat yapan iller arasında ilk 10'a yerleştirmek olacak bunun için de var gücümüzle çalışıyoruz."

MALATYA SAĞLIK MERKEZİ OLMA YOLUNDA

Bakan Tüfenkci, Malatya'nın sağlık alanında atağa geçtiğine vurgu yaptı, kente Turgut Özal adına yakışır kalp hastanesi açmak için çabaladıklarını söyledi.

Bakan Tüfenkci, "bu kapsamda 27 yıl İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde görev yaptıktan sonra ayrılan Kardiyolog Prof.Dr. Ramazan Özdemir'i de yeniden kalp hastanesine getirelim istiyoruz" dedi.

Bakan Tüfenkci, Battalgazi Devlet Hastanesi'nin projesinin bittiğini ve yıl sonunda ihalesinin yapılarak 300 yataklı devlet hastanesinin hizmete kazandırılacağını kaydetti ve şöyle konuştu:

"Doğanşehir'de de 100 yataklı bir hastenemiz yatırım programına alındı, Yeşilyurt Devlet Hastanemizin yenileme çalışmaları devam ediyor. Arapgir'deki mevcut hastanemizin yeniden yapılandırılması ve yatak kapasitesinin artırılması çalışmaları yürütülüyor. Kuluncak ilçemizde de 10 yataklı entegre devlet hastanemiz 2017 yılı yatırım programına alındı."

ULAŞIM YATIRIMLARI

Bakan Tüfenkci, Malatya'ya ulaştırma alanında yapılacaklara da değindi, "Malatya-Elazığ Karayolu üzerinde iki şehri birbirine bağlayan Yeni Kömürhan Köprüsü ve Tüneli Projesi'ni 2018 yılı ortasında bitirmeyi planlıyoruz. 2017-2018 yılı içerisinde hızlı tren ihalesini de yaptıracağız" dedi.

TÜFENKCİ'DEN STAD SİTEMİ

Tüfenkci, Malatya'nın spor alanında Evkur Yeni Malatyaspor ile başarı yakaladığının altını çizdi, amatör sporlarda da kulüp sayısının 2002'den bu yana 70'ten 156'ya yükseldiğini söyledi.

Tüfenkci, spordaki bu çabalara rağmen Malatya'ya yeni açılan stadyumun doldurulamaması konusunda sitem etti.

Bakan Tüfenkci,"Cumhurbaşkanımıza stadı dolduracağımıza söz vermiştik ama Malatyaspor maçlarında tribünler boş kalıyor" dedi.

Bakan Tüfenkci, Malatya'nın yemek kültürünün de dünya mutfağına girmesi gerektiğine işaret etti. Malatya'da bulgur, yaprak ve et üzerine yapılan yemek çeşitlerine dikkat çeken Tüfenkci, bu konuda Malatya Valiliği tarafından bastırılan Malatya Yemekleri kitabının yaygınlaştırılması için işadamlarından destek istedi.

Bu arada, 13'üncü genel kurulda seçimlere başkanlığındaki tek liste ile katılan, MİAD kurulduğundan beri başkanlık görevini sürdüren Yunus Akdaş, bir kez daha seçildi.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Ahmet (6 yıl önce)
    Sayın bakan uygulama Yok gözümden düştün gözle görünür hiçbir projen Yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam İÇİN (6 yıl önce)
    GELECEĞE DÖNÜK ULUSLARARASI S İ V İ L H A V A A L A N I BU MEMLEKETE ŞART VE HAKKI.
    0
    0
    Yanıtla
  • AYDIN (6 yıl önce)
    Malatya da kamu kurum ve kuruluşları başkalarına kıyak yapmayın yeter.Sizden bir beklentimiz yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (6 yıl önce)
    Aday olmayın bu bize yeter. Daha sivil hava alanımız yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (6 yıl önce)
    Havaray toplu taşıma yapın desek yapacakmısınız ? Veya akşam saat 20:00 ile sabah 06:00 arası elektriği bedava verin organize sanayinin üretimini dolayısı ile istihdamı artırın desek yapacak mısınız? Köykent projesini değerlendirin, 4 ay kayısının peşinde dolaşmakla olmaz ilçelere çevreyi kirletmeyen fabrikalar kurun desek. Fabrika yapandan arsa, proje v.s. bütün vergileri kuruluş aşamasında almayın, 3 yıl ürettiği bölge gelirine denk düşen geliri vergiden muaf tutun desek. Asgari ücret üzerinden işçi hissesi kesintisini kaldırın desek mesala. Hazineyi tam takır ettiiniz ne yapacaksınız ki soruyorsunuz. Bu güne kadar fikrini söyleyenlere SEN KİMSİN demekten öte ne icrratınız oldu. İstanbula 5 değil 55 köprü, Malatyaya 4 değil 44 alt geçit yapsanda trafik sorununu çözemesiniz. İnsanları şehirde yaşamanın yüksek maliyeti ile mutlu edemezsiniz. Köykent projesini dikkate alın. Kayısı bahçesini millet sırtına mı alıp taşıyacak. Kalsın yerinde 2 ay yoğun dönemde kasabaya 15-20 dk gidip gelsinler. Kalan 2 ay ilaç v.s. aralıklı bahçe işleri. Kalan 8 ay yat. Böyle kalkınma olmaz. Bu 8 ay çok iyi değerlendirilmeli. Teşvik edin biri kursun o bölgeye fabrikayı çalışsınlar. Köylerde yaşlı ve emekli çiftler dışında genç kalmadı. Gençlere kız bile vermiyorlar. 2 inek 4 davar ile geçim olmaz. Bu insanları üretimin içine katmanız gerekiyor. Endüstriyel ve organik tarım için proje bölgler seçin. Gereksiz iş makinası parkı ile sermayenin atıl kalması yerine kooperatif veya tarım şirketlerini teşfik edin. 2 Traktör bütün köyün işini görecekken hava olsun diye herkez kapısının önüne traktör koyup boşuna para bağlamasın. Tarıma elverişli olmayan ve madenciliğin yapılacağı bölgeleri değerlendirmek için proje üretin ve üretilen projelere sahip çıkın. Kale ilçesi tam su sporları ve mesire için bulunmayacak yer. Ulaşım sorunu yok, şehirlerarası yol olması ve çevre illerden ziyaretçi alması olasılığı yüksek bir yer. Şekerpancarına sahip çıkın. Boşa giden hiçbir tanesi yok. Atmosfere olan katkısı da cabası. Yok bunlar bize yaramaz derseniz. O vakit melekete 5 avm daha yapın! Melihi gören Allah bu güzel şehri de görür inşallah. Kalın sağlıcakla.
    0
    0
    Yanıtla
  • güzel olayları özetlemiş acaba danışman dediğimiz insanlar bunları akıl etmiyor galiba
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerinde tespit bravo
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardeşim Hulusi Porgalı bu konuların çoğunu söylemişti fakat nedense seçilmedi. Kale emin ol doğu anadolunun turizm cenneti olabilecek bir yer... Ve bu şehre Monoray yapılması trambüsün kaldırılması şehirleşmenin olması ve yabancı ulkelerde köy kasaba teknolojilerine yakın Türkiyede köy kasaba teknolojilerinin olması ve şehirlere üst geçitlerin değil Nevşehirde ki kayseride ki gibi yeraltı geçitleri olması gerekiyor.Mesela Yaya geçitleri üst geçit için o kadar masraf yapmaya gerek yok.Yeraltı geçitleri olmalı kardeşim 2019 da gerekeni yapalım.Açıkçası İYİ PARTİ DOĞU ANADOLUYA BAYA ÖNCELİK VERECEĞİNİ SÖYLÜYOR MERAL AKŞENER DİYOR Kİ DOĞU ANADOLUDA MALATYA AHLAT MALAZGİRT İL İL DOLAŞACAĞIM HALKIN SORUNLARINI DİNLEYECEĞİM DİYOR.VE İYİ PARTİ,TAMAMEN HER DALIN EHLİ İNSANLARLA DOLU BİR PARTİDİR GEREKEN YAPILSIN KARDEŞİM CENNET MALATYAMIZ SELÇUKLU OSMANLI ZAMANINDA CUMHURİYETİN ATATÜRK ZAMANINDA DOĞU ANADOLUNUN BÜYÜK ŞEHRİ OLAN MALATYAMIZ ÇÖLLEŞTİRİLİYOR GEREKEN YAPILSIN KARDEŞİM ATATÜRKÜN TARIM KENTLERİ PROJESİ UYGULANMALI TÜRKİYEDE KÖYLER BİRLEŞTİRİLİP BÜYÜK KÖY HALİNE GETİRİLMELİ, KASABALAR BİRLEŞTİRİLİP İLÇE OLMALI. SANAYİ İLÇESİ, VE TARIM İLÇESİ OLMALI VE BU İLÇELERDE YERLEŞMELER OLAGANÜSTÜ HIZLA OLMALI MALATYA BELEDİYESİ DEVLETTEN ALDIGI MİLYARLARCA TL ÖDENEKLE 20 MALATYA İNŞAA EDİLİR...YÜKSEK KATLI BİNALAR AVMLER PARKLAR,ESKİŞEHİRİN KENTPARK MODELİ.MALATYA CENNET OLUR.MALATYA İSTANBULDAN DAHA ÇOK GELİŞMEYİ HAKEDEN BİR YER. MALATYADA ÖZEL SEKTÖR İŞÇİYE HAKETTİĞİ DEĞERİ VERMİYOR VE ZANAATKARLAR ÇARŞISI İÇİN BÜYÜK HANLAR TAHSİS EDİLMELİ AKPINAR 70 LERDE Kİ HALİNE DÖNDERİLMELİ. İTFAİYE ÇEVRESİNDE Kİ MUNDAR EDİLEN ARSAYA BİR FEN LİSESİ YAPILMALI. İHL LECİ POLİTİKALARDAN VAZGEÇİLMELİ YERİNE FEN LİSELERİ MÜHENDİSLİK OKULLARI ATATÜRKÜN OKULLARI İNŞAA EDİLMELİ ŞEHİRLERE YENİDEN. VE KÖY ENSİTÜTÜLERİ GEÇMİŞTEKİ EĞİTİM SİSTEMLERİYLE BERABER YENİDEN AKTİF OLMALI Kİ ÜLKEDE SORUNLAR DÜZELMELİ... :) HAYIRLISI OLSUN... ESENLİKLER DİLERİM KARDEŞİM...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Adam doğru söylüyor.. devletin basında akp yok başka parti var kendısi de bakan değil zaten.. 2019 da basa geçerlerse Malatya ya neler yapacaklar onu anlatıyor.. asagıda arkadaş açıklamış yapılmayanları tekrar yazmaya gerek görmedim.. hekımhan Hasan çelebi ye yapılacak fabrıkaya sahıp çıkamayanlar neler yapacaklarını tartışıyorlar.. size iyi tartışmalar 2019 da oyumuzu size verecez söz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    Olmamış Yunus AKTAŞ bey hem bakan beyi çağır hemde toplu fotoğrafta bakan beyin önüne geç bu nasıl misafirperverlik.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyali (6 yıl önce)
    sayın bakanım Battalgazi devlet hastanesi yılın hikayesi oldu biran evel temelini atin artık ama şunu söylemeden edemiyorum 305 nin nüfuslu bir ilçeye 300 yatak li hastane komik günü kurtarmayın sayın bakanım malatya git gide büyüyor sorna da ek ilave edeceğinize 500 yatak li olursa çok güzel olur nüfus yoğun saygılar dikkate alınır ınşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • harun (6 yıl önce)
    Malatya belediyesinin gücü yetmiyor İktidar olarak Malatya merkezdeki şu oto yıkamaları kaldırın da olması gereken yerlere gönderinde halk biraz rahat etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen şu avmdeki oto yıkamanın ortağı Harun olmayasın??
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Kuzey çevre yolunu yapamadınız. Sivil havalimanı yapamadınız. Şehir içi trafiğine çözüm üretemediniz. Şehir hastanesi yapamadınız. Malatya'nın hangi ürünü dünya markası olma yolun da ? İktidar olarak neler yapabiliriz demenin hiçbir anlamı yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alişan (6 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Yerinde tespit bravo
    0
    0
    Yanıtla
  • yusuf (6 yıl önce)
    Malatya ya yapacaginizi yaptiniz. 10 sene geriye goturdinuz. Adam kayirma likayaksiz atamalar sizde. Reise sirtinizi dayadiniz her işinizi yaptiniz. Yaziklar olsun. Bir dahaki seçimde basta oznur calik olmak üzere sizleri görmek istemiyoruz
    0
    0
    Yanıtla