SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

İl Halk Kütüphanesi Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

İl Halk Kütüphanesi Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Yapım çalışmaları devam eden, 13 bin 300 m² kapalı alan, 5 bin 500 m² kapalı otopark ve acil durumlarda kullanılacak sığınağa sahip olacak olan İl Halk Kütüphanesi değerlendirme toplantısı valilik toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya Vali Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Çetin Şişman, Turizm Bakanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı yetkilileri katıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Şişman, İl Halk Kütüphanesinin son durumu ve kütüphanenin genel özellikleri hakkında Vali Şahin ve katılımcılara bilgilendirmelerde bulundu.

Tamamlandığında aynı anda 1200 kişiye hizmet verebilecek ve 150 bin kitap kapasitesi ile Doğu Anadolu’nun en büyük kütüphaneleri arasında yer alacak olan İl Halk Kütüphanesinde; konferans salonu, okuma salonu, aktivite salonu, çocuk kütüphanesi, engelsiz kütüphane, 7/24 çalışma alanları, maker atölyesi, kent arşivi ve kafeterya yer alacak.

Kaba inşaatının tamamlanmasının ardından tefrişat ihalesi yapılacak olan İl Halk Kütüphanesinin 2023 yılında hizmet vermeye başlayacağının bilgileri verildi.

Bülten

GÖRSEL: Kütüphane projesinin maket görüntüsü

FOTOĞRAF: Kütüphane inşaatının son durumu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Bu nasıl bir kütüphanedir böyle? Bilmesen herhalde kapalı cezaevi derdim. Bunu hangi mimar mühendis çizdi? hangi iş bilmez liyakatsiz onayladı? hangi belediye başkanı kabul etti. Hiç kimse projeyi ilk başta görmedi mi? Bu bina Malatya ya yakıştı mı? Oylar peşin verilince, hesap sorulmayınca böyle oluyor demek ki. Adamlar haklı. Ne yapsalar kabulümüz.
    %80
    %20
    Yanıtla